Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boadu: ‘Een fantastische spits, ik kijk naar wat hij doet en wil dat toevoegen'

Laatste update:

Het eerste seizoen van Myron Boadu bij Monaco is er één van vallen en opstaan geweest. De jonge aanvaller liet zijn vertrouwde Alkmaar achter zich en vertrok richting de dwergstaat aan de Middellandse Zee. In gesprek met Get French Football News vertelt de ex-spits van AZ onder meer over de moeilijke periode die hij in Frankrijk doormaakte, waar hij door hulp van onder meer collega-spits Wissam Ben Yedder weer langzaam uitkroop. “Ik ben mezelf weer geworden.”

De overstap vanuit Alkmaar naar Monaco toe is vooralsnog geen gemakkelijke geweest voor de international van Jong Oranje. De spits had kort na zijn overstap moeite om mee te gaan in het fysieke spel van de Franse Ligue 1. “Het is niet normaal hoe sterk de verdedigers hier zijn, en dat terwijl ik mezelf een vrije sterke speler vind. Dat was echt hetgeen wat voor mij het meest wennen was.” De 21-jarige spits had moeite om in zijn eerste maanden het net te vinden, iets wat hij nog niet eerder had meegemaakt. “Ik verwachtte wel dat ik tijd nodig had om me aan te passen, maar ik had ook verwacht dat ik elke wedstrijd mijn doelpunten wel zou blijven maken, zoals in Nederland. Voor mij was het moeilijk om te gaan met het feit dat ik geen doelpunten maakte na mijn overstap.”

Bij de pakken neerzitten ging Boadu niet. De snelle aanvaller werkte samen met een aantal jonge teamgenoten aan het opkrikken van zijn fysiek. “In de training bootste ik samen met Benoît Badiashile, Axel Disasi en Aurélien Tchouaméni wedstrijdsituaties na. Al die jongens zijn heel sterk en daardoor kon ik me makkelijker aanpassen aan het spel dat door de Ligue 1 van me wordt gevraagd.” Dat Boadu in zijn begintijd bij de Franse club fysiek minder sterk was dan dat hij nu is, wordt wel duidelijk als zijn trainer op de persconferentie aan het woord is. “Deze week speelden we als afsluitende oefening van onze zware training een drie-tegen-drie wedstrijd. Een paar maanden terug was Boadu al helemaal kapot voor zo'n wedstrijd, maar wanneer ik floot voor het einde van de training zei Myron tegen mij: ‘Coach, het kan niet nu al klaar zijn. Je zei dat het een zware training zou worden’.”

Waar de spits zich niet alleen kon optrekken aan zijn fysiek sterke ploeggenoten, kon hij dat ook aan zijn collega-spits. “Ben Yedder is een fantastische speler en een fantastisch persoon. Voor mij was het belangrijk om een topspits voor me te hebben. Ik ben blij dat hij mijn teamgenoot is. Elke training bekijk ik wat hij doet, hoe hij het doet en probeer ik dat aan mijn eigen spel toe te voegen”, zo spreekt Boadu lyrisch over zijn concurrent voor de spitspositie. Ben Yedder brak recent nog zijn persoonlijke record wat betreft aantal gescoorde doelpunten in één seizoen in een competitie. De 31-jarige Fransman maakte tot dusverre 21 doelpunten in 33 wedstrijden en staat in totaal al op 69 goals in 120 duels voor de club.

Boadu komt de laatste weken steeds meer in vorm en lijkt zijn plek bij Monaco langzaam maar zeker gevonden te hebben. Met drie doelpunten in zijn laatste zes duels zijn de statistieken van de Nederlander er ook een stuk op vooruit gegaan. “Ik denk dat dit seizoen me veel heeft geleerd. Met de juiste mensen om me heen die me vertrouwen geven vind ik mezelf weer opnieuw terug. Nu wil ik verdergaan met het maken van doelpunten.” Ook spreekt de talentvolle aanvaller nog kort zijn droom uit. “Het is voor mij een droom om naar het WK te gaan, maar eerst wil ik hier doorgaan met hetgeen ik nu bezig ben. Het Nederlands elftal is nog ver weg voor mij, maar alles is mogelijk." De teller van Boadu staat dit seizoen op zes doelpunten in alle competities. De jongeling maakte 38 keer zijn opwachting in het eerste elftal, waarvan het merendeel als invaller, en scoorde 6 keer.

Myron Boadu is te vroeg naar het buitenland vertrokken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen komt er wel ontzettend leergierig. Raakt niet snel van slag en is zich bewust van zijn keuze, want zoals hij aangeeft heeft hij express een topspits voor hem zodat hij daarvan kan leren i.p.v. een club waar hij zal spelen maar stagneren in ontwikkeling. Hij komt op mij over als heel verstandig en zie hem daarom nog wel de subtop domineren bij een team als monaco of napoli gewoon 20 per jaar erin leggen.

4 mei 2022 om 18:04

Als je bij een team als Napoli of Monaco er 20 per seizoen in legt, dan ben je rijp voor een volgende stap.
Zeker in de Serie A leg je er niet 'gewoon' 20 in.

4 mei 2022 om 18:25

Nou ligue 1 is opzich een walhalla voor spitsen met de grote ruimtes die daar vaak vallen en zeker voor spitsen als boadu en in italie word meer gescoord dan ooit en meer hoog gestaan door teams dan ooit dus dat ligt boadu perfect

Ik hoop dat hij de vorm van de laatste paar weken mee kan nemen naar de voorbereiding. Het is ook gewoon onnodig om jongens meteen af te vallen, na een jaar in een nieuwe omgeving. Toch mag ik wel best zeggen dat hij daar slecht is begonnen, komt vaak genoeg in kansrijke positie wat echt wel een van zijn kwaliteiten zijn, maar ik mis enorm veel overtuiging in z'n afronding. Pech ook met blessures dacht ik. Zeker wel talent, hoop dat hij blijft groeien, dan zijn dei grote sterke gozers zeker een goede leerschool daarvoor. Vond het zelf een interessante stap van hem, met Ben Yedder en Volland heb je gewoon 2 betere spitsen voor je.

Als ik hier zo lees wat hij zegt dan heeft hij toch minstens een hoop opgestoken tot nu toe, en wie weet is het volgend jaar beter. Het probleem is een beetje de vergankelijkheid van het voetbal; als er volgend jaar een andere coach of een nieuwe aanvaller komt dan krijgt Boadu ineens de tijd helemaal niet meer. Het is nu echt hopen voor hem dat ie doorpakt en volgend seizoen de kans nog krijgt om wat te laten zien en die kans ook pakt- hij was bij AZ zeker niet uitgeleerd maar wie weet heeft ie toch cruciale dingen opgepikt in Frankrijk.

Of hij bij Az uitgeleerd was? Ik denk het niet. Maar je hebt natuurlijk bij een club als AZ minder goede concurrentie. Az kan het niet permitteren om 2 goede spitsen te hebben waarvan er 1 op de bank zit. Dan is dit wel een mooie vervolg stap.

Minder goed begonnen in Frankrijk, maar lijkt zich te herpakken. Komt op mij over als een verstandige, leergierige jongen.

Hoop dat hij zijn potentie kan waarmaken, ook goed voor het Nederlands voetbal.

4 mei 2022 om 17:39

Zolang hij zich door ontwikkeld is het goed toch? Ik weet niet wat er precies bij J NL was maar in dit interview lijkt hij een goede instelling te hebben.

5 mei 2022 om 02:42

Het punt is dat hij zelf dacht dat hij uitgeleerd was bij AZ. Heeft een onwijs slechte balbehandeling. Is een stuk belangrijker dan fysiek sterker worden lijkt me

5 mei 2022 om 08:54

Balbehandeling was (geen idee hoe het nu is) inderdaad erg slecht.

Dat hij dacht uitgeleerd te zijn komt misschien ook door het feit dat hij toch wel in de basis stond. Er was geen echte concurrent die hem op de bank kon houden. Sommige voetballers hebben die druk nou eenmaal nodig om te presteren.

Als die volgend seizoen goed presteert heeft die weer meer mogelijkheden op stappen vooruit in zijn carriëre. Slaagt hij daar niet heeft die gelukkig de leeftijd om een stapje terug te doen en een doorstart te maken. Het komende WK kan die echter uit zijn hoofd zetten, dat is niet realistisch.

Had verwacht dat ik wel elke week me goals zou maken, zoals ik dat in de eredivisie deed. Dat wist hij goed te verbergen dan!

Vrees dat Boadu het niet gaat redden in Monaco. 4 goals is echt te weinig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren