Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Borussia Dortmund mist die toppers, en er is ook iets mis in het team’

Laatste update:

Het vertrek van aanvallende middenvelder Mario Götze naar Bayern München kon vorig seizoen nog redelijk opgevangen worden bij Borussia Dortmund, maar de prestaties van de Duitse topclub zijn dramatisch, nu ook spits Robert Lewandowski die Borussen in de zomer heeft verlaten.

/

Volgens Duits recordinternational Lothar Matthäus heeft de huidige zestiende plaats in de Bundesliga alles te maken met het wegvallen van het offensieve duo. “Dortmund heeft nog steeds kwaliteit. Maar spelers die het verschil maken, zoals Lewandowski en Götze, hebben ze niet meer”, vertelt de oud-middenvelder aan Sky90.

Nieuwkomers als Henrikh Mkhitaryan, Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang, Ciro Immobile en Adrián Ramos zijn er niet in geslaagd het naar Bayern verkaste tweetal te doen vergeten. Bovendien ziet Matthäus nog een ander probleem. “Er is ook iets mis met het team. Er lijkt een bepaald plezier te ontbreken, er is geen samenhang, en ze zijn niet meer zo gretig als voorheen.”

Ben je het met Lothar Matthäus eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is volgens mij los zand en ze missen nog een echte spits. Paar aankopen kan het doen kantelen alleen welke spelers

16 december 2014 om 16:18

Immobile moet ook wel de tijd krijgen, je kan niet verwachten dat hij in zijn eerste seizoen het team bij de hand neemt zoals Lewandowski wel kon.

Ramos komt wel tekort in mijn ogen.

16 december 2014 om 16:23

Immobile vind ik ook tekort komen, lijkt niet de stootkracht te hebben. Een goede spits, maar ook een andere dynamische middenvelder naast Gundogan missen zij ook. Ze hoeven niet perse wereldtoppers binnen te halen, want Klopp zijn spel is gebaseerd op perfect samenspel, door middel van pressie en box to box aanvallen en verdedigen.

Maar iets meer dynamiek en techniek is welkom.

Dortmund heeft gewoon een goede kern, maar als Hummels en Reus wegvallen... Tsja, dat zijn in mijn ogen toch WEL spelers die het verschil maken en net dat beetje extra hebben.

qua selectie zijn ze nog steeds de nummer 2. Spelers als Hummels, Gundogan, Reus, Kuba, Immobile, Kagawa, Sahin en Pisczek hebben laten zien een hoog niveau te kunnen halen.

16 december 2014 om 16:41

Dan moeten ze wel fit zijn natuurlijk. De afgelopen twee wedstrijden waren de eerste wedstrijden waarin de vier verdedigers Subotic, Hummels, Piszczek en Schmelzer weer alle vier speelden sinds Champions League finale in 2013. Alleen nu missen ze voorin nog steeds Reus, de echte ster van dit elftal en Mkhitayran, terwijl Blaszczykowski en Gundogan nog maar net terug zijn van lang blessureleed. Daarnaast heeft Klopp Weidenfeller op de bank gezet en lijken zowel met Ramos als Immobile voorin nog weinig succesvol.
Geluk voor Dortmund is dat het allemaal nog dicht bij elkaar zit in de Bundesliga (onder dan Bayern), verschil tussen plek 3 en plek 18 is slechts 11 punten na 15 wedstrijden dus met een paar overwinningen kan Borussia zomaar weer normaal meedoen om een Europees voetbal.

16 december 2014 om 19:42

Bayer Leverkusen heeft in mijn optiek en betere selectie dan Dortmund.

Schei uit, kijk dit basiselftal wat ze op papier kunnen opstellen. + Sokratis, Aubameyang, Sahin, Mkhitaryan, Ginter, Adrian Ramos

Dat is een selectie die gewoon minimaal top 3 moet halen in de Bundesliga. Ze hebben de kwaliteit echt wel.

Weidenfeller
Piszczek
Subotic
Hummels
Schmelzer
Gundogan
Bender
Blaszczykows
Kagawa
Reus
Immobile

Lekkere titel weer Vz.. Hij zegt toch "spelers die het verschil maken" en niet "toppers"?? Toppers heeft Dortmund genoeg met Hummels, Reus, Kagawa en meer..

16 december 2014 om 16:46

er staat DIE toppers. Met andere woorden die 2 jongens, want die maakten aanvallend het verschil.

Nou doet Reus dat normaal gesproken ook, maar dan moet ie wel fit zijn.

16 december 2014 om 18:02

Ah je hebt gelijk.. Compleet verkeerd gelezen haha! Sorry VZ!

ben erg benieuwd wie er door gaat in de cl dordmund of juve

vind toch dat dordmund nogsteeds erg veel kwaliteit heeft ookal zijn gotze en lewa vertrokken

De problemen zitten echt niet in het vertrek van Lewandowski en Gotze.

Toen Sahin naar Real en Kagawa naar Man U gingen, werd ook snel geroepen dat Dortmund dat niet op kon vangen en compleet weg zou zakken. Maar dat bleek dus absoluut niet het geval te zijn. Ze waren geweldig bij Dortmund maar eenmaal weg, was het ook alsof ze er nooit waren. Dortmund denderde gewoon lekker door.

Met de spelers die Dortmund nu heeft moeten ze makkelijk in de top 3 eindigen. Maar ze laten het al collectief afweten. De beste kansen worden gemist en dan krijgt men telkens de deksel op de neus door weer eens de zoveelste domme fout achterin.

Momenteel (al duurt dat nu bijna een half seizoen) zijn ze gewoon te wisselvallig. Maar de problemen liggen niet bij het vertrek van een paar spelers, maar duidelijk ergens anders.

gelukkig is het een redelijk jonge selectie, mits ze bij elkaar blijven, die nog kunnen groeien.

Ik vind dat ze op papier nog steeds een fantastische selectie hebben. Het feit dat ze nu zo laag staan heeft meer met pech en in een slechte flow zitten te maken. Ze creëren veel kansen, maar ronden ze niet af. Ook heeft het te maken dat er op iedere wedstrijd in de Bundesliga nu zoveel spanning voor hun zit, waardoor iedere wedstrijd wel een finale lijkt. En men weet, in finales gebeuren vaak rare dingen. Deze druk ervaren ze in de Champions League minder, en je ziet ook dat ze daar vrijuit en goed spelen. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat deze ploeg zich zal revancheren.

16 december 2014 om 19:50

Precies, dat denk ik ook. Ik verwacht dat wanneer ze eenmaal twee wedstrijden op rij hebben gewonnen, dat ze dan compleet los gaan. Ook heb ik er vertrouwen in dat ze de klus tegen Juve zullen gaan klaren, al zal dat geen gemakkelijke wedstrijd gaan worden!

Dortmund blijft een geweldig team en ik denk dat het probleem voorin zit. De spitsen zijn geen killers.
Daarnaast zijn er veel blessures geweest waarbij de vervangers zeker niet slecht waren, maar deze misten toch een bepaalde ervaring en zeker van achteruit opbouwend zwak te noemen. Gelukkig is Gundogan weer bijna helemaal terug zodat er een opbouwende, balvaste en creatieve speler op het midden in de as staat. Ondanks dat ik Mkhitayran een geweldige speler vind met een voorbeeldige inzet en mentaliteit past hij niet in het systeem omdat hij veel te lang blijft dribbelen. Nu maar hopen dat de twee volgende wedstrijden 6 punten opleveren en dat de winterstop lang mag duren.

Bij Dortmund zijn er een aantal problemen:

1. blessures:

Sinds het vertrek van conditietrainer Bartlett (hij zit nu bij Leverkusen) is het aantal spierblessures bij Dortmund verdrievoudigd(!). Daardoor zijn de getroffen vaak een korte periode uit de roulatie. Tel daarbij de langgeblesseerden: Gündogan, Blaszczykowski, Hummels en Reus op en je hebt de basis voor ellende, want:

2. Systeem/tactiek

Dortmund speelt agressief countervoetbal en legt altijd meer meters af dan de tegenstander. Als je dit succes wil toepassen dan dienen je spelers topfit te zijn én:

3. vorm

De vorm waarin je spelers verkeren dient top te zijn.

Conclusie:
De topspelers die dit team in de basis naar grote hoogten kunnen brengen, zijn lang geblesseerd geweest (gündogan, Reus en Hummels). Dit is echter onderschat door Klopp en zijn coaches. Spelers als Subotic, Großkreutz en Weidenfeller verkeren in een grootse vormcrisis en kunnen het team niet dragen. Tel daarbij het inpassen van de nieuwe spelers (immobile, Ramos) en het wordt duidelijk waarom het team niet presteert. Omdat er ergens iets helemaal mis zit in de trainingen (eerder genoemd punt) hebben veel spelers vaak spierblessures, waardoor ze geremd worden in hun vorm.

En het wordt alleen maar erger! We zijn Mkhitaryan en Sokratis (de enige speler die écht goed is dit seizoen) ook kwijt door blessures. Daarnaast doen Kagawa en Langerak mee aan de Azië cup, PAE aan de Afrika cup.

Het is voorlopig huilen met de pet op en Dortmund gaat ingrijpen. Mark my words: Kevin Kampl komt deze winter over van Red Bull Salzburg (hij heeft een gelimiteerde transfersom in zijn contract)

De laatste 3 ploegen zakken zeker e?stel je voor dat ze blijven sukkelen en zakken,dat gaat wat worden dan,zeker leegloop en dat zou jammer zijn want op papier hebben ze nog steeds een goeie ploeg maar ja zoveel gekwetsten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren