Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax heb ik verliezen omgezet in winst, hier krijg ik een prachtige kans’

Laatste update:

Henri van der Aat was in het verleden werkzaam als commercieel directeur bij Ajax en is sinds het begin van dit seizoen als adviseur verbonden aan AS Monaco. De clubleiding van de Franse runner-up is blijkbaar tevreden over de Nederlander, want Van der Aat treedt toe tot de directie van Monaco.

/

De sportbestuurder gaat het commerciële beleid voor zijn rekening nemen bij de Monegasken, iets wat hij eerder deed in Amsterdam. “Daar heb ik verliezen omgezet in winst, terwijl we tegelijkertijd ook sportief succesvol waren”, vertelt Van der Aat aan Voetbal International. De Nederlander is ervan overtuigd dat die prestatie ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven en dat hij daardoor in de Ligue 1 terecht is gekomen.

“Bij Monaco werken is natuurlijk een prachtige kans. Er liggen op commercieel gebied veel mogelijkheden voor deze club”, weet de beleidsbepaler, die er onder andere voor moet zorgen dat Stade Louis II vol komt te zitten. “De publieke belangstelling is een prioriteit. Ik ga er eens goed over nadenken hoe we dat kunnen verbeteren.”

Denk je dat Henri van der Aat het stadion van AS Monaco vol krijgt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En toch komt die luis weer ergens in het voetbal aan het werk.

31 maart 2014 om 11:39

Die luis? Op basis van wat roep jij dat man. Onzinreactie van je. Deze gast heeft het commercieel geweldig gedaan bij ajax en dat was zijn taak.niet voor niks dat ie zolang aan boord mocht blijven. Prima dat ie een nieuwe functie heeft.

31 maart 2014 om 12:34

Hoezo? Heeft vd Aat voor de Champions League inkomsten of voor de inkomsten uit transfers gezorgd dan? Sowieso is de sanering pas begonnen na de Fluwelen Revolutie en is op het conto van Overmars te schrijven, die dure spelers af liet vloeien en stopte met het uitgeven van grote bedragen. Daarnaast heeft vd Aat geen enkel groot contract afgesloten. Aegon werd door zijn voorganger Maarten Fontein binnengehaald.

Kortom, deze man hallicuneert.

31 maart 2014 om 13:05

Zijn taak? nou echt niet dankzij hem, dankzij Frankie en zijn selectie, zonder die kampioenschappen zou Ajax het financieel enorm slecht hebben gehad.

Door die kampioenschappen konden tekorten worden weggewerkt die er waren/kwamen onder zijn bewind.
Je geeft die man nu echt veel te veel krediet.

31 maart 2014 om 14:55

Die man heeft het helemaal niet geweldig gedaan bij Ajax, integendeel!
Denk alleen maar aan de Ajax Experience, miljoenen weggegooid. En het contract met Aegon had hij ook niets te maken, is grotendeels geregeld door Maarten Fonteyn..

Helemaal eens met wve, kwal van een vent, deze van der Aat!

31 maart 2014 om 15:44

Top hoor die ajax experience.
En de seizoenskaarten maar verhogen omdat het een grote flop is.

En een hoog salaris telt ook mee

31 maart 2014 om 11:49

Belastingvrij in Monaco.

31 maart 2014 om 12:04

Ipv dat salaris konden ze beter gratis kaartjes weggeven, als daar toch de prioriteit ligt...

Dat stadion zal nooit vol komen te zitten ik denk dat er bij Fc Volendam nog meer mensen komen kijken.

31 maart 2014 om 12:10

Haha, leuke standaard-uitspraak van je, maar je vergeet er wel bij te bedenken dat er in het stadion van Monaco maar 18.500 mensen gaan. We hebben het niet over een San Siro die nooit vol zit omdat die te groot is.

1 april 2014 om 01:27

Dan is het toch extra erg dat die stadion niet vol komt ? Je kan naar Falcao, Moutinho enzo kijken maar stadion is gewoon leeg

paar maanden geleden nog een potje meegemaakt daar en ik snap dat van der Aat zijn prioriteit het aantrekken van fans zal zijn. De hardcore fanbase is miniem, verder wordt de tribune bevolkt door dagjesmensen/toeristen. Toen ik er was zaten er denk ik 12.000 mensen en dat was al heel wat.

31 maart 2014 om 11:25

Ik vind 12.000 nog niet eens zo slecht. Vergeet niet dat Monaco maar een kleine staat is met zo'n 30.000 á 35.000 inwoners.

31 maart 2014 om 12:21

Je kan ook fans van buiten Monaco aantrekken he... in de ArenA zitten ook niet alleen maar Amsterdammers.

31 maart 2014 om 12:37

Dat probleem wat er in Nederland is, zie je in Frankrijk niet zo.
In Nederland zie je mensen uit Limburg, Groningen, Friesland, hoe triest het ook is, gewoon naar Ajax gaan.
Maar in Frankrijk zie je dat bijna niet gebeuren. Enige grote plaats die een beetje in de buurt ligt van Monaco is Lens en die hebben zelf een mooie club.

31 maart 2014 om 12:56

Lens ligt in het noorden. Monaco in het zuiden

31 maart 2014 om 13:01

SUPPORT YOUR LOCAL daarom!

31 maart 2014 om 13:08

Ja dat zeggen mensen die een kleine club supporten zoals jij...
de traditionele top 3 bestaan al enorm lang en hebben veel gepresteerd.
Ook met goed voetbal(en kampioenschappen tot gevolg) Mensen kunnen toch fan zijn geweest van de spelers en speelstijl?
En als fan van een club word je niet geboren... even voor de wijsneuzen onder ons.

31 maart 2014 om 13:20

ik ben op en top Leeuwarder maar vooral Ajax supporter, leg mij eens uit waarom ik geen seizoenskaart mag hebben van Ajax. Vindt cambuur ook erg leuk hoor maar Ajax is mijn club en ik vindt niet dat ik cambuursupporter moet zijn omdat ik toevallig in lwd woon.

31 maart 2014 om 13:42

@ Tomassorocchi
Ik bedoelde Nice, niet Lens.

@ ajaxlwd
Hoe kun je als Leeuwarder iets met Amsterdam of een club uit Amsterdam hebben? Schiet mij maar lek, maar ik zal het nooit kunnen begrijpen.
Heb je één van de mooiste club in de eredivisie in de stad waar je vandaan komt, ga je het dan zoeken bij Ajax, beetje vluchtgedrag (dat laatste zou het overigens wel weer kunnen verklaren).

31 maart 2014 om 13:54

Supporter wordt je in je jonge jaren, meestal als je geen eens verstand van voetbal hebt, Ik woon vlakbij Rotterdam, mag ik dan geen Ajacied zijn?

31 maart 2014 om 14:40

Nederlandse muziek? Sterker nog, Maastricht muziek! Daarnaast waarom zou ik fan zijn van Messi of Cr7? Die 2 mogen nog niet eens ieder een veter van Danny Schreurs strikken.

Totale onzin. De Ajax Experience, puur en alleen zijn project, heeft ons miljoenen gekost en de reden dat Ajax winst is gaan draaien is puur dankzij de bezuinigingen na zijn vertrek én vooral het spelen van CL voetbal in combinatie met grote transfers.

Kwakzalver, leugenaar.

31 maart 2014 om 10:53

Had fontein dat niet gedaan? Ik kan me eerlijk gezegd niks herinneren wat door hem is verbeterd? En alles wat hij heeft aangepast stond volgens mij al in de plannen om te gebeuren en moest alleen onder zijn bewind uitgevoerd worden. Maar daar krijgt hij toch ook vorstelijk voor betaald.

Nee zoals jij ook al zegt het is een misbaksel!!

31 maart 2014 om 11:12

Je hebt gelijk. Ik verwarde Fontein met Slop. Hij had de contacten bij Aegon.

31 maart 2014 om 11:14

@ Wyzyndebeste

Aegon is puur te danken aan Maarten Fontein, net zoals vrijwel alle connecties Ajax heeft in China. Het is daarom ook niet raar dat Ajax nog steeds heeft geprobeerd om Fontijn terug te halen aangezien die gewoon ongelofelijk veel en goed werk heeft gedaan.

Nee blij dat hij, van der Boog etc vertrokken zijn. Ondanks dat het bezuinigen onder van der Boog al ingezet was 2 jaar op rij waar hij toch wel credits voor verdiend.

Ondanks alle heibel die ze hebben veroorzaakt verdienen sommige mensen op sommige vlakken toch nog wel een paar complimenten. Want over van der Boog word weinig goeds verteld wat terecht is, maar hij wist wel hoe hij moest bezuinigen.

Daarbij zullen veel mensen uit die omgeving voor Marseille of Nice zijn of juist de andere kant op met clubs zoals Genoa/sampdoria/juventus/torino wanneer je puur naar de geografische ligging van Monaco kijk!

31 maart 2014 om 10:48

Marseille-Monaco is sowieso wel een afstand, er zullen niet veel fans van Monaco uit de omgeving van Marseille komen. Maar inderdaad, OGC Nice is een populairdere club inderdaad, uit een mooie en grote stad. Komt ook nog bij dat er in Monaco zelf eigenlijk amper mensen wonen.

31 maart 2014 om 10:52

Abe84, ik denk dat je Marseille qua grootsheid wat onderschat. Een heel erg populaire club in het zuiden van Frankrijk. Qua afstand heb je overigens gelijk en in Monaco wonen vooral formule 1 coureurs en andere rijken der aarde. ( Lekker generaliseren)

31 maart 2014 om 11:36

ik onderschat Marseille nergens. Marseille is immens qua aanhang, daar ben ik ook naar een wedstrijd geweest overigens. Ik doelde er op dat er vanuit de regio Marseille eigenlijk geen fans van Monaco zullen zijn.

31 maart 2014 om 11:57

Je hebt gelijk, had je reactie verkeerd gelezen!

Je kan nog zoveel mensen aannemen om te zorgen dat het stadion vol komt te zitten, maar dat zie ik niet gebeuren! Misschien op de terrasjes duur dure champagne verkopen met een vrijkaartje voor as Monaco? Flesje twee tientjes duurder maken.. Iets anders weet ik ook niet! Haha

31 maart 2014 om 10:55

Ik denk dat ze hun pijlen moeten gaan richten op de jongere generatie. Dan heb ik het over jongens en meisje van 10 jaar. Ik was van af me geboorte Psver ik denk ook dat veel vaders hun kinderen mee treken naar hun club. Vandaar moet je je richten op jongere.

Gladjakker.

Vd Aat zijn aandeel is minimaal. We hebben veel meer aan Slop en ook zelfs nog aan Fontein te danken. Vd Aat liep echter altijd te pronken met het werk van anderen en doet dat nu nog steeds blijkbaar. Het enige project dat duidelijk op naam van Vd Aat komt is het verlieslatende Ajax Experience project. Dat heeft alleen maar geld gekost. Ik ben blij dat hij weg is.

Van der Aat heeft helemaal niets met de financiële wederopstanding van Ajax te maken. Toen zijn vriendje Uri Coronel met zijn rapport Maarten Fontein uit Ajax gewerkt had, kwam van der Aat in een groepje mensen terecht die last hadden van grootsheidswaanzin. Onder leiding van dit groepje mensen kwam de legendarische uitspraak ''het kapitaal moet op het veld staan''. Er werd voor bijna 30 miljoen aan nieuwe spelers aangetrokken, waardoor er twee zaken ieder boekjaar gerealiseerd moesten worden: 1: Champions League voetbal spelen voor het geld en 2: spelers verkopen voor geld. Wanneer ze één van de twee niet voor elkaar zouden krijgen, dan zou de club verlies maken.

En of het verlies maakte. In het boekjaar 2009 / 2010 een slordige 22 miljoen euro. Hierdoor zakte het eigen vermogen van 61 miljoen naar 39 miljoen euro. Het boekjaar 2010 / 2011 werd 5 miljoen euro winst geboekt, maar dit was dus MET Champions League en MET verkopen van spelers (25 miljoen euro verkocht). Dat is onmogelijk om vol te houden. Ten eerste omdat je het eigen vermogen niet kunt versterken met slechts een paar miljoen winst en ten tweede omdat wanneer één van de twee eerder genoemde zaken wegvalt je verliezen dan weer gelijk veel te hoog zijn.

Alleen door het terugdringen van de afschrijvingen op transfers is Ajax er weer bovenop gekomen en doordat ze Champions League halen én spelers weten te verkopen, dan stijgt de winst aanzienlijker dan in voorgaande jaren. Hiermee is het eigen vermogen naar bijna 100 miljoen gegroeid, waardoor Ajax zich geen enkele zorgen hoeft te maken over de financiële toekomst van de eerstkomende 10 jaar. De winst had in die jaren overigens hoger uitgevallen, maar het persoonlijke project van van der Aat heeft Ajax inmiddels een slordige 10 miljoen euro gekost.

De bedrijfslasten van Ajax zijn nog steeds aan de te hoge kant, maar in een jaar waarin Ajax geen kampioen weet te worden, dan zorgt dit voor veel minder problemen. De kampioenspremies vallen weg en Ajax is ook miljoen extra kwijt met dank aan het kabinet. En ze hebben natuurlijk een goede keuze gemaakt door het zwaar verliesgevende Ajax Experience van van der Aat te sluiten.

Je kunt kritiek hebben op het huidige spel van Ajax en alle Nederlandse clubs, maar dit is wel wat wij eigenlijk horen te doen. Ajax en alle andere Nederlandse clubs zijn gewoon opleidingsclubs voor de grotere Europese competities. Dat het niveau omlaag gaat doordat spelers sneller vertrekken naar het buitenland en doordat we inmiddels gemiddeld gezien 20 jaar oude spelers opstellen moeten we gewoon voor lief nemen. In deze tijden van het modern football moeten Nederlandse clubs gewoon grote winsten maken op de opgeleide spelers die het weet te verkopen en dat is wat Ajax doet. Dat gezeur over dat ze met éénjarige contracten worden verkocht is ook grote onzin. In de jaren van Coronel verkocht Ajax ook spelers die meerjarig onder contract stonden. Dat levert dan meer geld op, maar ze moesten ook eerder een vervanger aantrekken.

Zie PSV met de verkopen van Strootman, Lens en Mertens. Die van Strootman was natuurlijk niet tegen te houden, maar Lens en Mertens zijn puur en alleen verkocht doordat er snel geld nodig was in Eindhoven. Die twee hadden bij een gezonde club nog gewoon een jaar gevoetbald. Dat is wat je bij Ajax nu ziet en steeds vaker gaat zien. Er hoeft niemand meer verkocht te worden doordat de club geld nodig heeft.

31 maart 2014 om 15:00

Dank je voor je reactie. Helder en duidelijk verteld, handig voor een buitenstaander als ik.

Zoals je hem beschrijft ('kapitaal op veld' en het smijten met geld) zit hij helemaal op zijn plek daar in Monaco...

Zorg dat de kaartje goedkoper worden en laat de club zich is meer interesseren in Monaco en de bevolking beetje vrijwilligers werk doen ofzo

Die kerel heeft werkelijk waar helemaal niets goed gedaan bij Ajax, dus waar hij deze onzin vandaan haalt is mij een raadsel. Voorbeelden te over zoals de Ajax Experience, het breken van beloftes richting de supporters verenigingen om niet meer de persoonlijk informatie van seizoen en club card houders te verkopen aan derde commerciële partijen om maar twee voorbeelden te noemen. Dan laat ik zijn rol tijdens de revolutie voor het gemak even buiten beschouwing met Coronel en Co.

Hij zal daar wel binnen gekomen zijn via een "old boys network", de spelers hebben Ajax geld opgeleverd door middel transfer bedragen en de Champions League gelden hebben binnen geharkt. Deze man heeft het kennelijk nogal hoog in zijn bol, maar net zoals Coronel heeft ook hij geen goed zelf beeld.

Fans kan je niet kopen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren