Bizarre actie van Roel Janssen aan de zijlijn richting lachende Arne Slot

Maandag, 2 mei 2022 om 08:45Dominic Mostert • Laatste update: 11:08

In de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord ontstond zondagmiddag een aparte confrontatie tussen Roel Janssen en Arne Slot. De verdediger van Fortuna wilde een ingooi nemen die eigenlijk voor Feyenoord was en wierp Slot bijna omver in een poging de bal bij hem los te rukken. Hoewel de gemoederen even hoog opliepen, was de situatie mede door het ingrijpen van arbiter Allard Lindhout snel gesust.

Na 37 minuten ontstond het opstootje voor de dugout van Feyenoord. Nadat de bal over de zijlijn rolde, wipte Slot die op en nam hij de bal in zijn handen. Verdediger Roel Janssen van Fortuna wilde de ingooi snel nemen en draaide Slot hardhandig om zijn as, in een poging de bal los te rukken. Assistenten John de Wolf en Marino Pusic van Feyenoord waren niet gediend van de actie en kwamen meteen verhaal halen bij Janssen.

Opvallend genoeg was de ingooi niet eens voor Fortuna. Het was immers middenvelder Tesfaldet Tekie van Fortuna die de bal als laatste had geraakt. De grensrechter had nog geen signaal gegeven en leek te twijfelen voor wie de ingooi was. Het opstootje duurde uiteindelijk vrij kort: Slot kon er wel om lachen en gaf Janssen een hand. Feyenoord nam uiteindelijk de ingooi. De Rotterdammers stonden op dat moment met 0-2 voor door twee treffers van Lutsharel Geertruida.

Het moment is te zien vanaf minuut 7:40Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door juweel)

Ja een bizarre actie, maar ook gewoon kinderachtig van Slot. Je staat met 2-0 voor en dan zo irritant die bal gaan vasthouden.

1 mei 2022 om 17:52

Irritant?
Hij wilde snelheid in het spel houden om hem snel door te kunnen geven aan een Feyenoord speler.

1 mei 2022 om 18:00

Ja en die van Fortuna wilde blijkbaar ook de bal snel hebben. Hoe vaak komt het niet voor dat een bal gepakt wordt door de speler voor wie de bal uiteindelijk niet is.. Ik bedoel meer te zeggen dat op het moment zelf, beide personen raar gedrag vertonen en eigenlijk alleen de nadruk gelegd wordt op Janssen.

1 mei 2022 om 18:14

Omdat de inworp niet voor Fortuna is. Dat is toch niet zo lastig?

1 mei 2022 om 18:19

Misschien had Slot zijn ogen wel gewoon open. Het zou zo maar kunnen als hij een wedstrijd coacht.

1 mei 2022 om 18:52

Of die van Fortuna wilde de bal pakken om het spel te vertragen . Slot zag het goed en wilde snel doorgaan , de enige die zich als een idioot gedroeg was Janssen

1 mei 2022 om 17:54

Je weet dat de bal voor Feyenoord was?

1 mei 2022 om 18:01

Klopt, maar aangezien de grens het ook niet goed heeft kunnen zien zou het ook kunnen dat de speler van Fortuna vol overtuiging dacht dat zij wel mochten ingooien. Is gewoon mogelijk toch? Excuses maken, hand geven en door. Niets aan de hand.

1 mei 2022 om 18:01

Het was een ingooi voor Feyenoord, Slot staat naast de grens en ziet hem vlaggen. Dan houdt hij de bal natuurlijk vast om hem aan Feyenoorder te geven. Fortuna mannetjes lopen sowieso al de hele tijd gefrustreerd te doen.

1 mei 2022 om 18:02

Ik lees juist dat de grens het niet wist?

2 mei 2022 om 12:27

Ja tuurlijk, ze hoopten dat ze Feyenoord een vervelende middag konden bezorgen tussen twee Europese duels in. Op het eind kwam de wedstrijd nog tot leven en jij hebt je eraan gestoord dus missie geslaagd.

2 mei 2022 om 12:40

misschien de tekst eerst lezen.......

1 mei 2022 om 18:14

Hoezo kinderachti? Ingooi was voor Feyenoord. Kinderachtig van Janssen dus,

1 mei 2022 om 18:14

Hoezo kinderachtig, ingooi was toch gewoon voor feyenoord. Kinderachtig van die droeftoeter van fortuna bedoel je. Geeft verder ook niet typefout is snel gemaakt.

1 mei 2022 om 18:23

Zou je zeggen ja als de inworp voor Fortuna was. Echter was het een inworp voor Feyenoord, dus niets raars aan de actie van Slot.

2 mei 2022 om 19:30

Die ingooi was voor Feyenoord Marton, volgende keer als je reageerd wat beter op de hoogte zijn voordat je wat zegt hierover.

Toch niet gek om te beargumenteren dat dat opgefokte acties van sommige spelers over kan slaan naar supporters.
Het gedrag van supporters loopt de laatste maanden de spuigaten uit, maar sommige spelers mogen ook wel eens tot 3 (10 is mogelijk te veel gevraagd) tellen.

Wat Janssen en Slot doen is beide niet handig, maar in principe beide ook gewoon uit te leggen. De bal was niet voor Fortuna dus slot helpt zijn spelers, maar Janssen wist dit nog niet en wil ook snel verder.
Voor mij bezwaarlijk is de actie van Wolf en Pusic, houd je er gewoon buiten. Heeft allemaal niks met hen te maken. Uiteraard daarna weer alle spelers op een kluitje, zo zonde. Allemaal omdat een paar zichzelf niet kunnen controleren.

1 mei 2022 om 18:51

Zo raar reageerden de wolf en pusic toch niet? Janssen grijpt een van hun vast en hun springen er tussen. Ik denk dat iedere ploeggenoot zo zou reageren. Althans dat mag je verwachten van collega's / maatjes/ ploeggenoten.

1 mei 2022 om 18:59

Je draait de zaken aardig om, Rick. Janssen is degene die over de schreef gaat; De reactie van De Wolf is nog mild als ik kijk hoe hij 30 jaar geleden was.

Wat een verassing dat Pusic er ook weer bij was om verhaal te halen. Kan die man nu echt nooit eens rustig blijven zitten op een verhit moment?

2 mei 2022 om 09:58

Hij reageert inderdaad, maar niet aggressief. Bovendien gebeurt dit recht voor zijn neus, dan vind ik het niet raar om je er mee te bemoeien. Tegen Slavia vond ik het behoorlijk beschamend, zeker voor een assistent trainer, maar gisteren absoluut niet.

We hebben wel ergere dingen gezien! Soms hoort dit er een beetje bij. Hand gegeven en klaar is Kees!

Dat er geen kaart is gegeven, geeft toch ook aan dat het werkelijk waar nergens over ging. Het benoemen is al teveel aandacht erop vestigen. Wel geluk dat het allemaal alweer was bekoeld voordat onze straatvechter de wolf erbij was 😅

Ik vond het wel amusant, helemaal hoe de scheids het oploste. Als een vader tussen de kemphanen en sprak ze rustig toe. Handjes schudden, schouderklopjes en door.

1 mei 2022 om 22:55

Het was dan ook gebaseerd op een misverstand denk ik. De speler van Fortuna dacht dat de bal voor hun was, terwijl Slot al had gezien van niet en zodoende de bal aan een Feyenoorder wou geven. Je zou dan kunnen pleiten voor een gele kaart voor die speler van Fortuna maar dat zou ik in deze situatie een beetje overdreven hebben gevonden.

Het zijn net (kleine) mensen - Joris Luyendijk.

Slot is geen speler dus moet gewoon van de bal afblijven. Vervelend en irritant gedrag van hem. Die Janssen moet natuurlijk ook gewoon normaal doen en van hem afblijven.

Slot had van de bal af moeten blijven, punt uit. Dat is dus ook mijn mening. Hij is niet de scheids of lijnrechter. Gele kaart wegens spelbederf zou juist zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller3410
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper250
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

26 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Slot, Arteta en Guardiola delen tactisch plan: ‘Cruijff deed dat ook’

Van totaalvoetbal tot anti-voetbal en alles daartussenin. Het binnenslepen van de begeerde punten komt al sinds mensenheugenis in allerlei vormen en maten. In de rubriek Stijlfiguren gaat Voetbalzone langs de velden...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren