Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Braithwaite is woest op Barcelona, eist miljoenen en voert de druk op’

Laatste update:

Martin Braithwaite is helemaal klaar met Barcelona. De aanvaller wordt al tijden naar de uitgang gedrukt door zijn club, maar is daar helemaal niet van gediend. Nu heeft Braithwaite volgens SPORT te kennen gegeven dat hij Camp Nou alleen wil verlaten als hij een bedrag van vijf miljoen euro op zijn rekening gestort krijgt. Dat is het totale bedrag aan salaris dat hij nog tegoed heeft van Barça.

Barcelona wil ruimte creëren in de salarishuishouding en een vertrek van Braithwaite zou bijzonder goed uitkomen. De Deen zelf voelt zich echter prima op zijn gemak in Catalonië en zou het niet erg vinden om te blijven. Hij heeft de 'wegwerkpogingen' van los Azulgrana dan ook beantwoord door te laten weten dat hij alleen wil nadenken over een uitgaande transfer als Barcelona direct vijf miljoen euro naar hem overmaakt. Dat bedrag zou Braithwaite nog moeten ontvangen op basis van zijn nog doorlopende contract.

Dat vindt Barça veel te gortig. Zij zouden in eerste instantie alleen bereid zijn om één contractjaar terug te betalen, een slordige 2,5 miljoen euro. Nu de transferdeadline in zicht komt, neemt de druk op de Catalaanse club en voorzitter Joan Laporta echter toe en wordt er toch nagedacht over het inwilligen van de eisen van Braithwaite. De Deense aanvaller, die in de belangstelling zou staan van een club uit Saoedi-Arabië, is woedend en wil zeker geen water meer bij de wijn doen.

Braithwaite neemt het Barcelona kwalijk dat ze hem in eerste instantie niet weg wilden laten gaan, dat hij vervolgens geen serieuze kans kreeg in de voorbereiding en nu alsnog naar de uitgang proberen te dirigeren. Voor Braithwaite zijn er daardoor nu nog maar twee opties over: of Barça betaalt vijf miljoen euro en hij vertrekt, of hij blijft en gaat vechten voor zijn kans onder trainer Xavi. Die laatste lijkt echter geen beroep meer op Braithwaite te willen doen, zeker niet na de komst van Robert Lewandowski.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal terecht. Als speler gewoon je geld eisen en anders niet laten verkopen. Geldt ook voor frenkie en depay. Wanbeleid moet niet beloond worden

25 augustus 2022 om 14:03

Braith wait on his money (in Ten Hag Engels)

25 augustus 2022 om 16:12

Tsja, voor het geld hoeft hij het niet te doen als 1 van de meest vermogende voetballers. Principekwestie dus, en dat kan Barca nooit winnen van hem. Slikken of stikken dus voor Laporta, heerlijk dat het nu andersom is.

25 augustus 2022 om 17:02

Is Brathwaite een van de meest vermogende voetballers? Geld in de familie ofzo?

25 augustus 2022 om 17:09

Schijnt een zeer goede zakenman te zijn.

25 augustus 2022 om 17:09

Heeft heel erg veel geld verdiend met goede investeringen. In onroerende goederen.

25 augustus 2022 om 18:21

@ikweetalles11 : diegene met het meeste zijn soms juist de ergste. Als Barcelona hem nog x-aantal miljoen moet, dan gaat het niet om het principe. Geen idee hoeveel geld hij heeft, maar al is het 100 miljoen, dan is 5 miljoen nog steeds geen zakgeld.

Heel goed, flink laten betalen dat Barcelona. Wat een wanbeleid wordt daar gevoerd zeg.

25 augustus 2022 om 13:59

Hij is gewoon niet goed genoeg en er wordt hem gevraagd hem te vertrekken. Doet hij dat niet? Dan wordt het een jaar tribune. Hoezo is dat wanbeleid? Hij is toch gewoon veruit de minste aanvaller in de selectie?

25 augustus 2022 om 14:13

Het wanbeleid zit hem in het niet betalen wat ze verschuldigd zijn, ongeacht zijn kwaliteiten. Ze hebben een contract met hem afgesloten, dus hij heeft recht op zijn geld.

25 augustus 2022 om 14:17

Tribune is prima, niet betalen niet. Niet zo moeilijk, toch?

25 augustus 2022 om 14:18

Het is niet erg dat ze hem vragen te vertrekken en zijn te ontvangen salaris niet willen uitbetalen. Het wanbeleid is dat ze hem het achterstallige salaris niet willen betalen.

25 augustus 2022 om 14:29

@Rude-E

ze zijn hem niets verschuldigd. in de tekst staat tot tweemaal toe dat hij het salaris van de aankomende 2 jaar wil ontvangen. en daar heeft hij helemaal geen recht op als hij naar een andere club gaat.

@mancunianb
er wordt helemaal niet over achterstallig salaris gesproken. dit maakt u er zelf van.

25 augustus 2022 om 14:34

Een tekst goed lezen is van het gros hier ook teveel gevraagd. Er staat nergens dat Barcelona een betalingsachterstand heeft bij Braithwaite. Die vijf miljoen zou hij krijgen op basis van zijn nog doorlopende contract.

25 augustus 2022 om 14:34

Maar zijn salaris is 5 miljoen per jaar, dus 2x 5 (contract tot 24)= 10 miljoen euro. Dus er klopt sowieso iets niet aan de tekst of de rekensom die is gemaakt.

25 augustus 2022 om 14:47

@mangoloco

er staat duidelijk dat een contractjaar ongeveer 2.5 miljoen is en niet 5. geen idee hoe je aan die informatie komt.

25 augustus 2022 om 15:11

Hou u maar bezig met cr7, handen al vol met hem.
PS Franky wilt niet voor een subtopper spelen.

25 augustus 2022 om 15:21

Laporta is een advocaat ,die weet echt wel hoe ver dat ie kan gaan.
Eerste wou die helemaal niet vertrekken nu wilt hij geld zien,
Hard optreden tegen zulke spelers is in mijn hoofd gen alleen maar goed

25 augustus 2022 om 15:49

Ze proberen echter hem geforceerd weg te krijgen, en hij wil daar niet aan meewerken.

Dan zijn er 3 opties: of er komt een goede club met een voor Braithwaite goed aanbod, en hij gaat uit zichzelf weg. Of Barcelona ontslaat hem, maar zijn hem dan 2 jaarsalarissen+andere vergoedingen schuldig (schieten ze dus niks mee op). Of ze laten hem en zien wel of hij nog van nut wordt.

De wijze waarop Barcelona hem weg probeert te krijgen is absoluut niet netjes en hoe ze daarvoor met hem deze zomer zijn omgegaan.

25 augustus 2022 om 17:05

@hossaini,

Ik lees wat anders. Eerst wilden ze hem niet laten gaan. Toen kreeg hij geen kans in de voorbereiding. En nu willen ze hem op de valreep dumpen, maar dan wel zo dat hij minder gaat verdienen. Die gast heeft groot gelijk. Verkoop hem maar aan een club die hem hetzelfde salaris wil bieden. Zo niet? Dan blijft hij.

25 augustus 2022 om 17:42

Wanbeleid is hem aankopen. Vervolgens hem nog 5mill te moete betale en mAar. 2,5willen betale

Die blijft dus, liever dat je hem 5 miljoen betaald en nog gebruik kan maken van z'n diensten.

25 augustus 2022 om 14:15

Als je toch die 5 miljoen moet betalen dan zou ik hem inderdaad ook erbij houden. Al is het maar om de partijtje op de training mee op te vullen.

Tja, het is zijn groot gelijk, hij heeft er recht op. Ondanks dat hij voor barca duidelijk te kort komt is dit wel weer pijnlijk hoor, barca begint echt een nare club te worden. Maar goed, lekker in de hoogste boom zitten jongen.

25 augustus 2022 om 13:56

Zo een vreemde handeling is dit ook niet. Inter heeft hetzelfde gedaan bij Vidal en Sanchez. Die hebben ook minder geld gekregen dan het bedrag dat ze zouden ontvangen bij het laten uitlopen van het contract.

25 augustus 2022 om 14:17

Dit is totaal iets anders Lierse. Die hebben gewoon het nog te ontvangen salaris afgekocht, wat inderdaad heel normaal is.
Bij Braithwaite gaat het over achterstallig salaris! Dit is totaal iets anders en ik begrijp niet dat je dit niet meeneemt in je argument!

25 augustus 2022 om 14:20

Waar zie jij staan dat het achterstallig salaris en niet resterend salaris is?

25 augustus 2022 om 14:24

@MancunianB Zoals het in de tekst staat lees ik het als het afkopen van zijn ‘nog doorlopende contract’, niet om achterstallig salaris. Verder vind ik dat er genoeg bijzondere handelingen genoemd zijn over Barcelona de laatste maanden, maar vind ik een dergelijk aanbod niet zo bijzonder. Vergeet niet dat Braithwaithe in een dergelijk geval ook onder zijn eigen contractuele verplichtingen uitkomt en hiermee een nieuw contract kan aangaan. Verder is het natuurlijk zijn goed recht om hier niet op in te gaan, op basis van zijn eigen redenen.

25 augustus 2022 om 14:27

MancunianB daar ga je even flink neer zeg. 😂

Hoe verzin je zomaar dat het om achterstallig salaris gaat? Man United fans claimde ook al dat dat de grootste reden is dat Frenkie de Jong nog niet in “theatre of dreams” speelt.

25 augustus 2022 om 14:57

De tekst is erg onduidelijk. Men heeft het over: "zij zouden in eerste instantie alleen bereid zijn om één contractjaar terug te betalen".

Als er uitbetalen stond, dan zou het over toekomstig salaris kunnen gaan maar terug betalen suggereert dat hij salaris uitgesteld heeft. De beruchte laag-hoog constructie waar Barcelona dol op is en die Frenkie nu parten speelt.

Wat het nu echt is, is dus niet duidelijk.

25 augustus 2022 om 17:07

@speedy

Het staat er inderdaad niet helemaal consequent, maar ik lees wel duidelijk "dat hij alleen wil nadenken over een uitgaande transfer als Barcelona direct vijf miljoen euro naar hem overmaakt. Dat bedrag zou Braithwaite nog moeten ontvangen op basis van zijn nog doorlopende contract"

Het lijkt dus niet om achterstallig salaris te gaan, maar om toekomstig salaris.

25 augustus 2022 om 17:12

Achterstallig of niet, volgensmij is hij voornamelijk boos omdat ze 'm eerst niet wilde laten gaan om 'm vervolgens naar de uitgang te duwen.

25 augustus 2022 om 17:46

Maar er is helemaal geen 'achterstallig salaris' bij spelers bij Barca. Degene die akkoord gingen met uitgesteld salaris hebben simpelweg een nieuw contract getekend met een lager salaris dan ze voorheen verdienden aan het begin van de contractduur en een oplopend salaris naar het einde toe om te compenseren en ervoor te zorgen dat ze over de hele contractduur dus alsnog hetzelfde verdienen.

Aangezien er contractueel geen achterstallig salaris is is Barca dus ook niet verplicht uit te betalen wat de spelers hebben opgegeven de voorbije jaren.

bv: speler y verdiende 2 miljoen per jaar en stond nog 3 seizoenen onder contract. Om Barca te helpen tekent hij een nieuw contract waarin hij de komende 3 jaar respectievelijk 1, 2 en 3 miljoen euro verdiend. Zo is zijn contract nog steeds 6 miljoen waard. Dat is ook een van de redenen waarom FDJ momenteel 'te veel' verdient.

Nu ben ik niet op de hoogte van de cijfers inzake Braithwait maar het zou dus goed kunnen dat die 5 miljoen die hij hier eist het extra salaris is dat hij nu verdiend zou hebben had ie dat nieuwe contract niet aangegaan. Vandaar dat ie 'maar' 5 miljoen eist terwijl hij de komende 2 seizoenen nog 10 miljoen zou verdienen.

Ga gwn naar een andere club waar je meer speeltijd kan krijgen. Man heeft geld zat. Waar praten we over

25 augustus 2022 om 13:52

Lekker makkelijk zeg en barca maar lachen. Als je hier in mee gaat gaan ze deze smerige praktijken straks bij tig spelers proberen. Het is zijn geld. Betalen die hap.

25 augustus 2022 om 13:52

We praten over 5 miljoen hahaha

25 augustus 2022 om 13:56

Ik snap wat je bedoeld, maar vgm schijn braithwait een van of de rijkste voetballer te zijn omdat hij ook nog eens succesvol zakenman is of iets dergelijks. als je rijk bent moet je vooral genieten van het leven en dat doe je niet op de bank. zn carriere heeft natuurlijk een houdbaarheidsdatum.

25 augustus 2022 om 14:14

Klopt, ja. Braithwaite zit sinds 2017 in het vastgoed (vooral in de VS) en heeft een portfolio waar onze pandjesprins alleen maar van kan dromen.

25 augustus 2022 om 14:20

Zijn zaak... Misschien wil hij het wel allemaal aan Unicef doneren volgend jaar of het opmaken door het bij een kampvuur in de fik te steken. Barça moet gewoon niet zo groot doen als ze het niet zijn.

25 augustus 2022 om 14:24

waarschijnlijk is hij een succesvol zakenman omdat hij zich niet zomaar 5 miljoen door de neus laat boren.

25 augustus 2022 om 14:28

Juist omdat hij zakenman is zal hij blijven zitten. Makkelijk geld verdienen en een bedrag dat hij nergens anders zal ontvangen.

25 augustus 2022 om 17:09

rayvg

Hoe hij wil genieten van het leven is aan hem. De ene doet het door met minder geld elders te spelen. Maar misschien is hij wel dol op Barcelona. Ik zou het denk ik wel weten hoor, als ik genoeg geld had en nog een paar jaar te voetballen, dan zou ik gaan voetballen. Maar ja, dat ben ik. Hij maakt zijn eigen keuzes.

25 augustus 2022 om 13:55

Ga jij ook zomaar ergens anders werken als je nog 15/20k te goed hebt van de afgelopen 2 jaar?

Die vreselijke club denkt alles te kunnen maken en vind het juist goed dat Braithwaite zich niet laat piepellen door een stel idioten daar.

25 augustus 2022 om 14:01

Het is niet het geld wat hij te goed heeft, het is het geld wat hij zou verdienen in het komende jaar.

25 augustus 2022 om 15:47

Dan heeft toch wel degelijk dat bedrag te goed? Als hij nu geblesseerd raakt voor 1 jaar wordt hij gewoon betaalt. Hij heeft het te goed omdat zijn contract dan wordt afgekocht. Het is een bedrag wat Barca sowieso aan hem moet betalen. Dus per definitie heeft hij dit nog te goed.

25 augustus 2022 om 13:57

Ach hij is 31, woont daar heerlijk en krijgt rijkelijk betaald door een club die zich gedragen als zijn vijand. Hij kan lekker trainen en werken aan z'n bedrijven.

25 augustus 2022 om 13:58

Je moet Braitwaite niet de schuld geven ik had ook om mijn 5 miljoen euro gevraagd.

Je moet Bartomeu de schuld geven die deze voetballer met twee linker benen buiten transferperiode om heeft gehaald en hem ook nog eens een contract voor vier jaar heeft gegeven!

25 augustus 2022 om 14:14

O ja, de bartomeu kaart wordt getrokken. Laporta is de boosdoener, hij stippelt al jaren het (wan)beleid uit.

25 augustus 2022 om 14:17

Lees de comment van El_guaje7 anders nog een keer. Bartomeu heeft deze speler gehaald. Bartomeu heeft deze speler een langdurig contract aangeboden.

Ik heb het zelf ook niet zo op Laporta en het (in mijn ogen) belachelijke beleid dat hij voert bij die ooit zo mooie club, maar hij heeft hier echt helemaal niets mee te maken.

Overigens is Laporta vorig jaar pas verkozen voor zijn tweede termijn, dus dat hij al jaren het (wan)beleid uitstippelt is niks meer of minder dan een leugen.

25 augustus 2022 om 14:21

Airbags, je zou deze bochherrief niet zo serieus moeten nemen. Je gooit je tijd weg, hij heeft een Laporta en Xavi obsessie. Ziet ze in zijn wildste nachtmerries.

Overigens is hij een Manchester United fan als ik het goed heb, die zou eigenlijk al helemaal niet over wanbeleid mogen hebben.

25 augustus 2022 om 14:34

Elke fan van welke club dan ook, kan het denk ik over wanbeleid hebben bij Barcelona. Zelfs fans van het failliete HFC Haarlem of RBC Roosendaal. Barcelona maakt er echt by far het grootste zooitje van.

25 augustus 2022 om 14:47

Die gaat nooit meer 2,5 miljoen per jaar verdienen.. daarnaast staat toch Barca op je CV. Dan maar Bogarde 2.0 😀

25 augustus 2022 om 17:11

Ik begreep hierboven dat hij ook zakenman is. Misschien wel prima voor hem, beetje tijd overhouden voor zijn zaken, beetje trainen, en 5 miljoen pakken. Maar goed, hoe hij zijn tijd wil vullen is aan hem?

Goed zo en ook volhouden dit. Hij moest zo nodig komen toen ze in nood waren en wordt nu bij het grof vuil gezet. Laat ze maar betalen.

Baas. Zo hoort het. Aanpakken dat clubje. Mooi dat frenkie ook gewoon blijft. Zag mikkey nog leuke insta verhalen posten, lekker aan het strand, zonnetje. Wat een leven

25 augustus 2022 om 17:13

Ik zou er denk ik helemaal gek van worden. Een soort jarenlange vakantie. Dan waardeer je nooit meer als je echt vakantie hebt. En al zeker niet als dat leventje ooit voorbij is.

Braithwaite is een zakenman. Een van de meest vermogende voetballers met slimme vastgoedinvesteringen in Amerika. Die laat zich niet piepelen met een schamele 2.5 miljoen bruto

Verrassend, weer een speler die genaaid word door Barca. Het is echt allang niet meer de club die het voorheen was.

Het is toch wel bijzonder dat je je werkgever vraagt om het salaris wat je nog te goed is en hun reactie is dat dat een beetje te gortig is en ze de helft willen betalen. Die gasten in Barcelona leven schijnbaar in een andere wereld, waarin iedereen doet wat zij willen.

Ben wel benieuwd naar wat Barca in totaal nog zou moeten betalen aan achterstallige salarissen. Braithwaite krijgt dus nog 5 miljoen voor de laatste 2 jaar, Frenkie volgens mij nog iets van 16 miljoen in totaal. Denk dat een paard de spontaan de hik zou krijgen als hij het totale bedrag van de achterstallige salarissen te zien krijgt.

25 augustus 2022 om 13:59

Die leven in een compleet normale wereld in deze casus. Spelers die de deur uitgewerkt worden krijgen vaker een afkoopsom mee. En natuurlijk ligt die lager dan het resterende salaris.

Dat is gewoon een normale handeling in de voetbalwereld.

25 augustus 2022 om 14:30

Het gaat niet over het resterende salaris, maar het achterstallige salaris. Dat is wel ff een klein verschilletje he.

25 augustus 2022 om 14:31

Zoals ik het hier lees willen ze hem het bedrag geven waar hij nog recht op heeft en wat hij nog aan contract tegmeoet hoort te zien 0. Met andere woorden, hij gaat transfervrij weg zonder er iets aan te verdienen, krijgt alleen nog wat hij nog hoort te krijgen. Lijkt mij logisch dat je daar niet mee akkoord gaat.

25 augustus 2022 om 14:31

En waar zie jij dat staan in de tekst?

25 augustus 2022 om 14:32

Ik lees dat hij nog twee jaar contract heeft. En jaarlijks 2,5 miljoen verdient. Hij wil zelf bij de vernietiging van dat contract de volle pot. Barcelona wil maar 1 jaar betalen, die 2,5 miljoen dus.

Volkomen logische handeling van Barcelona als dat het scenario is.

25 augustus 2022 om 14:34

Ik moet trouwens wel zeggen dat het weeral uiterst matig verwoord is in het artikel waardoor het nogal multi-interpretabel is.

25 augustus 2022 om 15:05

Lierse, gebeurd de laatste tijd echt vaak, daardoor krijg je vele onzin discussies omdat mensen elkaar niet begrijpen, als het nou eens duidelijk verteld word kun je echt gaan discussiëren, je kunt alle kanten op gaan met dit verhaal.

25 augustus 2022 om 14:31

Achterstallig salaris is salaris dat op het moment je het claimt al betaald had moeten zijn, maw je hebt prestaties of diensten geleverd en je wordt er (nog) niet voor betaald.
Salaris dat je nog moet verdienen tussen nu en het einde van het contract is geen achterstallig salaris. Het is dat laatste dat Braithwaite eist als een soort oprotpremie, natuurlijk omdat Barca zo dom geweest is om een matige speler als hem een godsvermogen te geven en hij geen club meer zal vinden die zo gek is om dat opnieuw aan te bieden.

25 augustus 2022 om 14:46

het is juist heel normaal dat een speler niet zijn volledig salaris krijgt als die afgekocht zou worden door een andere club. of in dit geval een deel van het salaris als je direct naar een andere club kunt. het word pas bijzonder als ze hem een werkverbod opleggen om bij een gelijkwaardig bedrijf als barcelona(voetbalclub) te gaan werken tot het einde van zijn contractduur die nog bij barcelona openstaat, en vervolgens niet het volledige salaris betalen.

het is overigens geen achterstallig salaris. bij braithwaite gaat het over de aankomende 2 jaar. niet over de laatste 2 jaar. bij frenkie is het anders. die is zo onverstandig geweest om dit als contract op te laten stellen naar de volgende contractjaren. als frenkie nu gaat hoeven ze hem dat geld niet meer te betalen volgens het contract voor zover we nu allemaal weten. en als het contractueel toch is vastgelegd dat ze het hem moeten betalen. dan kan frenkie rustig vertrekken.

25 augustus 2022 om 17:15

Paul, het staat er net niet helemaal consequent, maar het lijkt er toch sterk op dat het niet om achterstallig salaris gaat, maar om toekomstig salaris: "dat hij alleen wil nadenken over een uitgaande transfer als Barcelona direct vijf miljoen euro naar hem overmaakt. Dat bedrag zou Braithwaite nog moeten ontvangen op basis van zijn nog doorlopende contract"

Ik geef Braithwaite groot gelijk, maar ik snap Barcelona ook wel dat ze hem niet 100% willen betalen terwijl hij geen diensten meer levert. Afhankelijk van wat hij wil zou hij ook kunnen settelen op 3 of 4 miljoen. Die missende 1 of 2 miljoen krijgt hij ook elders wel.

Lekkere onderhandelingspositie voor hem en ik geef hem volkomen gelijk. Als Barcelona van hem af wil, dan moeten ze gewoon de volle mep betalen. Zij moesten zo nodig een speler halen, vanwege een relatief kortdurende blessure van een ander en dan vervolgens een veeljarig contract aangaan...

25 augustus 2022 om 14:00

Lekker man! Ik geef hem ook groot gelijk, druk van de ketel en lekker genieten in Barca. Balletje trappen op de training, alles van dichtbij mee maken en miljoenen opstrijken.

Helemaal terecht, ik vraag me af wat de club nog aan achterstallig salaris heeft openstaan. Misschien dat eens uitbetalen ipv al die gekke transfers. Wat zou er gebeuren als de club deze salariseen moet uitbetalen? Dit punt gaat er komen. Frenkie krijgt ook nog een bedragje.

Dit bericht is absoluut niet waar en de wereld op zijn kop. Een stel spelers hebben aan het einde van vorig seizoen van Xavi te horen gekregen dat ze niet meer in zijn plannen voorkomen en Barca hun wilt helpen met het vinden van een mooie nieuwe club. In de afgelopen maanden hebben mooie clubs uit Spanje, Engeland en het Midden Oosten zich gemeld voor Braightwaite. De situatie is dat de speler wilt blijven of zijn salaris voor de aankomende twee jaar mee wilt krijgen en dan pas wilt gaan. Braightwaite is een multi miljonair en beschikt over ruim 250 miljoen en hoeft dus niet zo nodig. Op die wijze zet hij FCB enorm onder druk en zou je beter kunnen schrijven dat FC Barcelona wordt is!

Tsja, je ontneemt een speler ook een maand of 2 om zich in de kijker bij een andere club te spelen. Vervolgens wil je hem lozen. Ik vraag me af of ze bij Barca compleet vergeten zijn dat ze met mensen te maken hebben of het boeit ze geen fuck. Want zo'n slecht gemanagede transferwindow heb ik nog nooit bij een club gezien.

25 augustus 2022 om 16:48

Moh, Xavi heeft van het begin af aan laten weten dat Braithwaite niet op veel minuten hoeft te rekenen. In die zin heeft hij ruim op tijd begrepen dat het, als hij wil voetballen, beter is om te verkassen. Dat heeft hij van het begin af aan niet willen doen, omdat hij wel lekker zit in Barcelona.

Dat je daarna gaat klagen over een gebrek aan kansen is dan behoorlijk vreemd. Dat Barça hem niet wilde laten gaan (staat in het artikel) is voor mij in ieder geval hartstikke nieuw, want hij speelde afgelopen seizoen al bijna niets (na zijn blessure) en nu is Lewa erbij gekomen.

Ik zie de onderhandelingen al gaan. We geven jou 2,5 miljoen en dan ontbinden we je contract, akkoord? Nee dat is dus eigenlijk 0 euro, ik heb namelijk nog recht op 2,5 miljoen op basis van mijn contract en de tijdelijke stopzetting door corona? Ja maar 2,5 is toch voldoende? Kom op zeg, we hebben het zwaar, kunnen Kounde niet inschrijven en jou hebben we toch niet nodig, doe niet zo moeilijk joh! anders pesten we je weg via de media! Akkoord? Lol. Ze zijn echt gek geworden daar. Braithwaite en Depay moeten lekker blijven zitten waar ze zitten en lekker genieten.

25 augustus 2022 om 15:07

Inderdaad lekker een Bale mentaliteit hebben en je geld binnen harken waar Depay en Braithwaite alle recht op hebben, maar wel een Ferran bijvoorbeeld voor dikke miljoenen binnen halen terwijl hij helemaal niet nodig is.

Hoppaa! Genieten dit, vechten voor waar je recht op hebt. Samen een blok vormen, ieder weldenkend mens snapt ze.

Dit zijn gewoon criminele acties van het bestuur van Barcelona. Wat een vreselijk gedrocht van een club is het ook.

25 augustus 2022 om 14:03

Omdat ze van een speler afwillen die totaal niks toevoegt? Hij wil graag het salaris van komend seizoen op z’n rekening en anders blijft hij lekker zitten, zijn goed recht. Dat wordt een lekker jaartje tribune en meetrainen.

25 augustus 2022 om 14:25

@mick00. Willen ze zo graag van hem af dan geven ze hem die 5 miljoen mee en even goeie vrienden .. het is toch echt barca die hem smekend na de transfer periode nog binnen haalde nadat een speler zwaar geblesseerd raken. Ze hebben zelfs gebruik gemaakt van de speciale regel om hem binnen te halen .. dus nu is die nodig en kan die bij het grofvuil… terecht dat deze jongen hoog in de boom gaat zitten en zijn huid duur verkoopt. Alleen maar respect voor

25 augustus 2022 om 14:32

Nee omdat ze bij hem hetzelfde doen als Frenkie, hij heeft in de corona zijn salaris verlaagd en de komende 2 jaren zouden de nog goede jaren moeten komen om de corona iets te compenseren.
Het is dus heel normaal dat hij als hij nu toch weg moet nog het salaris vraagt dat hij eigenlijk in de coronajaren had moeten ontvangen. Officieel heeft Barcelona geen schuld bij hem, net zoals bij Frenkie, maar het is gewoon achterbaks om eerst de speler te vragen om salaris te verlagen omdat je niet rond kunt komen, speler gaat akkoord met voorwaarde dat in de toekomst het gecompenseerd wordt. Dan als de jaren komen waar de compensatie zou moeten komen probeer je de speler te lozen.

Laat die club maar zweten. Heeft niks sympathieks meer. vermoedelijk zijn alleen de diehards van die club nog fan. De rest - althans het overgrote deel daarvan - moet niks meer hebben wat ooit een voorbeeldclub was.

Braithwaite is zoals meerdere leden hierboven zeggen een zeer slimme zakenman en heeft een vermogen van +- 250 miljoen euro opgebouwd met zijn firma's. Voor een profvoetballer die niet eens in mijn top 100 zou eindigen is dit toch wel indrukwekkend.

Ik begrijp hem alvast wel, contracten zijn er om nageleefd te worden.

Iets met Karma voor Barca. Ik hoop dat meerdere spelers dit blijven doen.
De manier waarop ze eigen spelers wegzetten en afvallen door eigen wanbeleid is te triest voor woorden.

En dan durven ze bij Barca te zeggen dat de eisen van Braithwaite te gortig zijn. Deze beste man heeft gewoon recht op dat geld. Had je geen speler aangekocht met een zeer goed salaris dan had je deze 5 miljoen makkelijk kunnnen betalen.

Wat een club is dit geworden zeg.

Barça-fanboys incoming met hun irrelevante non-argument "maar hij is ook niet goed genoeg" in 3, 2, 1 ...

Gewoon blijven zitten en lekker betaald krijgen. Prima lijkt me zo. Je niet laten kleineren door deze club. Lekker een beetje trainen en uit eten gaan bij leuke restaurantjes.

Gewoon niks uitbetalen en lekker buiten de selectie houden!!!!

Dan zou ik hem lekker binnen houden. Of hij blijft en je betaald hem of hij gaat weg en je betaald net zoveel. Dan zou ik hem binnen houden en laten banken.

Het staat er niet helemaal lekker door VZ, maar in de eerste alinea zie je dat het gaat om resterende contractjaren. 1 alinea later staat er 'terug' betalen. Maar conclusie is in ieder geval dat het voor de komende 2 jaren is. En je bent geen speeltje, als je nu via de achterdeur geloost wordt bij Barca verlies je ook waarde als speler, en dus ook potentieel salaris bij een nieuwe club. Daarom niet meer dan logisch dat hij dit eist. Hij moest het vuile werk opknappen toen ze in nood waren en nu ze dit allemaal flikken kan die oprotten? Ik zou zelfs 10 miljoen vragen. Die corrupte mannetjes moeten ze de doodstraf geven. Onkruid vergaat niet dus er is maar 1 manier om van dat soort volk af te komen.

Gewoon lekker blijven zitten!
Lekker betalen en anders zoek het maar uit...

Voor 2,5 mil per seizoen mogen ze mij ook op de bank zetten

Het blijft een schots en scheef artikel, want is zijn salaris niet 5 miljoen per jaar en zijn contract loopt toch nog 2 jaar? Dat zou betekenen dat als hij gewoon op zijn achterste blijft zitten op de tribune of naast het stadion of waar dan ook, dat hij gewoon nog 10 miljoen tegemoet ziet. De hele manier waarop deze jongen is gehaald klopte al van geen kant, maar goed volgens een of andere kromme regel kon dat blijkbaar (dat je als Barcelona dan bij deze jongen uitkwam is iets wat voor eeuwig een raadsel zal blijven maar dat terzijde). Toen wilde hij op een bepaald moment weg omdat hij niet aan de bak kwam en wilde Barcelona hem absoluut niet laten gaan. En nu kunnen ze niet snel genoeg van hem afkomen. Wat gebeurt er toch allemaal? Er komt geen eind aan de soap zo te zien.

25 augustus 2022 om 17:27

Deze jongen is toch duidelijk niet goed genoeg voor Barcelona, dat was al zo toen ze hem haalde. En blijkbaar is er geen interesse in hem van ander clubs. Maar ik begrijp wel dat hij graag bij Barcelona wil blijven, het is niet alleen de club, maar ook de stad, en het leuke leefklimaat, dat zelfde geld ook voor Frenkie de Jong en Depay, die gaan echt niet uit hun zelf weg.
Gelukkig zijn ze wel eindelijk van Umtiti bevrijd.

Het is dus niet alleen Frenkie maar meerdere spelers die hen in het verleden tegemoet zijn gekomen mbt salarissen uitstellen die ze nu proberen buiten te werken voor ze hen contractueel het achtergehouden salaris moeten uitbetalen. Afzetten noemen ze dat. Immoreel en smerig. Goed dat deze jongens op hun strepen staan.

26 augustus 2022 om 04:59

Ik heb geen idee of dit artikel ondertussen 45 keer is aangepast, maar het gaat duidelijk over geld dat hij nog moet ontvangen in de toekomst voor zijn contract dat nog doorloopt voor 2 jaar en geen achterstallige, of deferred salaris, betalingen van Barcelona.

Beetje makkelijk scoren dit van mensen. Ik weet dat Barcelona als een rode lap werkt voor iedereen deze zomer, maar hier staat Barcelona gewoon in z'n recht, en Brathwaite ook in het eisen van een oprot premie.

Waarom verenigen zulke spelers niet met elkaar. Bijvoorbeeld als Frenkie en Martin Braithwaite en misschien nog anderen, allemaal een leger aan advocaten optuigen en Barca voor de rechter te dagen. Die walgelijke club verdient dit, en als ze zo door gaan hoop ik oprecht op een faillisement.

Frenkie en hij moeten hun poot stijf houden. €150 miljoen aan nieuwe spelers halen en te beroerd dit fatsoenlijk af te handelen. Heb niks meer met deze club.

Ik snap de hele ophef niet. Zijn contract is 5 miljoen waard. Barca wil van dat contract af en hij niet. Dan kan barca het contract afkopen voor 5 miljoen of wachten tot het contract afloopt en net zoveel geld kwijt zijn.
Een sterkere onderhandelingspositie kan je eigenlijk niet hebben als braitwait zijnde.

Sorry meneer de voorzitter maar is uitlenen voor een appel en een ei hier dan niet de beste optie? Desnoods in de winterperiode als het nu niet meer lukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren