Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Bij voetbal horen over en weer supporters, maar wij begrijpen de beslissing'

Laatste update:

Op 13 december zijn er geen supporters van Ajax welkom bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en later in het seizoen, op 17 april 2016, zal FC Utrecht geen fans meenemen naar de Amsterdam ArenA. Dat maken de Domstedelingen bekend op de website van de club.

Eerder op de donderdag werd bekend dat burgemeester Jan van Zanen van Utrecht had besloten om het uitvak in de Galgenwaard dicht te houden op 13 december, uit angst voor ongeregeldheden. Bij de vorige wedstrijd tussen Utrecht en Ajax zong een deel van de Utrecht-aanhang antisemitische liederen. De KNVB legde de club een geldboete op en besliste dat de Bunnikside, het vak van de harde kern van Utrecht, bij de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax gesloten moest worden. Fans uit dit vak kunnen echter wel een kaartje kopen voor een ander plekje in het stadion.

“Het is betreurenswaardig dat de burgemeester deze maatregel heeft moeten nemen”, zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht. “Bij voetbal horen over en weer supporters, zeker ook bij één van de mooiste wedstrijden van het jaar, want dat is FC Utrecht - Ajax. Tegelijkertijd begrijpen we deze beslissing. FC Utrecht - Ajax heeft de laatste jaren immers een bewogen voorgeschiedenis. Al met al is door de unieke uitspraak van de KNVB, waarna de club besloten heeft supporters te herplaatsen, een unieke situatie ontstaan die de wedstrijd onmiskenbaar een extra lading geeft.”

“Intussen gaan we hard aan het werk om de verhoudingen weer te normaliseren, zodat onze supporters weer naar Amsterdam kunnen en dat Ajax-supporters ook weer welkom zijn in Stadion Galgenwaard”, vervolgt Van Schaik. “Daar waren we overigens al langer mee bezig en daar moeten we weer naar toe.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 oktober 2015 om 15:51

Waarom eerlijk?

Utrecht-fans misdragen zich. Het vak wordt daarna gesloten, maar de fans kunnen wel in een ander vak gaan zitten.

En nu kunnen Ajax-supporters niet naar de wedstrijd.

Wat is daar eerlijk aan? De veroorzaker moet bestraft worden. Maar nu worden Ajax-supporters gestraft voor het wangedrag van Utrecht-aanhangers.

29 oktober 2015 om 20:50

De veroorzakers zijn nooit opgespoord. En collectief straffen kan in een rechtstaat niet. Utrecht heeft geen andere keus dan andere plekken aan te bieden aan hun betalende klanten. De KNVB mag beslissen dat een vak leeg blijft maar mag zonder proces geen supporters weigeren. Welkom in de rechtstaat.

30 oktober 2015 om 16:16

Allemaal waar, maar dat maakt het nog niet eerlijk dat het Ajax-vak leeg moet blijven. Daar reageerde ik op, maar die reactie is nu weg.

Het is helaas onvermijdelijk dat die raddraaiers weer op de tribune zitten straks. Maar het is gewoon hartstikke krom dat Ajax-aanhangers daar de dupe van worden.

Ja, deze beslissing zal de situatie echt snel normaliseren. Gewoon boycotten die handel en als Ajaxzijnde zelfs geen elftal sturen. Anders zou het publiek zich zomaar weer geprovoceerd kunnen voelen.

29 oktober 2015 om 21:18

we hoeven geen 3-0 zonder te spelen hoor we willen gewoon zelf winnen

Onzin gewoon supporters meenemen naar Amsterdam. En ajax moet dit besluit gewoon bij de Knvb neerleggen want zo blijkt dus dat utrecht niet gestraft is voor het geen wat vorig jaar is gebeurt alleen maar beloond.

29 oktober 2015 om 21:21

helemaal geen onzin groot gelijk ook geen utrecht supporters na amsterdam
utrecht beloond hoezo die hebben een boete betaald en de bunnikside is 13 dec leeg precies de straf die de knvb heeft opgelegd

29 oktober 2015 om 22:08

Omdat die supporters van de bunnikside gewoon ergens op de tribune zitten waardoor ajax geen supporters mee kan nemen.

30 oktober 2015 om 07:54

ja die mensen zijn dan ook niet veroordeeld

Het is dan ook logisch dat de Ajax-supporters benadeeld worden door een paar idioten van Utrecht...spoor die mensen op, geef ze een stadionverbod en meldplicht tijdens de wedstrijd.

Wel zo eerlijk. Jammer dat er gewoon 2 jaar overheen moeten gaan eer dat er weer supporters naar een uitwedstrijd mogen.

29 oktober 2015 om 16:13

Eerlijk is het juist niet... Utrecht supporters misdragen zich... De club omzeilt door het herplaatsen van de supportes de straf en vervolgens ontzeg je de supporters van Ajax die in dit geval niets misdaan hebben de toegang...

29 oktober 2015 om 16:25

wat veel mensen vergeten is dat de Ajax fans vorig jaar zongen over de dood van Di tomasso en de handicap van Nesu, maar daar hoor je niemand over.

29 oktober 2015 om 17:00

Logisch dat je niemand daarover hoort. Het komt namelijk uit je dikke duim, in een poging de idiote actie van je club te rechtvaardigen.

29 oktober 2015 om 17:09

Enige bewijzen voor jouw bewering? Want het enige wat ik hierover op internet kan vinden is dat alleen FC Utrecht fans dit roepen.

29 oktober 2015 om 21:23

helemaal niet lees anders ook even de andere topics hierover er hebben meer mensen dit gehoord waaronder ik zelf

30 oktober 2015 om 08:02

@phoenixx,

Ik ben 3 x als uit supporter bij Utrecht geweest, 3 x werden wij opgewacht door Utrechtsupporters met gasmaskers op, en 1 keer werd zelfs de eretribune leeg geveegd door de ME omdat Utrecht supporters met elkaar op de vuist gingen. Was geen Ajax supporter bij betrokken. Toen was het voor mij al duidelijk dat er in de bovenkamers daar een aantal steken los zaten. Dat is de jaren erna niet beter geworden. Je kan wel wijzen naar Ajax supporters, maar de straf die utrecht heeft gekregen wordt bijzonder creatief verwerkt door Utrecht. En dat ze zelf geen uitsupporters mee willen nemen is een lachertje, Utrecht supporters willen zelf al jaren niet naar Amsterdam komen omdat ze dan weer een verplichte combi moeten gebruiken.

30 oktober 2015 om 08:08

haha mooi verhaal man misschien moet je meer sprookjes gaan schijven

Wat een smerige, schijnheilige actie van Utrecht zeg. Een van de mooiste uitwedstrijden wordt ons even door de neus geboord. Ik neem aan dat Ajax hier nooit mee akkoord gaat. Desnoods gewoon helemaal niet komen opdagen. Laat het ze maar lekker uitzoeken daar.

Ik vind dit diep triest .
Omdat supporters van utrecht dat roepen mogen er geen ajax supporters komen. Maar die supporters van utrecht zitten wel gewoon lekker in het stadion.

Smerige actie van utrecht

29 oktober 2015 om 15:53

Het is beslissing van de burgemeester, niet van de club. De burgemeester kijkt naar veiligheid, en dan kan ik me voorstellen dat hij in moet grijpen.

Neemt niet weg dat deze situatie hartstikke krom is. Utrecht-aanhang misdraagt zich, en de Ajax-aanhang mag niet naar de wedstrijd. Dat lijkt eerder op een beloning voor slecht gedrag, dan op straf voor slecht gedrag.

29 oktober 2015 om 16:06

De beslissing is inderdaad van de burgemeester en ook te billijken,

maar nu ik lees dat de club Utrecht willens en wetens de straf van de Knvb gaat omzeilen door de daders in andere vakken onder te brengen, vind ik het wel heel krom.

Maar gezien vanuit het standpunt van de veiligheid kan de burgemeester eigenlijk niet anders

29 oktober 2015 om 16:09

De schuld ligt wel bij Fc Utrecht doordat zij de Bunnikside supporters de gelegenheid geven om op andere plaatsen te gaan zitten.

29 oktober 2015 om 21:30

nee hoor zie hier de reactie van marinier die verwoord het prima

De veroorzakers zijn nooit opgespoord. En collectief straffen kan in een rechtstaat niet. Utrecht heeft geen andere keus dan andere plekken aan te bieden aan hun betalende klanten. De Knvb mag beslissen dat een vak leeg blijft maar mag zonder proces geen supporters weigeren. Welkom in de rechtstaat.

Als het in dit geval alleen de supporters van Utrecht zijn die al een paar keer flink over de schreef zijn gegaan dan moet je juist de thuissupporter niet toelaten. Beetje scheef dit.

De Ajax supporters krijg je er dan waarschijnlijk ook niet meer in, maar je moet toch echt degene straffen die fout zitten en op deze manier geef je ze alleen maar hun zin.

Poeh poeh. Jullie zijn zelf de aanstichters hiervan. Laat dat bunnik gajes lekker boeten. Had de verhoudingen al een stuk beter gemaakt dan dit.

Als KNVB moet je nu optreden en zeggen dat er ook geen thuissupporters mogen aanschuiven . Utrecht veroorzaakt ellende en dan worden ze nog beloond. Of gewoon 0-3 overwinning voor Ajax dan leren die gasten het wel af

29 oktober 2015 om 21:39

ja alleen heeft de knvb al opgetreden en bepaald dat utrecht een boete moet betalen en dat de bunnikside leeg moet blijven en daar houd utrecht zich gewoon aan
dat de burgemeester dat nou niet ziet zitten daar kan de knvb utrecht en ajax niets aan en tegen doen.
ik vind het iig top geen gezeik meer moeten ze de aankomende 10 jaar ook doen geen uitsupporters over en weer.
dus eigenlijk slaat je reactie kant nog wal

29 oktober 2015 om 23:47

Als er een reactie is die nergens op slaat is het die van jou wel.... De enige wedstrijd die er voor jullie toe doet in het hele jaar ( is al zielig genoeg trouwens ) zonder uitpubliek spelen en daar nog blij mee zijn ook....


Omdat de club, als verantwoordelijke voor de gang van zaken in het stadion, bang is voor de tokkies die het bepalen. De zogenaamde harde kern.

30 oktober 2015 om 07:58

ja ben ik blij mee scheelt een hoop boetes voor mijn club in tegenstelling tot jou club die altijd de dans ontspringt

30 oktober 2015 om 11:38

De boetes voor je club komen door wangedrag van eigen supporters. Wees daar maar blij mee.

Lekker simpel weer zeg.

30 oktober 2015 om 11:44

ja want ajax doet het nooit het is alleen utrecht die het altijd doet en ook nog eens altijd als enige gestraft word over simpel gesproken

30 oktober 2015 om 11:53

Hahahah.... ik reageer op jouw reactie. Niet meer, niet minder, en zelfs dan weer wijzen.....

Precies zoals verwacht.... weer het vingertje wijzen naar anderen.... maar zij deden het eerst....

Daarom word alles maar weer goed gepraat....

Als je dan als burgemeester de veiligheid niet kan garanderen dan moet je de wedstrijd helemaal zonder publiek spelen dan straf je utrecht tenminste ook. Nu beloon je ze voor het misdragen van vorig jaar.

Clubs als Ajax , Feyenoord en Utrecht kunnen ook zelf met een plan komen. Door bijvoorbeeld zelf op dit soort wedstrijden hun beveiliging aan te scherpen. Door middel van een beveiligingsbedrijf in te huren of om met een beter plan te komen. Of om te zorgen dat de straffen velen malen strenger worden. Door bijvoorbeeld een levenslange stadion verbod uit te delen en boetes op te leggen van 10000 euro. Want het is gewoon te absurd voor woorden hoe het nu gaat. Het kunstgras is al erg en heb je volgens mij alleen in Nederland. En nu ook nog een aantal wedstrijden zonder uit supporters. Het moet niet gekker worden. En zeker clubs als Feyenoord en Ajax mag je toch verwachten dat ze zelf ook initiatief tonen.

Belachelijke reactie van utrecht! Zoals in een ander topic aangehaald halen zij juist een truc uit door deze straf tegen Ajax uit te willen zitten.
Ronduit schandalig!

29 oktober 2015 om 21:40

ach hoe vaak zijn wij niet onterecht teruggestuurd vanuit amsterdam dat was ook schandalig

29 oktober 2015 om 23:49

Kinderachtige reactie.... Als wij teruggestuurd worden doen wij het ook. Zegt al genoeg. Goed voorbeeld van de directie doet goed volgen.

Door niet te straffen ( net doen of ze daders niet kunnen vinden, hoezoo bang ? ) keuren ze deze wantoestanden gewoon goed

30 oktober 2015 om 08:02

hoezo keuren ze het goed ze hebben het toch duidelijk afgekeurd in een reactie hoor
en net doen of ze de daders niet kunnen vinden ?
ja man het o.m. laat mensen lopen terwijl ze weten wie het zijn geloof je het zelf
en dan gefrustreerd mijn reactie kinderachtig noemen

30 oktober 2015 om 11:32

Begrijpend lezen overgeslagen.....

Heb het over FC Utrecht.... Die zeggen dat ze niet kunnen achterhalen wie het waren... met al die camera´s in het stadion.

Door niet verder te onderzoeken en iedereen gewoon toe te laten, keuren ze het indirect goed ja. De daden laten anders zien dan wat ze zeggen.

Gefrustreerd.... ik. Nee hoor. Ik zit namelijk gewoon in het stadion. Ook als Ajax supporter bij Utrecht - Ajax.

30 oktober 2015 om 11:51

misschien is begrijpend lezen voor jou moeilijk ik zeg dat het om samen met fcutrecht geprobeert heeft de daders op te sporen waar jij van maakt dat utrecht ze expres niet vervolgd zou het om dan ook corrupt zijn want die konden de daders ook niet opsporen
verder kan utrecht niet anders collectief straffen kan in een rechtstaat niet. Utrecht heeft geen andere keus dan andere plekken aan te bieden aan hun betalende klanten. De Knvb mag beslissen dat een vak leeg blijft maar mag zonder proces geen supporters weigeren.

dus kan jij je gal op de club fcutrecht wel spuiten maar die doen niets verkeerd volgens de wet en houden zich gewoon aan de opgelegde straf ook wilde utrecht gewoon de ajaxsupporters toelaten maar de burgemeester niet en daar heeft fc utrecht niets over te zeggen net zoals ajax en de knvb er niets aan kunnen doen

30 oktober 2015 om 11:56

Dat jij het OM erbij betrekt moet jij weten. Ik zeg dat Utrecht niet alle info heeft verstrekt, en dat Utrecht net doet of ze de raddraaiers niet kent... Verschuil jij je maar achter het OM als je daar beter van slaapt.

Een vak leeg laten is geen collectief straffen dan ?
Weer een regeltje zoeken om je achter te verschuilen als club. Dat is natuurlijk beter dan de daders pakken.

Volgens de wet.... er is ook nog zoiets als een morele verplichting. Utrecht heeft met de genomen beslissingen de Burgemeester geen ander keus gelaten.

30 oktober 2015 om 15:30

dan ben jij een leugenaar want utrecht heeft het om alle medewerking verleend

En weer de belachelijke discussie over de anti joodse leuzen, mensen groei toch eens op..het gebeurt overal.

Utrecht probeert zich in te dekken door geen uitsupporters toe te laten, ze weten dat als de Bunnikside verspreid gaat dat er gedonder gaat komen naast het uitvak. Wel zonde, Ajax supporters zorgen altijd voor vocale steun en het zit altijd vol in het uitvak, jammer!

Utrecht wordt bestraft door de Knvb maar omzeilt de straf. Consequentie daarvan is dat de burgemeester nu de supporters van Ajax verbied de wedstrijd te bezoeken. Het lijkt me dat de Knvb niet anders kan dan hier tegen op te treden, anders heeft straffen geen enkele zin meer.

29 oktober 2015 om 23:53

Ik hoop inderdaad dat de KNVB nu eens wat doet.

Eerst doet Utrecht uit angst voor dat gespuis net alsof niet te achterhalen is wie het waren... En het stadion hangt vol met camera's. Verder was iedereen er zogenaamd bij, en het was zogenaamd maar een klein clubje dienhet verpest, maar niemand geeft de ' verpesters' op de donder....

Nu spelen ze het zo dat Ajax de dupe is.

Zielige, kinderachtige figuren zich nog verschuilen achter de Burgemeester ook nog

30 oktober 2015 om 08:03

je hebt geen idee waar je het over hebt en je kraamt echt onzin uit.
de knvb kan niets doen utrecht heeft straf gehad en houd zich daaraan daarnaast heeft de burgemeester de ajaxsupporters verboden te komen niet fcutrecht .

en ajax heeft hetzelfde trukje ook al eens uitgehaald toen vak 127 leeg moest blijven dus moeten nu ook niet zeuren

30 oktober 2015 om 11:38

De Burgemeester treft hier geen blaam. Utrecht wel. Die laat het gespuis liever toe dan wat er aan te doen. Bang voor de eigen supporters. Weet je meteen wie het daar echt voor het zeggen heeft.

Vak 127 bleef leeg na een spandoek inderdaad. Dat was echter de Uefa, en niet de Knvb, en Ajax liet gewoon uitsupporters toe, dus snap je kinderachtige reactie niet helemaal. Zoals ik eerder al zei.... speeltuin gedrag, ja maar hij begon.......

30 oktober 2015 om 11:56

dus volgens jou zou utrecht 2000 mensen de toegang moeten weigeren die niets gedaan hebben om jou club toe te laten dat kan wettelijk helemaal niet zolang er niemand is veroordeeld.
en dat de burgemeester de ajax fans weigert toe te laten staat fc utrecht helemaal los van.

en of het nu de knvb uefa of fifa is doet er niet toe het gaat om het toegepaste trukje waarbij jij het bij utrecht schande vind en bij ajax normaal beetje scheef vind je ook niet

30 oktober 2015 om 11:59

Jij leest dus wat je wil lezen.

Ik zeg niet dat iedereen gestraft moet worden. Ik zeg dat ze niet genoeg moeite hebben gedaan de echte daders te pakken.

Ik heb ook niets tegen het trucje dat de supporters ergens anders in het stadion gaan zitten, maar met het vieze spelletje van Utrecht, om alles zo te draaien dat Uitsupporters niet toegelaten kunnen worden. Door het gedrag van Utrecht kan de Burgemeester niet anders.

Dus nee, niet beetje scheef.

Moeilijk hé, eerst naar jezelf kijken voor je gaat wijzen.

30 oktober 2015 om 17:50

nou laat ajax dan ook maar eerst na hun zelf kijken

Vind het als Utrechtsupporter ook een belachelijk besluit, bij een wedstrijd horen nou eenmaal twee supportersgroepen, en zeker bij deze match..!! Ik hoop dan ook dat de beide clubs er wellicht nog uitkomen..

En zo niet, een welgemeend excuus aan de ajax supporters...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren