Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berghuis: 'Qua voetbal ben ik wel echt ongelukkig'

Laatste update:

Het avontuur van Steven Berghuis in de Premier League is tot dusver een enorme teleurstelling gebleken. De aanvaller vertrok na een goed seizoen bij AZ naar Watford, maar heeft voor deze club pas vijf competitiewedstrijden gespeeld, waarvan geen enkele als basisspeler. De laatste maanden zit Berghuis zelfs niet eens meer bij de selectie: zijn laatste competitieduel dateert van 17 oktober.

/

Watford hanteert dit seizoen een stijl om te overleven, om in de Premier League te blijven, en speelt zonder vleugelspelers die het moeten hebben van een individuele actie. Berghuis vertelt dat hij hier in de zomer al over had nagedacht: “Maar ik heb het al een keer uitgelegd: ik ben 24 jaar, ben geblesseerd geweest. Dan komt er zo'n kans en dan ga je alsnog praten met een club uit de Premier League. Zo eigenwijs ben ik dan wel weer”, vertelt Berghuis aan Langs de Lijn. “Het idee was: 4-2-3-1. Mét echte buitenspelers. Ik had het vertrouwen dat ik het kon laten zien."

Dat valt dus tegen. “Ik zit nu al een halfjaar niet bij de selectie. Dat is niet best...", vervolgt de dribbelaar. "Qua familie zit het goed hier, ik kan vaak genoeg terug naar Nederland. Ik zie wat dat betreft ook nog wel de mooie kanten. Maar qua voetbal ben ik wel echt ongelukkig. (...) Ik denk er veel aan, ik zit er mee. Soms zit ik er doorheen, ja."

Steven Berghuis is goed genoeg voor de Premier League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, dat is geen verrassing voor mij. Destijds bij VVV was het al niets. Ben blij dat hij niet naar psv is gekomen. Jammer, had lekker bij az moeten blijven

27 maart 2016 om 11:45

Bij VVV was het niets, maar bij AZ kon hij het ineens wel? Of speelt AZ op een veel lager niveau dan Vvv?
Pas bij AZ kreeg hij de schop onder zijn reet die hij nodig had. Berghuis heeft veel talent, maar deed er nauwelijks wat voor. En met alleen talent kom je ver, maar je komt nooit bij de top.
Kijk maar naar Kuyt. Berghuis heeft meer talent in zijn rechter kleine teen, maar Kuyt heeft een veel betere mentaliteit en blijft maar doorgaan. Met als gevolg dat Kuyt wel een hoge top bereikte, maar Berghuis gaat dat nooit halen op deze manier.

27 maart 2016 om 11:47

Het is niet dat hij is getest en niet goed genoeg is gebleken of iets dergelijks, gewoon veel pech dat Ighalo en Deeney het voortreffelijk doen. Berghuis is een stuk beter dan Locadia, Narsingh, Pereiro, Lestienne op de vleugel denk ik dus zou juist mooi zijn voor PSV als ze hem binnen wisten te halen. Geldt ook voor mijn club overigens.

27 maart 2016 om 12:01

Nee berghuis.is niet beter dan de spelers, die jij noemt. Anders was hij niet naar watford gegaan. Hij zit niet eens bij de selectie en het systeem is daar echt niet de enige reden voor. Hij is ook niet beter dan een el ghazi of younes. Az aardig niet meer dan dat maar werd door de voetbaljournalisten redelijk gehyped. Niet de eerste

27 maart 2016 om 13:06

Beter dan Narsingh misschien maar echt niet beter dan de rest. Weet niet waar jij dat op baseer? Zelfs een Narsingh van Heerenveen of begintijd bij PSV vind ik al beter, bij de rest komt hij nog niet eens in de buurt.

27 maart 2016 om 13:09

Ik baseer dat wellicht op zijn seizoen in de Eredivisie, waarin hij een hoger niveau haalde dan alle spelers die jullie genoemd hebben. Watford heeft daarnaast ook een sterkere selectie dan die clubs en een hoger budget.

27 maart 2016 om 13:26

Ja ok maar berghuis is echt wel minder dan die jij noemt, Pereiro heeft meer talent in z'n kleine teen

27 maart 2016 om 13:01

Nou ik zou hem graag naar feyenoord zien gaan, echt heel veel talent deze jongen en vleugel spelers bij ons zijn dramatisch op het moment... zou mooi zijn als ie in de zomer voor een prukkie opgehaald zou kunnen worden.

Tja, beetje eigen schuld Steven, jij wilde zo nodig hogerop terwijl je daar helemaal nog niet klaar voor was. Het is natuurlijk wel zonde, zulk talent dat verspild wordt op de bank/tribune.

27 maart 2016 om 14:11

Hij was er wel klaar voor het is alleen de verkeerde stap geweest.

27 maart 2016 om 16:59

Vond hem echt bijzonder goed op het moment dat hij wegging. Eigenlijk gaf iedereen al aan dat dit een verkeerde keuze zou zijn... Jongens als Ola John, Berghuis hebben echt veel talent en kunnen er denk ik alsnog wel komen maar moeten wel spelen bij een club die hen ligt. Berghuis heeft heel veel behalve kracht en snelheid, iets wat juist nodig is bij Watford. Hij deed me denken aan hoe Ruiz speelde bij Twente en zou denk bij een aanvallender team in een mindere competite veel beter uit de verf komen

Tja iedereen zag het al aankomen, maar ach logisch dat hij voor die kans ging.

Nu seizoen afmaken, uithuilen en kijken wat er kan in de zomer.

Tja geen medelijden mee. Leuke voetballer maar de kans was erg groot dat dit kon en ging gebeuren.

27 maart 2016 om 16:19

Sorry, maar dit vind ik klinkklare onzin.

Ik volg Watford toch wel redelijk goed en Quique (de trainer) is een trainer die niet teveel wil veranderen als het goed gaat en dit seizoen doet hij het gewoonweg erg goed met de huidige formatie en opstelling. Hij is een trainer die niet graag rouleert en zullen bankspeler het dus met erg weinig minuten moeten doen en zoals Berghuis ook nog eens moeten dealen met een formatie die jou spel niet ligt.

Van te voren was dit natuurlijk niet de voorspellen met een nieuwe trainer nadat ze promoveerden. Berghuis heeft gewoon pech gehad en hij kan dus wachten op die kleine en korte kans of verkassen naar een team dat wel met echte wingers werkt.

Daarbovenop speelde Watford in de Championship veel aanvallender en wel met wingers.

Beetje kort door de bocht vind ik het dus om te zeggen dat je geen medelijden hebt met dingen waarvan je het fijne niet weet.

Vind hem bij az goed spelen. Jammer dat hij zich nu niet kan verder ontwikkelen
Toch maar weer terug naar de eredivisie zou ik zeggen

Zou toch gewoon een aanwinst zijn voor de top drie hier lijkt me. Heeft gewoon de pech dat hij bij een club speelt die amper aan aanvallen toe komt, wie weet wat er was gebeurd als hij naar PSV was gegaan. Minder dan Narsingh is hij in mijn ogen niet, gebaseerd op zn spel bij AZ.

Laat hem. Dit was voor hem een niet te missen kans. Hij heeft 'm gepakt en jammer genoeg verkeerd uitgepakt. Nu is het zaak voor hem om snel terug te gaan naar NL en bij een club te voetballen waar die weer veel kan spelen.

Met gevulde zakjes terug naar de Eredivisie, niks mis mee. Is jong genoeg om het weer op te pakken en mogelijk alsnog een leuke stap te maken.

Eerlijk gezegd heb ik hier een beetje het idee, eigen schuld dikke bult. Een club als Watford is wel het laatste wat bij Berghuis past. Watford hoogstens een middenmoter in de PL, een ploeg met allemaal grote sterke snelle spelers die fysiek voetbal spelen in de hoop in de PL te blijven. Berhuis een technisch begaafde speler met weinig fysiek, geen snelheid en weinig inhoud. Die jongen heeft puur voor het geld gekozen wat zijn goed recht is. Maar ga niet zeuren dat je niet speelt want als hij logisch had nagedacht wist hij dat de kans groot was dat dit zou gebeuren. Bij AZ was hij vaak al een speler die als eerste afhaakte als het fysiek werd of het tempo in de wedstrijd omhoog ging. Als hij al naar het buitenland wilde had hij beter naar Spanje bijvoorbeeld kunnen gaan waar techniek en taktiek meer wordt gewaardeerd. Als hij slim is gaat hij komende zomer alsnog die kant op en kiest hij voor een club die bij zijn speelstijl past.

27 maart 2016 om 14:56

Ake technisch? Ake is toch een linksback, speelt al jaren in Engeland en is gewend aan het fysiek en intense van de PL. Berghuis was bij AZ al een speler waar het aan inhiud ontbrak. Speelde toen vaak vanaf rechts maar ik dacht zelf toen al eens dat hij beter als tien kon spelen, omdat hij als vleugelspeler te weinig snelheid en inhoud had. Bij een club als Watford wordt op dat vlak nog veel meer gevraagd, dan snap ik niet dat hij zo'n stap zet. Simpelweg een slechte keuze van hem.

Berghuis was de smaakmaker van de eredivisie, eigenlijk nog meer dan Depay dat was.
Zou mooi zijn als hij weer terug kan komen op huurbasis in de eredivisie.
Alleen bij zijn club AZ heeft men nu op rechts de geweldige Jahanbakshs en op links twee grote talenten Garcia en Dos Santos, wellicht als Henriksen vertrekt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren