Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bournemouth maakt na Nathan Aké met Callum Wilson volgende transferklapper

Laatste update:

Callum Wilson is ook volgend seizoen op het hoogste niveau te bewonderen. De spits degradeerde in de afgelopen voetbaljaargang met Bournemouth uit de Premier League, maar maakt nu de overstap naar Newcastle United. The Magpies maken maandagmiddag via de officiële kanalen melding van de komst van Wilson, die zich voor vier jaar heeft verbonden aan zijn nieuwe werkgever.

Met de overgang van Wilson is volgens gerenommeerde bronnen als Sky Sports en de BBC een bedrag van 22,5 miljoen euro gemoeid. De viervoudig international van Engeland is daarmee de volgende transferklapper voor the Cherries van deze zomer. Eerder werd Nathan Aké met zijn transfer naar Manchester City voor 45 miljoen al de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis en Wilson is nu de nummer twee op die lijst.

De 28-jarige aanvaller verlaat Bournemouth met 187 wedstrijden en 67 doelpunten op zak. Wilson beleefde zijn beste seizoen in de Premier League in 2018/19, toen hij veertien doelpunten maakte op het hoogste niveau. In het afgelopen seizoen kwam hij tot acht treffers. Wilson is de eerste aanwinst voor het aankomende seizoen voor Newcastle, dat voor het afketsen van de Saudische overname nog in verband werd gebracht met spelers als Gareth Bale en James Rodríguez.

“Vanaf het moment dat ik wist van de interesse van Newcastle, was dit zeker iets dat mij aansprak. Het is een enorme club met een grote historie. Ze hebben door de jaren heen geweldige spitsen gehad en zelfs als ik maar de helft kan bereiken van wat zij hebben gedaan, wil ik dat proberen”, reageert hij op zijn overstap. “Ik geloof in mijn eigen kwaliteiten. Als spits denk ik dat het belangrijk is om voor de korte en voor de lange termijn doelen voor jezelf te stellen en ik hoop deze doelen te kunnen bereiken.”

Een goede aanwinst voor Newcastle United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Bournemouth dit geld goed herinvesteerd dan zijn ze volgend seizoen gewoon weer terug in de PL. Vond het altijd wel een leuke ploeg onder Howe en vond het ook echt jammer dat ze afscheid namen van iemand die zoveel voor de club heeft betekend, maar soms moet dat.

7 september 2020 om 13:49

da's veels te makkelijk gedacht. De championship is 1 van de moeilijskte divisies om te winnen. Lekker makkelijk om te zeggne "herinvesteer het geld goed en je bent zo weer terug in de Pl". Net alsof alle andere teams dat niet van plan zijn. Ze zullen het moeilijk krijgen in de Championship. Nu recentelijk Villa and Leeds zij ngepromoveerd hoop ik dit seioen heel erg dat forrest ook weer naar de PL gaat (en dat Villa and Leeds erin blijven natuurlijk :-))

7 september 2020 om 14:10

De andere teams hebben niet zo veel dat ze kunnen investeren net als Bournemouth, die kunnen deze transferperiode 100 miljoen opbrengen. Als je de helft daarvan investeert dan heb je al meer geïnvesteerd dan bijna elke andere championship club.

7 september 2020 om 14:54

Ik snap wel wat D@nny bedoeld.Ongeacht het geld wat Bournemouth heeft gekregen voor Wilson & Aké wil niet perse zeggen dat als zij het geld investeren zij weer terug kunnen komen op het hoogste niveau. Er zijn zat clubs in de Championship die dat hebben gedaan & er volgens niet of nog steeds niet uit zijn gekomen.Tevens kan het nog erger, of je investeert of niet. Kijk bijvoorbeeld naar een Sunderland. Die degradeerde direct 2 keer achter elkaar!Tuurlijk, wanbeleid is daar een reden voor, maar zegt ook wel wat over die competitie

7 september 2020 om 17:08

@arsenalfanehv; Gewoon een stukje van Sky Sports (in dit geval mbt de parachute payments voor de gedegradeerde clubs) "clubs relegated from the Premier League finish in 10th place on average on their first season in the Championship, while it takes clubs an average of six years to get back into the Premier League after relegation." Dit alleen om aan te geven dat het niet makkelijk is om "volgend seizoen gewoon weer terug in de PL" te zijn.

7 september 2020 om 14:39

Dus jij denkt dat een club die net afscheid heeft genomen van Howe (die daar toch enorm lang aan het roer stond, en de club getransformeerd heeft), dan afscheid moet gaan nemen van sterkhouders (ake, Wilson, Fraser) met een paar "simpele" investeringen meteen terug naar de BPL kan? Sorry, maar ik denk juist het tegenovergestelde waar is. Ze zijn een paar jaar een heel stabiele club geweest in de BPL en nu moeten ze weer gaan wederopbouwen. Vaak is kopen in het championship ook een stuk lastiger, aangezien je voor de kortere termijn koopt, en als je promoveert je meteen Weer moet investeren, dus een "immedidate bounce back" levert vaak meer structurele problemen op.

Newcastle legde vroeger toch echt wel wat topspitsen af zeg, maar struggelen de afgelopen jaren toch wat meer.vind Wilson een prima spits, maar heeft sinds 2015 maar een BPL seizoen meer dan 10 treffers op z'n conto, misschien dat het er bij Newcastle wellicht wel uitkomt?

7 september 2020 om 14:13

Newcastle is kampioen middelmatige aankopen. Die halen, uitzonderingen daargelaten, bijna nooit spelers die ze structureel beter maken. Jammer van een mooie club met veel potentie.

Geen verkeerde aankoop van Newcastle. Hij kan bij een vergelijkbaar team (middenmoot/degradatie) uitstekende cijfers overleggen. Hoop dat hij beter uit de verf komt dan Joelinton...

zit King nog bij Bournemouth?

7 september 2020 om 13:50

Ja nu nog wel

Ik vind Wilson een leuke speler. Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij bij een betere club nog veel meer zou gaan scoren. Jammer dat we hem niet bij een subtopper zullen zien. Ben wel benieuwd of hij zich bij Newcastle kan bewijzen, ondanks dat ik Newcastle momenteel niet zomaar zie aanhaken bij het linkerrijtje.

7 september 2020 om 14:12

Fraser is toch ook transfervrij? Die zou ik als newcastle gelijk binnenhalen. Van bournemouth zijn dan alleen cook, brooks en king nog interessante spelers voor de PL. In dat geval zie ik bournemouth niet snel weer promoveren.

7 september 2020 om 14:27

Klopt ja! Fraser is zeker van meerwaarde voor veel PL-clubs. Zou ook niet misstaan bij Newcastle inderdaad. Verder verwacht ik dat in ieder geval King en Brooks ook nog zullen vertrekken. Kunnen beide zeker mee op PL-niveau. Bournemouth zal nog een flinke kluif hebben om weer een waardige selectie op de been te krijgen.

7 september 2020 om 14:12

Fraser is toch ook transfervrij? Die zou ik als newcastle gelijk binnenhalen. Van bournemouth zijn dan alleen cook, brooks en king nog interessante spelers voor de PL. In dat geval zie ik bournemouth niet snel weer promoveren.

7 september 2020 om 14:12

Fraser is toch ook transfervrij? Die zou ik als newcastle gelijk binnenhalen. Van bournemouth zijn dan alleen cook, brooks en king nog interessante spelers voor de PL. In dat geval zie ik bournemouth niet snel weer promoveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren