Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind legt uit waarom Ajax-fans geen vuurwerk hoeven te verwachten in januari

Laatste update:

Ajax-supporters hoeven in januari niet veel vuurwerk te verwachten op transfergebied, zo vertelt Danny Blind op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) woensdagmiddag. Reden is dat een aantal zomeraankopen van de Amsterdammers dit seizoen al voor twee clubs uitkwam.

De 62-jarige Blind, die sinds woensdag als technische commissaris weer in dienst is bij Ajax, legt op de vergadering uit dat de club aankopen niet zomaar weer van de hand kan doen. “We moeten vooral vooruitkijken”, wordt Blind geciteerd door Ajax Showtime.

“Het is duidelijk dat spelers die dit seizoen al voor twee clubs (Ajax en de club van wie ze gekocht zijn, red.) zijn uitgekomen, niet nog voor een derde club mogen uitkomen”, laat de technische man optekenen. “Dat maakt het niet zo makkelijk om heel veel mutaties te laten plaatsvinden in de winterwindow.”

Hoewel er dus geen grote veranderingen kunnen plaatsvinden, heeft Ajax wel al gekeken naar ‘de pijnpunten op voetbalgebied’. “Dat maakt het niet makkelijk om daar eventjes in de winter op te anticiperen. We moeten dingen doen die logisch zijn en waar we echt beter van worden. Straks met Alex Kroes en Marijn Beuker gaan we dat grondig bekijken”, aldus Blind.

Michael van Praag, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, werd gevraagd naar de financiële situatie van de club. “Bij Ajax is het al jaren zo dat er eerst een speler moet worden verkocht voordat je kunt aankopen. Ik denk dat dat nog steeds geldt. Van de directie zullen we te zijner tijd horen wat de consequenties zijn. Daarvoor moet eerst in kaart worden gebracht wie er wel weg kan en wie niet.”

Nieuwe trainer
Van Praag onthulde ook dat Ajax al gesprekken voert over wie er volgend seizoen voor de groep moet staan in de Johan Cruijff ArenA. John van ’t Schip, die nu de scepter zwaait, zal zich na dit seizoen gaan bemoeien met het technische beleid. Daardoor komt er een plekje vrij op de bank. "Het zou raar zijn als we pas in maart of april naar een nieuwe trainer gaan zoeken", aldus Van Praag.

"Die gesprekken vinden nu al plaats. De huidige directie kan nu iemand aanstellen of niemand aanstellen, als je begrijpt wat ik bedoel.” De RvC overlegt tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer sporadisch met Kroes. "Het gebeurt, maar wel heel erg mondjesmaat en discreet. Het is duidelijk dat we niet wachten tot maart, april of mei. Je moet ook gewoon weten wie er wel en niet beschikbaar is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax schijnt een probleem te hebben met de liquide middelen en daarom echt te moeten verkopen om zonder het vermogen aan te tasten (wat niet zomaar mag als beursgenoteerd bedrijf) dit jaar uit te kunnen spelen. Een verkoop van Bergwijn zou heel welkom zijn en dan vooral naar de 'zandbak' omdat hij dan waarschijnlijk nog 25 miljoen oplevert en zijn salaris wegvalt waardoor je 30 miljoen beschikbaar hebt voor het probleem van de liquide. Dan voel je wel dat er weinig overblijft nu voor aankopen.

27 december 2023 om 18:02

De clubs in de zandbak zijn vaak knettergek. Maar die zie ik geen 25 miljoen uitgeven aan bergwijn. Daarnaast moet bergwijn zelf maar eerst willen vertrekken.

27 december 2023 om 18:06

Ik weet niet of Bergwijn zelf wil, maar ik verwacht dat hij zonder problemen zomaar 25miljoen (+) op gaat leveren.

27 december 2023 om 18:24

Misschien als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Maar bergwijn gaat never nooit 25 miljoen opleveren.

27 december 2023 om 18:25

Op basis van wat verwacht je dat dan? Zijn prestaties zijn al tijden ondermaats en hij voetbalt internationaal in de Conference League. Clubs in SA hebben veel geld maar zijn niet gek natuurlijk. Voor 25 miljoen of minder zijn betere spelers te halen.

27 december 2023 om 19:08

Niet vergeten dat hij tottenham op zn cv heeft staan en al een jaar of 5 bij oranje zit. Ik zou geen stuiver voor hem betalen maar de voetbalwereld is oppervlakkig. Daarnaast is het een buitenspeler en die zijn doorgaans meer waard.

27 december 2023 om 19:32

Ik vraag het mij af. Hij is eerst mislukt bij Spurs en daarna mislukt bij Ajax. Maar er zit daar vast een of andere eigenaar met teveel poen die hem voor veel geld wilt hebben.

27 december 2023 om 19:37

Als Daramy 15 kon opbrengen, kan er voor Bergwijn zonder een spoortje twijfel een gek komen met 25 miljoen

27 december 2023 om 20:50

Idd niet op basis van prestaties dan is hij nog maar 15 waard maar met nog 3 jaar contract dat je per jaar 4 miljoen kost om af te kopen kom je aardig in de buurt en er is interesse vanuit quatar of saudi … of hij zelf wil moeten we idd maar afwachten want het kan hem N ek kosten .. ik hoop wel dat hij gaat ben hem zat dat ongeïnspireerde trage het is niet meer de bergwijn van PSV

27 december 2023 om 23:30

Die doen dat wel joh, als je kijkt wie daar spelen en voor welke bedragen ze gehaald zijn. 25 miljoen is voor Nederlandse begrippen een hoop geld maar in de zandbak en overigens ook PL worden daar zeer middelmatige spelers voor gehaald. Ik een dat Ajax nog meer kan vangen dan die 25, maar dan moet hij wel naar de zandbak of West Ham willen die ook interesse hebben.

27 december 2023 om 18:38

Het eerste deel van jouw analyse klopt, Ajax heeft niet de liquide middelen beschikbaar om grote uitgaven te doen (zo maak ik op uit de laatste jaarrekening). Dat kun je niet omzeilen door “het vermogen aan te tasten”, iets wat ik hier wel vaker lees maar wat boekhoudkundig niet klopt. Eigen vermogen is het verschil tussen de boekwaarde van alle bezittingen en alle schulden, maar dat vermogen zit vooral opgesloten in de uitgegeven vergoedingssommen voor spelers in het verleden. Dat geld is dus al uitgegeven. Vanuit de beursregels zijn er niet of nauwelijks vereisten voor het vermogen wat je moet aanhouden, maar de RvC wil gewoon geen grote risico’s lopen door extra schulden aan te gaan om geld uit te geven. En dat lijkt me verstandig.

27 december 2023 om 21:11

Klopt ook niet wat jij zegt omtrent vergoedingssommen. Vermogen bestaat ook uit reserves. Die kun je aanvullen met winsten maar ook zeker aanspreken bij verliezen. De reden waarom Ajax dat never zal doen is omdat het gewoon onverantwoord is. Als men al 100 mil weggooit dan zal dat vast ook gebeuren met ander geld. Niemand lijkt vakbekwaam binnen de club als het gaat om investeringen. De reserves kun je als organisatie beter aanspreken als je ooit geld tekort komt om bijvoorbeeld salarissen te betalen etc. Daarnaast wordt Ajax sowieso geen kampioen dus onnodig risico slaat nergens op.

Tevens koopt Ajax geen spelers met alleen de liquide middelen. Als Ajax een speler verkoopt voor 25 miljoen ontvangen ze dat geld echt niet in 1 x. Zelfde als Ajax iemand koopt. Ze betalen ook niet in 1 x het bedrag. Uiteindelijk wel uiteraard
Daarom had Ajax nooit 250 miljoen op de bank in het jaar dat er voor zoveel werd verkocht. Zo werkt dat niet

27 december 2023 om 21:31

Maar hoeveel reserves heeft Ajax nog over ? Er zit al heel veel geld in de selectie.

28 december 2023 om 06:56

Onduidelijk wat je nou precies niet vindt kloppen, aangezien je daarna hetzelfde zegt. Er zijn onvoldoende liquide middelen. Als je een speler koopt hoef je helemaal geen reserves aan te spreken, want de transfersom activeer je op de balans. Pas over tijd leidt dit tot kosten (salaris en afschrijvingen). Maar dat kun je weer compenseren door later een andere speler te verkopen met winst. Het probleem nu is dat je ook het geld moet hebben, want je kan vast wel een deel van de transfersom later betalen, maar niet het hele bedrag, daar gaat geen club mee akkoord.Met opgesloten zitten in vergoedingssommen bedoelde ik dat het eigen vermogen geen geld is wat je kan uitgeven, maar juist al uitgegeven is (want die vergoedingssommen beslaan bijna het bedrag van het eigen vermogen inmiddels).

27 december 2023 om 22:28

Je begint heel overtuigend in ieder geval "Ajax schijnt" Als je daar niet werkt vertel je dus een verhaal van horen zeggen...benieuwd wat je bron is.

27 december 2023 om 23:40

Dat antwoord moet ik je schuldig blijven al meen ik mij te herinneren dat het ooit bij voetbalpraat ter sprake kwam en dat heb ik opgeslagen. Wat je je dan wel afvraagt: hoe kon Mislintat in godsnaam deze uitgaves met contracten doen? Er zijn toch knappe koppen en rekenmeesters waar hij langs heeft gemoeten die dit ook hebben moeten zien aankomen? Ik denk dat de beerput nog steeds open moet en er nog verantwoordelijken zitten die eruit zullen moeten! Ik blijf het volgen met mijn (gebroken maar veerkrachtig)Ajax hart.

28 december 2023 om 00:03

Ik heb het in diverse podcasts ook voorbij horen komen. Het blijft echt ongelooflijk dat het na twee transferzomers en 200+ miljoen aan inkomende transfergelden toch nog zo mis kan gaan

Als Ajacied zijnde had ik (helaas) ook geen wonderen verwacht in de winterstop! Laten we nu eerst maar eens rustig aan doen en dan pas geld uitgeven aan 3 spelers (in elke linie 1) die ons echt gaan helpen met leiderschap en voetballende kwaliteiten. Want daar ontbreekt het echt aan!

27 december 2023 om 18:13

Rustig aan doen maar daarna wel 3 voetballende leiders halen. 3 voetballende leiders halen lijkt mij qua scouting niet makkelijk maar lijkt mij ook prijzig. Daarbij is het voor Ajax wel belangrijk dat ze er alles aan doen om 3de te worden. De startpremie CL voor volgend jaar stijgt naar 50 miljoen. Ik weet niet of ze dit kunnen missen, maar als zowel PSV, Feyenoord en AZ of Twente dit geld wel binnen halen (waarbij nr 3 de voorronde nog wel door moet komen) dan lopen zij niet alleen financieel heel erg in, maar zijn zij wederom voetballend de meest aantrekkelijke clubs om naar toe te gaan.
Dus eigenlijk moet Ajax misschien toch wel zich proberen te versterken.

het lijkt mij dat er wel wat budget is binnen ajax, de kans dat er dan ook minimaal 1 speler word aangetrokken in de winter acht ik dus wel hoog in, maar wat hier word gedaan door Blind en ook Praag is erg verstandig. ze maken geen beloftes, hierdoor zal je ook geen supporters krijgen die ontevreden gaan raken tijdens de winterstop.

een verkoop van een speler die niet al voor 2 clubs heeft gespeeld is dus wel reeel, denk daarbij aan Bergwijn, waarvan ik persoonlijk hoop dat die verkocht word. je kan hier minimaal 20, maximaal 30 miljoen voor vragen. een verkoop van rulli zit er ook nog in, terwijl ik denk dat rulli uiteindelijk de betere keeper is dan Ramaj. je zou zomaar een slordige 10 miljoen kunnen vangen voor Rulli.

het is ieder geval duidelijk dat er minimaal 1 leiderfiguur bij moet, eentje met karakter, eentje die wilt spelen in het shirt van ajax. en dat is moeilijk vinden, maar dat zal lukken als je de juiste lijntjes uitgooid. iemand hoeft geen ajax verleden te hebben, om voor ajax te Willen spelen. ook hoef jeen miljoenen uit te geven om dit realiteit te maken.

ik heb sommige namen in mijn hoofd.

ten eerste vraag of Concecao terug kan komen om ieder geval een echte rechtsbuten in je selectie hebben. net zo denk ik over een terugkeer van jawel, owen wijndal. deed het absoluut niet best in zijn periode bij ajax, maar bakte er meer van dan de nieuwe opties op linksback.

Kenny Tete, heeft een aflopend contract en speelt niet alles in england. de kans dat hij nu op dit moment bij ajax wilt spelen is waarschijnlijk niet super hoog, maar is wel een kind van de club en zou zomaar zijn steentje bij de heropbouw van ajax willen bijdragen nu hij nog in zijn top van zijn doen is. ik denk aan een bedrag rond de 8/9 miljoen.

jairo riedewald, een vergeten naam die jaren speelt bij crystal palace, heeft echt goede momenten gehad maar lijkt niet echt dicht meer tegen het eeerste team aan te zitten. het niveau in de premier leauge is van hele andere level, en zij trainen ook harder en anders. hij is inmiddels 27 geloof ik en is gewoon superfit. hij hoeft niet tegen het portemonne aan te tikken en is op heel veel posities inzetbaar, je zal voor 4/5 miljoen klaar zijn. en riedewald lijkt mij een perfecte tijdelijke oplossing en uiteindelijk erg handig voor in de breedte.

Roony berdghji. een super, maar dan ook echt supertalent voor op de rechtsbuiten. hij zal wel 10 a 15 miljoen meoten gaan kosten. maar dit is van andere kaliber. je kan hem meten opstellen en zijn rendement is hoog voor iemand die 18 jaar is. kijk de wedstrijd tegen manchester maar even terug. geweldig !!

Luiz Henrique, speelt bij real betis, of naja speelt bijna alleen maar als invaller, en is in alle opzichten eigenlijk een geweldige rechtsbuiten. warom hij weinig speelt... geen idee. maar is een typische braziliaanse rechtsbuiten met samba. 22 jaar en zal ook wat duurder uitkomen waarschijnlijk rond de 15 miljoen. check maar eens filmpjes en je zal verliefd worden.

27 december 2023 om 19:36

Als Psv'er zou ik het echt helemaal top vinden als Tete, Riedelwald, Wijndal en Conceicao terugkeren bij ajax. Zeker als voor Tete en Riedelwald ook nog een transfersom betaald moet worden. Ik hoop dat de ajax directie meekijkt!

27 december 2023 om 20:11

het zou allemaal voor tijdelijk een goede oplossing zijn, zeker tete. is een hele goede rechtsback.

27 december 2023 om 20:56

Ben ik met je eens. En een tete doet niks onder voor een dest hoor. Want bij ajax was het ook geen super back vond ik en daarna is het minder gegaan. Bij psv doet die het momenteel leuk maar denk dat de echte europese top voor hem wel te hoog is.

28 december 2023 om 08:20

"Voorkomen van ontevrede supporters"..... Oké? Iedereen gelukkig daar?

28 december 2023 om 08:32

voorkomen van ontevreden supporters in de winterstop. we zijn al ontvreden, maar zij willen geen valse beloftes maken, wat je eigenlijk nooit zou moeten doen.

28 december 2023 om 08:30

Luiz Henrique is een grandioze speler maar niet haalbaar vrees ik. Als Ajax het voor elkaar weet te krijgen om bv een Redondo uit Argentinië en dan nog iemand van het profiel Henrique te halen heb je een geweldige winterse periode gehad. Laten we niet vergeten dat er in de winter zelden vuurwerk is op de Nederlandse transfermarkt.

Tja geen verrassing lijkt me. Je hebt afgelopen zomer al meer dan 100 miljoen uitgegeven. Maar dat kon die zomer ook alleen omdat spelers zoals Timber, Kudus en Alvarez vertrokken voor rond de 120 miljoen. Zeker zonder CL geld gaat het niet mogelijk zijn. Je gaat het ook gewoon met deze selectie moeten doen.

verstandig van ajax, eerst goed kijken. Wat ze echt nodig hebben, en ook wat weg mag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren