Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund nadert persoonlijk akkoord met Edson Álvarez

Laatste update:

Borussia Dortmund en Edson Álvarez zijn bijna akkoord over een contract tot medio 2028, zo meldt Fabrizio Romano vrijdagavond. Die Borussen gaan de onderhandelingen met Ajax over de Mexicaanse middenvelder annex verdediger volgende week voortzetten en hopen de transfer binnen zeven dagen rond te krijgen.

Dortmund en Ajax zijn al langere tijd in onderhandeling over de 25-jarige Mexicaan. Álvarez zelf wil dolgraag de stap maken naar het Signal Iduna Park en gaf onlangs in gesprek met Voetbal International aan dat hij toe is aan een stap hogerop. Met het naderende persoonlijke akkoord komt een transfer dus steeds dichterbij, al is het wel nog zaak dat Dortmund en Ajax er samen uitkomen.

Eerder op de vrijdag meldde de Westdeutsche Allgemeine Zeitung dat de Duitsers hun hand niet gaan overspelen en vast willen houden aan een maximale transfersom van veertig miljoen euro. Ajax verlangt naar verluidt minimaal 45 miljoen euro. Die som lag volgens WAZ eerder rond de 30 tot 35 miljoen euro. Toen Dortmund bereid was dat bedrag op tafel te leggen voor Álvarez, besloot Ajax de prijs op te drijven. Duitse bronnen melden dat de club dat deed met de intentie om een biedingenoorlog op gang te brengen. Ook West Ham United is geïnteresseerd in de diensten van de Mexicaan. Dortmund hoopt uiterlijk volgende week tot een deal te komen met Ajax.

Mocht het Dortmund niet lukken om Álvarez los te weken, dan heeft de club een schaduwlijst paraat met andere kandidaten. Daarop prijkt onder meer Morten Hjulmand (Lecce). De Deen is aanzienlijk goedkoper, daar zijn vraagprijs wordt geschat op vijftien miljoen euro. Ook de naam van Felix Nmecha wordt in verband gebracht met Dortmund. De spits van VfL Wolfsburg wordt net als Hjulmand gezien als 'koopje' met een som van vijftien tot twintig miljoen.

Álvarez werd in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro door Ajax overgenomen van het Mexicaanse América. Sindsdien staat de teller op 147 wedstrijden in alle competities, waarin hij dertien keer wist te scoren en zes keer als aangever fungeerde. Bij Dortmund ligt een weerzien met Sébastien Haller op de loer. Die Borussen leken afgelopen seizoen kampioen te worden in de Bundesliga, maar gaven de landstitel op de laatste speeldag uit handen aan Bayern München. De laatste titel dateert uit 2012.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die waren toch allang rond?

23 juni 2023 om 21:47

Volgens mij ook alleen de clubs niet. Ajax wil 40- 45 miljoen voor Alvarez zover wil Dortmund niet gaan. Ben benieuwd

23 juni 2023 om 22:07

Ach zal ergens op de 37-38 mil eindigen en rondkomen. Geen bizar groot verschil tussen clubs

23 juni 2023 om 23:52

Dacht dat Dortmund ondertussen al op 40 zat

23 juni 2023 om 23:57

Er werd geschreven dat BVB "niet hoger dan 40 miljoen wil gaan", maar dat hebben ze vooralsnog niet geboden. Enkele dagen geleden hadden ze een bod van naar verluid 30-35 miljoen excl. bonussen neergelegd (bedrag verschilt wat in verscheidene media), dat is door Ajax afgewezen. De verwachting is wel dat Borussia nog wat meer richting de 40 miljoen excl. bonussen zal bewegen om deze transfer rond te maken. Ze hebben flink gecasht met Jude Bellingham dus ik zou zeggen, aftikken die handel!

Mooie club voor Alvarez, ben benieuwd wie zijn opvolger bij Ajax gaat worden

23 juni 2023 om 21:47

Zeker een mooie stap voor Álvarez. Een opvolger heeft Ajax eigenlijk al, aangezien Tahirovic al binnen is en ook door o.a. Mislintat wel een beetje als zijn opvolger werd omschreven.

23 juni 2023 om 22:04

Ik denk ook dat Tahirovic is gehaald als opvolger al is hij misschien minder een controleur als Alvarez. Ik zie het overigens ook gewoon gebeuren dat Tahirovic op de bank terecht komt en Vos zijn opvolger wordt.

23 juni 2023 om 23:01

Wellicht beide? Vos tahirovic met daarvoor een 10 die zich volledig kan focussen op aanvallen.

23 juni 2023 om 23:30

@Afcakampioen, Tahirovic werd toch wel echt omschreven als voor de 6 positie door Mislintat. En het lijkt mij voor bij Ajax ook geen 8 eerlijk gezegd. Het is een speler met een functionele techniek die de bal naar voren speelt, maar ook de nodige lengte en een stel uitschuifbenen met zich meebrengt. Vos vind ik toch ook meer een 6. Maar rouleren kan eventueel ook prima toch? Het is niet zo dat Tahirovic nou zoveel senioren ervaring heeft en zal zich mogelijk ook aan moeten passen.

23 juni 2023 om 23:34

Tahirovic hebben we nog weinig van gezien, dus denk niet dat hij zomaar basisspeler wordt.

23 juni 2023 om 22:52

Blind. Die is gratis op te halen.

24 juni 2023 om 10:41

Opvolger gaat het zwaar krijgen. Vond alvarez een van de weinige lichtpuntjes het afgelopen seizoen bij Ajax.

Zal uiteindelijk ook wel rondkomen. Verdiend ook wel een transfer nadat hij zich na een moeizame beginperiode in de basis heeft geknokt bij Ajax en de afgelopen 2,5 jaar zich goed ontwikkeld heeft maar ook belangrij voor Ajax is geweest. Ajax vraagt 45 miljoen en Dortmund wil niet verder gaan dan 40, dus het verschil tussen vraag en aanbod is niet megagroot en zullen elkaar ergens wel gaan vinden.

Het is onze strijder gegund!

23 juni 2023 om 21:57

😂 Strijder?
Is een lompe gozer man. Of heeft deze speler ‘grinta’ zoals zogenaamd alle ajax-spelers uit latam?

23 juni 2023 om 22:31

Deze lompe gozer is enige ajacied die afgelopen seizoen alles gaf en wekelijks de beste was, terwijl daar nog niet eens zijn kwaliteiten liggen. Kun je nagaan wat de rest van de diva's presteerde..

23 juni 2023 om 22:39

Dus je kunt niet strijden indien je lomp bent? Lomp was hij trouwens niet, want hij heeft zelden een man geraakt. Speelde bijna altijd de bal. Voetballend gezien was het natuurlijk niet veel.

23 juni 2023 om 23:43

strijder... zucht. Vergeet eindbaas en fenomeen niet .. Dan hebben we de bingo weer gehad

Deze houthakker heeft een akkoord, snel elk bod van 35m+ accepteren Ajax! Ga je er never meer voor krijgen!

23 juni 2023 om 22:03

Jij bent vast ijzersterk in onderhandelen!

24 juni 2023 om 00:09

35 miljoen is een smak geld voor een speler die niet meer voor Ajax wilt spelen. Daarbij was hij de afgelopen 2 wedstrijden de speler met de grootste persoonlijke fouten. Vervanger is al in huis, al met al snap ik deze opmerking dan ook niet. Belangrijk geweest voor Ajax en 35 miljoen is een fors bedrag.

24 juni 2023 om 12:58

Los van al deze punten, (al dan niet waar), is het toch dom om 35 meteen te accepteren? Je kan echt hier nog wel 40 mln uithalen hoor, let maar op

23 juni 2023 om 22:03

Hoop toch dat Ajax bijna 105 miljoen bij mag schrijven voor Alvarez en Timber. En dan is Kudus nog niet verkocht

23 juni 2023 om 22:09

Ik hoop eigenlijk dat Timber blijft. Die 3 die jij noemt waren samen met Berghuis (in de eerste helft van het seizoen) de enige spelers die er goed genoeg waren. En bij Tahirovic en van den Boomen heb ik nog niet het idee dat Ajax daar kwalitatief (direct) veel toe gaan voegen.

23 juni 2023 om 23:09

Met 105 miljoen heb je beide spelers op de max verkocht. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren dus. Maar voor Ajax is het natuurlijk wel fijn dat ze terug kunnen vallen op hun reputatie na zo'n slecht seizoen. Dus heel veel zullen ze ook niet hoeven "in te leveren".

24 juni 2023 om 08:57

Degene van ManU die buitenproportionele bedragen betaalt loopt nog steeds vrij rond. Dus het kan nog steeds. Liever zie ik Timber blijven overigens.

23 juni 2023 om 22:14

Voor koopjes hoeven ze niet naar Amsterdam te komen. Andere clubs kunnen hieraan een voorbeeld nemen. Of eigenlijk moeten. Als bv Feyenoord hun aanvoerder en volgens velen de beste speler voor 25 verkoopt. Dan is dit weer een knap staaltje onderhandelen.

23 juni 2023 om 22:30

Ik lees dit onder bijna elk artikel. De transfersom is 25m +5m schijnbonussen die ingebouwd zijn tegen FFP vanuit Benfica. Daarnaast zijn 25% van de transferrechten nog in handen van Feyenoord, wat met het track record van Benfica nog makkelijk 10-15 miljoen kan opleveren. Uiteindelijk een waanzinnige transfer voor een jeugdspeler. Daarnaast is Kokcu vorig jaar overgehaald om nog een jaar te blijven, Feyenoord zou dan meewerken aan een transfer. Uiteindelijk levert dit het kampioenschap op met bijbehorende cl-gelden. Probeer niet zo makkelijk te roeptoeteren als je je feiten niet kent.

23 juni 2023 om 23:22

Volgens Romano dit er een doorverkooppercentage op van 25%; ik zag VZ dat vertalen als het hebben van transferrechten, maar dat is niet hetzelfde.

Als Benfica hem zou ruilen met een andere speler, dan heeft Feyenoord pech met het doorverkooppercentage. Met deel van transferrechten behouden werkt dat trucje niet.

24 juni 2023 om 00:55

Nou zo werkt dat tegenwoordig niet meer met dat ruilen

Alleen nu nog die biedingsoorlog..! Want als Dortmund enige blijft met akkoord speler, wordt positie Ajax wel erg zwak. Want ze hebben al transfer tegengehouden vorig jaar. Ze kunnen hem niet meer tegen z’n zin houden.gewoon die 40 mil pakken man. Weetje gelijk waar je aan toe bent, gelijk kapitaal vroeg in het transfer seizoen, voor deze zomer. Ik had het wel geweten

Ze komen er wel uit, Ajax vind voor een lager bedrag een goede vervanger

Een van de laatste sterkhouders van 'het grote Ajax van Ten Hag'. Dankzij deze poetser konden medespelers shinen.

24 juni 2023 om 09:58

Ik vind de titel 'het grote Ajax van Ten Hag' eigenlijk meer geschikt voor het team van 2018/2019 met het middenveld De Jong, Schöne en Vd Beek. Alvarez was toen nog geen Ajaxied.

Zo dat is 1 nu Timber, Kudus, Sanchez en Bergwijn nog en investeren in een rechtsback en centrale verdediger.
Het is Alvarez gegund, strijder eerste klas.

23 juni 2023 om 23:11

Is er eigenlijk interesse voor Bergwijn? Ik zie hem eerlijk gezegd niet direct zoveel geld opleveren als wat er voor hem betaald is afgelopen zomer.

23 juni 2023 om 23:23

Saudi's hadden interesse. Wmb prima.

23 juni 2023 om 23:26

Als die Saoudi’s hetzelfde betalen als dat hij gekocht is, direct verkopen!!!

23 juni 2023 om 23:34

@Saksenros65 Saudi-Arabië had toch belangstelling in hem, althans dat las ik vd week.

Die is al 3 keer persoonlijk akkoord geweest. Hoop dat hij dat nu wel is.

Ik denk wel dat hij een bescheiden rol moet pakken zoals bij Ajax in het begin. Zodra hij de vedette gaat uithangen zakt hij keihard door het ijs. Dan is het een kaarten pakker en maakt hij veel verkeerde keuzes. Gaten dicht lopen, de bal afpakken en afspelen is zijn signature.

Oh nu zijn ze bijna akkoord. 2 weken gelden waren ze toch ook al akkoord? Haha die media sites komen elke dag weer met wat anders

Eerst accoord en dan ineens meer vragen... niet echt sjiek van Ajax , gaat clubs niet vergeten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren