Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach zet Esteban ondanks ruzie op reservelijst van Costa Rica

Laatste update:

Esteban Alvarado Brown is door Jorge Luis Pinto opgenomen in de voorselectie van Costa Rica voor het WK in Brazilië. Dat is opmerkelijk, want de doelman leeft al tweeënhalf jaar op gespannen voet met de bondscoach. De twee raakten gebrouilleerd nadat de keeper van AZ een trainingskamp op eigen initiatief had verlaten vanwege een handblessure.

/

Esteban kwam tot op heden tot twee interlands voor de nummer 34 van de wereld. De kans dat hij meegaat naar het mondiale eindtoernooi, is overigens klein. Hij staat slechts op de reservelijst, net als Hansell Arauz, Ariel Rodriguez en Jairo Arrieto. De FIFA verplicht het om ten minste dertig namen op te geven en het genoemde kwartet aan spelers neemt waarschijnlijk geen deel aan het trainingskamp van Costa Rica, ter voorbereiding op de oefenduels met Japan (2 juni) en Ierland (6 juni).

Bryan Ruiz, die in de terugronde van dit seizoen door Fulham aan PSV werd verhuurd, lijkt wél sowieso verzekerd van een ticket voor het mondiale eindtoernooi. Trainer Pinto moet nog drie namen doorstrepen. Los Tricos, die er in 2010 niet bij waren, nemen het in Brazilië in Groep D op tegen Engeland, Italië en Uruguay.

De voorlopige selectie:

Doel: Keylor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano), Esteban Alvarado (AZ)

Verdediging: Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Brujas), Waylon Francis (Columbus Crew), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (FSV Mainz), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (New York Red Bulls), Kendall Waston (Saprissa)

Middenveld: Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (FC Kopenhagen), Oscar Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (AAlesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga), Jose Miguel Cubero (Herediano), Carlos Hernandez (Wellington Phoenix), Ariel Rodriguez (Alajuelense), Hansell Arauz (Saprissa)

Aanval: Alvaro Saborio (Real Salt Lake), Bryan Ruiz (PSV), Joel Campbell (Olympiacos), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (Kuban Krasnodar) en Jairo Arrieta (Columbus Crew).

Voorlopige selecties

Rusland
Bosnië-Herzegovina
Duitsland
Ghana
Algerije
Kameroen
Verenigde Staten
Costa Rica
Uruguay

Definitieve selecties

Brazilië
Engeland
Japan
Mexico
Honduras
Zuid-Korea

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit team is gewoon kanonnenvlees voor Engeland, Italië en Uruguay.
Ruiz is ook niet meer wat hij was, bij Fulham was hij tenminste nog sterk in de duels maar bij PSV is hij een slapjanus geworden.

12 mei 2014 om 23:41

Costa Rica speelt steevast in een 5-4-1. Dan ben je nooit zomaar kanonnenvoer. Stugge defensie, snelle aanvallers en een goeie keeper maken deze ploeg tot een best moeilijk te bespelen tegenstander. Ze zullen we vierde worden, maar als kanonnenvoer dienen.

Hmm, ik denk niet dat Costa Rica door de groepsfase komt, van de spelers ken ik alleen Celso Borges, Campbell en Ruiz, en dat zijn leuke spelers maar geen spelers die je wereldkampioen maken.

12 mei 2014 om 23:08

@ Stravven,

Waarschijnlijk zijn het ook spelers waar je de poulefase niet eens mee overleeft, maar voor Costa Rica-zijnde is dat sowieso al niet erg. Het is al een hele prestatie dat ze erbij zijn op het WK.

Van al deze spelers, ken ik, alleen Keylor Navas, Esteban Alvarado, Junior Diaz, Bryan Ruiz, Joel Campbell en Marco Urena en deze spelers zijn allemaal redelijke spelers, maar meer dan dat ook niet.

13 mei 2014 om 01:30

Staat campbell nog onder contract bij Arsenal? Vond hem opzich wel een leuke speler met een goede actie en snelheid, maar niet van het niveau van Arsenal

Joel Campbell en Bryan Ruiz zijn wel goede spelers maar voor de rest zit er niet echt iets goeds bij. Costa Rica zal denk ik na de groepsfase al weer naar huis gaan.

Waar is paulo wanchope?

13 mei 2014 om 00:07

Is die ondertussen niet al gestopt met voetballen?

Ik vind Esteban toch al minder goed dan Navas van Levante. Navas heeft echt geweldige dingen laten zien.

achja met navas heb je een keeper die 10 klasses beter is.
voor de rest niet echt een bijzonder elftal, paar leuke spelers maar thats it

Ik schat dat dit team geen enkel punt gaat behalen in deze poule. Allemaal spelers uit eigen land, 'verdwaalde' Costaricanen in de gekste competities en wat gasten uit de Mls. Met alleen 'sterspelers' Ruiz, Campbell en Navas ga je het niet redden.

13 mei 2014 om 11:26

Ze hebben wel vaker verrast in het verleden (1990). Ik zie ze de groepsfase niet doorkomen maar ze kunnen best voor een verrassende uitslag zorgen.

Het valt me mee dat Costa Rica niet gewoon al heeft afgezegd, als ik kijk naar hun poule zijn ze gewoon hartstikke kansloos en ik denk dat ze het al goed hebben gedaan als ze één goal maken en er minder dan tien tegen krijgen. Selectie is natuurlijk matig als Ruiz een van je sterspelers is en ik durf ook nog wel te zeggen dat de Costa Ricaanse competitie zelf niet zoveel voorstelt.

12 mei 2014 om 23:27

Goh, aan de andere kant van het water stellen eigenlijk alleen de Argentijnse, Braziliaanse en Mexicaanse competitie iets voor, de MLS gaat ook nog wel, maar dan heb je het ook wel gehad.

12 mei 2014 om 23:27

Wat een analyse zeg, me neefje van 2 die kan ook nog wel beredeneren dat de Costa Ricaanse competitie geen pepernoot voorstelt.

12 mei 2014 om 23:31

Dan heeft jouw neefje waarschijnlijk nog nooit naar Alajuelense gekeken!! Nee even zonder dollen, ik durf te stellen dat Saprissa en La Liga (de 2 grote ploegen van de competitie) van Jupiler niveau zijn.

12 mei 2014 om 23:41

Je hebt 100% gelijk. Ben zelf Italiaans en hou heel vaak m'n hart vast. Mijn mede-landgenoten kunnen dat wel beamen denk ik.

Vaak speelt Italië zo laks tegen de slechte elftallen zodat het lijkt dat ze niks gaan klaarspelen, om vervolgens 1 of 2 goaltjes te maken en de wedstrijd alsnog te winnen.

Net als het afgelopen EK. In de poule tegen Spanje een goede wedstrijd gespeeld, en een wedstrijd tegen Kroatie (ook geen slecht elftal maar wel een paar klassen minder dan spanje) bezorgd me dan weer hartkloppingen..

Gek genoeg spelen ze tegen de grotere landen vaak beter dan tegen de mindere.

Denk dat in deze poule Italië doorgaat samen met Uruguay. costa rica gaat puntloos naar huis, engeland pakt 4 punten en italië 5. Waar uruguay d'r 7 pakt.

Forza Italia!

Esteban zal toch niet spelen op het WK, de Tico's vinden Navas de beste keeper van Spanje. Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd hoeft hij alleen maar de bal op te rapen en het hele stadion begint te klappen. Ik had al niet zoveel vertrouwen in het niveau van CR, maar na het zien van de finale afgelopen weekend is echt elke hoop verdwenen dat ze de volgende ronde zouden kunnen halen (of zelfs een doelpunt weten te produceren).

Schat Costa Rica niet heel hoog in. Enigste voordeel is natuurlijk een klein beetje "thuisvoordeel" zo mogen we dat wel noemen denk ik. Joel Campbell is wel een leuke speler om in de gaten te houden denk ik verder ken ik er niet veel en gaan Uruguay en Italie door of Engeland gaat verassen.

Esteban zei toch zelf al dat hij niet naar het WK ging. De bondscoach mag hem selecteren, maar Esteban gaat gewoon op vakantie

Zolang Keylor Navas niet geblesseerd uitvalt is hij niet meteen nodig. John Jairo Ruiz zit er niet bij, hij kwam slechts tot 8 optredens bij Lille dit seizoen.

13 mei 2014 om 03:04

Als je ziet hoe treurig deze selectie is dan zou een speler die bij Lille 8 wedstrijden heeft meegedaan direct een versterking moeten zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren