Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar ontslag Engeland: ‘Ik wilde een andere couch, toen ontsloegen ze de coach’

Laatste update:

Voormalig Leeds-eigenaar Massimo Cellino heeft in het verleden eens per ongeluk een manager ontslagen omdat hij het Engels nog niet vlekkeloos beheerste. Het gaat om Brian McDermott, die in 2014 plots zijn congé kreeg en vervolgens door het bestuur werd teruggehaald.

Cellino, de huidige voorzitter van de Italiaanse Serie B-club Brescia, heeft de niet al te vleiende bijnaam manager eater, daar hij in zijn periode als eigenaar van Leeds zes trainers in drie jaar tijd ontsloeg.

Tegenover de Daily Mail gaat de Italiaan in op zijn roerige periode als eigenaar van the Whites. Cellino slaagde er tussen 2014 en 2017 niet in om met Leeds te promoveren naar de Premier League en besloot de club vervolgens te verkopen.

Cellino kende een opvallende entree bij de Engelse club. Zo resulteerde miscommunicatie ertoe dat toenmalig manager Brian McDermott per ongeluk in januari 2014 werd ontslagen.

De Italiaan heeft een hekel aan de kleur paars, omdat deze hem naar eigen zeggen ongeluk brengt. Toen Cellino een paarse fluwelen bank in de bestuurskamer van Leeds zag staan, eiste hij direct dat deze werd verwijderd.

“Mijn Engelse uitspraak was beroerd. Ik zag een verdomde bank in de hoek staan. Hij was paars. Ik zei: ‘Ik wil een andere couch, ik wil hem niet meer zien’. En toen veranderden ze van trainer.”

Opvallend genoeg was het niet de bank die verdween, maar manager McDermott die de laan werd uitgestuurd. Daardoor zat Leeds voor het duel met Huddersfield Town opeens zonder trainer. “Het bestuur vroeg me wie het team moest leiden. Ik begreep de vraag niet. We hebben toch een manager? ‘Nee, die heb je net ontslagen’, kreeg ik toen te horen.”

De volgende dag nam Nigel Gibbs, de assistent van McDermott, tijdelijk de leiding als manager over. Hij zag Leeds een overtuigende 5-1 overwinning op Huddersfield Town boeken. Uiteindelijk werd McDermott teruggehaald door het bestuur. In de zomer daarop volgde echter alsnog het ontslag van de oefenmeester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geweldig verhaal is dit, hilarisch dat die man erachter komt dat hij de trainer heeft ontslagen

3 december 2023 om 03:34

Deze man zit gewoon te liegen, de fans wilde McDermott bij Leeds terug en deze voorzitter stemde in. Hij zal wel denken dat iedereen het vergeten is ofzo en maakt er nu een nep anekdote van, aandachtstekort valt moeilijk te genezen

Wat een heerlijke anekdote.

Welkom in de 6e klasse C. Dit zullen sommigen een mooie anakdote vinden maar dit is gewoon in en in triest.

Aan de ene kant zit ik er om t lachen, maar aan de andere kant is het natuurlijk te triest voor woorden. Voetbalclubs moeten geleid worden door professionals en niet door rijke patsers die niets met dit soort clubs hebben.

3 december 2023 om 03:14

Nouja in dit geval heeft dus ook niemand gevraagd, wat bedoel je, moeten we de coach ontslaan. Als ik op m'n werk per ongeluk zeg dat we een medewerker moeten slaan ipv ontslaan gaat ook niet iedereen meteen meppen. Maar ja eens natuurlijk, rijke patsers zijn sowieso kut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren