Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekritiseerde Ajax-speler vermijdt Instagram: ‘Ik ben gestopt ernaar te kijken’

Laatste update:

Tristan Gooijer is bezig aan een lastig debuutseizoen bij Ajax, zo erkent de negentienjarige verdediger in gesprek met ELF Voetbal. Gooijer speelde tot dusver twaalf officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst en merkt dat er een stuk meer druk bij komt kijken nu hij actief is in de hoofdmacht van de Nederlandse recordkampioen.

Op zoek naar de juiste balans als profvoetballer nam Gooijer onlangs een mental coach in dienst. De vleugelverdediger vindt het niet erg om daarover naar buiten te treden. “Voor mij is het normaal om te werken met zo iemand, maar misschien was dat vroeger niet het geval. De druk vanuit de fans en media was vroeger ook minder, denk ik. Ik ben er niet heel gevoelig voor, maar kan me voorstellen dat je er wel gevoelig voor kunt zijn.”

Na zijn eerste optredens in Ajax 1 kreeg Gooijer veel mooie complimenten. “Een menselijke reactie, maar ik werd toen al gewaarschuwd dat het ook de andere kant opgaat als het eens minder gaat.” Inmiddels heeft de rechtspoot ook de andere kant van de medaille gezien. Gooijer geeft in het uitgebreide interview aan dat hij de afgelopen tijd behoorlijk wat kritiek heeft ontvangen.

Zo was onder meer ESPN-analist Kenneth Perez niet te spreken over zijn prestaties tijdens het thuisduel met NEC Nijmegen (2-2). “Daarmee moet je leren omgaan”, aldus Gooijer, die het niet alleen op nationale televisie moest ontgelden. “Het gaat verder dan de traditionele media, want ik las ook berichten in mijn DM op Instagram.” Gooijer nam een belangrijke maatregel voor zichzelf.

“Ik ben gestopt ernaar te kijken en erover te lezen. Dat zijn dingen die ik ook met mijn mental coach bespreek”, aldus Gooijer, die het belangrijk vindt om af en toe een sessie te hebben waarin hij zijn gevoelens kan uiten. “Nu het persoonlijk goed met me gaat, moet ik die gesprekken juist blijven houden.”

Na eerdere twijfels tijdens zijn jeugdopleiding bij Ajax is Gooijer blij dat hij inmiddels is doorgebroken in het eerste elftal. “Die momenten heb ik zeker gehad, maar er is me ingeprent dat mijn kans vanzelf zou komen als ik geduld kon opbrengen. Dat is gebeurd.” Gooijer, die volgens Transfermarkt 2 miljoen euro waard is, ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2026 vast.

Gooijer speelde tot dusver 823 minuten in Ajax 1, verdeeld over 12 optredens. Daarin wist de vleugelverdediger nog geen bijdrage te leveren aan doelpunten. Wel kreeg Gooijer al een rode kaart. In het thuisduel met Aston Villa (0-0) werd de Noord-Hollander na 86 minuten van het veld gestuurd, nadat hij op onbesuisde wijze zijn tweede gele kaart ontving.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

als buitenstaander is het altijd lastig in te schatten hoe zwaar het allemaal weegt.
het is heel makkelijk om te zeggen, trek je het niet aan. Luister alleen naar je coaches en medespelers, want lekker boeiend wat Henk uit Den Helder van je vindt. Of een Perez die niet meer verbonden is met ajax en een beetje op tv zit te kletsen.

Verder is deze jongen pas 19, en hij is niet minder dan de rest wat ze op rechtsback hebben. Maar wel een heel schril contrast met de vorige backs Dest en Mazraoui natuurlijk. Ik denk ook dat Rensch gewoon weer gaat spelen als iedereen een beetje fit is. Dat is ook geen geweldenaar, maar daar zie ik wel iets meer in.

Het is sneu voor hem dat hij eerder voor de leeuwen is gegooid omdat de beoogde selectiespelers destijds dramatisch waren (zoals Gaaei). Echter denk ik voor volgend seizoen dat een verhuur (zoals Baas aan NEC) hem goed zal doen.

Deze jongens zijn ook te vroeg ingebracht. Want die horen eigenlijk nog te ballen bij Jong Ajax of verhuurd te worden aan een andere club in de Eredivisie. Maar ja door het wanbeleid van de club zelf moesten deze jongens dus doorgeschoven worden.

27 maart 2024 om 14:13

Te vroeg ingebracht en wellicht niet goed genoeg. Die inschatting moet de hoofdtrainer maken. Het is gebleken dat Van 't Schip niet daartoe in staat is.

27 maart 2024 om 16:16

@thebronx, ik denk dat hij wel goed genoeg is. Ik zie bij iedere speler die ingebracht wordt dit seizoen een patroon;

1. eerste wedstrijden tonen ze potentie, ze spelen frank en vrij en zijn een toegevoegde waarde
2. na een aantal wedstrijden beginnen ze grotere fouten te maken, overtredingen te maken, rode kaarten te pakken, kortom het sentiment slaat om. Het lijkt of ze dan mee gaan in het negatieve mentale sentiment.

Ik heb dit bij Hato gezien, bij Gooijer, bij Kaplan, bij Manssverk, zelfs een routinier als Henderson begint minder te spelen.

Ik geloof niet dat dat allemaal met kwaliteit te maken heeft, mentaal, fysiek, qua balans, etc klopt er allemaal geen hout van dit Ajax. En dat gaat dit seizoen ook niet meer opgelost worden. Maar ik weiger te geloven dat al die jongens geen / weinig potentie hebben. Natuurlijk loopt er genoeg spelers tussen die niet goed genoeg zijn, dan denk ik aan bijvoorbeeld Martha, Banel, Gaaei, Medic, Avila, Forbs, en dan mis ik vast nog wat.

Maar ik heb nog wel zeker vertrouwen in Gooijer, Hato, Ramaj, Kaplan, Mannsverk, Henderson, Godts, Rijkhoff, etc. Als de basis goed staat (balans in elftal, goede trainer, mentaal en fysiek fitte/gezonde selectie, etc.) denk ik dat deze jongens zeker goed genoeg gaan zijn voor top ED.

27 maart 2024 om 16:33

Speelt dit probleem niet al langer bij Ajax? Ik kan me nog herinneren dat Bergwijn in zijn eerste wedstrijden een verpletterende indruk maakte. Sindsdien bleek hij uiterst waardevol met zijn doelpunten, maar hij is geen schim meer van de dynamische buitenspeler.

Heel goed. Meer spelers zouden er slim aan doen om van social media af te gaan. Martins indi deed het vgm ook. Alleen maar negativiteit. Sowieso hebben gewone mensen er ook niks aan. Creëert een verstoord zelfbeeld, zonde van je tijd en ze stelen je data

27 maart 2024 om 14:21

Ben het er niet mee eens, wat zijn dit voor slapjanussen, spelen als een drol, en vervolgens bang om geconfronteerd te worden door boze supporters.

Maar als ze goed spelen zijn ze de eerste die zich elke dag laten zien op social media.

Keek een documentaire van Micheal Jordan, en die legde mooi uit hoe hij elk stukje kritiek omzette in brandstof om het nog beter te doen. Die mentaliteit mist de huidige generatie voetballers toch wel een beetje.

27 maart 2024 om 15:42

Alles eens hoor, maar dan nog zie ik geen reden om insta te hebben. Zodat je de hele dag negatieve dingen kan lezen om jezelf te motiveren? Als je jezelf alleen op zo een manier kan motiveren, heb je niet genoeg interne drive

27 maart 2024 om 20:41

@cr7_arsenal

Wie ben jij dat je denkt dat spelers verantwoording af moeten leggen bij fans en fans het recht hebben ze verbaal af te breken?

Even een knul van 19 op het internet met een paar duizend man 'confronteren' en dan hem een slapjanus noemen als hij zo gebukt gaat onder die druk dat hij het weghaald en met een mental coach extra in gesprek moet?

Wees er maar trots op. Hij is geen slapjanus maar mensen als jullie. De emotionele controle van een kind van 5 dat men boos over de grond begint te rollen als een voetballer 3 foute passes geeft.

Het vervelende voor dit soort jongens zijn dat ze eigenlijk moeten spelen in een team dat goed draait, zodat ze kunnen wennen aan het niveau en ze rustig kunnen groeien zonder al te veel druk. Nu wordt van dit soort jongens verwacht dat ze week in week uit presteren, want dat doet Ajax al het hele seizoen niet.

Het is een vorm van media aandacht. Bad publicity is ook publicity. Die jongen moet zich nergens van aantrekken, ene oor in andere oor uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren