Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boosheid in Milaan: ‘Juventus probeert de feiten weer te verdraaien!’

Laatste update:

Internazionale is het zat dat concurrent Juventus de laatste tijd weer net doet, alsof er in het verleden nooit een omkoopschandaal is geweest. De Turijnse club moest de landstitels van de seizoenen 2004/05 en 2005/06 inleveren bij Inter, nadat bewezen werd geacht dat men zich schuldig had gemaakt aan Calciopoli. Juventus-voorzitter Andrea Agnelli liet zich deze week verleiden tot een boude uitspraak.

Nadat bekend werd dat Massimo Moratti na negentien jaar vertrok als voorzitter van Inter, schoffeerde Agnelli de ex-baas van i Nerazzurri. “Hij was helemaal gek van zijn club. Zo gek, dat hij de Scudetto van 2006 in ontvangst nam”, zei Agnelli. Dat is Inter in het verkeerde keelgat geschoten. De blauw-zwarten laten vrijdagavond een statement uitgaan, waarin zij de uitspraak van Agnelli scherp veroordelen.

“Inter vindt het jammer te horen dat Juventus-president Agnelli weer de feiten verdraait en de geschiedenis probeert aan te passen. Helaas voor hem, en voor het hele Italiaanse voetbal, was 2006 een rampzalig jaar waarin de landstitel legitiem werd toegekend aan Inter door de Italiaanse bond en waarin Juventus afdaalde naar de Serie B, samen met zijn reputatie. Dat zijn de feiten”, aldus Inter.

“We staan niemand toe dat er wordt gedaan alsof Calciopoli nooit heeft plaatsgevonden en dat de zaken veranderd worden”, stelt de club. Juventus telt de afgepakte titels van 2004/05 en 2005/06 in de regel gewoon mee in de prijzenkast. Die titels worden echter niet meer erkend door de Italiaanse bond en ook niet door de UEFA en FIFA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De titels zijn afgepakt, zijn niet eerlijk gewonnen. Dus tellen niet meer mee. Simpel

Niet handig van Agnelli. Maar kunnen we dit nou eens laten, het is gebeurd...8 jaar geleden!! Juventus moet kappen met klagen, doe ik ook. En de Milanezen en de Romeinen(zeker Lazio( en zeker Fiorentina moeten kappen met beschuldigen dat het nog steeds gebeurd. Het hele schandaal was al erg genoeg voor Italiaanse voetbal. er 8 jaar later over doorgaan maakt het alleen maar erger.

24 oktober 2014 om 23:08

Zolang Moggi nog niet vastzit kan dit niet ten ruste gelegd worden ben ik bang, aangezien de zaak dan nog steeds niet volledig is afgehandeld. Alleen al dat feit geeft aan dat er veel meer aanzit dan dat er tot op vandaag naar buiten is gekomen.

Edit: Overigens ben ik het verder wel met je eens. Mijn hoop is ook dat Agnelli dit eens een keer laat rusten en dat men die idiote Moggi geen podium meer geeft om zijn mening te verkondigen. Helaas lijkt er echter weinig verandering in te komen.

24 oktober 2014 om 23:18

Moggi mag rest van zijn leven blijven zitten als het aan mij ligt. Vuilste ****** van een ****** die er was in de voetbalwereld. Maar de zaak Calciopoli is afgehandeld. Inter werd veschuldigd maar het was toen verjaard. wat er nu nog bovenkomt dan ook. En is al zo lang geleden het is klaar. Juve 2 titles kwijt en opnieuw moeten opbouwen. Moggi heeft Italiaanse voetbal en Juventus haast verlamd. Juventus is inmiddels hersteld en hele Serie A zal de rug rechten, ben ik van overtuigd. Het schandaal is het duistere verleden en niet het heden of de toekomst. Daar moet Inter zich op richten, net als Agnelli en geheel Juve en de hele Serie A.

25 oktober 2014 om 00:07

Rot toch een pokke eind op met z'n twee
Wat een onzin. Overal is bewezen dat ook Inter schuldig was, van onnozele feiten wel te verstaan. Dat jullie je Juve fan durven te noemen. Schaam je diep. 32 titels zoals het hoort, zoals ze in de curva sud heel duidelijk in zijn. "statute of limitations inter" google die termen maar eens voor dat jullie weer met die onzin komen

25 oktober 2014 om 00:09

Dit verbaasd me echt. Hebben jullie wel eens goed gelezen over de zogenaamd omkoop schandaal. Moggi heeft er niks mee te maken en het word tijd dat Angelli werk gaat maken van dit. Moggi is juist genaaid door verschillende mensen en ook door iemand binnen juve zelf. Beter informeren als het over je eigen club gaat aub

25 oktober 2014 om 00:20

Juvedeef snapt het tenminste.

Verdomme zeg, spoel je mond met zeep en ga in de hoek zitten, verdomde successupporters. beetje een wit voetje willen halen bij de vz community door moggi door het slijk halen. Schaam je diep, heel diep. Ik word er haast ziek van, kotsmisselijk van jullie politiek correcte antwoorden. Ga lekker in san siro zitten man mafkezen.

25 oktober 2014 om 00:25

@renaz_juve en juvedeef:

Heb in een reactie hieronder duidelijk verwezen naar de term Marottapoli. Er wijzen ook enorm veel feiten naar de kant van Inter, echter is de zaak verjaard dus daar kan niets meer tegenin gebracht worden. Zulke uitspraken van Agnelli renderen dus tot helemaal niets.

Echter zijn er ook genoeg feiten naar buiten gekomen waarin bleek dat Moggi, samen met zijn twee vriendjes, disproportioneel (maar dan ook echt zeer disproportioneel) veel telefoongesprekken heeft gehad met de aanstellers van de arbitrage voor bepaalde wedstrijden. Persoonlijk lijkt het mij dan zeer onwaarschijnlijk dat het hier ging om wat roddelen. Facchetti aan de andere kant had, wat later bleek, wel telefoongesprekken met de scheidsrechters zelf, maar daar kan dus niets meer mee gedaan worden.
Overigens zeg ik ook dat "het feit dat Moggi nog steeds zijn straf niet heeft uitgezeten" wel aangeeft dat er meer achter zit. Geheel onschuldig acht ik hem ook niet, heeft zich schuldig gemaakt aan zeer onsportief gedrag dat indruist tegen alle morele codes door zodanig druk uit te oefenen. Bovendien vond ik het sowieso een akelige kerel, nam de term "winst gaat boven alles" veel te letterlijk.

Persoonlijk ben ik van mening dat we te hard zijn aangepakt destijds. Guido Rossi heeft daarin een flinke rol vervuld, die "toevallig" ook een groot belang in Inter had. Echter kunnen we tegenwoordig niets meer met al die feiten die naar Inter wijzen en dat is het punt dat we proberen te maken. Het zet alleen maar kwaad bloed aan. Agnelli hoort daar boven te staan, zo maar wat gaan natrappen. Dat is meer iets voor Della Valle

Edit:

Overigens zeg ik niet dat ik niet van mening ben dat die 2 titels gewoon van ons zijn. De rol van Juve en Moggi scheid ik sowieso van elkaar, maar daarbuiten vind ik sowieso de rol van Moggi als de "grote spil" veel te ver gaat (volgens jullie dan dat hij helemaal geen rol erin had, dat daar even buiten). Ervan uitgaande nu even dat Moggi wel iets van een rol in het hele gebeuren had, dan nog horen de twee titels aan ons toe en zo niet, dan gewoon aan niemand. Hetzelfde principe als met Armstrong in het wielrennen: Iedereen in die sport staat stijf aan de doping, dus er was alsnog een "equal ground". Zelfde hier: Iedere club maakte dezelfde "overtredingen" als Juve bleek achteraf, dan heeft het geen zin om de titel van de een af te pakken en aan een ander te geven die net zo "schuldig" is.

25 oktober 2014 om 00:39

Renaz...jij denkt serieus dat Moggi er niks mee te maken had als eindverantwoordelijke voor de club? al die telefoontjes gingen zeker over de beste pizza in de stad. donderstraal toch een eind weg. Tuurlijk speelt er meer dan Moggi. Maar die was er ook bij betrokken. Word kotsmisselijk van jou, Moggi beschermen terwijl hij mede-verantwoordelijk word voor de schande die Juve is overkomen.

En ja voor mij is het duidelijk dat Moratti een kwal is, en Inter de kogel ontweken heeft, schande vind ik het. Ik roep het hardst van iedereen 32 titels, Inter verdiend ze totaal niet dus horen ze nog steeds bij ons.

Fan geworden in Serie B!

Mijn enige punt is dat Agnelli dit niet wederom naar boven moet brengen, zwarte bladzijde die ik nooit meer wil zien. Maar ga jij lekker door over het duistere verleden. Herinner ik me wel lekker Nedved, Trezegol. Del Piero en zoveel meer.

25 oktober 2014 om 00:42

Ik heb heel veel moeite om een goed woord te zeggen over deze houding en uitspraken. Juve fan of niet, in de curva sud word je in me kaar getimmerd voor zulke uitspraken. Uiteraard zal ik me niet verlagen tot zulk niveau dus ik hou me voor vanavond gedeisd. Ben zeer teleurgesteld in jullie beide. Onderzoek een beetje dieper dan je neus lang is, dan zal je t eventueel begrijpen

25 oktober 2014 om 01:46

Renaz_juve

Get a life......

25 oktober 2014 om 02:17

Peetvader

Suck a dick

25 oktober 2014 om 11:45

Jullie bijnaam is niet voor niets: RUBENTUS!! 😉

25 oktober 2014 om 11:53

Ik begreep nooit waarom ze Ajax joden noemden,tot dat ik dat gierige transferbeleid zag

Is nergens voor nodig toch om oude koeien uit de sloot te halen? Die juve gast moest gewoon zijn mond dicht houden. Is al erg genoeg wat er in die tijd is gebeurd.

Weer een nutteloos sensatie bericht van Voetbalzone. Hier is al vaak genoeg over gediscussierd, de Juventini zijn hier natuurlijk niet trots op en kennen de titels aan zichzelf toe, Inter idem dito. Die zeggen dat de titel van hun is. Wat het antwoord is is tot dusver nooit 100% bewezen, kansloze discussie voor voetbalzond leden. Die hebben te weinig informatie over deze gebeirtenis.

24 oktober 2014 om 23:07

Sorry voor de typefouten, mobiel ...

24 oktober 2014 om 23:10

Vertel jij ons dan maar wat er gebeurd is!
Feit is dat Juve werd teruggezet naar de serie B en zijn titels is kwijtgeraakt.
Agnelli is gewoon een vervelend ventje.
Bij Juve moeten zij hun mond houden en nooit weer over calciopoli en de scudetti beginnen. Ze doen daar net alsof ze onschuldig zijn/waren.

24 oktober 2014 om 23:13

Ik weet net als jij niet wat er precies gebeurd is. Een feit is dat ze het nooit volledig (dus 100%) hebben kunnen bewijzen. Dat betekent overigens nietbdat Juventus onschuldig was.

24 oktober 2014 om 23:20

Niemand weet wat er gebeurd maar zowel de fifa als de uefa erkennen de straf die door de italiaanse voetbalbond is opgelegd. Is wel een duidelijke aanwijzing voor Juve haar schuld.
Dat het nooit 100% is bewezen is een drogreden die altijd door Juventini wordt aangevoerd om hun onschuld te bewijzen. Ze hebben het ook nooit kunnen ontkennen.

25 oktober 2014 om 00:12

Het is eigenlijk best wel simpel. Door onafhankelijke instanties is al bewezen dat juve eigenlijk onschuldig is van bijna alle aanklachten. Dat is zo frusterend alleen niemand heropend deze zaak dat is gewoon kut. En weet zeker dat meerdere clubs ook onschuldig zijn. Er zijn gewoon smerige machtsspelletjes gespeeld

25 oktober 2014 om 00:53

Kom maar die onafhankelijke instanties. Heb daar nog nooit van gehoord.

25 oktober 2014 om 02:19

Waarschijnljk omdat je niet verder kijkt dan je neus lang is, Google lijkt me toch een universeel middel, vind je niet?

25 oktober 2014 om 13:36

Nee jij moet ze gewoon even noemen. Maar dat kun je niet. Omdat je een eind in de rondte lult. Alleen om Juve's schuld in calciopoli goed te praten.

Wat een smerige club is Juve zeg , altijd maar omkopen en scheidsrechters in bezit hebben . Wat was dat een mooie club met Del Piero maar nu word ik er kots misselijk van.

24 oktober 2014 om 23:19

Al het negatieve is gebeurt terwijl del piero er voetbalde hahahajaha. Jij wordt misselijk vancde club sinds hij weg is. Dat is als misselikk worden van spaghetti omdat de gehaktballen eruit zijn. Manmanmanman hahahahaha

24 oktober 2014 om 23:50

Sinds wanneer zitten er gehaktballen in de spaghetti?? Maar je hebt gelijk Del Piero speelde in die tijd gewoon bij Juve en had ook de klasse net als Buffon om bij Juve te blijven in de serieA! Trezeguet ook geloof ik. Het lag ook niet aan de spelers maar aan de leiding dat Juve werd teruggezet. Vind het wel ongelooflijk dom en arrogant van Agnelli om deze opmerking te maken. Het is zowieso en vervelend ventje.

24 oktober 2014 om 23:27

In Turijn worden ze misselijk van Liverpool supporters dus dat scheelt.

25 oktober 2014 om 02:20

Wanneer was t voor t laatst dat liverpool een titel won? shit, volgens mij was ik nog niet eens geboren, wat een invalide club is dat zeg.

25 oktober 2014 om 10:16

1990.

Vorig jaar waren ze er dicht mij. Ook in 2008/2009 scheelde het weinig, slechts 4 punten. Toen speelden ze zo:

Reina
Arbeloa
Carragher
Agger
F. Aurelio
Mascherano
Alonso
Kuyt
Gerrard
Riera
Torres

Forza Juventus en Forza Agneli

Calciopoli heeft zeker plaatsgevonden en juventus heeft daar zeker een aandeel gehad maar inter net zo. Die scudetto naar inter is een grote grap.

24 oktober 2014 om 23:17

Wat hebben die dan gedaan?
Ik heb het helemaal nooit gevolgd maar weet wel dat moggi een smeerlap is die vast hoort te zitten.
Voor de rest vind ik het raar dat juve blijft vasthouden aan die titels terwijl ze hem gewoon terecht zijn kwijtgeraakt.

25 oktober 2014 om 08:24

Fixte ook scheidsrechters en had malafide contact met de grote scheidsrechtersbaas. Die gesprekken zijn er, opgenomen en voorgelegd, maar verjaard. Verder zit Moggi niet alleen voor het fixen van scheidsrechters, maar omdat hij gezien word als de spil, ook voor het opstarten en runnen van een criminele organisatie. Daardoor valt zijn straf zo zwaar uit.

Omdat juventus de twee kampioenschappen gewoon meetelt blijf je dit gezeik krijgen

Achteraf zijn er ook voldoende feiten naar buiten gekomen die in de richting van de heer Moratti wijzen. Voor de geïnteresseerden, zoek maar eens op "morattopoli". Betekent overigens niet dat ik deze visie aanhang, Inter van wat dan ook wil beschuldigen of de verdachte status van Juve zelf destijds afkeur. Alleen geeft het maar eens aan dat er veel meer is bij komen kijken dan men hier in Nederland destijds aan berichtgevingen liet doorschemeren. Er is een reden dat die idioot van een Moggi nog steeds zijn gevangenisstraf niet heeft hoeven uitzitten.

Zelfs destijds in 2006 hing er ook rond Inter een zeer licht stinkende geur. De Figc had het beste gewoon die 2006 aan geen enkele ploeg kunnen geven. Maar goed, ene Guido Rossi moest toevallig voorzitter worden... Dezelfde kerel die Juve's overtredingen opeens van een categorie 2 naar categorie 6 ging omwentelen.

Calciopoli is de meest zwarte pagina uit de Italiaanse voetbalgeschiedenis gebleken. Juve's rol kan daarin absoluut niet afgewezen worden. Het beste is als iedereen het achter zich zou laten. Echter is de imago-schade van destijds nog steeds te veel voor sommige in het Juve-kamp. Er valt wel wat voor beide kampen te zeggen, maar het is een discussie die al jaren naar nergens toe leidt. Je doet er derhalve jezelf er weinig goed mee, aangezien je je door zulke uitspraken helaas alleen nog maar impopulairder maakt bij anderen.

25 oktober 2014 om 00:16

Aub stop met dit soort dingen man. Jij zegt dat mensen zich slecht hebben geïnformeerd, maar jij bent er net zo een. Zoek maar gewoon even beter. Alle aanklachten tegen juve zijn gewoon onzin. Dat je de 2 titels niet meetelt begrijp ik gewoon niet. Als dit soort dingen gebeuren met je club zorg je toch dat je jezelf goed informeerd. Moggi is gewoon een held en is zwaar genaaid door verschillende mensen.

25 oktober 2014 om 01:57

Gelieve te kijken naar één van mijn reactie hierboven. Ik ben er ook volledig overtuigd dat we 32 Scudetti sul campo eerlijk hebben verdiend. Ook ben ik van mening dat we veel te hard gestraft zijn. Daarnaast ben ik ervan op de hoogte dat de drie zaken waarvan Moggi verdacht werd (transfermarktcontrole, geheim telefoonnetwerk en matching fixing) niet houden en dus Juve's eigen voordeel hierbij totaal niet te bewijzen valt. Terugzetting naar de Serie B was dus volledig onrechtvaardig en de titels afpakken ook, omdat onze overtredingen overeenkwamen met die van de andere ploegen. Desondanks blijf ik erbij dat het o.a. zijn schuld is dat we destijds in de penarie zijn komen te zitten. Hij heeft ik weet niet hoeveel telefoontjes met Bergamo (???) destijds gepleegd, waar hij tot op heden (volgens mij) nog steeds geen goede argumentatie voor heeft gevonden. Dat hij tot op bepaalde hoogte genaaid is, is dus zeker zo, maar hij is absoluut zelf ook geen heilige naar mijn mening. Vandaar dat eind vorig jaar dan ook zijn gevangenisstraf slechts werd gehalveerd.
Moet toekennen dat dat laatste punt dat overeind staat zeer voor debat vatbaar is, waarop jij, Renaz en bovenal de Drughi een andere mening op nahouden. Moggi is nog steeds, zij het minder dan eerst, schuldig gevonden. Hij zal dus zelf de komende tijd met tegenbewijs moeten komen. Tot op dat moment zal ik hem dan ook behandelen als een veroordeeld crimineel.

Achteraf gezien had ik hier misschien niet op moeten reageren. Wat je ook zegt, minimaal één kamp is het niet eens met je, zo gevoelig ligt dit. Ben er dan ook wel eens eerder in de problemen mee gekomen met mensen die wat "fanatieker" zijn op dit punt. Daarom zou ik ook liever willen dat men zich er eindelijk overheen zet. Er is nu namelijk een nieuw Juve opgestaan na een zeer donkere periode waar we met z'n allen van moeten genieten

Overigens zeg ik in mijn originele post dat "juve's rol absoluut niet afgewezen kan worden". Dat moet dus "moggi's rol zijn", excuses voor de verwarring.

25 oktober 2014 om 23:02

Ach ja laat ik maar stoppen met reageren dan maar. Moggi is en blijft een held. Snap dit dat juventini zelf het niet zien, maar het zal wel.

Het is een grap en triest dat Inter die titel heeft geaccepteerd. Het was een zwarte periode maar echt niet alleen Juve was hieraan schuldig.

24 oktober 2014 om 23:54

Maar Moggi zat wel bij Juve en niet bij Inter of Milan of waar dan ook! Juve heeft het aan zichzelf te danken dat ze er zo slecht afgekomen zijn bij het calciopoli. Inter is nooit gestraft toch? Volg het Italiaanse voetbal al jaren op de voet en ben niet voor of tegen een bepaalde club maat zoals Juve in die tijd de arbitrage meehad was lachwekkend.

Uitspraak van Agnelli kan gewoon niet, totaal geen respect voor Moratti. Je zou toch verwachten dat iemand van zo´n status als Agnelli een beetje respect kan tonen maar blijkbaar zijn die 2 titels echt een gevoelige kwestie bij Juve.

Moggi is gewoon een corrupte hond.
De telefoongesprekken staan ook gewoon op tape...

Nou ben ik de laatste die Juve zal verdedigen, maar het mag duidelijk zijn dat Inter zeer waarschijnlijk ook niet geheel fris heeft gehandeld. Het feit dat je er niet voor bestraft wordt of dat een zaak verjaard is betekend niet dat er plotseling een andere waarheid gecreëerd is.

Voor mij staat Calciopoli redelijk gelijk aan de dopingsperiode rondom Lance Armstrong. Er bestaan geen bewijsstukken die stellen dat er duidelijke sprake is van omkoping. De bewijzen die er wel zijn vormen snippers en uit de gezamenlijke puzzelstukjes kun je het geheel echter wel kan opmaken. Het is alsof een top wielrenner betrapt word op het nemen van doping maskerende middelen en bijna alle ploeggenoten positief testen op doping. Dan weet je eigenlijk al voldoende. Juve is echter niet de enige club die is veroordeeld, AC Milan, Lazio, Fiorentina zijn ook schuldig bevonden. Gezien de verdenkingen en indicatoren die richting Inter gaan kan je haast niet anders concluderen dat ook Inter heeft meegedaan aan het spelletje.

Het resultaat voor Juve is natuurlijk redelijk wrang, als enige club zijn ze teruggezet en voor Inter geweldig. Niet alleen kreeg Inter de titel van 2006 , door de straffen die werden uitgedeeld kon het jaren domineren. Als ik de Italiaanse voetbalbond was geweest had ik net zoals in het wielrennen geen winnaar toegekend, zoals ze dat in 2005 deden.

Vraag maar eens aan Ibra persoonlijk of hij zijn gewonnen titel nie meetelt, forza juve en ik mis moggi zijn transferbeleid, wat een respect dwong hij toch af naar iedereen toe. Toen ik hem ooit zag aan het spelershotel in Turijn, 1 woord zat in mijn hoofd: respect.

#32 wie anders denkt is no juventini

grande andrea ! hij heeft groot gelijk! onze spelers waren in die tijd het beste en hadden geen scheidsrechters nodig! : buffon - thuram - cannavaro - zambrotta - emmerson - vierra - nedved- del piero - camoranesi - ibrahimovic - trezequet en nog veel goede spelers! dus wie in italie kon winnen tegen hun??

25 oktober 2014 om 21:35

Ze hadden de arbitrage niet nodig nee. Maar het gebeurde wel!!

Zijn vader Gianni was wel een stuk intelligenter, die zou never nooit zo'n domme uitspraak hebben gedaan. Zal er verder maar geen woorden aan vuil maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren