Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boadu en Stengs bezorgen Jong Oranje belangrijke zege in EK-kwalificatie

Laatste update:

Jong Oranje is erin geslaagd om zijn tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie winnend af te sluiten. De formatie van bondscoach Erwin van de Looi was op De Vijverberg in Doetinchem met 4-2 te sterk voor Jong Portugal. Grote mannen aan de zijde van Jong Oranje waren Myron Boadu en Calvin Stengs, die bij drie van de vier doelpunten betrokken waren.

Jong Oranje begon de EK-kwalificatiecyclus in september met een 5-1 zege op Jong Cyprus. Bondscoach Erwin van de Looi voerde ten opzichte van dat duel drie wijzigingen door: Rick van Drongelen, Myron Boadu en Justin Kluivert speelden in plaats van Justin Hoogma, Kaj Sierhuis en Noa Lang. Jong Portugal begon de EK-kwalifcatiecyclus met probleemloze overwinningen op Jong Gibraltar (4-0) en Jong Wit-Rusland (0-2). Op De Vijverberg keken de Portugezen echter al snel tegen een achterstand aan.

Een geblokt schot viel voor de voeten van Calvin Stengs, die vrij voor de Portugese doelman Diogo Costa het overzicht behield en Boadu in staat stelde om zijn debuut voor Jong Oranje al snel op te luisteren met een doelpunt. Jong Portugal werd gaandeweg de eerste helft sterker en zag Rafael Leão in eerste instantie nog op Maarten Paes stuiten. Portugal kwam toch nog voor rust op gelijke hoogte. Domingos Quina kwam vrij op de rand van het strafschopgebied en leverde de bal af bij de tweede paal, waar aanvoerder Diogo Queirós klaarstond om binnen te koppen.

Al snel na rust kwam Jong Oranje weer op voorsprong. Nuno Tavares maakte, tamelijk ongelukkig, hands na een inzet van Stengs, waardoor scheidsrechter Roi Reinshreiber besloot om de bal op de stip te leggen. Teun Koopmeiners maakte, zoals wel vaker dit seizoen, geen fout vanaf elf meter en schoot de 2-1 tegen de touwen. Veertien minuten later legde de Israëlische arbiter de bal andermaal op de stip, deze keer aan de andere kant. Owen Wijndal hield Queirós vast, waarna Gedson Fernandes de buitenkans benutte.

Terwijl het spel op en neer golfde, kwam Jong Oranje tien minuten voor tijd voor de derde keer op voorsprong. Cody Gakpo zette goed door en bediende Stengs aan de zijkant, die Boadu wist te vinden voor het doel. De spits van AZ gleed van dichtbij zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen. Jong Portugal kwam die klap niet meer te boven en zag Stengs uiteindelijk in de absolute slotfase de eindstand bepalen op 4-2, waardoor Jong Oranje zijn puntentotaal in de groep naar zes weet te tillen. Komende dinsdag is in Drammen Jong Noorwegen de volgende tegenstander in de kwalificatiecyclus voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië.

Zie jij Jong Oranje het EK bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse resultaat, maar wat is AZ belangrijk voor dit team.

12 oktober 2019 om 10:23

Ja AZ-ers trekken dit over de streep want de rest was heeeel slecht. Bizar hoe Paes zo vaak de bal op dr achterlijn los laat en corners weggeeft. Hoeveel passes er mis gingen. Schuurs en van Dongelen waren erg slecht. Zeefuik denk de slechtste van de 10 veldspelers en ook de Wit was erg matig. Heb geen hoge pet op van de coach. Continue volledig inzakken terwijl er zoveel voetbal in dit elftal zit. Berust mee rop toeval en kwaliteit van 2 a 3 AZ-ers dan dat dit een doordacht plan was. Wel leuk en goed dat ze de punten pakken. Mentaal knap gedaan.

Kunnen ze gelijk doorvliegen naar wit-Rusland? 😉

11 oktober 2019 om 22:25

Helemaal mee eens. Volgende maand Stengs, Boadu en Koopmeiners oproepen ipv Berghuis, Babel en Strootman (of De Roon).

Wat zijn de jonge jongens van AZ toch ongelooflijk goed en talentvol, wat spat het er vanaf!

Wat een heerlijke voetballer die Stengs. Hoe hij altijd het overzicht bewaard, de afweging maakt om zelf te schieten of voor de assist te gaan, is zo volwassen. Hij verdient absoluut een uitnodiging voor het grote Oranje, evenals Koopmeiners. Die maakt ook zo’n ongelooflijk ontwikkeling door. Ik denk dat hij een uitstekende vervanger voor De Roon kan zijn, hij brengt zoveel meer voetbal. Die twee jongens steken er wel bovenuit bij Jong Oranje. Opvallend vond ik het verschil tussen Gakpo en Kluivert, waarbij ik Gakpo veel meer vond brengen dan Kluivert. Ben benieuwd in hoeverre Kluivert zich kan ontwikkelen, hij heeft namelijk ook de nodige concurrentie bij Oranje op de vleugels.

12 oktober 2019 om 10:20

Fris aan het einde invallen is natuurlijk wat anders dan de momenten spelen wanneer de linies nog aan elkaar geplakt zitten. Neemt niet weg dat ik Kluivert ook vond tegenvallen. Stengs deed het stukken beter. Maar wees eerlijk. Als je Stengs ziet voetballen dan weet je dat hij vooral fysiek echt nog tekort komt. Bij U21 blijft iedereen uit de duels en staat er een scheids die alles af fluit. Verdedigers in de Eredivisie staan nu ook niet bekend om hun hoge niveau. Ik verwacht dat hij uiteindeijk mee mag naar t EK maar geen minuten zal maken

Die 2 staan ook echt aan te kloppen bij het grote oranje maar Boadu is nog mooier.Eindelijk centrum spitsen op komst iets wat we al 2 jaar miss wel 4 jaar missen.

Je zou zeggen dat als Koeman ooit nog met een type De Roon nodig heeft dat hij beter kan gaan voor Koopmeijners, wat een geweldenaar is dat toch.

11 oktober 2019 om 20:48

Maar daar heeft Koeman Frenkie de Jong al voor....

12 oktober 2019 om 02:17

Koopmeiners is echt onvergelijkbaar met Frenkie. Ik zou tegen een minder team wel graag een keer het middenveld zien met Frenkie, Koopmeiners en Wijnaldum.

Chapeau Stengs en Boadu heerlijk duo om van te smullen. Gakpo viel ook erg goed in, maar wat mij betreft Koopmeiners motm. Wat een heerlijke stille kracht op het middenveld, vel in de duels en rustig aan de bal. De Wit hoeft ook nooit meer opgeroepen te worden. Hij voegt niks toe, alleen balverlies....

Wat zou dit Jong Oranje slecht zijn zonder Koopmeiners. Wat is die man goed en mag ook best opgenoemd worden met Boadu en Stengs. Kluivert volgende keer op de bank en Gakpo in de basis, viel heerlijk in.

Heb helaas niet heel de wedstrijd kunnen zien, maar wel 3 van de 6 goals kunnen zien in deze wedstrijd: de 1-1 van Portugal, de 2-1 van Nederland en de 2-2 van Portugal. Achterin vond ik het niet best en de potentie die dit Jong Oranje momenteel heeft, ligt overduidelijk in de aanval en in iets mindere mate op het middenveld met vooral Koopmeiners (van wie ik echt wel gecharmeerd ben) en Reis in wie ik ook wel potentie zie. Die Koopmeiners is ook echt wel een penalty-specialist blijkbaar. Natuurlijk speelt hij nog niet heel lang op het hoogste niveau (dit is nu volgens mij zijn 2de of 3de seizoen op het hoogste niveau) maar hij heeft voor zover ik weet al z'n penalty's gescoord. Koopmeiners doet mij ook een beetje aan Timmy Simons denken qua penalty's, maar ook qua spel. Gewoon altijd heel solide en hij valt misschien niet zo op bij Jong Oranje en AZ zoals bijvoorbeeld Stengs en Boadu, maar hij is toch een beetje de motor van het elftal en hij schiet net als Simons gewoon altijd zijn penalty's erin. Waarschijnlijk zal Koopmeiners ooit nog wel wat penalty's missen, maar waarschijnlijk zal dat net als bij Simons zelden gebeuren. Dat is echt wel knap, want een penalty nemen is toch best wel een soort mentale kwestie en het is fijn als je een specialist in je selectie hebt.

In tegenstelling tot de meesten hier herkende ik Koopmeiners totaal niet. Hij was sloom, leek niet vooruit te denken en was ook niet fel. Bij AZ speelt hij veel beter. Boadu is pas een geweldenaar. Samen met Stengs. Boadu gaat een hele grote spits worden, dat weet ik zeker!!

11 oktober 2019 om 20:40

Koopmeiners sloom? Hij was niet constant aan het sprinten nee, maar dat hoefde ook niet, omdat hij altijd goed stond. Was daarnaast niet van de bal te krijgen en elke bal was goed en met een idee erachter. Speelde werkelijk fantastisch hoor. Als je hem deze wedstrijd niet kon waarderen zal het er nooit van komen denk ik, haha.

11 oktober 2019 om 21:18

Ik ben eigenlijk ook een beetje verrast (net als Azrsenal) door alle positieve verhalen over Koopmeiners. Begin van de wedstrijd was er een moment waarbij je duidelijk kon zien dat hij zich niet onder wat druk uit kon voetballen bij de zijlijn en minuut 60:05 (ik heb het onthouden want ik schrok) mocht een Portugees gewoon om hem heen bij de achterlijn om voor te zetten. Wat was dat? Nee, ik vond juist Stengs belachelijk goed. Niet alleen de beste van Oranje, ook de beste man van het veld en daar ben ik heel blij mee want een rechter vleugel aanvaller kunnen we nog wel gebruiken in het grote Oranje. Stengs was aan de bal met afstand de beste man van het veld. Koopmeiners was de beste middenvelder, maar dat kwam door armoede want Reis was niet goed genoeg aan de bal (moet lastig voor hem zijn om bij Barca te spelen), al was die zeer strijdbaar zonder bal en de Wit is de Wit. Meaning ... meer een werker. Daarnaast vond ik Gakpo veel meer doen voor dit Oranje dan Kluivert, al had die een keer een mooie dribbel naar het midden van het vijandelijke 16 meter gebied. Boadu is zo fanatiek man. Zo messcherp. Heerlijk. Dat gaat er nog wel eentje worden.

12 oktober 2019 om 00:47

Ik vond dat Koopmeiners vandaag erg sloom reageerde, hij liet zelfs af en toe z'n man lopen! Ik waardeer hem elke wedstrijd bij AZ, daar is hij fantastisch. Vandaag vond ik hem ondermaats spelen. Of dat wat zegt over AZ of over het niveau van Jong Oranje laat ik dan maar in het midden. Overigens heb ik hem, net als Stengs, een aantal ballen gegeven waar zeker geen idee achter zat. Of naja, er zat vast een idee achter, maar de uitvoering was slecht. Neemt niet weg dat ze uitblonken vandaag!

Word die boado niet de beste spits die nederland in lange tijd gehad heeft. Malen is toch niet heel veel beter op dit moment of zie ik dit verkeerd?

11 oktober 2019 om 21:20

Malen is topscorer van Nederland bij een topclub waar de druk vele malen groter is dan bij AZ. Malen laat het zien in het NL elftal. Boadu erg groot talent maar laten we niet overdrijven.

11 oktober 2019 om 23:28

Malen is ouder en krijgt ook meer bruikbare ballen maar malen is prima

12 oktober 2019 om 02:38

Als ze beiden de goede keuzes maken, zal het nog echt spannend worden komende 10 jaar wie in de spits zal staan. Dat zou zomaar een helse strijd kunnen worden, want ik denk niet dat ze goed samen zouden spelen. Zijn allebei spitsen die het van snelheid en diepgang achter de laatste linie moeten hebben en een creatieve speler eromheen die ze diep stuurt. Of misschien dat een van de 2 op de flank kan. Techniek hebben ze ervoor. Voor nu zou ik Malen hoger inschatten, maar het ontloopt elkaar niet veel.

11 oktober 2019 om 22:06

Is lastig te zeggen. Malen is op dit moment zeker verder. Vind ze ook moeilijk met elkaar te vergelijken, want ze zijn totaal andere types. Boadu is een typische 9, verschrikkelijk compleet. Malen vind ik meer een soort van Aguero. Malen komt nu nog wat body tekort om als aanspeelpunt te dienen, maar dat kan hij trainen. Ik denk als die een lichaam vergelijkbaar met Aguero krijgt (die heeft zo'n sterk lichaam, verkijk je daar niet op) dat Malen ook een heel, heel erg complete spits is. Het lijkt erop dat we in de toekomst een luxeprobleem gaan hebben. Heerlijk.

Ongelofelijk dat zoveel mensen peas afkraken, het is echt een geweldige keeper op de lijn en een echte penaltykiller. Bovendien heeft die echt een rotweek achter zich met een vreselijke blunder, dat zal wel meespelen met zijn opbouw vandaag, want als peas 1 ding is dan is het wel rustig in de opbouw, hij laat zich namelijk nooit gek maken door een aanvallers die druk zet. Maar het zal wel weer het punt zijn dat die bij utrecht speelt, want dan ben je een matige keeper volgens 90% hier. Houd anders toch even de zo gehypte scherpen op de bank en ook bijlow bankt en heeft bij Feyenoord al genoeg fouten gemaakt.

11 oktober 2019 om 21:51

Een blunder kan hij maken dat kan nog gebeuren.
Het is alleen dan weer hoe je het op pak en het niet blijf doen.
Het is nog een jonge keeper maar doe het toch vrij goed.
Het probleem is dat een blunder tegenwoordig gelijk 6000x word uitgezonden.
Maar ja laten we hopen dat hij er sterker door word want 1 ding moeten we nog hebben een goede keeper voor oranje.

De AZ boys maakten weer veel indruk! Denk dat vooral Stengs en Boadu al klaar zijn voor een stap hogerop. Ik denk dat ze allebei qua speelstijl zeer goed bij Ajax zouden kunnen passen. Alleen zullen ze nog niet gelijk een vaste basisplek kunnen bemachtigen waarschijnlijk.

11 oktober 2019 om 22:14

Qua speelstijl vind ik stengs meer iets voor PSV. PSV heeft altijd van dit soort frivole buitenspelers, zie je op dit moment toch minder bij Ajax.

12 oktober 2019 om 01:16

Promes, Neres en Ziyech brengen volgens jou geen frivoliteit?

Misschien ligt het aan mij, maar Portugal verdiende meer. Ik vind dat Stengs echt beter kan en moet. Pas op het eind zag je hem echt. Boadu maakt twee doelpunten, maar meer zag ik hem niet. Dat kwam vooral omdat hij heel weinig goede ballen kreeg. Koopmeiners was in mijn mening de beste van de AZ spelers, maar ook hij kende een wisselvallige wedstrijd. Hoe dan ook hebben deze jongens potentie en het komt wel goed met hun. Gakpo viel goed in. De mindere jongens waren toch echt Zeefuik en van Drongelen. Zagen er niet goed uit. Reis vond ik ook matig. Ook Justin Kluivert viel na een goede start echt tegen. In het algemeen hebben we gewonnen, maar vond ik een gelijkspel meer terecht.

12 oktober 2019 om 10:24

Dit jong Oranje wordt dan ook echt gedragen door de spelers van AZ, alleen de Wit valt me een beetje tegen. Ik ben ook bang voor hem dat hij bij AZ gaat afvallen als eenmaal dat toptalent 'evjen' er is. Heel toevallig moet jong Oranje het dinsdag tegen hem opnemen.

Heerlijk weer de jongens te zien voetballen. Gewoon half az in de basis en je ziet aan alles dat ze lekker ingespeeld zijn op elkaar en precies weten waar de ander loopt of waar je moet lopen. Zie hieronder alweer een azijnzeiker die wat te klagen heeft op ze maar snap niet waar hij naar heeft zitten kijken. Goed bezig Jong Oranje lekker doorzetten!

12 oktober 2019 om 02:31

Vooral Boadu en Stengs samen is echt niet normaal. Die voelen elkaar blind aan en timen elkaars pass/loopactie echt perfect. Ik verwachtte voor het seizoen al veel duo-doelpunten van dit koppel, maar niet zoveel. Echt ongekend.

Geweldig om te zien als AZ’er. Als je bedenkt hoe snel Til opgenomen werd, zou een oproep voor een van de 3 toppers van az ook niet onterecht zijn. Ben benieuwd wie als eerste een belletje krijgt. Ik denk Stengs, maar vind dat Koopmeiners het eerder verdiend (vanwege zijn consistentie en concurrenten in Oranje).

12 oktober 2019 om 07:05

Ik heb denk ik liever dat Koopmeiners nog even bij Jong Oranje speelt en zo dat jeugd EK meemaakt. Bij Nederland kun je hem nu oproepen in plaats van Strootman maar dan zit hij ook alleen maar op de bank waarschijnlijk. Stengs zou ik graag in plaats van Babel zien maar ik heb niet het gevoel dat Babel af gaat vallen bij Oranje.

Wat is het toch heerlijk om te zien hoeveel aanvallend talent Nederland heeft momenteel. Je hebt nu Malen, Bergwijn, Boadu, Stengs, Kluivert, Gakpo en Dilrosun die het nu allemaal goed doen bij eerste elftallen. Benieuwd waar al die spelers over een jaar of 7 staan. Dan moeten er toch mimimaal 1 of 2 wereldklasse zijn zou je zeggen.

Heel interessant a.s dinsdag tegen Noorwegen u21; dan staan de 5 Azers tegenover het toptalent Evjen die in januari aansluit bij AZ. Dus staan er dan 6 op het veld!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren