Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bondscoach Wales legt Gareth Bale opmerkelijk verbod op tijdens WK

Laatste update:

Gareth Bale hoeft niet te verwachten dat hij tijdens het WK de nodige rondjes op de golfbaan kan maken. De sterspeler van Wales heeft namelijk van Rob Page te horen gekregen dat er niet gegolfd gaat worden. De bondscoach van de nationale ploeg heeft er bij zijn spelers op gehamerd dat ze zich moeten concentreren op de taak die voor hen ligt. Een zure appel voor Bale, die de sport maar wat graag beoefent.

Een rondje golf spelen is doorgaans Bale's favoriete manier om tot rust te komen na een potje voetbal. Tijdens het WK zal hij echter op zoek moeten naar een andere hobby, daar Page de sport heeft ingeperkt tijdens het mondiale eindtoernooi. De 48-jarige oefenmeester wil dat zijn ploeg optimaal aan de aftrap verschijnt als Wales voor het eerst in 64 jaar deelneemt aan een wereldkampioenschap. Wales rekende in de play-offs af met Oekraïne en verzekerde zich daarmee van deelname aan het WK.

Bale stond er in zijn tijd als speler van Real Madrid om bekend om geregeld een balletje te slaan op de golfbaan. De huidige speler van Los Angeles FC verscheen in 2019, na de kwalificatie voor het EK, met een vlag met daarop de tekst: 'Wales. Golf. Madrid. In that order'. Die woorden vielen slecht in Madrid, waar Bale op dat moment werkzaam was. De drie woorden op de vlag van Wales waren een verwijzing naar een uitspraak van Predrag Mijatovic. De oud-speler en voormalig technisch directeur van Real Madrid zei eerder wat de prioriteiten waren van Bale.

"We zijn daar om een klus te klaren", lichtte Page zijn besluit toe om het golfen te verbieden. "In het verleden konden Gareth, Kieffer Moore of Aaron Ramsey naar mij toekomen om te vragen of er een teammeeting was. Als het antwoord daarop 'nee' was, konden ze een aantal holes slaan. Maar dan hadden we vaak een week om toe te werken naar een wedstrijd. Nu hebben we niet genoeg tijd. Elke vier dagen is er een wedstrijd. Het programma is meedogenloos." Wales start het WK op 21 november tegen de Verenigde Staten. Iran (25 november) en Engeland (29 november) zijn de andere tegenstanders in de poule.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

niet echt een verbod vgm, meer dat het gewoon niet mogelijk is in de korte tijd dat ze daar zitten.
als ze bijwijze van een week er tussen hadden dan kon hij makkelijk even een balletje slaan lijkt mij.
verder ook niet het idee dat bale elke minuut van de dag op een golfbaan wil staan...

Ironisch, aangezien Qatar tot één van de golfstaten behoord.

10 november 2022 om 11:45

Nice!

10 november 2022 om 12:03

Topcomment 👍🏾😁

10 november 2022 om 12:50

Badum tsss.

Te veel vanuit de bunker, dat zal 't zijn. Daar wordt je niet vrolijk van natuurlijk.

Bal rolt toch niet op het zand.

Wat is dat voor een ''zure appel'' dan.
Waarom zou je persé willen golfen? Het is toch niet dat Bale ieder uur dat hij vrij heeft gaat golfen?

Ook is het WK maar een maand of iets dergelijks (qua duur). Dan vind ik dat je je wel volledig moet kunnen focussen op het voetbal en de bijbehorende trainingen en wedstrijden.

Dat je dan ontspanning zoekt d.m.v. zwemmen of iets dergelijks of gewoon een lekker kaartspelletje / tafeltennis, snap ik nog.

10 november 2022 om 12:09

Sterker nog, voor Wales duurt het WK waarschijnlijk nog een stukje korter.

10 november 2022 om 12:27

Dat gok ik ook, al weet je het natuurlijk nooit. Je hebt altijd verrassingen hé! En als gekke Gerrit het opeens weer bij Wales wel op de heupen krijgt!

10 november 2022 om 12:35

Dat zijn wel de prachtverhalen natuurlijk en laten we eerlijk zijn, de poule waarin zij zitten is niet super sterk. Wellicht komen wij ze wel tegen in de eerste knockoutronde. In de Nations League hadden we 2 maal een doelpunt nodig in de blessuretijd, dus we mogen onze Gerrit en de zijnen niet onderschatten!

10 november 2022 om 13:29

Omdat golf voor hem ontspannend is. Ik vind het ook niet per se een slimme maatregel. Om gefocust te zijn moet je ook kunnen ontspannen.

10 november 2022 om 13:39

Ik vond het met name vreemd omdat andere manieren van ontspanning schijnbaar wel zijn toegestaan. Dit lijkt me een maatregel die specifiek op Bale is gericht, moet je als bondscoach niet willen, hoe goed je het ook bedoelt.

11 november 2022 om 10:28

Wellicht denkt de bondscoach dat Bale dan te veel gefocust is op zijn lievelinssport: Golf.
En wellicht is het ook eentje die denkt dat je daar hendig mee geblesseerd kan raken? In tegenstelling tot een potje poker.

11 november 2022 om 17:43

Maar dan zou je toch überhaupt alle sporten buiten het voetbal moeten verbieden? Ik kan me haast niet voorstellen dat Bale de enige is die graag eens wat anders doet dan voetbal. Tegenwoordig is padel helemaal in, dat mag blijkbaar wel gewoon. Misschien vindt de 3e keeper het wel geweldig om na elke wedstrijd een gigantische pot Thai Boxing te organiseren en mee te doen, dat is ook niet verboden. Ik vind het vreemd om je sterspeler zo tegen je in het harnas te jagen door een maatregel die specifiek voor hem bedoeld is op te leggen. Verbied dan alle sport, dan lijkt het iig nog alsof je iedereen een maatregel oplegt.

11 november 2022 om 18:03

@spursfan, eens. We weten niet wat er gebeurt achter de schermen maar dit is wel raar.

Thai boxing zou ik ff niet doen trouwens, tijdens een wk. Maar verder... Gun iedereen zijn plezier. Je zit 5 weken op elkaars lip, met niks behalve je rechterhand en je xbox. Als iemand dan wil golfen, laat hem.

Wat zou zijn handicap zijn?
Voetballers kunnen vaak bizar goed golfen, tennissen etc.

10 november 2022 om 16:34

Topsporters zijn sws vaak wel meer dan in een sport. In Europa moeten jongens vaak heel vroeg een keuze al maken welke sport ze kiezen waardoor je er niet echt iets over kan zeggen maar in Amerika zie je dat jongens gewoon in 2 verschillende sporten prof kunnen worden en gewoon hun draft afwijzen.

11 november 2022 om 18:04

Jong, fit, uitmuntende oog-hand en oog-voet coordinatie, en competitief. Een hoop ingredienten voor succes in andere sporten.

11 november 2022 om 18:04

Oh en balgevoel, dat was eigenlijk de belangrijkste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren