Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boschker heeft plekje naast N’Kufo: ‘Fantastisch dat ze mij deze eer gunnen’

Laatste update:

Sander Boschker heeft een standbeeld gekregen bij de hoofdingang van De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente. Het beeld van de 43-jarige oud-doelman staat naast die van een ander clubicoon: Blaise N’Kufo. Laatstgenoemde was, net als vrienden, familie, supporters en oud-ploeggenoten, aanwezig bij de onthulling van het beeld.

/

“Ik ben bij de club opgegroeid, van jochie tot vent. Fantastisch dat de supporters mij deze eer gunnen”, laat Boschker weten via de officiële kanalen van de club. “Ik wil iedereen enorm bedanken. De supporters voor dit prachtige initiatief, de club voor alles wat ze voor me gedaan hebben en natuurlijk mijn familie die in al die jaren me met beide benen op de grond hebben gehouden.”

Voorzitter Joop Munsterman had lovende woorden over voor de keeper. “Sander die groot is geworden aan de hand van FC Twente, of misschien moeten we wel zeggen: FC Twente is groot geworden aan de hand van Sander. We hebben zoveel mooie moment met jou beleefd. Volgend seizoen een elftalposter zonder Sander. Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen, maar we zullen er vanaf deze zomer toch aan moeten wennen”, klonk het.

Het is terecht dat Sander Boschker een standbeeld heeft gekregen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

natuurlijk is het goed dat deze man een standbeeld heeft gekregen. Er wordt zat geld uitgegeven uit onzinnige zaken, dan is dit een schijntje. Bovendien een mooi eerbetoon aan een speler die zich heel wat jaartjes aan 1 club verbonden heeft.

20 mei 2014 om 19:30

Het is meer de vraag of een speler het verdient natuurlijk.. Over 50 jaar staat het vol en dan kan je moeilijk een beeldje weghalen. Boschker verdient het natuurlijk wel met zn 20 seizoenen!

20 mei 2014 om 19:37

nouja, ik moet het nog maar zien wie dat zo´n poos volhoud. En dan staan er 20 standbeelden tegen die tijd. zou toch mooi zijn?

20 mei 2014 om 20:09

Vraag me eerder af of Nkufo hem wel verdiend. Prima speler, maar niet zo'n Twente-icoon als Boschker

20 mei 2014 om 20:13

Onze all time topscorer, meer dan verdiend.

20 mei 2014 om 20:27

En wat doe je Als er een nieuwe all time topscorer is? Haal je zijn standbeeld dan weg?

20 mei 2014 om 20:46

@tipptopp N'kufo heeft meerendeel een standbeeld gekregen omdat hij kwam toen Fc Twente bijna failliet was en bleef totdat men kampioen werd. Hij vormde de belichaming van de wederopstand van Fc Twente. Daarnaast jarenlang aanvoerder + alltime topscoorder.

21 mei 2014 om 06:47

@dragostenl Het standbeeld voor Nkufo is volledig terecht. Allereerst is hij de alltime topscorer van Twente en dat alleen al rechtvaardigt het standbeeld. Maar hij staat ook symbool voor de wederopstanding van Twente. In 2001 was Twente bijna failliet. De eerste 2 seizoenen was het overleven met een matige selectie. In 2003 moesten we een nieuwe spits hebben. Nkufo speelde bij Hannover 96 maar wilde weg. Na een oriënterend gesprek in Hannover bleek dat Nkufo te duur was voor het nog steeds armlastige Twente. Munsterman deelde hem dan ook mee dat het niet door kon gaan. Tijdens de rit terug naar Enschede spraken Munsterman en collega bestuurslid Johan Plageman nogmaals met elkaar. Ze hadden een slecht gevoel over hun beslissing. Halverwege hebben ze rechtsomkeert gemaakt en hebben Nkufo gehaald (eerst een jaar gehuurd). Met de komst van Nkufo is een belangrijke stap gezet in de opbouw van de club. Na zijn komst ging het jaar na jaar beter. Symbolisch is dat Blaise zijn laatste wedstrijd speelde op 2 Mei 2010. Het was de kampioenswedstrijd in Breda. Dat is nog eens stoppen op je hoogtepunt. Blaise Nkufo is een held in Enschede en zijn standbeeld is daar de volkomen terechte beloning voor.

21 mei 2014 om 10:39

Duidelijke reactie, bedankt hiervoor. Ik heb net zitten kijken en zag dat hij 7 seizoenen gespeeld heeft voor FC Twente. Naar mijn gevoel zat hij er 3 jaar, maar dat is dus niet correct en is mijn reactie niet terecht geweest,

Wel vind ik dat een Boschker het meer verdiend dan welke speler van FC Twente dan ook.

zeker terecht was een van de belangrijkste spelers van twente

Clubiconen moeten zeker in deze tijd gekoesterd worden, terecht standbeeld dus! Dat standbeeld van Dennis Bergkamp bijvoorbeeld vind ik nogal vreemd met die paal in z'n kont, vind deze wel goed gelukt!

20 mei 2014 om 20:34

Eerste helft zojuist afgelopen, De FC Twente Legends leiden met 2-1 tegen De Kampioenen. Doelpunten van Nknufo, Bruggink en Bosman!

Heb net de wedstrijd gezien, is toch wel gaaf voor de supporters zoiets, petje af Fc.twente.
Zijn kippenvel momenten bij voor de fans van Fctwente. Heel leuk en moeten ze vaker doen dit soort dingen, Ik vind dit leuker dan een vooraf afgesproken 1-1 bij Heracles-Ajax ..was ook een wedstrijd waar het er niet meer om ging

20 mei 2014 om 22:16

Ik hoop zondag nog zo'n wedstrijd te zien, al is het voor het goede doel. Fernando Ricksen verdiend ook zo'n wedstrijd, met grote namen en een leuke sfeer op de tribune!!!

Twente bestaat nu 49 jaar en er staan nu 2 standbeelden van spelers die het verdienen. Dus over 50 jaar zullen er misschien 2 bij staan .nou dan staat t nog lang niet vol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren