Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bicho’ speelde toernooi van zijn dromen: ‘Dat WK veranderde mijn leven’

Laatste update:

Eduardo verruilde Chelsea afgelopen zomer op huurbasis voor Vitesse. De 35-jarige doelman hoefde bij the Blues niet te rekenen op speeltijd, waardoor hij gekozen heeft voor een uitleenbeurt in Arnhem. “Het was belangrijk voor mij om weer aan spelen toe te komen”, zegt de 36-voudig international van Portugal in gesprek met de NOS.

“Bij Vitesse heb ik een nieuwe uitdaging. Dat voelt heel goed”, aldus Eduardo, die vertelt dat hij de bijnaam bicho (kever in het Portugees) heeft. “Veel vrienden lachen erom, maar dat hoort bij mij. Ik ben niet geboren met het allergrootste talent. Ik heb veel keepers gezien die meer kwaliteiten hadden dan ik. Maar ik hou ervan om te werken en op het veld staan. En ik ken maar een manier van werken: tweehonderd procent, elke dag.”

“Soms ben ik te streng voor mijzelf en voor mijn collega's. Ik weet dat ik een moeilijk karakter en temperament heb. Obsessief soms. Toch is dat het geheim van mijn carrière. Ik heb veel meer bereikt dan ik ooit had durven dromen”, vervolgt de sluitpost. Tijdens het WK van 2010 was hij de vaste doelman van Portugal. “Dat WK veranderde mijn leven. Ik speelde opeens in een toernooi in een competitie waar ik als kind alleen maar van kon dromen.”

“Vier jaar eerder zat ik nog als supporter op de tribune bij het WK in Duitsland. En nu stond ik daar zelf”, stelt Eduardo. Portugal werd uitgeschakeld na een nederlaag tegen Spanje. Eduardo werd na afloop getroost door Iker Casillas. “Hij vertelde dat ik een geweldige wedstrijd had gespeeld. Maar het deed vreselijk veel pijn. Vooral ook omdat we een team hadden dat ver had kunnen komen. We verloren van de uiteindelijke kampioen, maar het was vreselijk.”

Moet Vitesse proberen om Eduardo definitief over te nemen van Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Definitief overnemen is wel een risico want met een keeper van 36 kan elk nieuw seizoen een stuk slechter zijn dan zijn laatste. Toch klinkt hij als een top prof en kom t hij op mij erg sympathiek over. Qua keepers kwaliteiten ben ik nog niet heel erg overtuigd.

16 september 2018 om 14:17

Als ik mij niet vergis wou Chelsea hem opnemen in de technische staf, maar Eduardo wou nog niet met pensioen gaan. Vandaar dat die een jaartje naar Vitesse ging. ik vermoed dat hij zijn handschoenen wel opbergt na dit seizoen.

Had bij Portugal een prima periode toen hij bij Braga speelde maar na een tijdje zag iedereen wel dat hij niet goed genoeg was om eerste keeper te zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren