Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braamhaar geeft toe: ‘Dat moment had een tweede penalty moeten zijn’

Laatste update:

SC Heerenveen en PSV speelden zaterdagavond gelijk (1-1) in de derde speelronde van de Eredivisie. De thuisclub kreeg van Eric Braamhaar een strafschop, maar PSV zag het verzoek daarom twee keer weggewuifd worden en vond dat frustrerend. De scheidsrechter van dienst verdedigde zich voor de camera’s van FOX Sports over de genomen beslissingen in de wedstrijd.

/

Het eerste moment waarover PSV zich beklaagde was een akkefietje tussen Luuk de Jong en Lucas Bijker: de verdediger van sc Heerenveen trok hem aan het shirt en maakte hem het verder spelen in de aanval onmogelijk. “Het is jammer dat jullie mijn positie niet in beeld hebben”, sprak Braamhaar na de wedstrijd. “Op dat moment komt er een voorzet en ben ik bezig met dat duel. Die bal wordt hoog voor gegeven en dan is het contactmoment eigenlijk al geweest. Daar verlies ik gewoon de spelers uit het oog”, meent de arbiter.

Over het tweede moment, waarbij Pröpper tegenstander St. Juste neerlegde, twijfelde Braamhaar ook na afloop niet: hij bleef erbij dat hij de juiste beslissing nam door de Friese club op dat moment een penalty toe te kennen. Het laatste moment werd eveneens besproken bij de tv-zender. “De Jong zoekt daarbij de speler, Kenneth Otigba zoekt ook contact met De Jong”, startte Braamhaar aanvankelijk.

“Zoals ik het zo kan beoordelen, vind ik het een reglementair duel. Ik zie hier nu ook dat-ie wordt vastgehouden in het tweede moment. Dat had een tweede penalty moeten zijn. Het is alleen wel moeilijker waarneembaar dan het eerste moment”, vindt Braamhaar, die dus moest toegeven dat het verzoek van PSV achteraf gezien terecht werd neergelegd. Hij zei dat niemand van PSV hem na afloop boos had aangesproken of ergerlijk had gereageerd. “Het respect van beide kanten was hoog.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Want daar heb je iets aan.. video scheids zou zoveel toevoegen

23 augustus 2015 om 08:08

Nou ik vind het altijd wel netjes als een scheids een fout maakt, dat hij dat toegeeft. Hij kan er ook niks aan doen dat die videoref er nog niet is, en zolang die er niet is blijven we zulke fouten zien helaas. Dit seizoen gaat er sowieso wel veel mis. Wanneer worden de uefa en fifa eens wakker?

23 augustus 2015 om 14:01

Kom op man ga toch weg Braamhaar nu gaat echt heel veel veranderen aan die wedstrijd... Ik vindt alleen Kuipers goed van de Nederlandse scheidsrechters! Nou bedankt Braamhaar!

Psv genaaid, kunnen kostbare punten zijn op t einde..

22 augustus 2015 om 23:26

Oja, en die buitenspelgoal tegen ADO vergeet je voor het gemak even natuurlijk.

22 augustus 2015 om 23:38

Had ook nooit mogen tellen, maar die penalty van ado was geen penalty, buiten de 16 was de overtreding, niet terug schoppen als het niet klopt

22 augustus 2015 om 23:52

Tegen ado was ook 2 keer buitenspel gevlagt terwijl het geen buitenspel was. Dit seizoen vind ik ons nog niet echt geluk hebben met de scheids. Ik vind trouwens dat het ook aan onszelf ligt lestienne had er 2 moeten maken en narsingh had ook moeten scoren.

23 augustus 2015 om 01:39

Owja, en het één op één momemt (op dat moment bij een achterstand, dus scherpte) wat tenonrechte buitenspel is gegegeven vergeet je even?

23 augustus 2015 om 09:08

Ik kan maar 1 moment herinneren toen Lestienne werd teruggevlagd, maar daarna schoot Narsingh gewoon naast. En dat kwam niet doordat hij niet meer serieus met de kans omging. Toen was er nog niet eens gefloten.

23 augustus 2015 om 00:41

De Jong had ook rood moeten hebben. Ik heb minstens 7 situaties gezien waar hij vasthield. Vasthouden is vaak geel en anders wordt het een optelsom

23 augustus 2015 om 10:37

De Jong verdient sowieso al geel voor dat "huilbaby"-hoofd dat hij trekt bij elke slechte bal van een medespeler of verloren duel.

23 augustus 2015 om 12:30

PSV is vorig jaar vaak gematst dus het is wel goed zo

Videoref zou handig zijn

Blij dat PSV ondanks wat pech met de beslissingen die ik Braamhaar niet kwalijk kan nemen want soms is het gewoon niet te zien (itt de overduidelijke overtreding van Propper) gewoon normaal en fatsoenlijk gedrag heeft laten zien.

Videoscheidsrechter brengt alles uit de problemen, maar nog niets over gemeld. Wat is er zo moeilijk aan? Gaat prima bij hockey.

22 augustus 2015 om 23:29

in voetbal gaat veel meer geld om dan in hockey. zonder videoref valt er meer te manipuleren en dat komen sommige partijen goed uit in het voetbal ;-)

Vorige week had Kappelhof 100% rood moeten hebben. En nu deze flauwekul. Daar komt er nog boven op dat Psv een heel vervelend programma heeft als het gaat om de CL wedstrijden. Want elke keer als Psv een Cl wedstrijd heeft gespeeld volgt er een pittige wedstrijd er achterna. Als ik dan kijk naar Cambuur - Feye waarin er een overduidelijke goal word afgekeurd en die zeer belachelijke penalty werd gegeven. Dan begin ik mij langzamerhand af te vragen of de boel wel eerlijk verloopt. Vooral omdat beide situaties waarin er geen penalty werden gegeven wel degelijk werden beoordeeld.. Braamhaar had volledige zicht over beide situaties. En dat is wat het nog zuurder maakt. Natuurlijk kan een scheids niet alles zien en beoordelen. Maar in dit geval kon hij dat wel. Ik hoop niet dat deze 2 wedstrijden het voorbode worden op het hele seizoen. Anders gaat het een heel vervelend seizoen worden.

22 augustus 2015 om 23:30

Hadden ze maar geen kampioen moeten worden. Ongelooflijk dat je zoveel kan zeuren, want het slaat nog nergens op ook. Vooral het CL-stukje is lachwekkend, alsof PSV een makkelijke tegenstander zou moeten krijgen omdat het toevallig Champions League speelt. Ga weg, is Ajax de afgelopen tijd ook wel gebeurt. Snel voorbeeld: na de oorwassing tegen Red Bull meteen Feyenoord-uit.

22 augustus 2015 om 23:41

Buitenspel goal tegen ADO, ben je het ook niet mee eens neem ik aan? Fijne avond en geniet van je puntje!

22 augustus 2015 om 23:47

@ledenis: probeer jij maar eens van een afstand van plusminus 40 meter, terwijl je niet op 1 lijn met de bal staat in 0,1 seconde te beoordelen of een bal volledig (!) de lijn is gepasseerd. Die goal van Cambuur was helemaal niet overduidelijk. Sterker nog, nadat iedereen vele herhalingen had gezien, waren er vele discussies of de bal er wel of niet inzat. (Ik neig overigens naar dat die er wel inzat, maar overduidelijk was het allerminst). Daarna het moment waarop Feyenoord geen penalty kreeg. Kijk dat moment nog eens even na. Een cambuurspeler die een voorzet blokt met zijn hand die hij half boven zijn hoofd houdt. (Dat doet hij niet opzettelijk om de bal te blokken, maar hij neemt een risico en de bal komt op een hand die verre van tegen het lichaam zit, dus penalty.) Die wordt niet gegeven en dus wordt Feyenoord benadeeld. Daarna wordt dat nadeel geneutraliseerd door een penalty te krijgen die absoluut niet gegeven had mogen worden. Ok, dat zijn 2 fouten van een scheids die je tegen elkaar kunt wegstrepen. En daarnaast een situatie die zonder technische hulpmiddelen niet te beoordelen is. En dat beangstigt jou? Dat Feyenoord volgens jou willens en wetens bevoordeeld wordt?

22 augustus 2015 om 23:59

Het gaat even 2 wedstrijden wat minder en het janken begint weer.
Hou op met dat Calimero gedrag.

23 augustus 2015 om 02:03

Het gaat er niet om hoe PSV speelde.. Je kunt iets niet zien en je wilt iets niet zien. Braamhaar had alle zicht bij alle penalty momenten. Net zoals Kappelhof vorige week. De 4de man stond er bovenop. Ik kan wel tegen mijn verlies. En ik snap ook best dat de scheids ook niet alles kan zien. Maar dit sloeg gewoon nergens op.

23 augustus 2015 om 09:04

Wat heeft het constateren van feiten met calimero gedrag te maken...
De scheidsrechters hebben bij de wedstrijden van PSV tot nu toe 3 kapitale fouten gemaakt waarbij het 2 keer grote gevolgen heeft gehad!

23 augustus 2015 om 00:53

Ach ja ...niet gaan zeuren nu dat hoort bij kampioens ambities

23 augustus 2015 om 01:32

Het lot van een kampioen? Ik irriteer me er ook mateloos aan, al is het nu bij de directe concurrent.

23 augustus 2015 om 09:34

Was geen rood vriend. Ging gewoon voor de bal en raakt Guardado amper. Hij komt lomp in maar dat wil nog niet betekenen dat het rood is. Geel was in dit geval prima. Spelen voetbal en geen korfbal.

Bullshit dat ze genaaid worden door de scheids... Die vent kan niet alles zien...Het wordt gewoon tijd voor de videoref.

Dat Braamhaar het eerste moment niet kon zien is begrijpelijk, maar dan zijn er toch ook nog de grensrechters. Die kunnen dan toch vlaggen? Of hun microfoontje gebruiken?

Bovendien had Ajax nooooit strafschop tegen gekregen voor zoiets simpels maar wel de strafschoppen meegekregen. AN harte gefeliciteerd Ajax met kampioenschap. Vorig jaar deden ze er alles aan PSV punten te laten liggen maar lukte t niet.. Nu doen nog nadrukkelijker d'r best... Goed bezig ex anax bestuursleden van de knjb!

23 augustus 2015 om 10:04

@Erwin2209: waar baseer je je onzin op als je alle statistieken bekijkt krijgt Ajax de laatste jaren verreweg de minste penalty's van de top 3 en Feyenoord er verreweg de meeste mee.
PSV heeft gewoon terecht gelijk gespeeld hadden ze maar moeten scoren.
En dan alle kansen van Heerenveen vergeten zeker.
Ja PSV had een penalty kunnen krijge maar daar puntverlies aan ophangen is heel kortzichtig gedrag en bij Ado werd PSV tweede helft omver gelopen ook terecht gelijk.

Zolang voetbal een bedrijf blijft gaat er nooit een videoref komen

Spelers maken continue (cruciale) fouten, je kan dan ook niet verwachten dat de scheidsrechter foutloos fluit. Hij heeft ook maar twee ogen en zulke overtreding gebeuren in een flits. Braamhaar geeft het tenminste toe, dat laat zien dat hij er van baalt.

23 augustus 2015 om 10:39

Helemaal mee eens scheidsrechters zijn soms net mensen al dat calimero gedrag ineens.
Iedereen wordt per seizoen bevoordeeld en benadeeld dus loop niet te zeuren.
Als ze alle kansen hadden benut had het ook zomaar 5 - 5 kunnen zijn vondt de uitslag terecht

Is wel vaker met jou he braamhaar..bij PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren