Besiktas loopt voor de achttiende keer dit seizoen averij op

Besiktas heeft zaterdagavond opnieuw punten laten liggen in de Süper Lig. In eigen huis genoten de Zwarte Adelaars tegen Samsunspor halverwege nog wel een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers langszij: 1-1. Ondanks het puntenverlies behoudt Besiktas de vierde positie, die aan het einde van het seizoen recht zou geven op een plek in de voorronde van de Conference League.

Besiktas - Samsunspor 1-1

Met Rick van Drongelen in de basis kwam Samsunspor na achttien minuten op een 1-0 achterstand. Semih Kiliçsoy maakte in de zestien ruimte voor het schot en schoot raak in de linkerhoek. Zeker in de eerste helft bleef Besiktas de bovenliggende partij, maar het veldoverwicht leidde niet tot een extra doelpunt. In de tweede helft kwam Samsunspor beter in de wedstrijd en werd de gelijkmaker gevonden. Na ruim een uur spelen zette Emre Kilinc op aangeven van Kingsley Schindler de 1-1 eindstand op het scorebord.

1
2

5 wedstrijden op rij geen overwinning, dan is het game over voor de trainer bij een club die mee doet om de prijzen. Na de 1-0 lag het spel om de haverklap stil, als scheidsrechter moet je daar niet zo vaak in trappen en desnoods moet de speler in kwestie aan de zijlijn wachten. In de 1e helft liet die nog heel veel doorspelen, een wereld van verschil met de tweede helft. De wissels van Santos sloegen wederom nergens op. De laatste 20 minuten stonden er 4 spitsen op het veld en twee middenvelders, waaronder Oxlade die na 4 maanden terug is van een blessure. Meer aanvallers op het veld betekent niet dat je meer kansen gaat creeren, zo'n ervaren trainer moet dat toch wel weten. In de zomer is er veel werk aan de winkel, de juiste trainer en de juiste spelers moeten komen wil je nog bovenin mee draaien.

13 april 2024 om 20:51

Waar haal je het geld vandaan?

13 april 2024 om 21:01

Waar halen de Turkse topclubs het geld vandaan?

14 april 2024 om 01:04

De kampioen van de super lig verdient niet veel. Een topclub moet het echt hebben van de CL inkomsten. Dat zorgt er ook voor dat je meer van je sponsoren kunt krijgen. Dus in jullie geval weet ik echt niet waar het geld vandaan moet komen. Naar mijn weten is de huidige directeur niet zo rijk als Serdar adali. Misschien kan fenerbahce weer geld lenen? Anders weet ik het echt niet meer. Met het geld van fenerbahce is Muci en Musrati gehaald, wat toch doodzonde is. Nu gaat fener ook denken, wij blijven jullie geen geld geven, zoek maar verder. Dan zijn jullie nog verder van huis.

13 april 2024 om 20:57

Het is ook wel een beetje lachwekkend dat een grote club zoals Besiktas met Fernando Santos komt aankakken. Die man is jaren passé en heeft Portugal met een fantastisch elftal jarenlang belabberd voetbal laten spelen. Als je met Santos aankomt, dan speel je eigenlijk al niet meer voor de prijzen.

13 april 2024 om 21:03

Flick, Genesio, Lucescu, ze hebben allemaal gepasseerd. Zo makkelijk is het niet om tussendoor een toptrainer te vinden voor deze selectie.

13 april 2024 om 21:10

Deden jullie nog mee om de prijzen dan, toen hij werd aangesteld?

13 april 2024 om 21:19

Ik geef je een intikkertje maar je begrijpt wat ik bedoel.

13 april 2024 om 21:43

Naja, ik begrijp niet waarom je Santos evalueert. Gunes, Burak, Riza en nu Santos. Het moge duidelijk zijn dat het niet aan de trainer ligt.

Hier valt gewoon niks mee te beginnen.

Hoe kan je als Besiktas zijnde nog steeds vierde staan, terwijl je zoveel puntverlies hebt geleden. Toen het 1-0 was, wist ik dat we het weg zouden geven. Hetbis dat ik miet gok maar spelen op Besiktas is best safe. Komt 1-0 voor eerste helft en de tegenstander maakt de 1-1 in de tweede helft.
Zoals eerder gezegd nog nooit zo’n incapabel team gezien.

Ik wou een hele lap tekst schrijven alleen lees ik net dat Santos is ontslagen. Gefeliciteerd Besiktas fans met deze overwinning!

13 april 2024 om 22:09

Want als trainer nummer 5 van dit seizoen komt, dan gaat het allemaal draaien!

13 april 2024 om 23:30

Een jeugdtrainer aanstellen en het seizoen afmaken zal niemand kwaad doen. Een trainer met ‘status’ aantrekken en weer falen en er komt chaos.

Deze selectie moet dringend weg. Een grote schoonmaak is nodig. Seizoen is toch voorbij, dus geef de kansen aan de jonge spelers.