Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica plaatst zich dankzij zwaarbevochten remise voor halve finale

Laatste update:

Benfica heeft zich donderdagavond op het nippertje voor de halve finale van de Europa League geplaatst. Het team van Jorge Jesus, die Ola John in de basis opstelde, elimineerde Newcastle United, dankzij een zwaarbevochten gelijkspel op Engelse bodem: 1-1. De heenwedstrijd in Lissabon was in een 3-1 overwinning voor as Aguias geëindigd.

Newcastle, met Tim Krul en Vurnon Anita aan het startsignaal, maakte in het eerste bedrijf een ietwat angstige indruk en liet na om echt door te drukken. Een gemiste kans, daar de bezoekers in de slotfase zichtbaar onder druk stonden toen het team van Alan Pardew zich meer liet gelden. Benfica zocht naar een doelpunt en meldde zich vrij vaak op de helft van the Magpies. Krul moest bijvoorbeeld in de vierde minuut al in actie komen op een inzet van Lima. Na een klein half uur spelen schoot Massadio Haidara de Nederlander te hulp. Nicolas Gaitán omspeelde Krul, maar zijn inzet werd door Haidara van de lijn gehaald.

Een kopbal van Eduardo Salvio en een inzet van Enzo Pérez leverden Benfica ook niets op. In de slotminuten liet Newcastle van zich spreken en meteen hing de 1-0 in de lucht. Een goal van Papiss Cissé werd afgekeurd, omdat hij na het voorbereidende werk van Gael Bigirimana buitenspel stond. Na rust deed het team van Pardew weer niet voldoende om Benfica zenuwachtig te maken. Cissé had pech dat hij in de 66e minuut weer buitenspel stond toen een voorzet van Shola Ameobi zijn kant opkwam en hij deze verzilverde. Twintig minuten voor tijd kreeg Cissé alsnog loon naar werken. De defensie van Benfica zag er niet goed uit en de Senegalees kopte raak uit een voorzet van Ameobi: 1-0. In de spannende slotfase was Newcastle echter niet in staat om voor de doorslaggevende 2-0 te zorgen, ondanks een goede kans voor Hatem Ben Arfa. In de blessuretijd maakte Salvio de 1-1.

Wint Benfica de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dankjewel newcastle van het verstieren van mijn toto.

wat baal godsamme was zo dichtbij

12 april 2013 om 00:24

Jammer goos, als schrale troost kan ik je mededelen dat onze Johan Derksen het anders ook nooit goed heeft!

Terrechte stand. Eerste helft was Benfica duidelijk beter. 2e helft was het Newcastle. Dus gelijkspel is zeer terrecht. Dat er hier een paar Engelse lovers zijn en zeggen dat Benfica niks verdiende slaat gewoon nergens op want als Benfica in de eerste helft beter met haar kansen omging was 0-3 geen rare ruststand geweest.

Zonde, Benfica kan veel beter dan dit en ze hebben vandaag echt niets laten zien. Ja, laten zien dat ze in hun eigen helft kunnen verdedigen. En teleurstellend dat ze erg vroeg beginnen met tijdrekken.

Benfica doet zichzelf hier tekort. Want aanvallend zie ik ze veel liever. Persoonlijk vond ik het een saaie wedstrijd.

Benfica verdiend door maar wat hebben ze het zich weer(zoals zovaak) onnodig moeilijk gemaakt. Een beetje arrogante houding zo van, komt wel goed. Ik heb mij lopen verbijten. De eerste helft een paar hele goede kansen en daar moest er gewoon minimaal 1 van in. Dan is het gelijk afgelopen.
Newcastle komt op 1-0 door een belachelijke blunder van de verdediging. Uiteindelijk toch nog 1-1.
Snel vergeten en door naar de halve finale.

Tweede helft was aantrekkelijker dan de eerste. Waarin Benfica de betere was maar de tweede helft was duidelijk voor Newcastle met name de wissels die Pardew heeft gezet werd Newcastle gevaarlijker. Mooi dat Ben Arfa terug is blijft een genot om hem te zien spelen net als Marveaux. Newcastle verdiende vandaag de overwinning maar ze kwamen net tekort. Ben benieuwd wat de halve finales worden.

Op basis van de 2e helft verdiende newcastle om de 2 0 binnen te schieten, benfica speelde niet erg sterk voorin maja denk dat ze wel de finale gaan halen, als ze ff aanzetten is t toch een leuk team om te zien, jammer dat ola john niet erg opviel

12 april 2013 om 00:55

john had een paar mooie acfties, maar ik ben met je eens dat hij nog meer zn stempel op een wedstrijd moet drukken.

Was even schrikken Benfica. Echt die tegengoal was echt onnodig. Maar goed het is gelukkig goed afgelopen.

Forca Benfica!!!!

@codec

Buitenspel is buitenspel. Dat kan je geen kansen noemen toch? Benfica was gewoon veel beter de eerste helft Newcastle had geen een schot op doel!

Van wat ik heb gezien, een prima scheidsrechters optreden! Mag ook weleens gezegd worden..

Edit: Spelfout

Wat een waardeloze wedstrijd zeg, zoveel slechte passes gezien, slechte aannames, voorzetten die over de achterlijn gingen, scheidsrechter die om te janken was. Nee, niveau was niet alles vanavond

11 april 2013 om 23:29

Scheidsrechter om te janken?

Heb ik zoveel gemist dan..

11 april 2013 om 23:43

Elke vrije trap duurde minimaal 5 minuten voordat hij genomen kon worden, omdat hij het hele spelreglement ging uitleggen tegen elke speler die in de muur stond. Haalde alle snelheid uit de wedstrijd, had hem totaal niet onder controle

Chelsea - Benfica zou een schitterende finale zijn!

11 april 2013 om 23:53

Zeker!!

Een halve finale bijna niet bereikt door een slecht half uurtje. Ondanks de dominantie (qua balbezit, druk zetten...) van Newcastle hadden ze praktisch geen kansen. Eerste helft hadden we het moeten afmaken (heel rustig, volwassen gespeeld) en moesten we voor de zoveelste keer niet tot het einde stresseren. Na twee wedstrijden, Benfica verdiend door.

Nu hopen op Basel. Benfica speelt misschien wel als team beter dan Chelsea, maar ze hebben individuele klasse die een wedstrijd op elk moment kan beslissen. Zag je vorig jaar. En Chelsea zal Benfica zeker niet onderschatten. Fenerbahçe is ver reizen (en de sfeer in het stadion). Basel is perfect. Niet te ver reizen en vele immigranten die ons zullen steunen. Benfica heeft een druk kalender en de competitie is het belangrijkste. Het ziet er ongeveer zo uit:

Sporting - Europa League - Marítimo uit (madeira-eiland) - Europa League.

Aan de ene kant vindt newcastle het geloof ik niet eens zo erg. Ze zijn nog steeds niet veilig in de eigen competitie en met de belangrijke wedstrijd tegen Sunderland op zondag zullen ze niet alles gegeven hebben.

Als Benfica supporter heb ik t helemaal gehad met Jorge Jesus, dat elke x rouleren bij hem
Cardozo hoort altijd te spelen punt. Jorge straalt een arrogantie uit die ik niet begrijp want weer konden ze gaan uitgeschakeld worden door een ploegje die kwalitatief niets voorstelt tov Benfica. Met een andere coach valt er veel meer te halen. Vind het nog steeds een schande dat Celtic boven Benfica eindigde in de CL poule

12 april 2013 om 03:35

Jesus doet het juist goed. Het rouleren is wat hij juist moet doen. Vorige seizoenen deed hij dat niet en was de ploeg fysiek helemaal kapot. Rond februari kon Benfica nauwelijks lopen. Vergeleken met vorige keren, legt hij duidelijk de voorkeur op de competitie. Moet ook, twee keer niet kampioen worden mag niet, zeker niet na dat vorig seizoen.

Wil niet zeggen ze de Europa League verwaarlozen. Hij wisselt drie, vier spelers altijd. Maxi Pereira, Enzo Perez, Salvio en de spitsen rouleren. Ondanks de wissels blijft Benfica een sterke ploeg. Kijk bijvoorbeeld Maxi. Jarenlang geen wissel, seizoenen na seizoen de 90 minuten. Dit seizoen is hij heel fris! Ik bekritiseer Jesus heel vaak, maar hier kan ik hem niets kwalijk nemen, dit doet hij gewoon prima.

Nu we in de halve finale zitten, zou ik het zeker, na zo ver komen, jammer vinden mochten we niet winnen. Benfica kan van elke tegenstander winnen. Maar, hopelijk blijft in de ogen van Jesus de prioriteit de competitie. Vergeet niet dat we een moeilijk kalender hebben. Stel je dit voor: zondag: thuis Sporting - donderdag: uit Chelsea - zondag: uit Maritimo ( Madeira) - donderdag: thuis Chelsea.

Vergeet niet dat Celtic puur boven Benfica eindigde omdat Celtic van Barcelona won. Beide wedstrijden was Celtic niet beter dan Benfica (gelijkspel en overwinning) En in die tijd voetbalde Benfica slechter dan nu. Door het onverwachte vertrek van Javi Garcia en Witsel op de laatste dag, moest Benfica in een ander systeem spelen (twee middenvelders) al na het begin van het seizoen. Dat duurde even tot de spelers zich hebben aangepast.

36 wedstrijden ongeslagen! Ik heb vaak kritiek op hem dat hij niet van zijn fouten leert, maar ik denk dat het nu eindelijk wel gebeurt. Hopelijk. Nee hoor, mocht Benfica toch niets winnen op het einde, is dit seizoen zeker niet Jesus zijn schuld. Nou ja, alleen als hij de beker niet wint.

12 april 2013 om 12:39

Ja misschien moet ik t nuanceren, maar persoonlijk begrijp ik totaal niet waarom Rodrigo tegen Barca in de basis stond ipv een Cardozo.(hij zou zeker 1 van de vele kansen benut hebben daar) Jesus j heeft ook vaak van zijn invencaos zoals met David Luiz tegen Porto en Liverpool op de back positie te zetten. We weten allemaal hoe dat is gegaan. Soms heb ik t gevoel dat ie dat doet puur om op te vallen. Hopelijk wordt er dit jaar wel een prijs gepakt

12 april 2013 om 17:35

Tegen Barcelona was hetzelfde verhaal. Uit tegen Barcelona is praktisch een nederlaag voor elke ploeg. En de competitie staat op de eerste plaats. Benfica speelde na de uitwedstrijd tegen Barcelona, een belangrijke uitwedstrijd tegen Sporting.

Ja, die keren met David Luiz was jammer. Gelukkig gebeurt dat niet meer. Althans, minder en minder.

12 april 2013 om 11:28

Dat is juist de kracht van dit Benfica. Voorgaande jaren rouleerde Jesus niet, waardoor Benfica een geweldig eerste seizoenshelft had maar uiteindelijk met lege handen stond omdat het team het fysiek niet meer aankon.

Vond het qua aanpak geweldig.we controleerde de wedstrijd tot die stomme goal, toen zag het er inderaad naar uit dat het mis kon gaan. Dit is niet aan Jesus te verwijten.

Nee, als Benfica slim is geven ze Jesus zo snel mogelijk een contractsverlening. Ik zie op dit moment geen andere trainer die het beter zou kunnen doen.

Vergeet niet dat Benfica nog niet eens zo lang geleden niks voorstelde in Europa en in de competitie vrij kansloos was tegen Porto.

Twee jaar geleden de halve finale weten te bereiken van de EL. In dat jaar maakte Jesus weliswaar fouten waar we allemaal van stonden te kijken. Maar zeker niet verkeerd.

Vorig jaar bijna de Halve finale weten te bereiken tegen Chelsea. Benfica was zeker niet kansloos en verdiende misschien zelfs wel meer. Vorig jaar mede door de focus op de CL hebben we de competitie laten schieten. Jesus heeft veel shit over zich heen gehad, dat de competitie gewonnen had moeten worden. Maar als hij de CL had gepakt en de competitie had laten schieten was het een held. Hij heeft een keuze gemaakt door een voorkeur te geven aan de CL en dan moet je gewoon ballen hebben.

Dit jaar staat Benfica weer in de halve finale van de EL. Maar je ziet nu wel dat hij de voorkeur geeft aan de competitie en dat snap ik. De EL is niet de Cl.

Het kan gewoon gebeuren dat Benfica aan het einde van de rit weer met lege handen staat. Dan vergeet iedereen dat Benfica gewoon een fantastisch seizoen heeft gehad. Alleen heb je er inderdaad weinig aan.

Maar nu komt de vraag, wie zou het bij Benfica dan wel beter kunnen doen? Benfica is een heel jaar onverslagen geweest!

Nee, ik zeg verleng Jesus zo snel mogelijk!

Forca Benfica!!!!

Mooi voor het toernooi dat Benfica door is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren