Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische voetbalbond verrast met aanstelling Henry als assistent

Laatste update:
/

De Belgische voetbalbond is erin geslaagd Thierry Henry toe te voegen aan de technische staf van bondscoach Roberto Martínez. De voormalig Frans international wordt de tweede assistent van de nieuwe keuzeheer, die onlangs werd aangesteld als opvolger van Marc Wilmots.

Volgens Belgische media wilde Martínez een oud-speler aan de technische staf toevoegen. Het hoefde niet perse een Belg te zijn, waarna Henry al snel in beeld kwam. Henry gaat zijn rol bij de Belgische voetbalbond combineren met zijn werk als analist voor Sky Sports. Hij treedt met inmiddelijke ingang toe tot de staf van Martínez.

Ook de Engelsman Graeme Jones wordt toegevoegd aan de technische staf van België. Hij is sinds 2008 de vaste assistent van Martínez. De Spanjaard Inaki Bergara gaat samen met Erwin Lemmens de keepers trainen.

Het is een goede zet van de KBVB om Thierry Henry toe te voegen aan de technische staf

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zeg, grote naam inderdaad haha, los van de vraag of dit goed gaat uitpakken (valt nog allemaal te bezien) ben ik wel verrast. Als Lukaku weer eens geen bal kan kaatsen kan Titi misschien zijn kicksen nog eens aantrekken, en laten zien hoe het moet

26 augustus 2016 om 12:41

Uhm... Het is een fransman dus die zal niet ff mee doen met belgie..

26 augustus 2016 om 12:47


1 - training misschien?
2 - wat denk je dat zo'n rechterhand van de coach doet?

26 augustus 2016 om 12:49

Op de training kan het wel

26 augustus 2016 om 18:00

We zien Lukaku binnenkort dus een doelpunt binnen dribbelen alsof het basketbal is

Miss moet NL ook maar een buitenlands assistent invoeren, met zo'n grote naam. Zou bij mij zeker wel impact maken als ik profvoetballer was.

26 augustus 2016 om 12:51

België is nu eindelijk eens vol aan het doorpakken om er een ploeg van naam en faam van te maken. Een ploeg met wat bluf en aanzien. Daar horen ook dit soort legendes in de staff bij. Ben er jaloers op, België lijkt het een stuk beter voor elkaar te hebben qua nationale ploeg allemaal dan hier in Nederland. Ook al hoeven namen wat dat betreft niks te zeggen natuurlijk: wij hebben ook v. Basten rondlopen.

26 augustus 2016 om 12:55

Eens, buiten dat om is Henry ook een goede analist gebleken, hij vertoont toch enige kennis van zaken, de waarde die zo'n legende en sterk analist kan toevoegen aan het aanvallende compartiment, is onschatbaar.

26 augustus 2016 om 14:07

Absoluut, ik denk dat Henry een goede rechterhand kan zijn met zijn kennis en statuur.

Meer dan dat zit er overigens niet in wat mij betreft. Legende als speler, laat dat voorop staan, maar door zijn carriëre heen is toch wel gebleken, wat voor legende het ook is, dat hij niet de kwaliteiten van een manager bezit. Egocentrisch, het moest en zou altijd de grote Henryshow zijn, ook als analist. Laten zien wat voor aanvoerder je echt bent door weg te rennen als het moeilijk wordt (arsenal--) barca), terwijl hij zwoer te blijven. De pesterige trekjes naar jongere spelers. Ook als analist vond ik zijn houding veel te arrogant, kijk naar het gedoe met Giroud, of sterker nog zijn kleinerende gedrag naar Robbie Savage.

Legende als speler obv kwaliteit, maar deze dingen hebben mij als Gunner toch érg gestoord aan hem. Fundamentele problemen voor een manager.

Dat België gaat helemaal los met grote namen.

Geniaal.
Bijna onwerkelijk te bedenken dat die straks gewoon op onze bank zit bij de technische staff.

Als ik de selectie van de A-ploeg zie en de selectie van de beloften, met dat potentieel en dat talent en nu hopelijk de goeie coach.

Mag het na 2 kuttornooien eindelijk eens gaan gebeuren!

Niet alleen qua clubvoetbal, maar ook qua landenteam hollen de Belgen ons weer vooruit. Heel goed gedaan zuiderburen. Visie, beleid en ambitie betalen zich op termijn altijd uit.

26 augustus 2016 om 12:56

Benelux competitie maken, daar worden we alle 2 beter van!

27 augustus 2016 om 00:42

Blijf ik ook fan van!

Op het oog toch een hele mooie naam! Kan zeker veel toevoegen aan de ontwikkeling van jongens als Batshuayi, Lukaku en Benteke!

Wow, met zo'n naam in je staf ben ik als Nederlander toch een beetje jaloers op.

26 augustus 2016 om 12:41

Ja wij hebben slechts van Basten, Blind en wellicht Gullit....

Namen als voetballer zeggen niet zoveel.

26 augustus 2016 om 12:52

Wel altijd topanalyses op sky door Henry. Ik denk dat hij als strateeg beter is dan wat bij oranje op de bank zit eigl. Volgens mij gaat het meer daarover dan over een grote naam op zich.

26 augustus 2016 om 13:22

Zoals het er nu naar uitziet komt Gullit niet. De naam Blind (ondanks een gewonnen CL) spreekt ook iets minder tot de verbeelding. Van Basten is wel een grote naam.

26 augustus 2016 om 12:53

ja inderdaad, van basten is een grote naam als voetballer maar als (assistent)trainer bakt hij er weinig van

Geweldige keuze, ervaring,taalkundigheid en uitstraling. Slim met het oog op de verschillen tussen de Vlamingen en Walen aangezien hij Frans is. Dankzij Wenger ,want die wilde niet hij aan bleef als analyticus toen hij deze zomer bij Arsenal aan de slag kon.

En de Knvb blijft maar bij Nederlanders. Ik zou graag een Buitenlandse coach zien bij het Nederlands eftal. Mooie reclame voor Belgie dit!

26 augustus 2016 om 12:55

Wat een onzin. Bij het Nederlands elftal hoort gewoon een Nederlandse coach op de bank te zitten.

26 augustus 2016 om 15:05

Denk serieus dat het geen kwaad kan om eens input van buitenaf te hebben, maar daar zijn we dan weer te chauvinistisch voor.

26 augustus 2016 om 15:05

Denk serieus dat het geen kwaad kan om eens input van buitenaf te hebben, maar daar zijn we dan weer te chauvinistisch voor.

Zijn voetbalintelligentie gaat de Belgische spitsen goed van pas komen!

Gefeliciteerd Belgie! Ik hoop dat het team nu eindelijk als een team kan gaan presteren en dat Belgie naar volle potentie kan gaan presteren. Bij Nederland hadden we blank/donker in Belgie hebben jullie Vlaams/waals, laten we hopen dat Martinez Engels spreekt en daardoor de taalbarriere uitroeit in het team.

In tijden van Nederlandse voetbalmalaise ben ik blij dat onze zuiderbuur goed kan preseteren.

Fantastisch. Ideale man om Martinez bij te staan. Tactisch top en spreekt Frans. Meesterzet van de Kbvb!

Top! Topper waar de spelers veel respect voor zullen hebben. + spreekt Frans wat ook een voordeel is en wat Martinez (nog) niet kan. Ins zowat de voertaal gemiddeld bij de Duivels.

Schitterend wat die Belgen doen. Gewoon verder kijken dan in je eigen vijver. En kijk met wie wij het moeten doen.
En dat allemaal omdat de Knvb zo koppig is om te denken dat het allemaal wel goed komt met een Nederlandse coach aan kop.
Wanneer gaan ze nou eens inzien bij de Knvb dat als we vooruit willen we verder moeten kijken dan ons kleine vijvertje.inderdaad nooit!!!
En daarom zie ik Nederland ook geen prijs voorlopig winnen in de komende pakweg 20 jaar.
Hier hebben ze die houding dat ze alles beter weten, en met die instelling zal je nergens komen.
En dat is ook de reden dat ik denk of bijna zeker weet dat Belgie Nederland voorbij zal streven met alles wat met voetbal te maken heeft. Zelfs in het hockey gebeurt het al whahaha.
Het enige belangrijke wat ze in Belgie moeten doen is aan stadion vernieuwing.
Maar zelfs daar zijn ze al bezig mee.
Mijn club Ajax Amsterdam zal ik never in de steek laten, maar aangezien ik niet meer in Nederland woon word mijn Oranje gevoel ook minder. Gelukkig maar zal je bijna zeggen whahahahaha
Deze leeuwen van Oranje zijn getemd. Bang om te eten. Circusleeuwen noem ik ze.

Oranjeleeuw=circusleeuw

zeer mooie namen allemaal, maar het moet natuurlijk nog iets opbrengen. Het zijn de spelers die op het veld moeten presteren...

Henry lijkt mij een perfecte assistent.

Hij kan Martinez helpen op bepaalde punten waar hijzelf mee te maken heeft gehad in de top en de spelers kijken enorm op tegen Henry. Hij is een goed persoon te hebben in een groep daarnaast heeft hij ook echt verstand van het spelletje zoals hij in zijn analyses laat merken.

Wauw dat is toch best een verassing, Henry als assistent trainer bij Belgie. Denk dat het nog best is goed kan uitpakken, Martinez vind ik een goede coach en met Henry daar zal het vast wel goed gaan. Voordeel dat die Frans spreekt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren