Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Costa Rica stak op van Hollandse meester: ‘Veel geleerd’

Laatste update:

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag op tegen Costa Rica en dat zal een wedstrijd worden tegen een ploeg die de Hollandse School volgt. Bondscoach Jorge Luis Pinto heeft de kneepjes van het vak namelijk geleerd van een van de oervaders van het Nederlandse trainersvak: Rinus Michels. Pinto studeerde in het verleden aan de universiteit van Keulen toen Michels coach was bij 1. FC Köln.

/

“In die jaren heb ik hem training zien geven en heb ik met hem gepraat. Op de momenten dat ik geen college had, ging ik kijken naar trainingen van de club. Ik heb veel gezien en ik heb veel geleerd”, legt Pinto uit aan de internationale media. Michels was tussen 1980 en 1983 coach van 1. FC Köln, voordat hij in 1984 voor de tweede keer bondscoach van Oranje werd. In 1988 was hij verantwoordelijk voor het grootste succes van Oranje: het winnen van het EK.

Volgens verdediger Júnior Díaz is Costa Rica niet bang voor Nederland, dat in 2010 nog de finale haalde. “Ook in de kwartfinale hebben we een kans”, tekent Het Laatste Nieuws op. “Wij zijn geen eendagsvlieg. Ons succes komt niet uit de lucht gevallen. De wereld kende ons gewoon nog niet goed. Onze sterkte is dat we zo aan elkaar hangen. We zijn een vriendengroep.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is maar 1 Hollandse meester:
Louis

3 juli 2014 om 19:24

Voor Louis was dat toch echt mr. Michels.

3 juli 2014 om 20:21

Vergeet Hiddink niet. Wordt door velen toch ook echt gezien als een meester.

3 juli 2014 om 19:53

Beetje kortzichtig. Michels is de trainer der trainers in Nederland. Van Gaal is echt meer van deze generatie, maar geen icoon zoals Rinus.

3 juli 2014 om 20:10

Dat komt nog wel wanneer hij de finale wint (optimisme viert hoogtij ik weet het haha)

3 juli 2014 om 22:29

Van Gaal behaalde in 1992 zijn eerste internationale succes (uefa Cup) als trainer.. Voor welke generatie geldt hij dan?

3 juli 2014 om 22:30

Daarom moet je eigenlijk ook niet dit soort vergelijkingen trekken. Maar Michels was de eerste Nederlands topcoach en daarmee de Godfather voor alle coaches daarna uit Nederland die de top haalden.

3 juli 2014 om 20:20

Vergeet Hiddink niet.

3 juli 2014 om 20:33

Michels is Fifa coach van de eeuw. Niet voor niks dat deze bondscoach zo naar hem opkijkt.

3 juli 2014 om 22:08

Michels is de grootste, daarna Cruijff, daarna Van Gaal.

Michels is gekozen beste trainer van 20e eeuw door de Fifa. Dit vanwege zijn totaalvoetbal / 433 systeem (hem en Cruijff volgens mij) en diens successen en invloed in de sport.

4 juli 2014 om 00:21

Inderdaad ook mijn rijtje. Michels had natuurlijk wel het voorrecht om met de speler Johan Cruijff te werken. De 2 grondleggers van de tactiek van de Hollandse School. Beste techniektrainer is overigens Wiel Coerver!!

4 juli 2014 om 00:45

Wisselwerking tussen hem en Cruijff denk ik ook. Maar dat heeft Cruijff maar te dulden, hij was toen speler en wijsneus, alleen kijkt men daar niet naar op deze manier, jammer wel.

Zij hebben de taktiek en de Hollandse school neergezet, Van Gaal heeft die basis gebruikt en daar focus op teamspel en toewijding aan toegevoegd. Mooie evolutie.

Eigenlijk revolutie en daarna evolutie dus.

4 juli 2014 om 00:28

dan is Michels grootmeester.

Hij gaf na de laatste wedstrijd aan dat hij weet hoe hij Robben kan stoppen, ben erg benieuwd hoe hij dat wil gaan doen, Met extra dekking zal er ruimte voor RVP vrij komen.

3 juli 2014 om 23:41

Hoop niet op een doodschop !

nou Nou nou , koppen kan ie wel

Wat voor club was Köln in die tijd? Een topclub of een degradatie kandidaat zoals nu.

3 juli 2014 om 19:48

Een topclub, al begon het toen al minder te worden.

3 juli 2014 om 19:48

Köln deed in die tijd nog mee om de titels. Wonnen de duitse beker, en werden een keer tweede. In de jaren zeventig zijn ze weel eens kampioen geworden meen ik. Maar midden jaren tachtig verloren ze nog de uefa cup finale van Real Madrid.

Bernd Schuster ging van Köln naar Barcelona, als ik me niet vergis.

3 juli 2014 om 20:03

Inderdaad. In mediastad Köln was het altijd onrustig. Daarnaast begon buurman Bayer leverkusen zich steeds meer te manifesteren met behulp van de middelen van chemieconcern Bayer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren