Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische middenvelder bij dopingtest betrapt op gebruik van cocaïne

Laatste update:

Joachim Van Damme moet vrezen voor een flinke schorsing. De middenvelder van KV Mechelen is bij een dopingtest betrapt op het gebruik van cocaïne en is per direct geschorst door de Belgische bond én op non-actief gezet door zijn werkgever. Volgens verschillende Belgische media hangt Van Damme een schorsing van zes maanden boven het hoofd.

Van Damme meldde zich vrijdag gewoon voor de training, maar werd bij de club aangekomen op het matje geroepen door het bestuur. De middenvelder kreeg in een gesprek te horen dat hij zich voorlopig niet hoeft te melden. Het is onbekend of de 24-jarige Van Damme het gebruik van cocaïne heeft toegegeven; hij weigert om te reageren.

Van Damme testte positief op het verboden middel na de verloren wedstrijd tegen Westerlo van 16 januari. De stofzuiger op het middenveld was bezig aan zijn vierde seizoen bij Mechelen en was dit voetbaljaar goed voor veertien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sjezus, wat geraken onze buren snel aan de kook over een beetje coke... Ze moeten niet overdrijven. Cocaine kan ook in de winterstop gebruikt zijn bij een feestje, geen effect meer hebben gehad tijdens de wedstrijd, maar nog wel te traceren zijn geweest.

29 januari 2016 om 13:54

Inderdaad, maar ze moeten dit doen. Reglementen vanuit de Fifa en cocaine is gewoon een verboden middel, ongeacht het feit dat het voor wedstrijden voornamelijk negatieve effecten heeft.

29 januari 2016 om 14:12

Dan vind ik de regelementen van de FIFA overdreven. Ik had toch al weinig met de FIFA, maar deze sporter is 24 jaar en wilde misschien eens ervaren hoe dat voelde. Ik heb zelf geen ervaring met coke, maar kan me voorstellen dat het voor sommige interessant lijkt. Laat die jongen dan een keertje proberen.

29 januari 2016 om 14:17

@De Toekomst: gewoon van afblijven als profvoetballer. Je weet dat het niet mag en dat je ervoor geschorst kunt worden. Als je 35 bent en je carriere voorbij is, dan kun je alsnog net als Wim Kieft je leven kapot snuiven.

29 januari 2016 om 14:32

Ik kan je verzekeren..het is top! Hoef je niet te proberen..is vertel het je nu!

29 januari 2016 om 13:58

Nou die hele zaak met Mutu toen bij Chelsea heel zijn carrière verknald voor een avondje snuiven. Ongelooflijk dat er gasten zijn die zich laten verleiden terwijl ze grof geld verdienen met hun hobby.

Dat moet dan wel recent gebeurt zijn want cocaïne is tot maximaal 5 dagen aantoonbaar in je urine.

29 januari 2016 om 14:11

Volgens mij kan het langer duren voordat het uit je bloed verdwijnt dus in dat geval zou het best een keer een gek avondje stappen zijn geweest in de winterstop of zoiets.

29 januari 2016 om 14:33

Ja maar tot op 5 weken in je haar

Whahaha de stofzuiger op het middenveld xD
Fantastische woordkeuze!

29 januari 2016 om 14:33

Petje af

Jammer. Was één van onze beste spelers.

'De stofzuiger op het middenveld.." Is dit een toevalstreffer?

Balen, toch een van de betere spelers van Brugge. Ik vond hem vroeger bij Heerenveen al sterk spelen en na die mislukte periode bij Porto heeft hij het bij Brugge toch weer goed opgepikt. Ik ben benieuwd wie hem na zijn schorsing in genade gaat nemen.

29 januari 2016 om 15:24

Zo belangrijk is hij ook weer niet voor Brugge hoor!
Ik ben minstens even belangrijk voor Club Brugge vermits we beide niet voor Club Brugge spelen.

Zijn periode bij Hereveen en Porto lijken me ook wat raar vermits die altijd in België heeft gespeeld.

Heb echt geen idee over wie je het hebt maar al zeker niet over Joachim Van Damme!

Ontopic: Is wel spijtig voor Mechelen deed het daar vrij goed. Was toch een van de spelers die altijd meedeed. Maar ja als je de wet overtreed kan je nu eenmaal gestraft worden. Vraag maar aan Adrian Mutu over zijn cocaïne avontuur!

29 januari 2016 om 19:32

Heerenveen? Porto? Denk dat je de verkeerde speler voor ogen hebt. Deze speler heeft geen enkele stap in Heerenveen of porto gezet

'De stofzuiger op het middenveld' hahahahaha geniale beschrijving

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren