Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosschaart zou twee Ajacieden ‘nog wel eens willen raken’: ‘Veel te goed’

Laatste update:

In de serie Ex on the Pitch komen twee ex-profvoetballers op bezoek in De Voetbalfabriek in Almere. Samen met presentator Jelle Kusters blikken ze terug op hun carrière en spelen ze een aantal minigames. In de zevende aflevering is het de beurt aan Glenn Helder en Pascal Bosschaart, die samen spelen bij vriendenteam FC De Rebellen.

Door Jelle Kusters & Bart D'Hanis

Pascal Bosschaart speelde tijdens zijn carrière voor onder andere ADO Den Haag, FC Utrecht en Feyenoord. De cultfiguur werd vooral bekend door zijn spijkerharde manier van spelen, terwijl hij vroeger juist als aanvaller speelde. “Ik was niet zo snel als Glenn maar ik had wel een redelijke actie. Uiteindelijk ben ik toch maar verdediger geworden, ondanks dat ik best een goaltjesdief was.” Dat Bosschaart vroeger een doelpunt kon maken, is niet terug te zien in de statistieken. De huidige assistent-trainer van SC Cambuur speelde meer dan driehonderd wedstrijden in de Eredivisie, maar wist daarin geen enkel doelpunt te maken. Zelfs niet toen het hem wel heel makkelijk werd gemaakt.

“We speelden thuis tegen FC Groningen. Het was mijn laatste thuiswedstrijd voor Utrecht", blikt Bosschaart terug op het bewuste moment in 2004. "Ik mocht die wedstrijd alles nemen en we kregen zowaar een penalty. Roy Beukenkamp stond op doel bij Groningen en hij gunde mij een goal, dus hij wees met zijn hoofd naar de rechterhoek. Ik schoot de bal daar dus, maar hij bedoelde: Ik ga die hoek in. De strafschop ging mis.” Het enige doelpunt uit zijn carrière zou Bosschaart uiteindelijk bij Sydney FC maken, de club die hij diende na zijn dienstverband bij ADO.

Wie in zijn carrière wel regelmatig een doelpunt wist te maken, is Glenn Helder. De aanvaller schopte het via Sparta Rotterdam en Vitesse zelfs tot Engelse grootmacht Arsenal. In Engeland verloor Helder zichzelf aan het gokken. “Het was heel dom, achteraf gezien zou ik het nooit gedaan hebben. Je mag genieten van geld, maar dit was gewoon overdreven. Als ik terug kon in de tijd, had ik al m’n tanden uit m’n eigen mond geslagen. Mensen vragen vaak aan mij: Wat zou je doen als je alles over kon doen? Waarop ik altijd zeg: ‘Alles op zwart!'"

Pranks
Bosschaart geeft aan de ‘voetbalhumor’ het meest te missen uit zijn tijd als profvoetballer. “Vroeger had je geen telefoons en veel minder social media. Je kon dus veel meer flikken bij elkaar. Zo heb ik een keer in de schoenen van de technisch directeur gescheten. Dat zijn mooie dingen, maar die gebeuren niet meer”, aldus Bosschaart. Helder sluit zich daar volledig bij aan. “Nee, dat gebeurt niet meer, er zijn te veel telefoontjes. Ik ben blij dat die er in mijn tijd niet waren, anders had ik nog steeds vastgezeten”, lacht Helder.

Bosschaart is tegenwoordig werkzaam bij Cambuur. Tijdens de afwezigheid van trainer Henk de Jong won hij met 3-0 van PSV. Na die spectaculaire overwinning had Bosschaart een tip voor de rest van de avond aan zijn spelers: drinken, kotsen, drinken, kotsen. “Ze hebben er helaas geen gebruik van gemaakt. Dat was in mijn tijd wel anders. Voor de wedstrijd stapten we niet, maar we gingen doordeweeks regelmatig de stad in.” Helder was tijdens zijn loopbaan ook niet vies van een avondje stappen. “Ik ken spelers, ze zitten niét in deze ruimte, die wel eens hebben gestapt op een dag voor de wedstrijd. Ik ga geen namen noemen, maar ik ken ze zeker”, grapt Helder.

Niet alleen in de kroeg, maar ook op het veld werd Bosschaart af en toe helemaal dronken gespeeld. Zo noemt hij desgevraagd drie spelers die hij graag nog eens doormidden zou willen zagen. “Angulo, daar speelde ik met Jong Oranje tegen. Hij poortte me in één actie drie keer. Die zou ik nog wel eens willen raken, net als Litmanen. Hij was niet te raken. Hij was echt veel te goed. Als laatste ga ik voor Jesper Grønkjaer. Hij was echt veel te snel voor mij."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@vz Bosschaart miste in 2004 die penalty in dienst van Utrecht hij zou na dat seizoen naar Feyenoord gaan dus het was niet zijn laatste wedstrijd in Nederland maar zijn laatste wedstrijd voor Fc Utrecht.

25 oktober 2022 om 16:34

Tjonge, je hebt vast gelijk maar na zo’n leuk stukje zou ik persoonlijk een wat positievere reactie geven. Iets in de trant van: wat een leuk stuk. Schijten in de schoenen van de TD, ben benieuwd hoe die daarop reageerde en of ze hem toch gepakt hebben.

25 oktober 2022 om 16:56

Het was totaal niet negatief bedoeld naar vz toe. Ik vind deze stukjes juist heel leuk en daar moet vz zeker mee doorgaan. Het is toch alleen maar fijn om even te helpen en dat het hele stukje klopt.

25 oktober 2022 om 17:02

Is dit niet gewoon matchfixing? Uitslag had zomaar beïnvloed kunnen worden.

25 oktober 2022 om 18:40

Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen maar ik dacht dat Utrecht 2 0 voor stond op dat moment en het was speelronde34 Utrecht en Groningen speelde beide meer nergens voor. Wel appart trouwens dat de keeper na een hoek wijst en er zelf heen duikt hij had beter gewoon kunnen blijven staan 😋

25 oktober 2022 om 21:34

@johanvlerksen

Ja dat is de ellende van het voetbal. Die keeper wil gewoon iemand een plezier doen, het spelletje meespelen, maar als ie dat doet loopt ie ook nog de kans geschorst te worden. Jammer dat dat niet meer kan.

Dat schijten in die schoenen gebeurde vroeger wel vaker. Heel erg grappig vind ik het niet, maar goed. Hoorde er bij.

26 oktober 2022 om 13:28

Vroeger gebeurden dat soort dingen wel vaker johanvlerksen. Ik weet nog in het oosterpark had groningen 1 punt nodig om niet te degraderen en ze zaten de bal gewoon met de tegenstander rond te spelen

25 oktober 2022 om 17:10

‘Gek’ genoeg wist ik het moment voor mij te halen nog voordat ik dat stukje tekst af had haha. Volgens mij was het destijds ook redelijk ter sprake gekomen, dat hij alle kansen kreeg die wedstrijd om 1 doelpunt voor Utrecht gemaakt te hebben.

Glenn Helder vs Babangida @ Bekerloting was gouden televisie.

volgens mij heeft hij een x voor feyenoord gescoord 😉

26 oktober 2022 om 09:10

Hij heeft zeker wel gescoord ja. Sowieso in de beker en dacht ook Europees.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren