Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre beelden: hooligans PEC Zwolle klimmen in het uitvak bij Sparta

Laatste update:

Supporters van PEC Zwolle hebben zich zaterdagavond na afloop van het thuisduel met Sparta Rotterdam (1-2 verlies) ernstig misdragen. Een groepje fans kon de nederlaag van hun club dusdanig slecht verdragen dat ze de confrontatie zochten met de bezoekers. Peter van der Zwan, voorzitter van de supportersvereniging van Sparta, spreekt op Twitter schande van de taferelen.

"We zijn met 500 man naar Zwolle afgereisd om een mooie wedstrijd te zien. Onder hen veel families. Aan het einde van de wedstrijd zag ik huilende kinderen om me heen waar je de paniek bij in de ogen zag. Dat wil je niet", aldus Van der Zwan. "Bij aanvang van de wedstrijd zagen we al wat gasten naast het vak staan en het leek bij wat bier gooien te blijven, maar de sfeer werd meer naar het einde toe echt grimmiger."

Door een eerder opgelegde straf moesten drie stavakken aan de noordzijde van het stadion leeg blijven, waarop een fanatieke groep PEC-supporters kaarten besloot te kopen naast het uitvak. Daar ging het na afloop van de wedstrijd dus mis, toen de groep over de plexiwanden probeerde te klimmen. Uiteindelijk wisten de stewards van Sparta een confrontatie te voorkomen. “Niemand deed iets. Niemand. Veiligheid is kut bij PEC. Schande", aldus Van der Zwan.

Reactie PEC Zwolle
PEC Zwolle is zaterdagavond meteen gestart met het onderzoek naar de misstanden, zo laat de club weten in een reactie. "We verafschuwen de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld en stellen alles in het werk om de personen die zich hierbij ernstig hebben misdragen - en de club en duizenden goedwillende supporters in een kwaad daglicht hebben gezet - verantwoordelijk te houden voor hun daden en hierbij hard te straffen", valt te lezen in een statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, seizoen is weer begonnen…..

13 augustus 2023 om 14:09

Ook echt bij PEC tegen Sparta. Twee teams die nou niet per se een vijandige band of verleden hebben. Het wordt echt steeds zieliger allemaal.

13 augustus 2023 om 14:10

Ik zit als Seizoenkaarthouder in dit vak en gisteren stonden de stoere knapen (die niet in hun eigen vak mochten zitten vanwege wangedrag) ook opeens in dit vak. Sparta-supporters hebben zich netjes gedragen maar een paar doorgesnoven idioten vonden dit blijkbaar toch nodig. Om plaatsvervangende schaamte van te krijgen. Ook jammer dat PEC dit faciliteert door de hele wedstrijd maar een beetje toe te kijken en geen beveiliging hier in het vak te plaatsen. PEC was afgelopen jaar de club met de meeste boetes. En stoer dat ze dat zelf vinden!

13 augustus 2023 om 15:36

Ja ik ook maar dit is nog maar begin van het seisoen laat staan de komende wedstrijden

Man man, als volwassen vent een vak in klimmen vol met vrouwen en kinderen. Helden, echt helden!

13 augustus 2023 om 14:17

Opsporen en levenslang stadionverbod geven.
Meldplicht bij iedere wedstrijd van de club.
Dit gedrag moet hardhandig aangepakt worden.

13 augustus 2023 om 15:45

Woon al een tijd niet meer in Nederland en mijn away days zijn wel voorbij daardoor. Maar in mijn tijd zat in het uitvak nauwelijks een vrouw, en zeker geen kind. Is het zo veranderd, of is dat een populistische uitdrukking om wangedrag erger te laten lijken?

13 augustus 2023 om 16:09

Bij het AZ uitvak zitten vaak ook gewoon pet en sjaals inderdaad. Misschien bij Ajax, ADO of Feyenoord oid niet. Maar bij clubs als AZ, Excelsior of Heerenveen staan ook gewoon ouders met kinderen. Vroeger kon dat ook prima, maar nu kan zelfs een PEC-Sparta uit de hand lopen helaas…

13 augustus 2023 om 19:44

Het is gewoon een populistische uitdrukking. Van dat ''hard aanpakken blah blah blah' is gewoon onzin en disproportioneel gedoe waar de samenleving niet van opschiet.
Gewoon de rechter een proportionele straf verzinnen, zoals taakstraf en een paar jaar stadionverbod bijvoorbeeld en dat werkt veel beter.

14 augustus 2023 om 11:43

Geen populistische opmerking. Bij Sparta gaan er veel vrouwen en kinderen mee met uitwedstrijden, net als mannen op leeftijd. Maar ongeacht wat er in dat vak zit, het blijft belachelijk dat mensen dit doen en het is schandalig dat PEC hier niets tegen deed.

Wat een ontzettende dropveters. En dan zag ik net in het NEC stadion een protestactie tegen camera's die met gezichtsherkenning dit soort malloten kunnen opsporen.

Ik ben normaliter verre van voorstander van een "totalitaire staat", maar voor stadions ben ik groot voorstander van 8K camera's die al dit soort gedragingen registreren en de daders kunnen opsporen en straffen.

Wat is dat toch voor stelletje idioten die het nodig vindt om andere mensen een prettige avond te frustreren, omdat je club verliest.

13 augustus 2023 om 13:59

Recent een artikel waarin de directeur van PEC overtuigd was dat ze niet nogmaals bovenaan de boetelijst zouden belanden. Lekker begin! Helemaal eens met je. Wat bezielt je als je dat vak in wil klimmen.

13 augustus 2023 om 14:02

Echt bizar indd en om je voor dood te schamen.

13 augustus 2023 om 13:59

Ja ook geen fan van camera's op straat en Chinese toestanden, maar in een stadion kan ik er iets beter mee leven omdat het zo vaak mis gaat en omdat het is gericht op een heel specifieke groep mensen op een specifieke locatie en omdat het is gericht op een specifiek soort misdrijf. Althans, dat laatste is dus wel belangrijk, dat goed wordt vastgelegd waarvoor je die camera's gebruikt en waarvoor niet. Ga je controleren of er gerookt wordt, of iemand aan het schelden is met klootzak, of iemand te veel bier drinkt, etcetera. En wie heeft toegang tot de beelden. Dat zouden mijn belangrijkste bezwaren zijn. Op straat is dat veel gevoeliger dan in een afgesloten stadion (bij specifieke vakken).

13 augustus 2023 om 14:15

Als je ook nog eens benoemde hoe lang de beelden bewaard mogen blijven, dan had je zo'n beetje alle voorwaarden uit de AVG genoemd waaronder beeldmateriaal mogelijk is

13 augustus 2023 om 14:15

Wie toegang heeft moet beschreven staan dat is dus heel makkelijk uitzoeken voor de rest compleet mee eens

13 augustus 2023 om 19:09

Haha je doet je naam eer aan regulator. Ik had dus beter kunnen zeggen, als dit AVG-gereguleerd wordt is het OK.

13 augustus 2023 om 19:46

''ik ben normaliter verre van voorstander van een "totalitaire staat", maar ....''

''ja ook geen fan van camera's op straat en Chinese toestanden, maar .... ''

Door die ''maar'' krijg je dus totalitaire toestanden in een land

13 augustus 2023 om 23:57

Dan lees je mijn stukje niet Nr.11. Nu ga je niet inhoudelijk in op alle bezwaren die ik noem en de manieren om daarmee om te gaan. Je kan niet zomaar een term als 'totalitair' rondsmijten en dan niet uitleggen wat je ermee bedoelt of waar voor jou de grens ligt. Ik geef duidelijk aan waar voor mij de grens is tussen Chinese totalitaire toestanden en het democratisch waarborgen van veiligheid.

14 augustus 2023 om 09:54

Het is nooit veilig genoeg. Het begint bij iets simpels, wennen we erna en dan moet weer "veiliger". Want is de "ander" die alles fout doen hoor.

14 augustus 2023 om 15:30

Dat is een slippery slope drogreden en niet echt een inhoudelijk argument tegen camera's in voetbalstadions, evt. gericht op specifieke vakken, die binnen de regels van de rechtstaat extreme uitwassen van supportersgeweld moeten opsporen.

Zero tolerance. Als een club niet in staat is veiligheid te garanderen dan maar geen thuissupporters. Dan voelen ze het pas echt.

13 augustus 2023 om 14:04

Wat een idiote bullshit. Het gaat hier om een klein groepje totaal gestoorden die je moet weren. Maar jij wil dat gezin met vader en zoon hun avondje voetbal afpakken waar ze samen al de hele week naar uitkijken en het er tijdens het avond eten (tot irritatie van mama aan toe) constant over hebben? Je moet de mensen aanpakken die dit gedrag vertonen, en echt flink aanpakken met stadionverboden voor het leven. Deze mensen zijn de k*** van de voetballerij, dat moet uitgeroeid worden tot het bot.

13 augustus 2023 om 14:18

Vader en zoontje durven straks niet meer naar het stadion, dus daar hoef je straks al geen rekening meer mee te houden. Ben er ook wel klaar mee dat er iedere keer gezegd wordt dat het maar een klein groepje is, moge toch wel duidelijk zijn dat die (kleine) groepen steeds groter worden

13 augustus 2023 om 14:25

Wat is dat nou weer voor een bizarre redenering? Geen rekening meer houden met die vader en zoon omdat ze toch niet meer zouden komen? Dus dan moet je het maar laten gaan en het hele stadion sluiten voor supporters? Die kleine groep klootzakken maar laten winnen? Ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt, dan was het snel klaar geweest met het NL voetbal.

13 augustus 2023 om 14:35

Dat zegt hij toch helemaal niet? Hij zegt dat die vader en zoontje al wegblijven door die onzin en dat die klootviolen al hebben gewonnen.

13 augustus 2023 om 14:37

Die hebben nog helemaal niet gewonnen, ik zie genoeg gezinnen in de stadions en zeker ook bij PEC.

13 augustus 2023 om 15:25

Dit is makkelijk op te lossen als clubs eens serieus zouden investeren in beveiliging in plaats van met vrijwilligers te gaan werken om kosten te drukken. Dit geldt ook voor mijn eigen club trouwens. Als je voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten qua veiligheid, moet je op de blaren zitten. Het is inderdaad triest voor de vader en zijn kind, maar ik zou eerlijk gezegd niet graag met mijn kind in een voetbalstadion zitten momenteel. Het is gewoon verpest.

13 augustus 2023 om 15:38

Ja ze moeten gw een manner vinden om die mensen die het doen wel tw vinden en die verbot tegeven

13 augustus 2023 om 15:39

Wauw 2 zinnen en nog niet zien wat er staat

14 augustus 2023 om 09:44

Wandering heeft liever dat iedereen binnen blijft, omdat een x aantal % van de mensen een moordenaar is of een ander crimineel feit heeft gepleegd.

Want ja, waarom zouden de mensen met goede bedoelingen hiervoor niet gestrafd moetrn worden.

Ik ben het totaal met jou eens Consy.

Ik las laatst dat in een ander land hooligans gewoon een gevangenjsstrat van 10-15 jaar of iets kunnen krijgen. Dan lijkt het me dat je wel even een aantal x nadenkt voor je zoiets doms doet.

14 augustus 2023 om 11:46

Er zijn genoeg clubs waar je prima met gezin heen kan gaan. Sparta is er daar 1 van, maar zijn ook genoeg anderen nog. Laat PEC maar eens zorgen dat ze hun dingen op orde krijgen anders staan ze volgend jaar weer bovenaan bij het verkeerde klassement.

13 augustus 2023 om 19:50

Disproproniele straffen zoals Zero tolerance beleid werkt niet. ''ze'' kan zomaar jij een keer zijn als jij of een familielid iets verkeerds, want dat doen we allemaal weleens, doet.

14 augustus 2023 om 11:33

Wat zou jij 'per ongeluk' verkeerd doen als je je normaal gedraagt in een gewoon vak? Schelden, vloeken en tieren mag gewoon op de tribune. Zodra je half op een hek naar het uitvak hangt word je herkend en gepakt. Wat voelt dat oneerlijk zeg

14 augustus 2023 om 13:28

Dat zeg ik niet. Ik zeg niet dat iedereen over een hek klimt. Zero tolerance beleid betekent bij elke misdraging de hoogste straf mogelijk geven. Dat werkt niet

Man man man, wat een treurnis. Het seizoen is weer begonnen dus de tokkies komen weer uit hun winterslaap.

Gewoon een levenslang stadionverbod opleggen met digitale meldplicht en vervolgen voor openbare geweldpleging/verstoring van de openbare orde. Weg met dit soort lui.

In elk geval geen bier gegooi.

13 augustus 2023 om 14:29

Ook dat is gebeurd.

Yup! Het is alweer mis gegaan…
Al dit geweld. Er zitten kinderen in een stadion en onschuldige personen.

Hoe kunnen ze dit nou doen?
Praat met elkaar, neem een flinke teug adem en kies NIET voor geweld!

Het lijkt elke keer weer mis te gaan

13 augustus 2023 om 13:59

Prem,
Ik weet dat jij gelooft in praten, dat kunnen deze domme apen niet. Zet een paar kickboksers erin die ze helemaal lens slaan als ze er toch overheen komen. Piepen ze wel anders.

13 augustus 2023 om 14:03

@Jambers22.. lijkt me toch ook niet zo heel goede oplossing. Iemand helemaal lens slaan mag in mijn optiek nooit een oplossing zijn.

13 augustus 2023 om 14:09

Jawel hoor, in dit geval prima want een andere taal kennen deze hersenloze amoebes niet..

13 augustus 2023 om 14:22

Precies wat Harm zegt. Andere taal verstaan deze zielige mannetjes niet.

13 augustus 2023 om 14:07

Het moet maar eens afgelopen zijn met dat domme gepraat. Pappen en nathouden zijn we goed in in dit land, tijd voor de zweep. Overal cameras in de stadions met gezichtsherkenning en keihard straffen wanneer iemand over de streef gaat. En geen gelul met tweede kansen, die tweede kans krijg je over een jaar of 40 wel weer een keer.

13 augustus 2023 om 14:21

Juist volkomen mee eens.
Als je jezelf kunt gedragen ben je welkom in een stadion.
Zo niet dan heb je je kans verprutst en levenslang stadion verbod.
Je bent oud en wijs genoeg om na te denken wat wel en niet mag.

14 augustus 2023 om 11:36

Helemaal mee eens. En dan hoor ik mensen dit nog vergelijken met een totalitaire staat... Een voetbalstadion is geen openbare ruimte, je betaalt om naar binnen te mogen. Daar mag van mij veel betere beveiliging komen. Of dat nou met betere camera's is of met een half leger bij de harde kernen (Zuid Amerika) zal me een worst wezen.

13 augustus 2023 om 14:18

Prem sorry maar je lult weer eens uit je nek. Dit soort zielige figuren kunnen niet praten. En ik ben het volkomen met je eens dat geweld weinig tot niets oplevert normaal gesproken maar dat is schijnbaar nog wel het enige wat werkt bij dit domme volk. Helaas

Nederland is volledig de weg kwijt.
Jullie reputatie in Europa is volledig naar de vaantjes.
Zelfs tijdens Zwolle-Sparta lol

Zo marginaal
Alleen strenge straffen zoals in Engeland kunnen werken

Je zou nochtans denken dat NED een beschaafd land is

13 augustus 2023 om 14:01

En werken die strenge straffen in Engeland? Gebeuren genoeg dingen daar in Engeland.

13 augustus 2023 om 14:06

In Engeland zijn op alle niveaus en bij wedstrijden tussen de grootste rivalen uitsupporters welkom. In de stadions zelf, en daar gaat het hier om. werkt het dus prima.

Wanneer besluit de KNVB maar ook de overheid toch eens tot een algemeen verbod op bezoekende toeschouwers, dit is na al die jaren van misstanden simpelweg niet meer te verantwoorden!!!.

13 augustus 2023 om 14:00

Ja, want het probleem ligt niet echt bij de bezoekende partij... man man man

13 augustus 2023 om 14:19

Jij bent ook werkelijk te dom om na te denken zeg. Waarom de meerderheid straffen voor de minderheid? Stop toch eens met achterlijke domme gelul man

Dit laat precies zien waarom ik persoonlijk toegang door middel van een gezichtsscan enorm toejuich. Doorgaans zijn dit soort figuren veelplegers. Weg met dat gajes uit het stadion.

13 augustus 2023 om 14:25

Waarom zou je dit niet willen zo'n camera's.
Als je niks te verbergen hebt hoeven ze er ook niks mee te doen.
Maar juist het gespuis die niet herkent willen worden door misdragingen.....
Die moeten opgespoord kunnen worden en hard gestraft.

13 augustus 2023 om 15:00

Dat is toch precies wat ik schrijf? Zo snel mogelijk. De vechtersbaasjes, coke dealertjes/snuivertjes en andere proleetjes moeten het maar gewoon voelen. Ik ben klaar met dat soort figuurtjes in de voetbalstadions. Denken vaak hele mennekes te zijn die de boel kunnen regeren maar ze zijn voor alle clubs het vijfde wiel aan de wagen.

Zulke gasten zijn vol in beeld die moet je toch makkelijk kunnen pakken lijkt me. En daarna gewoon volledig weren bij alles wat is aangesloten bij de knvb. Is het ook sneller af.

13 augustus 2023 om 14:04

En ook volledig te herkennen op tv. Misschien dat dat ook IETS afschrikt

Ach, dat zijn we van PEC inmiddels wel gewend. Hier in Eindhoven hebben ze een paar schoolkinderen die op een veldje nabij het FC Eindhoven stadion stonden te spelen bijna doodgeslagen, wat een helden.

13 augustus 2023 om 14:06

Ik dacht dat dit uiteindelijk niet waar was? Werd zwaar overdreven. Daarnaast ging het in eerste instantie om wat geduw, nadat er werd geroepen “kk Zwolle” door jongeren. Daarom gingen ze “verhaal halen”.

13 augustus 2023 om 14:07

Overdrijven is ook een vak.

13 augustus 2023 om 14:09

Dat verhaal ligt iets anders dan dat jij het hier nu naar voren brengt grote vriend.

13 augustus 2023 om 14:21

Of het nu wel of niet klopt zwolle is bezig met het opbouwen van een zeer nare reputatie inmiddels. Dus beetje dimmen

13 augustus 2023 om 14:46

Nou, enlighten me zou ik zeggen. Ja er is ze wat nageroepen maar dat verandert niets aan het feit dat een groep volwassen mannen een paar kinderen in elkaar geslagen hebben omdat ze zich een beetje gekwetst voelden. Dan kun je wat krom is recht proberen te lullen met allerhande details en nuances maar de feiten blijven hetzelfde.

13 augustus 2023 om 14:54

Lesje geleere voor die kinderen dan, niet zomaar naar iedereen wat roepen. Een wijze levensles

13 augustus 2023 om 15:40

Inderdaat en als zwolle fan is het wel ititand dat we van die stomme supporters hebben

zo, de lokale drugsgebruikers zijn weer op pad... het seizoen is begonnen.
lekker bezig jongetjes, hopelijk worden jullie opgespoord en vervolgd.

Je hebt ze helaas overal, het uitschot en afvoerputje van de samenleving. Als je in staat bent dit te overwegen en vervolgens ook nog eens te doen en onderweg niet 1 moment denkt 'waar ben ik in godsnaam mee bezig?!' Dan mag je wat mij betreft gewoon een spuitje krijgen. Voegt helemaal niets toe aan de samenleving en aangezien we toch al met een overbevolkte planeet opgescheept zitten, zou dat prima opruimen.

Direct knuppelen , jaar in de cel !!!

3 maandjes en je kunt strak aan het veld zitten

Maar gewoon even voor mijn beeldvorming: Je probeert met een man of 10 het uitvak in te klimmen. Om dan wat te gaan doen? Er zitten 500 man in dat uitvak. Haal daar de vrouwen en kinderen vanaf en je houdt zeker 200-250 mannen over. Wil je 10 vs 250 gaan vechten? Die hebben echt totaal geen hersencapaciteit.

Zouden deze helden van Zwolle ook een vol uitvak van Feyenoord of Ajax instappen?

De vraag stellen is het antwoord geven...de helden vallen liever gezinnen aan van een vriendelijke club als Sparta

Als je inteelt combineert met alcohol en een streep coke, je de pech hebt dat 1 van je 2 hersencellen is afgestorven en die 2e zich niet lekker voelt, dan ga je al gauw denken dat je met Boca Juniors tegen River Plate aantreedt, in plaats van met je dorpscluppie tegen Sparta Rotterdam.

Herkennen, opsporen als club straffen dmv stadion verbod aangifte doen bij politie. Is dit binnen een week niet gebeurd minimaal 3 thuis wedstrijden zonder publiek opleggen

Er verontwaardiging en afschuw over uit spreken maar er niets aan willen doen. Wordt langzamerhand op alle dossiers een beetje de trend in NL. Je moet consequenties koppelen aan gedrag maar dat doen we niet, want zielig, niet zo bedoeld, normaal brave huisvader maar nu even meegesleept door waan van de avond, etc. etc. Deze mensen nooit meer een stadion in, waar ook in NL. Hoge boetes er bovenop en strafblad. Gezichtsherkenning zsm in alle stadions.

Sparta is de meest vriendelijke club zo'n beetje in de competitie, en dan ga je als "hooligan" je zo gedragen. Pak echte clubs aan of ga lekker terug naar de kleuterschool man. Zielige gasten!

Man man man, wat een volk. Echt in het vak klimmen kan je trouwens het niet noemen, ze blijven allemaal met hun spleet en zaakje aan de glasrand hangen.

Dus de vakken met fanatieke aanhang moeten leegblijven, maar die gasten die normaal in hun afgesloten hondenhok zitten kunnen dus gewoon een kaartje kopen naast het uitvak????? Dit soort dingen dus direct bestraffen met een wedstrijd zonder publiek, doei!

Zit je dan met je gezin... Dan maar 5 wedstrijden geen thuispubliek bij Zwolle. Kosten te verhalen op de daders... of speel desnoods 5 thuiswedstrijden maar als extra uitwedstrijd.

Och och, ze mogen in de eredivisie spelen en willen stoer mee doen. Domme boeren

“Klimmen in het uitvak” was het niet. Eenmaal op de hekken beseften ze dat ze toch niet zo stoer zijn

Er is eigenlijk nog maar één oplossing. Een seizoen lang alleen maar moeders met kinderen toelaten. Liefst van kinderen die in armoede opgroeien.

Wat denk je dat er gebeurt als je eenmaal over het hek bent in in je eentje tussen die Sparta fans staat?

Wat een simpele mannetjes weer.

Ik hoop dat de werkgevers vam deze apen ze herkennen n direct ontslaan wat n ultiem trieste mensen

gaan er nog mensen met kinderen naar een uitwedstrijd?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren