Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

BILD claimt inhoud van 'Ajax-clausule' in contract Huntelaar te kennen

Laatste update:

Ajax verkocht Arek Milik voor 32 miljoen euro aan Napoli en zou Klaas-Jan Huntelaar graag willen aantrekken als opvolger van de Pool. Huntelaar lijkt echter niet haalbaar te zijn: onlangs gaf hij aan dat hij van plan is om zijn aflopende contract bij Schalke 04 uit te dienen. Het is bovendien goed mogelijk dat deze verbintenis automatisch met een jaar verlengd zal gaan worden.

/

Volgens BILD heeft Huntelaar een clausule in zijn contract staan, die zegt dat de samenwerking automatisch verlengd wordt, als de spits in het aankomende seizoen minstens de helft van de wedstrijden van Schalke speelt. Er is volgens de clausule maar een club die Huntelaar dan alsnog transfervrij kan binnenhalen en dat is Ajax; eventuele andere clubs met belangstelling zullen in dit geval een transfersom moeten betalen.

De 32-jarige Huntelaar speelde tussen januari 2006 en januari 2009 al voor Ajax en zou graag nog eens willen terugkeren naar Amsterdam. Voor deze zomer vond de aanvaller het echter te vroeg voor een rentree en hij wil minstens nog een jaar bij Schalke blijven. Huntelaar staat voor zijn zevende seizoen bij die Knappen.

Denk je dat Klaas-Jan Huntelaar op een dag terug zal komen naar Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan laat je je zaakwaarnemer een speciale clausule in je contract zetten...dan is het moment voor jezelf en voor Ajax perfect om terug te keren (ook met het oog op Oranje bijvoorbeeld)...en dan blijf je toch nog een jaar bij Schalke. Sorry, maar als Huntelaar nu niet wil komen dan hoeft hij volgend jaar ook niet aan te kloppen. Want dan is hij echt te oud en ga ik ervan uit dan Ajax wel een eerste spits heeft voor de komende jaren. Dit was zijn kans om terug te keren, volgend jaar niet.

6 augustus 2016 om 12:16

Die clausule is juist voor volgend jaar! Beter leren lezen

6 augustus 2016 om 12:30

Hij heeft nu nog een 1 jarig contract. Ajax heeft hem al zo vaak gepolst om hem terug te komen. Dit was de kans. Dat 1jarige contract had Ajax wel afgekocht als Huntelaar nu had gezegd van ik wil naar Ajax.

6 augustus 2016 om 12:30

Jij beter lezen!

''er is volgens de clausule maar een club die Huntelaar dan alsnog transfervrij kan binnenhalen en dat is Ajax''

Die clausule geldt nu al, en volgend jaar ook nog gewoon als zijn contract automatisch (na het spelen van de helft van de wedstrijden) met 1 jaar word verlengt.

martijnr12 heeft helemaal gelijk. En ik vind dit echt enorm zonde. Ik had Huntelaar ontzettend hoog zitten, maar deze actie heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik hem niet zo nodig meer in het Ajax shirt hoef te zien. Het is nu of nooit.

6 augustus 2016 om 12:38

@Dutch_PSV ik hoef niet beter te leren lezen, want wat jij nu benoemt is mijn punt helemaal niet. Al zou die clausule over drie jaar pas ingaan. Het gaat mij erom dat hij een clausule erin laat zetten om terug te kunnen keren bij Ajax, wat aangeeft dat die intentie er is. En dit is het perfecte moment om dat te doen, en dan wil ie ineens nog niet.

6 augustus 2016 om 13:34

Ja Dutch-Psv, het is tooch echt jij die beter moet lezen. Ik snap wel wat Martijn bedoelt. Het is nu of nooit, en niet volgend jaar.

6 augustus 2016 om 13:42

En Klaasje is niet dom, Als er dan volgend jaar een club komt, omdat ie nog zo goed is, dan moeten die een afkoopsom betalen. Dan gaat ie daar cashen, maar mocht ie dan echt te oud worden en niemand meer geinteresseerd zijn, dat gaat ie gratis naar Ajax. En daar nemen ze alles gratis over.......westerman

6 augustus 2016 om 12:30

Waarom zou hij dan bij ajax moeten spelen om geselecteerd te worden voor oranje Schalke is nog altijd Top Bundesliga en sub-top Europa. En als 2e spits van oranje is dat prima

6 augustus 2016 om 13:01

Omdat ik denk dat hij eerder in Oranje zal spelen als hij er 25 inschiet bij Ajax dan wanneer hij er 15 maakt in een betere competitie. Dat klinkt heel apart, maar zo werkt het wel denk ik. Spelers die in betere competities spelen krijgen niet zomaar de voorkeur boven spelers van Ajax, psv of Feyenoord. In tegendeel zelfs. En zeker voor een Huntelaar, die als grote held terugkeert dan bij Ajax, zou dat positief kunnen uitpakken. Vandaar.

6 augustus 2016 om 13:34

Lijkt me ook terecht. Als bondscoach heb je mijn inziens - naast presteren - ook andere verplictingen tov het Nederlandse voetbal. Als je spelers laat merken dat ze sneller geselecteerd zullen worden als ze in Nederland spelen, zullen jonge talentvolle spelers twee keer nadenken over een vertrek en zullen vedettes eerder terugkomen.

6 augustus 2016 om 12:39

Jaja blabla allemaal kletskoek. Ajax zal ook volgend jaar geinteresseerd zijn in Huntelaar. Of je hem te oud vindt of niet ondanks zijn leeftijd zal hij nog steeds een versterking zijn en piep jij wel anders want dan zal jij waarschijnlijk het geweldig vinden als tie dan eindelijk toch komt.

6 augustus 2016 om 13:04

Haha hoe weet jij nou weer hoe ik er volgend jaar over denk. Tuurlijk, als Huntelaar in bloedvorm raakt en er komend jaar 35 inschiet en vervolgens terugkomt met de insteek om met Ajax hoge ogen te gooien dan juich ik het toe. Maar ik hoef geen speler die uit 'liefde voor de club' terugkomt als hij echt niet meer meekan bij de europese subtop en dan maar gaat afbouwen bij Ajax omdat dat zo lekker dicht bij huis is. Sneijder zou ik volgend jaar en dat jaar daarna nog wel willen ja. Maar als Huntelaar zo achteruit blijft gaan als de laatste jaren dan hoeft het volgend jaar niet van mij hoor. Dan hoop ik dat Ajax een echte spits met doorgroeimogelijkheden haalt.

6 augustus 2016 om 12:43

Volgend jaar kunnen jullie huntelaar nog prima gebruiken. Het is ook wel begrijpelijk dat hij nog in Duitsland blijft is toch een betere competitie dan in NL ennhet geld is beter.

6 augustus 2016 om 12:46

33/34 jarige huntelaar daar mag ajax zich op de blote knietjes voor bedanken hoor

6 augustus 2016 om 13:08

Ja,in principe martijnr12 kan het niet meer voor the Hunter want volgend jaar wordt ie 33 en dan wilt ie alsnog naar Ajax komen,nou dan zegt de rvc en overmars + sar aju paraplu,klaas jan.

6 augustus 2016 om 13:13

Gek dat wij als supporters altijd denken spelers te kunnen claimen... Huntelaar heeft geen enkele verplichting om naar Ajax te komen, kwestie van eigen keuze! Jammer dat supporters welke keuze dan ook niet respecteren...

6 augustus 2016 om 13:35

Tja, dat zeiden Feyenoord supporters natuurlijk ook over Kuyt. Voor hetzelfde geld blijft hij nu 3 jaar topfit en is hij vanaf volgend jaar twee jaar van onschatbare waarde voor Ajax.

6 augustus 2016 om 15:28

klopt, volgend jaar is te laat. Ik zou hem nu al weinig zien toevoegen, laat staan volgend jaar.

Denk dat we helaas Klaas Jan moeten afschrijven, had een hele goeie geweest om ook de jonkies wat te leren.

Echter is de liefde voor Schalke iets groter dan voor Ajax, Ajax heeft ook niet direct gezegd: "je gaat komend seizoen voor ons spelen".

Zullen helaas verder moeten kijken, maar geloof zeker dat we nog een mooie spits zullen krijgen dit seizoen.

6 augustus 2016 om 12:25

Denk niet dat de liefde voor Schalke groter is. Het salaris is gewoon een stuk beter. Je kan het Huntelaar niet kwalijk nemen dat hij nog een jaar bij Schalke blijft en voor Ajax de opties voor volgend seizoen open houdt. Of Ajax hem volgend seizoen nog nodig heeft weet ik niet maar het is voor beide partijen mooi dat deze optie er is.

6 augustus 2016 om 12:27

Dat denk ik niet , anders laat je zo iets niet in je contract zetten(als het klopt).
Het is voor ons simpele zielen makkelijk praten, maar als jij in een jaar 4 of 5 miljoen meer kan verdienen...?
Ik roep wel eens dat als ik een toppers was ik gewoon bij Ajax zou blijven, maar dat is makkelijk praten want ik zit niet in die positie!

6 augustus 2016 om 12:33

Stel dat je bij schalke idd 5 miljoen verdient en bij ajax 2. Zou je dan kiezen voor ajax met nog een 1-jarig contract dan kost die beslissing je dus 3 miljoen. Dan kun je als Ajaxfan iig een ongelooflijk gedreven huntelaar verwachten als hij dat ervoor over zou hebben

6 augustus 2016 om 12:38

Het is jammer maar het is beter voor jongens zoals Sneijder en Huntelaar dat ze in het buitenland blijven.

In Amsterdam krijg je direct de pers op je (zeker Sneijder), als je niet goed speelt (want alles hangt opeens van JOU af, niet hoe slecht en matig je collega's zijn of de tactiek van de coach) wordt je onmiddellijk afgeschreven etc. In het buitenland liggen ze niet onder een vergrootglas zoals in NL. En dan loopt je reputatie ook nog eens schade op.

6 augustus 2016 om 12:59

Denk dat Ajax eerst zekerheid wilde hebben of Milik wel of niet voor een goede prijs verkocht zou worden.

In de tussentijd had Klaas Jan al duidelijkheid gekregen van Schalke omtrent zijn speeltijd, Ajax was toen nog niet zo ver dus heeft Klaas Jan toen zijn keuze gemaakt.

Denk dat het salaris niet echt heeft meegespeelt, was voldoende mogelijkheid om het salarisplafond te houden en wat extra tekengeld te geven.

Maar zie hem nu niet meer komen, of hij moet er weer snel naast staan bij Schalke.

Het lijkt me logisch dat hij volgend seizoen gewoon naar Ajax komt. Ik hoop dat hij dan nog van waarde is, want hij zal zich niet snel schikken met een plek op de bank. Ik denk dat hij het dit seizoen nog maar eens even goed moet presteren, anders zou ik als ajax zijnde niet in hem investeren

6 augustus 2016 om 12:31

Huntelaar wil niet naar Ajax. Je moet dit meer zien als een speler die vertrekt bij een bepaalde club en zegt ooit keer ik hier terug. Dan zijn de supporters ook weer blij. Hij komt pas terug als er niemand meer intresse in hem heeft. Zie van der vaart.

Tjaa volgend jaar hoef ik hem niet in amsterdam.
Ik had dit jaar al mn twijfels over hem, volgend jaar zal hij nog minder zijn.
Ze willen altijd pas komen wanneer ze heel ver over de hill zijn zoals heitinga of vd vaart.

vd vaart had 3 jaar geleden moeten komen toen wou hij niet. Huntelaar had ook vorig jaar moeten komen maar wil nu nog steeds niet.

Huntelaar was nu voor ajax echt de beste optie geweest.

Die komt niet en er wordt gesproken over een lijst van 15 gegadigden nou dat is puur om vooral de toeschouwers warm te houden want mijn gevoel zegt dat er niets komt en ajax zoveel geld heeft om uiteindelijk de arena te kopen en wij het hiermee moeten doen

Ajax heeft schreeuwend behoefte aan een spits, linksbuiten, rechtsbuiten
en linksback, dus dat moet volgend seizoen geen item meer zijn (is het
wel;-). Buttner linksback, Zyech rechtsvoor hangend en voor de spits en
linksbuiten moet de scouting maar eens wat werk leveren. Zo gaat het
tenminste bij een club die mee wil doen in Europa en voor de top in
Nederland - met een dikke 100 miljoen (inmiddels 150?) op de bank.
Echter niet bij Ajax, daar zijn de bonussen heilig en staat het voetbalverstand
al een paar seizoenen op nul. Vreemd ook dat niemand daar met nieuws
komt omtrent waar men gericht mee bezig is. Overmars studeert spreken in
het openbaar, van der Sar leert al een paar seizoenen voor directeur en de
RVC wendt zich heerlijk in het pluche. Zo kan je dus een topclub leiden..:-)

Ik zou als ik overmars,en vd sar zou zijn gewoon gebruik maken van die clausule,
En gelijk head on met die zaakwaarnemer van huntelaar praten.

Ze moeten hem nu met een bonus + goed verhaal en perspectief (jeugdtrainer) overtuigen om nu naar Ajax te komen. Volgend seizoen is het belang van een terugkeer al veel minder...
En daarbij heeft Schalke al Embolo in huis !

Nu komen! Afbouwen hoeft niet. Lekker nog dat jaartje pakken dat Schalke hem nog in waarde acht.

Overigens ben ik een fan van Overmars. Of je haalt goede talenten (de kerels uit Colombia), of je gaat voor beduidend buitenlandse versterkingen (traore, Balotelli?), of je bankt het geld lekker. Mijn voorkeur gaat uit om her salarisplafond te verhogen voor excellente zelfopgeleide en presterende spelers, zodat ze niet financieel vooruitgaan bij een buitenlandse middenmoter.

6 augustus 2016 om 13:43

Exact, een hoger salarisplafond is voor de tegenwoordige tijd een must. Dat moet ook wel, wil Ajax nog aantrekkelijk blijven buiten de clubs van de 4 topcompetities.

Deze zomer komt de Hunt dus zo goed als zeker niet naar Ajax. Schalke zal een transfersom verlangen en Ajax zal dat niet willen betalen voor een "oude" speler.
Misschien dus volgend jaar, maar zal hij dan nog iets kunnen toevoegen, behalve ervaring?

Bijzonder dat hij dit op laat nemen. Enerzijds begrijp ik wel dat hij nog een jaar Duitsland wil, hoger niveau en meer geld. Aan de andere kant is het ook zonde als je over je top terug komt bij "jouw" club.

martijnr12 je moet wel begrijpend lezen anders moet je niet reageren !!!!

who cares? Hij wilde dit jaar niet komen. Is niet erg maar om nou op je 34/35 terug te komen dat hoeft ook niet meer. Zelfde verhaal als van der Vaart..

Nu heeft Ajax hem echt nodig, maar als hij niet wilt komen hoeft hij volgend jaar niet te komen. Precies hetzelfde met Van der Vaart. Vorig jaar had Ajax hem nodig, maar hij koos voor Betis en wanneer die is mislukt dan wel tegen de kranten zeggen dat Ajax heel mooi voor hem zou zijn.

Hij wilt nu niet naar Ajax zoals wordt beweerd , dus Ajax moet gewoon een andere spits kopen .
En volgend jaar ook niet aan beginnen want dan is hij inmiddels 33 jaar ., laat hem dan maar bij de Graafschap gaan afbouwen kan hij op de fiets naar toe want woont hij lekker dichtbij .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren