Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica-ultra's munten het op Schmidt en overschaduwen kunststukje Kökçü

Laatste update:

Benfica heeft zondag de rug weer enigszins gerecht. Na de oorwassing bij FC Porto (5-0) en het gelijkspel tegen Rangers FC (2-2) was Estoril wél een prooi voor de ploeg van Roger Schmidt: 3-1. Orkun Kökçü tekende op schitterende wijze voor de openingstreffer. Dat werd alleen overschaduwd door de Benfica-fans, die middels spandoeken schreeuwden om het vertrek van Schmidt.

Na het sensationele debuutseizoen van Schmidt gaat het dit jaar met vallen en opstaan bij Benfica. O Glorioso is lang niet zo soeverein meer, en moet in de Primeira Liga voorrang verlenen aan Sporting Portugal. Tel daar de vroege Champions League-uitschakeling bij op, en je krijgt een cocktail van ontevredenheid voor de fanatieke aanhang.

Die maakten zich zondag hard voor een vertrek van de Duitser. Bij een 1-1 stand gooiden ze fakkels op het veld, waardoor het duel tijdelijk stilgelegd moest worden.

Vervolgens lieten de fans een spandoek zien met de tekst: Ninguém está acima do Benfica. Roger Schmidt, danke, tschüss!. Vrij vertaald: 'Niemand staat boven Benfica. Roger Schmidt, bedankt, tot ziens!'

Niet lang daarvoor hadden de ultra's juist kunnen juichen. Kökçü krulde schitterend raak na een pass van David Neres op randje zestien. De voorsprong hield zo'n acht minuten stand: Rodrigo Gomes knalde uit een rebound de 1-1 achter doelman Anatolii Turin.

Na de protesten trok Benfica alsnog aan het langste eind. Dat deed het in twee buitengewoon productieve minuten: eerst kopte Marcos Leonardo van dichtbij raak, voordat Tiago Gouveia (op aangeven van Kökçü) de 3-1 middels een diagonaal schot binnenschoof. Daardoor blijft Benfica nog wel 'gewoon' in de nek van Sporting Portugal hijgen. Benfica verzamelde 61 punten; de stadgenoot heeft er eentje meer.

Schmidt was overigens niet indruk van de protesten. De voormalig PSV-trainer haalde zijn schouders op na afloop en zei de spandoeken niet eens gezien te hebben. Schmidt wilde alleen ingaan op de return tegen Rangers donderdag. "Alleen een overwinning zal voldoende zijn", zo sprak de Duitser.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na zo'n goed eerste jaar en nu 1 punt achter op de koploper is er toch nog niet zoveel om een vertrek te eisen? Vind dit allemaal vrij snel.

11 maart 2024 om 16:21

Die harde kern van Benfica bestaat, zo blijkt, ook alleen maar uit dom volk. Dit soort gasten maken clubs kapot.

11 maart 2024 om 21:29

zo kan je wel de meeste harde kernen beschrijven

11 maart 2024 om 22:17

De ultra’s zijn echt snel op de teentjes getrapt. Benfica staat 1 punt achter plek 1 en speelt bij tijd en wijle goed voetbal, maar na een paar mindere wedstrijden, so de trainer aanpakken, met alle respect geen enkele trainer gaat dit beter doen dan de coach die er al zit.

Krediet krijg je tegenwoordig nooit meer van supporters. Vorig seizoen kampioen en 1ste in een poule met Juventus en Psg. Nu ook 1 punt achter de koploper (1 duel meer gespeeld), ondanks het vertrek van een paar goede spelers.

Zoals in de tekst al staat vermeld is het natuurlijk een mix van verschillende factoren, kansloos eruit in de CL groepsfase, het hele seizoen al achterop bij Sporting en vorige week de kansloze nederlaag bij FC Porto en het gelijkspel bij Rangers.

Al met al doet Schmidt het niet zo slecht alleen net als bij PSV maakt de man soms gewoon rare keuzes.
Aursnes als rechts en linksback opstellen, Kokcu een hele centrale plek aanwijzen en soms niet opstellen of vroeg wisselen en het wisselen van de spits.

Blijf het jammer van Kokcu vinden dat hij voor nu ''maar'' voor Benfica heeft gekozen ook al doet hij het naar behoren daar ondanks zijn blessure en mini dipje.

11 maart 2024 om 14:36

Schmidt heeft inderdaad een opmerkelijke werkwijze, alsof hij de conditie-indicator van FM op een tablet heeft staan.

Voor wat betreft Kokcu, dit is wel een ideale tussenstap hoor. Benfica staat er zeer goed op, ook spelers op zijn positie. Enzo natuurlijk, nu Neves die voor een monster bedrag lijkt te vertrekken.

Er zijn veel te veel spelers die een té grote stap vanaf hier, de eredivisie, hebben gemaakt en dan bij een dergelijke subtopper terecht zijn gekomen. Lijkt mij dat het bij Kokcu eerder andersom zal zijn. Een EK met Turkije op de tocht en daarna een vol seizoen presteren bij Benfica. De clubs zullen daarna wel in de rij voor hem staan.

11 maart 2024 om 14:39

Kokcu soms niet opstellen??? Die man is gek geworden.

11 maart 2024 om 19:16

Dat is af en toe te begrijpen. Kokcu staat zoals hierboven genoemd te laag op het veld. Rafa speelt nu op zijn plek als nummer 10. Hoogstwaarschijnlijk gaat Rafa deze zomer vertrekken en kan Kokcu eindelijk knallen.

11 maart 2024 om 14:44

Snap ik ook niet. Al doet Aursnes het volgens mij wel best prima als back. Zowel op links als rechts...

11 maart 2024 om 15:18

Ik dacht ook gelezen te hebben dat hij hier hele goede wedstrijden gespeeld had. Maar je weet hoe het gaat, hij kan weken goed spelen maar na een slecht resultaat valt men vaak als eerste over zulk soort beslissingen.

Tsja. Vlogen uit de CL. Verliezen erna in de Cup van Sporting Portugal en de wedstrijd erna met een afstraffing van FC Porto met 5-0.
Dan snap ik best dat er wat gemor is hoor.

Staan met een wedstrijd meer op 1 punt achterstand van Sporting, de gewoon een zeer talentvolle ploeg hebben ook en zeker wel gewaagd zijn aan Benfica's team...

Kokcu heeft gewoon pech dat op zijn beste positie een Portugees toptalent speelt die minstens 3 klasse beter is dan hem. Dat fans schijtziek worden van het wisselbeleid van Schmidt mag ook niet als een verrassing worden gezien. Die gaat namelijk vrolijk verder met onverklaarbare wissels die hij in Eindhoven ook al maakte.

11 maart 2024 om 15:15

Kokcu en Joao Neves kunnen gewoon perfect naast elkaar spelen. J. Mario moet zo ver mogelijk van de basiself af. Die man laat je met 10 spelers spelen. Verder constant zonder spits (Rafa) spelen en dan weer Cabral. Er klopt gewoon niks van. Morato die op linksback mag aanklooien. Het is tijd voor een frisse wind! We hebben geen Grimaldo meer. Dus waarom nog altijd J. Mario?

11 maart 2024 om 15:23

Joao Neves, Kokcu & Florentino kunnen toch juist een mooi trio vormen op het middenveld?
Misschien heb je dan wel niet echt een ''10'', aangezien Florentino meer de stofzuiger is en Joao en Orkun meer de creatieve box-to-box spelers zijn?

Snap vooral niet waarom Aursnes linksback speelt of vaker zelfs die Morato. Die kan toch absoluut niet als linksback?

Bernat is eruit inderdaad helaas, maar ze hebben ook nog zo'n Spaans talent gehuurd van United geloof ik?

En in de spits gewoon met een echte spits spelen. Cabral of Leonardo. Tengstedt vind ik niet echt het niveau hebben, maar goed.

Neres en Di Maria op de flanken en klaar.

Heb je nog talentvolle Rollheiser en Prestianni op bankje. Idem voor Rafa (al kan die oo op de zijkant ipv 1 van de 2)...

Trubin
Bah
Silva
Otam/Morato
Carreras
Joao Neves
Florentino
Di Maria
Kokcu
Neres
M. Leonardo
11 maart 2024 om 15:24

Dat constant wisselen van je spits is gewoon irritant voor de hele ploeg als je wat vastigheid wil. J Mario zit nu in hetzelfde schuitje als Tadic bij Ajax zat in zijn laatste jaar. Ze hebben nog aanzien kwa naam, maar op basis van wat hij laat zien is hij idd rijp voor de bank. Vorig seizoen had hij echt een mooi aantal goals voor een aanvallende middenvelder.

11 maart 2024 om 17:58

Ik snap je Tadic vergelijking niet helemaal. Ken j mario zijn cijfers niet maar Tadic had nog prima cijfers en doet het nu meer dan prima bij Fener

Dus alweer gedoe om het wisselbeleid van Schmidt. Wellicht dat clubs een speciale wissel-assistent voor die man kunnen inhuren.

Zo’n mooie goal en het nauwelijks vieren, nb de 1-0.

Kan iemand me uitleggen waarom Kokcu zo koeltjes reageert?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren