Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Biseswar en co maken na 30 jaar einde aan hoofdstedelijke dominantie

Laatste update:

Het Griekse voetbal werd in de afgelopen decennia regelmatig opgeschrikt door schandalen, maar zelden kreeg het land zoveel wereldwijde aandacht als een jaar geleden. Tijdens de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene stapte eigenaar Ivan Savvidis van eerstgenoemde club met een pistool in een holster aan zijn broek het veld op om een beslissing van de scheidsrechter aan te vechten en niet veel later barstte de, spreekwoordelijke, hel los voor PAOK. Savvidis werd voor drie jaar geschorst, terwijl de wedstrijd tegen AEK werd omgezet naar een reglementaire nederlaag voor de Tweekoppige Adelaar en de club moest dit seizoen ook nog eens beginnen met een negatief saldo van twee punten. Deze straf bleek echter geen onoverkomelijk obstakel voor de zwartwitten uit Thessaloniki, die zich zondagavond door een 5-0 overwinning op Levadiakos na 34 jaar wachten weer tot kampioen van Griekenland hebben weten te kronen.

Door Robin Bruggeman

PAOK leek vorig seizoen al een einde aan de decennialange titeldroogte te kunnen maken, maar in de laatste maanden van het voetbaljaar ging het alsnog helemaal mis. Nadat het thuisduel met Olympiacos vanwege ongeregeldheden op de tribunes al uitdraaide op een reglementaire nederlaag voor PAOK werd ook de wedstrijd tegen de latere kampioen AEK ontsierd door zaken die weinig met voetbal te maken hebben. In de slotfase van die wedstrijd wond Savvidis zich zo op over een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt dat hij gewapend het veld op stormde om verhaal te halen.

Deze actie van de preses had grote gevolgen, daar de wedstrijd werd omgezet in een overwinning voor AEK. De Griekse bond was alle schandalen bovendien zo beu dat het besloot om de competitie voor een speelronde stil te leggen en PAOK hard aan te pakken. Naast de puntenstraf werd de club veroordeeld tot een boete van 63 duizend euro en de puissant rijke voorzitter moest zelf 100 duizend euro betalen na zijn misstap, die hem bovendien een verbanning voor drie seizoenen uit de Griekse stadions opleverde.

Voorzitter Savvidis zorgde vorig seizoen voor veel ophef toen hij met een pistool aan zijn riem het veld op stormde.

De fanatieke fans uit de in het noordoosten van Griekenland gelegen havenstad moesten vanwege deze ontwikkelingen nog een jaar langer wachten op de titel die de dominantie van de clubs uit hoofdstad Athene zou doorbreken. PAOK werd zelf in 1985 voor het laatste landskampioen en Larissa was in 1989 de laatste club van buiten Athene die met de titel aan de haal wist te gaan. In de drie decennia daarna verdeelden AEK (5 kampioenschappen), Panathinaikos (6 kampioenschappen) en het uit de Atheense havenstad Pireaus afkomstige Olympiacos (19 kampioenschappen) de buit onderling.

In de huidige voetbaljaargang leek het er vanwege de puntenaftrek opnieuw niet gunstig uit te zien voor PAOK, maar de club liet zich deze keer eens niet afleiden door randzaken. Trainer Razvan Lucescu slaagde erin om zijn team in een machine te veranderen en de toppers tegen AEK, Olympiacos en Panathinaikos werden in de eerste seizoenshelft allemaal omgezet in een overwinning. PAOK wist de winterstop daarnaast met een ongeslagen status te bereiken en zette tijdens de onderbreking een volgende stap richting het kampioenschap. De club verkocht topscorer Aleksandar Prijovic, in het eerste halfjaar goed voor negen goals in competitieverband, voor tien miljoen euro aan het Saudische Ittihad en investeerde dat geld op succesvolle wijze.

Diego Biseswar is dit seizoen een belangrijke schakel bij PAOK.

PAOK betaalde FK Rostov vier miljoen euro voor de IJslandse verdediger Sverrir Ingi Ingason, terwijl Karol Swiderski voor twee miljoen over werd genomen van Jagiellonia. Josip Misic en Sérgio Oliveira werden op huurbasis binnen gehengeld van respectievelijk Sporting Portugal en FC Porto, terwijl ook het terughalen van de aan FC Astana verhuurde Pedro Henrique positief uitpakte. De vertrokken doelpunten van Prijovic werden zodoende door een aantal verschillende spelers opgevangen en PAOK denderde, met Diego Biseswar als nieuwe clubtopscorer, ook na de winterstop ongeslagen door. De aanvaller met een verleden bij Feyenoord, Heracles Almelo, De Graafschap en het Turkse Kayserispor heeft inmiddels acht keer gescoord in de Griekse Super League, waaronder treffers in de krakers tegen Olympiacos en Atromitos, de huidige nummer vier van de ranglijst.

PAOK kreeg vorig weekend al de kans om de titel op bezoek bij Larissa veilig te stellen, maar kwam toen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Achteraf gezien zullen de fans hier echter niet al te rouwig om zijn geweest, daar er uit angst voor ongeregeldheden geen bezoekende supporters aanwezig mochten zijn in de AEL FC Arena. PAOK kon zich zondagavond zodoende voor het eigen publiek tot de eerste ongeslagen Griekse kampioen sinds 1964 kronen en deed dat door Levadiakos met 5-0 te verslaan, door doelpunten van Yevhen Shakhov (tweemaal), Biseswar, Fernando Varela en Swiderski. Aanvoerder Vieirinha, die onlangs zijn voorste kruisband afscheurde, kwam in de laatste minuut nog in het veld, zodat hij onderdeel van het team zou zijn tijdens het veiligstellen van het kampioenschap. Na het laatste fluitsignaal barstte er dan ook een waar volksfeest los in en buiten het Toumba stadion.

Voetbalzone publiceert volgende week een interview met Diego Biseswar over het succesvolle seizoen van PAOK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, ik vroeg me laatst nog af waar Biseswar nu speelde, kwam met Feyenoord voorbij in de samenvattingen van 10 jaar geleden bij FOX.
Maar nu gewoon kampioen geworden met PAOK, toch niet de minste club.

21 april 2019 om 20:33

Haha, toen Serginho Greene en Stijn Huysegems ook nog deel uit maakte van de selectie zeker?

ON: Tja, de Griekse competitie.. Wat een chaos zeg in de afgelopen jaren.. Ik denk dat je daar liever niet wil spelen.

Wat een waardeloos negatief stuk zeg voetbalzone. Waarom brengen jullie het zo alsof de voorzitter zijn wapen op zak heeft om verhaal te halen? Neemt niet weg dat het inderdaad wel een zwarte dag in de geschiedenis is gebleken. Maar dit hele stuk kan de pret niet drukken. Ongeslagen en tegen alle verwachtingen in kampioen na 34 jaar! Mooiste club, mooiste sfeer, meest trouwe en fanatiekste aanhang. Mooi om dit mee te maken, eerst Feyenoord na 18 jaar en nu Paok na 34 jaar!

21 april 2019 om 21:16

Had de beste man uberhaupt een legitieme reden om een pistool op zal te hebben?

21 april 2019 om 21:54

Ligt eraan wat je legitiem acht. Als je als bijna 60 jarige miljardair jezelf veilig genoeg wilt voelen en jezelf onder de gewone mensen wilt begeven in de ‘gewone’ wijken maar daarbij ook in je achterhoofd hebt dat men voor minder al ontvoerd kan worden (Want ja dat gebeurt helaas ook. Dan zeg ik laat deze beste man zich lekker veilig voelen. Er was letterlijk géén enkel moment dat deze meneer de indruk wekte dat hij zijn wapen zou willen gebruiken uberhaupt. Feit is nogmaals wel dat het een ongelukkig moment is geweest maar waarschijnlijk gewoon vanwege de indruk die het vastgelegde moment heeft gemaakt. Als je alleen maar beoordeelt wat je ziet op een foto en daarbij een kulverhaal van voetbalzone krijgt aangemeten dan begrijp ik het onbegrip ja.

22 april 2019 om 09:45

Ach wat is dit nou.. Beetje goedpraten? Als ik nu met een wapen door straat wil lopen mag dat dan ook zolang ik maar gewoon de intentie wek dat ik hem niet wil gebruiken?

22 april 2019 om 12:13

goedpraten? Ja en nee, als je bij ieder stuk over het kampioenschap op welk platform dan ook leest over dat de voorzitter onderhand met een getrokken wapen verhaal kwam halen, dan verdedig ik dat ja omdat het een waardeloos stront verhaal is. Wat ik niet kan verdedigen is dat het inderdaad ogenschijnlijk een ongelukkig vastgelegd moment is geweest.
Daarbij komt, dat het in uitzonderlijke gevallen niet verboden is een wapen op zak te hebben in Griekenland. Dus niet iedereen waarvan het wapen toevallig op een foto wordt vastgelegd heeft de bedoeling die te willen gebruiken. Nogmaals, het wapen dient ter bescherming. Op geen enkel moment is er mee gedreigd.

22 april 2019 om 11:03

Helemaal met het eerste deel van je comment eens.

Gefeliciteerd btw, het is jullie gegund. Terecht bovenaan.

22 april 2019 om 12:17

Thanks! Heel mooi en bijzonder om mee te maken! Op naar een nieuwe mooi seizoen! Moge de beste weer bovenaan eindigen natuurlijk en niet degene met de minste strafpunten haha

22 april 2019 om 21:54

Heerlijk voor de supporters om na 34 jaar wachten eindelijk de grote 3 uit de hoofdstad te verslaan. Biedt gelijk hoop voor Liverpool die ook al veel te lang op een titel wacht.

Jammer dat het weer voor meer dan 50% over schandalen moet gaan. Jammer, maar niet verrast. Gefeliciteerd Paok, nu weer 34 jaar wachten

22 april 2019 om 12:10

Komt dit door de media of de club??

22 april 2019 om 12:21

Media, het is net wat je wilt zien en wilt geloven. Als je op alle platformen hetzelfde stront verhaal krijgt aangemeten, dan heeft dat niks met de club te maken. Alle maatregelen en straffen zijn altijd geaccepteerd hoe waardeloos de oorzaak ook was. Dit seizoen is er puur op voetballend vermogen en passie het eerste kampioenschap sinds 34 jaar gewonnen. Ongeslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren