Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessure Mbappé serieuzer dan gedacht: sterspeler mist meerdere krakers

Laatste update:

De blessure die Kylian Mbappé woensdagavond opliep in het Ligue 1-duel met Montpellier (1-3 winst) is ernstiger dan verwacht. Zijn club Paris Saint-Germain bevestigt dat de 24-jarige vleugelspeler zo'n drie weken uit de roulatie ligt. Eerder op donderdag meldde L'Équipe al dat Mbappé donderdagochtend voor een vervolgonderzoek in het ziekenhuis was.

Mbappé had woensdag een zeer ongelukkige avond. Nadat hij eerst tot twee keer toe een penalty had gemist, werd hij bij een passeeractie hard geraakt door Léo Leroy. Eerstgenoemde kreeg een vrije trap, maar kon niet verder spelen en werd in de 21ste minuut vervangen door Hugo Ekitiké. Mbappé leek te grijpen naar het bovenbeen.

In eerste instantie leek de blessure volgens Christophe Galtier wel mee te vallen. De trainer van de Franse koploper vermoedde na afloop van het duel dat zijn sterspeler ‘een kneuzing of een bloeduitstorting’ had opgelopen, en leek ervanuit te gaan dat hij snel weer over Mbappé kon beschikken. PSG meldt donderdag echter dat nu bekend is geworden dat de dijbeenblessure van de Fransman hem ongeveer drie weken aan de kant zal houden.

Dat betekent dat Mbappé onder meer het Champions League-duel met Bayern München (14 februari) aan zich voorbij moet laten gaan. Ook de Ligue 1-wedstrijden tegen Toulouse (4 februari), AS Monaco (11 februari) en Lille OSC (19 februari) en het Coupe de France-duel met Olympique Marseille (8 februari) komen te vroeg voor de 66-voudig Frans international.

Maakt Paris Saint-Germain kans tegen Bayern München zonder Kylian Mbappé?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff klote zeg, had graag een PSG op full power tegen Bayern gezien. Bayern toch zwaar favoriet nu.

2 februari 2023 om 16:17

@FCBIndifer1899, Hoewel ik vind dat Mbappe de beste en belangrijkste aanvaller is voor PSG, denk ik dat dit zomaar in het voordeel kan zijn voor PSG. Nu heb je ipv 3 spelers die weinig verdedigende taken uitvoeren er maar 2. Vooral met hele aanvallende backs Davies en Cancelo moeten de aanvallers echt meeverdedigen en kan je er nu 1tje opstellen, die in dienst van de twee sterren voorin speelt.

2 februari 2023 om 17:00

Alleen zal bij afwezigheid van Mbappe waarschijnlijk Ekitike in de punt starten denk ik, met Neymar links en Messi rechts. Of hebben ze een beter alternatief waardoor ze een speler met meer defensieve arbeid op een van de buitenposities kunnen opstellen?

2 februari 2023 om 17:33

@Sanderr, Ik zou een extra middenvelder opstellen, dan kom je dus uit op Sanches of Soler.

2 februari 2023 om 16:33

...of is psg juist nu zwaar favoriete. Vorige jaar ging pas bergaf toen Neymar terug kwam en dit Mbappe is alles behalve een teamspeler.

2 februari 2023 om 16:36

Bayern draait ook niet echt soepel op dit moment. Denk dat psg nog steeds meer kans maakt.

2 februari 2023 om 16:41

Kan je rekenen of niet? 3 weken, dat betekent dat hij voor de return sowiezo weer terug is. De eerste wedstrijd is thuis, en aangezien PSG al bijna 2 jaar niet meer in het Parc Des Princes verloren heeft... Zwaar favoriet, laat me niet lachen. Alsof Bayern zo goed speelt. En oh ja, Neuer is er sowiezo niet bij en Mane is ook nog maar een vraagteken.

2 februari 2023 om 18:05

Bayern speelt ook als een natte krant

Wel rip CL dan. Normaal is het juist Neymar die tijdens dit soort belangrijke krakers eruit valt, maar nu de sterspeler Mbappe ook kwijt. Dat wordt gewoon hopen op Messi magic tegen Bayern.

2 februari 2023 om 15:53

Ik weet het niet hoor. Mbappe is vaak de enige die presteert in de grote wedstrijden. In het 2 luik tegen real vorig seizoen bijvoorbeeld. Had als enige gescoord in beide wedstrijden & vormde constant een dreiging. Messi miste daarintegen een penalty & was vrij onzichtbaar. Het team is ook niet om hem heen gebouwd zoals bij argentinië, dus wordt het een lastige opgave voor messi vrees ik.

2 februari 2023 om 16:04

Messi blijft Messi. Bij Messi weet je het nooit lol

2 februari 2023 om 16:32

Dat was vorige jaar ,hele seizoen was minder van Messi

2 februari 2023 om 16:40

Als die gemotiveerd is zoals op het WK voor deze tweeluik dan kan alles en hij zal wel moeten naar voren treden als de man samen met Ney uiteraard.Dus wie weet pakt het nog goed uit de afwezigheid van Mbappe.

2 februari 2023 om 18:16

Messi magic heeft de laatste paar keren niet echt gewerkt tegen Bayern. Maar die zijn ook niet in heel goede doen, dus wie weet.

Hadden ze nu maar iemand als Ziyech gehaald. Nog vervelender voor Ziyech dit, had zijn kans op speelminuten bij Psg flink kunnen vergroten.

2 februari 2023 om 17:18

Tjah als grote organisaties bij het versturen van een pdf deze formulieren tot 3x toe niet voorzien van een handtekening ?

Mbappe toch altijd de grote man in de championsleaque voor psg. Vorig jaar tegen Madrid de enige die geweldig was .. groot gemis dit voor psg .

2 februari 2023 om 18:19

Dat was me toch een clash zeg. Idd hij was echt goed (hem gaan ze wel missen ja tegen Bayern). Maar poeh wat was het resultaat vorig seizoen toch genieten zeg. Laatst weer even terug gekeken. 🙈

Niet zo vreemd dat hij nu een spierblessure oploopt. Heeft voor het WK nagenoeg alles gespeeld bij PSG, met Frankrijk speelde hij ook alles (op 1 potje na) en daarna was hij los van een lang weekend in de VS ook weer vol in training. Hij moet het als speler daarnaast hebben van zijn explosiviteit waardoor zijn spieren keer op keer een optater krijgen. De CV’s van Bayern zullen er niet om rouwen want als je Mbappe ruimte geeft heb je een serieus probleem. Ben benieuwd naar het strijdplan van Galtier..

Dan hadden ze Ziyech goed kunnen gebruiken aan de rechterkant met Messi meer centraal in de aanval.

Misschien heeft Mbappe ook een zus die jarig is in Februari?

Exit Champions League voor Paris Saint Germain.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren