Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blatter: 'Onterecht dat Messi werd gekozen als beste speler van het WK'

Laatste update:

Argentinië bereikte de finale van het afgelopen WK in Brazilië en Lionel Messi maakte op weg naar de verloren eindstrijd tegen Duitsland een paar belangrijke doelpunten voor zijn land. De aanvaller haalde echter zeker niet zijn topniveau en de verbazing was dan ook groot toen hij door de FIFA werd gekozen tot speler van het toernooi. Joseph Blatter begrijpt die verbazing wel.

/

Blatter is weliswaar de voorzitter van de FIFA, maar had niets te maken met de beslissing wie de prijs voor beste speler van het WK in ontvangst mocht nemen. "Ik denk dat er een verkeerde beslissing is genomen", zei de Zwitser volgens Sport. "Ik was verrast toen ik de keuze van de commissie ontving. Ik kreeg naderhand te horen dat ze slechts tien spelers die in de finale meededen hebben overwogen." James Rodríguez van Colombia en Arjen Robben van Nederland waren dus sowieso kansloos.

Blatter vond Robben de derde beste speler op het WK: hij zou de prijs voor de beste speler aan de Duitse doelman Manuel Neuer hebben gegeven. Thomas Müller stond volgens Blatter op de tweede plek, Robben op drie. Het is niet de eerste keer dat de beslissing van de FIFA over de beste speler van het WK bekritiseerd wordt: vier jaar geleden ging de prijs naar de Uruguayaan Diego Forlán en ook daar was lang niet iedereen het mee eens.

Manuel Neuer verdiende de prijs meer dan Lionel Messi

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neuer kreeg al beste keeper van het wk toch ?

28 oktober 2014 om 19:05

Volgens mij Navas

28 oktober 2014 om 19:40

Nee Navas kreeg em gister, de beste keeper in de Primera League. Neuer kreeg em tijdens het WK.

31 oktober 2014 om 17:05

Hij vraagt om het WK en niet van de competitie..

Deze man zegt verdomde weinig zinnige dingen, maar hier moet ik hem wel gelijk in geven. Ben het niet helemaal eens met zijn top 3: zou graag Robben op 2 willen zien en het maakt me weinig uit wie er op 3 komt te staan. Müller speelde een uitstekende groepsfase maar was daarna volledig onzichtbaar

Het is overigens wel wonderlijk dat mensen bij het succes van Duitsland altijd wijzen op het collectief, maar dat ze toch namen noemen die er uit springen: ik zie vaak de namen van Neuer, Lahm en Müller voorbij komen. Echter, Argentinië heeft toch ook de finale gehaald zonder een echte uitblinker maar van de finalist zie ik eigenlijk nooit een nominatie voorbij komen. Blijkbaar hebben de individuen geen indruk gemaakt, maar toch vond ik ze het hele WK juist als collectief zwak opereren.

28 oktober 2014 om 17:51

@jordinhoo,

Enige reden waarom hij dit zegt is omdat hij beetje publiekelijk wil scoren. Ik vond Messi niet spelen zoals we van hem gewend zijn, maar hij was wel ongelofelijk belangrijk voor Argentinie. Ik vond James Rodriquez de beste speler van het wk, daarna Robben, daarna Messi.
Duitsland was collectief ontzettend sterk met, voor mijn gevoel, niet echt één specifieke uitblinker.

28 oktober 2014 om 18:06

vond Duitsland juist als collectief erg slecht, stelden gewoon teleur als team, het is dat ze spelers als Neuer, Lahm, Götze en vooral Müller hadden die op de juiste momenten het verschil wisten te maken maar als collectief was het een trieste boel.

als er toch wel twee teams als collectief te boeken mogen gaan dan zijn het juist Argentinie en Nederland.

het geluk was alleen dat Nederland nog een uitstekende robben had en Nederland daardoor zover gekomen was. anders was het tegen Spanje, Chili en Mexico gewoon niks geworden.

maar zoals ik beneden al aangaf slaat deze onzin toch zoiezo al nergens op? Diego Forlan was in 2010 verkozen tot beste speler van het WK in Zuid Afrika.

nu is één van de criteria dat de beste speler van het WK uit het elftal komt dat in de finale speelt... uhm sorry maar ik heb Uruguay niet in de finale gezien in 2010.

gewoon zieltjes winnen die kerel. niet meer serieus te nemen, en het domste is nog dat iedereen hem zat is en ze nu de kans hebben om op die Fransman te stemmen, en iedereen (incl de Nederlandse delegatie) toch op blatter stemt.

28 oktober 2014 om 18:10

@jaydijk: Ik vond Messi beter dan Robben en James. Messi kreeg elke wedstrijd te maken met tegenstanders die net zo speelden als Ijsland, we hebbdn allemaal gezien hoe goed Robben dan is. Vind Robben verder een geweldige voetballer, maar de countertactiek van van Gaal was voor hem met zijn snelheid ook wel ideaal. Kijk maar is filmpjes terug, al zijn goals en assist zijn rushes vanaf eigen helft met nauwelijks een tegenstander voor hem. Dit aspect vergeten veel.

28 oktober 2014 om 18:34

Maakt toch niet uit? Robben was fenomenaal en beter dan Messi. Messi scoorde wel belangrijke doelpunten, maar was minder aanwezig. Robben was minstens net zo belangrijk en die doelpunten waren ook van geweldige klasse. Daarnaast had Messi met Argentinie een betere ploeg om zich heen dan Robben met Nederland, dus daar mag je dan ook naar kijken. Je zegt wel dat Messi tegen tegenstanders speelden die veel verdedigde, maar Robben speelde tegen tegenstanders die veel meer kwaliteit hadden. Dus ook weer een streepje voor.

28 oktober 2014 om 19:22

Wie een betere ploeg had kun je over twisten, die van Argentinië was nou ook niet bepaald geweldig. Daarnaast kun je alleen in de poulefase spreken van een zwaardere poule voor Nederland, daarna heeft Argentinië wel iets lastigere tegenstanders gehad. Wel opvallend dat juist tegen de mindere tegenstanders Robben/Nederland ook minder speelde. Mijn verklaring is hiervoor dat het countersysteem toen niet optimaal gebruikt kon worden doordat die tegenstanders achterin blijven. Hierdoor kon Robben ook niet optimaal gebruik maken van zijn snelheid. Maargoed meningen kunnen verschillen. Beiden waren goed, Messi presteerde het onder moeilijkere omstandigheden naar mijn mening.

Tja het probleem is dat de winnaar in de rust van de finale gekozen wordt zodat ze die gelijk uit kunnen rijken.

28 oktober 2014 om 17:56

Dat verklaart een hoop. Waarschijnlijk hoopten ze op een bevlieging van Messi in de tweede helft en dat hij de finale daarmee zou beslissen om zo de keuze voor Messi te rechtvaardigen.

28 oktober 2014 om 18:00

maar deze onzin slaat toch zoiezo al nergens op? Diego Forlan was in 2010 verkozen tot beste speler van het WK in Zuid Afrika.

nu is één van de criteria dat de beste speler van het WK uit het elftal komt dat in de finale speelt... uhm sorry maar ik heb Uruguay niet in de finale gezien in 2010.

dus wie nemen ze nu in de maling? is die regel onzin of is het jaar ervoor een fout gemaakt?

28 oktober 2014 om 18:38

Wel raar dat forlan het vorige keer was, die speelde ook niet de finale. en ik denk toch dat robben beter was als james, robben zorgde in zijn uppie voor al het gevaar van nederland. Colombia had meer gevaarlijke spelers en speelde erg goed. Aanvallend kwam bij het nederlandse team alleen gevaar bij robben

29 oktober 2014 om 01:33

Nou ja. Het probleem was dat het Adidas' Player of the WC was of iets. Dus het werd gesponsord door Adidas en toevallig ging Adidas' haar campagne om Messi.

28 oktober 2014 om 19:43

Hij wacht even tot na de Clasico. Dan wint Real en is hij plots geen fanboy meer van Messi.

Er is geen absolute waarheid in wie een individuele prijs moet krijgen. De essentie van sport is dat je het duel in de wedstrijd uitvecht. Individuele prijzen zijn gemaakt om mensen op een positieve manier in de spotlight te zetten. Dat Blatter zegt dat de winnaar onterecht is geeft aan wat voor een man hij is. Zo'n prijs is er niet voor om controverse te creëren aangezien een speler er niets aan kan doen dat hij hem krijgt.

Achja ik vind die individuele prijzen toch altijd moeilijk te bepalen. Voetbal is een teamsport en het wordt altijd al snel appels met peren vergelijken.

Die prijzen worden de laatste jaren veel te veel gehyped, waarschijnlijk om dat individuen makkelijker te gebruiken zijn in commercials etc.

Sure, hij heeft overal een vinger in de pap en toevallig niet hierin?
Het zal allemaal wel, van mij mag er een nieuwe mondiale bond komen die ook de clubbelangen vertegenwoordigt. Independent Football Organisation ofzo. Als alle nationale bonden die anti Fifa en Uefa zijn de handen in elkaar slaan, superleagues opzetten, dan komen de mega sponsoren ook vanzelf. Heineken of Gazprom zal niet de CL sponsoren als de top 20 clubs niet meedoen.
Jarenlang is er al gefluister dat vele clubs zich graag willen afscheiden. Doe het dan ook een keer.
Vision without execution is hallucination.

Hoe lang gaan ze hier nog over auwehoeren? Klaar het is gebeurd, tijd kan je toch niet terug draaien..Zorg er maar voor dat de zelfde fout niet word gemaakt met t volgende WK

zij ik toen hij zelf afgelopen keer werd gekozen als Fifa baas

Ik vond Kroos eigenlijk het beste. Minder opvallend misschien, maar hij was echt ontzettend goed. Cement tussen verdediging en aanval, elke pass was goed. Genot om naar te kijken!

Voor het eerst heeft blatter gelijk

Dit zou mijn top drie zijn geweest :
1. Arjen Robben
2. Toni Kroos
3. Manuel Neuer

Ja goeiemorgen Blatter. Bij Argentinië verdiende niemand die prijs op Di Maria na. Robben had er veel meer recht op dan Messi en zowat de helft van het Duitse elftal ook.

29 oktober 2014 om 13:29

Di Mariaa???? Triest. wat een laag niveau hier zeg. Wat heeft di maria goed gedaan behalve die goal tegen zwitserland? Leg mij dat uit?

Zou mooi geweest zijn als messi hem af zou dragen aan neuer, Schweinsteiger, muller, robben of james. Dan zou niemand meer praten en zou messi enorm veel respect afdwingen. Zou net zoals op het veld ook buiten het veld een levende legende worden.

Ooh en de stembus weer openen zodat cristiano als winnaar uitkomt is wel terecht? Corrupte vieze man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren