Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekersucces Manchester United heeft enorme gevolgen voor Chelsea én Newcastle

Laatste update:

Manchester United wist zaterdag voor de dertiende keer in de clubgeschiedenis de FA Cup te winnen. De 1-2 zege op stadsgenoot Manchester City in de eindstrijd had ook grote gevolgen voor de verdeling van de Europese tickets voor komend seizoen.

Dankzij de winst van de FA Cup verzekerde Manchester United zich op de valreep alsnog van Europees voetbal. The Red Devils spelen komend seizoen in de Europa League.

Manchester United sloot het seizoen in competitieverband af op de achtste plaats. Dat is voor de club de slechtste eindklassering in zijn Premier League-historie. Door het bekersucces werd voorkomen dat de club voor het eerst in tien jaar Europees voetbal misliep.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het resultaat van de FA Cup-finale was bepalend voor de verdeling van de Europese tickets voor komend seizoen. Zowel Newcastle United als Chelsea juichte voor Manchester City, want dan zouden er geen grote veranderingen plaatsvinden.

Door als zesde te eindigen in de Premier League was Chelsea al verzekerd van Europees voetbal, ongeacht de uitslag in de finale van de FA Cup. Door de winst van Manchester United kan Chelsea een ticket voor de groepsfase van de Europa League echter vergeten.

The Blues ‘degraderen’ naar de Conference League, terwijl Newcastle als nummer zeven volledig afhankelijk was van Manchester City. De bekerzege van the Mancunians betekent dat the Magpies komend seizoen helemaal geen Europees voetbal meer spelen.

Verdeling Europese tickets


Champions League: (1e) Manchester City, (2e) Arsenal, (3e) Liverpool, (4e) Aston Villa
Europa League: (5e) Tottenham Hotspur, Manchester United (als FA Cup-winnaar)
Conference League: (6e) Chelsea

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja...Wie heeft er dan uiteindelijk een beter seizoen gehad??

26 mei 2024 om 08:46

Europa League halen en een bekerwinst is wel een stuk beter dan gewoon 8e. Maar goed, het valt nog maar te bezien hoe Jim Ratcliffe erin staat.

26 mei 2024 om 09:38

@bongiorno - Het geluk van Ten Hag is dat er ook geen geweldige coaches vrij zijn. Kijk alleen al hoeveel moeite Bayern Munchen heeft om een trainer te vinden en die zitten in een veel betere positie dan United. Natuurlijk komt Tuchel vrij, maar die lijkt me ook niet in staat om het tij te keren. Daar gaan sowieso wel meerdere jaren overheen.

26 mei 2024 om 08:51

Vind ik uiteindelijk wel. Heeft Europees voetbal gehaald en een prijs gewonnen. Maar wat ik uiteindelijk veel belanger vind, is dat hij met Mainoo, Hojlund en Garnacho voor komend seizoen die 3 jonge PL waardige spelers heeft neergezet. Ook Onana was gister redelijk. Martinez is terug. Ik zou hem gewoon nog een jaar de kans geven. Blij dat ik de finale heb gezien. United gaf City geen enkele ruimte. Schot van Doku was ook een vreemde goal. Niet zo zeer dat City die verdiende. Doku is gewoon een hele vreemde voetballer qua stijl, altijd handig om erbij te hebben. De Bruyne, Haaland, Bernardo werden allemaal volledig onzichtbaar. Goed gedaan van ETH!!

26 mei 2024 om 09:02

Altijd mooi hoe, wanneer het slecht gaat, de spelers van United er niets van kunnen en Ten Hag ‘in de steek’ laten. Maar wanneer het dan eens goed gaat, zoals gisteren, is het ineens volledig op het conto te schrijven van Ten Hag…

26 mei 2024 om 09:06

@Thenry,

Nee hoor, Ten Hag heeft dit seizoen echt wel een paar keer rare fratsen uitgehaald. Daar is die ook vaak genoeg op afgerekend.

Sommige noodgedwongen, sommige eigen keus. Gisteren had die een goed game plan en dat mag dan ook gezegd worden..

26 mei 2024 om 09:06

Vooral de jeugd door laten stromen en een prijs te winnen. Daar is wel waar United voor stond. Imo een goede fundering om verder op te gaan bouwen.

Met een paar goede aankopen en fittere selectie kan United zomaar weer mee doen voor de top 4.

Ik zie dit eerder gebeuren onder ten Hag dan onder een McKenna of Tuchel.

Nja...Haaland en Alvarez kregen nog wel 2 goede kansen voor die goal van Doku. Maar idd werd het middenveld lam gelegd waar zelfs een Foden in topvorm niks in kon brengen.

Zo zie je wat een fitte selectie in staat is en juist wel zich 90 minuten lang gedisciplineerd de tactiek uit te voeren.
Dan is zo'n speler als een Martinez (paar anderen) erg belangrijk

26 mei 2024 om 09:13

THenry, dus jij denkt dat ten Hag de spelers dit seizoen het veld in stuurde en ze vertelde dat ze maar lekker hun ding mochten doen en vooral niet teveel moesten rennen, anders moeten we de shirtjes op 40 graden wassen.

De spelers moeten uiteindelijk de tactiek uitvoeren. Als er aantal dat niet op kunnen brengen valt de tactiek in duigen.

En gister is de techniek goed bekeken. Maar jijnl denkt dus dat de spelers dit zelf bedacht hebben.

En er is genoeg kritiek op ten Hag geweest. Maar gister leek het wel aardig de perfecte kant op te gaan

Zoals elek trainer heb je wel de juiste spelers nodig om een bepaalde tactiek uit te kunnen voeren.

26 mei 2024 om 09:29

Dat dus. Met Fernándes in de spits beginnen en vol de druk op de Bruyne en Foden zetten vanaf het begin. McTominay op 10. Mag gerust gezegd worden dat die tactiek op het conto van ETH geschreven mag worden. Natuurlijk kan je niet een heel PL seizoen in die opstelling spelen, maar hij moest gister iets doen! En Martinez die 2 koppen kleiner dan Haaland is beukt er ook vol in. ETH heeft zoveel kritiek gehad en terecht maar gisteren geen fout gemaakt!

26 mei 2024 om 09:36

Nou is het inerns goed gedaan. Was het geen Nederlands coach geweest dan zou hij bekritiseerd voor het parkeren van bus. Dat is n.l. het spel dat United dit seizoen heeft geetaleerd tegen minmaal alle ploegen uit de linker rij.
Dat is toch echt niet wasr ETH voor werd aangesteld en zijn voorgangers de laan werden uitgestuurd.
Maar de, zoaks ik zo vask heb aangegeven, ligt ondertussen veel lager.
Zowel voor de fans, de critici en ETH zelf.

26 mei 2024 om 09:42

Het punt dat hij maakt is toch duidelijk. Je zegt het zelf. De tactiek werkt niet omdat de spelers niet doen wat er gevraagd wordt. Ergo: het ligt niet aan de tactiek maar aan de spelers.

Dat is toch een heel makkelijke redenering niet?

26 mei 2024 om 09:45

@thenry_228 - Het is ook wel komisch hoe sommigen alles aangrijpen om weer kritiek te hebben op Ten Hag. Het lijkt me duidelijk dat hij het dit jaar niet goed gedaan heeft. Dat mag hij deels zichzelf aanrekenen, maar het is ook voor minstens 50 procent te wijten aan de gigantische puinhoop binnen het voetbalbedrijf. Echt niets is naar behoren. De scouting is een chaos, de faciliteiten zijn enorm verouderd, organisatorisch is het een bende en er is totaal geen technisch overzicht van bovenaf. Ga er dan maar aanstaan.

Nou vind ik beide heren tot op zekere hoogte wat overschat binnen het moderne(!) voetbal, maar als je zelfs Mourinho en Van Gaal er uit kunt laten zien als een stel amateurs, weet je dat er iets fundamenteels mis is met de club. Daarnaast heeft men het telkens over de slechtste notering in de geschiedenis van de PL, terwijl United twee jaar geleden zelfs 2 punten minder had, in 2019-20 derde werd met slechts 66 punten en dat puntenaantal meerdere keren gehaald heeft in de afgelopen 10 jaar. Cijfermatig is er dus wel een nuance.

Maar goed, dat Ten Hag dingen beter had kunnen doen is een feit. Wel mis ik vaak de nuance als er kritiek is. Ik heb jou ook nog niet echt een weloverwogen betoog zien schrijven als het op Ten Hag aankomt.

26 mei 2024 om 09:59

Eerder raar dat als het misgaat iedereen TH de schuld geeft, maar als het goed gaat en hij krijgt er de credits voor dan zijn er weer mensen als jij die dat moeten aangrijpen op TH af te zeiken.

26 mei 2024 om 14:48

Sirius hele sterke reactie, 100% mee eens.

26 mei 2024 om 15:58

@AcMilan73: ik denk wel dat enkele van die City spelers de titel iets te uitbundig hebben gevierd. Sommigen waren duidelijk niet scherp en op de afspraak.

26 mei 2024 om 09:32

Het blijft de slechtste ooit van Man United.

26 mei 2024 om 09:47

De slechtste eindklassering ja... Echter is de concurrentie in de top van de Premier League wel groter. Vroeger was het enkel ManU en Arsenal die de dienst uit maakten. Daar kwam Chelsea bij, terwijl Liverpool en Spurs altijd subtop waren. Nu met al die grote ploegen structureel bovenin is het niet gek als je per ongeluk eens 8e wordt. Het winnen van de FA-Cup redt het seizoen dan wel. Er is nog voldoende perspectief. Laat Ten Hagaar eens de kans krijgen om te laten zien hoe hij een topploeg kan formeren met jeugdspelers en enkele gerichte aankopen.

26 mei 2024 om 09:56

En vergeet Villa niet die uit het niets met Emery een topcoach hebben en wereldseizoen spelen. Feit blijft dat United maar 8 punten onder de top 4 is geëindigd. En maar 6 punten minder dan vorig seizoen heeft. Zo kan je het ook bekijken.

26 mei 2024 om 10:03

Laten we niet doen alsof de PL in het post Ferguson tijdperk zwakker was. Chelsea was er toen gewoon. Liverpool begon te komen onder Rodgers. City was er al. Everton deed het toen nog uitstekend onder Martinez bijvoorbeeld. Arsenal was toen befaamd om zijn top-4 klasseringen en Tottenham speelde toen ook al regelmatig CL.

26 mei 2024 om 12:14

Beter seizoen omdat je de beker hebt gewonnen? Je seizoen is gered. Maar even he. Aston Villa gaat Champions League in. Je hebt gewoon hopelijk gefaald.

Denk dat Chelsea hier ergens wel blij mee is. Met b-elftal richting de halve finale en volle focus op de top 4 komend seizoen.

Nou nou wat een bizarre gevolgen...

Misschien moeten we het eens hebben over het bizar aantal Europese plaatsen dat er naar de topcompetities gaat. Vooral CL, dat is namelijk pas bizar en vergroot de verschillen tussen competities alleen maar meer. Jammer!

26 mei 2024 om 09:13

Kijkcijfers bepalen. Niemand zit te wachten op meer teams uit kleine voetballanden, behalve misschien fans van die teams/uit die landen zelf.
Mij stoort dat totaal niet

26 mei 2024 om 09:27

Le_Prof eens. Ik kijk juist zo graag cl om aan dat erbarmelijke ed niveau te ontsnappen.

26 mei 2024 om 09:33

Chelsea dat een miljard uitgeeft binnen twee jaar in de Conference League hoort eigenlijk niet.

26 mei 2024 om 09:49

Natuurlijk zitten mensen daar wel op te wachten. Die plaatsen bepalen waar het geld naartoe gaat. Daarom worden de topcompetities rijker en verdelen de middelgrote competities de kruimels. Of denk jij dat miljardairs het zien zitten om een club in Engeland te kopen als ze maar 1 CL-plek te verdelen hebben? En wat als Nederland er 4 had gehad? Denk je dan niet dat een club als Vitesse allang een rijke eigenaar had gehad? Het voetballandschap wordt bepaald door geografie en daaruit voortvloeiend geld, heel simpel. Daarom kijk ik voornamelijk nog de Eredivisie en blijf ik liever op de hoogte in plaats van er m'n geld aan te verspillen (met betrekking tot buitenlands voetbal).

26 mei 2024 om 09:58

Kijkcijfers bepalen dat? Geen al te snuggere reactie voor iemand met 1000+ reacties op een voetbalforum. Ooit van coëfficiënten gehoord?

26 mei 2024 om 10:17

En hoe denk je dat ze die punten verzameld hebben? Juist door middel van geld, als ze met de middelen van Eredivisie clubs zouden moeten handelen en een Excelsior 40 miljoen kon neerleggen voor een spits had het er wel even wat anders voorgestaan denk je niet?

26 mei 2024 om 09:16

Inderdaad. Dit zouden ze inderdaad eerlijk moeten verdelen over de landen zodat het weer echt de kampioenenbal is

26 mei 2024 om 09:26

Chuba eerlijk verdelen doet dat niet per se, tenzij je van elk land alleen de kampioen laat komen.

26 mei 2024 om 09:23

Echt hè. Als bijvoorbeeld Atalanta buiten de top 4 eindigt, plaatsen 6(!) Italiaanse teams zich voor de Champions League.

26 mei 2024 om 09:35

Dat is ook zo als BVB de CL pakt, er moet ook geld binnenstromen bij de UEFA. Voor romantici zijn clubs als Ventspils, Otelul, Slovan Bratislava en HJK Helsinki leuk, maar niet voor het grote geld van de UEFA. Daarom is de Conference League voor de winterstop wel geinig, daarna nemen de grote clubs het over.

26 mei 2024 om 22:03

Money rules

Ten Hag heeft wel van Liverpool en City gewonnen. Dat zegt ook iets over de ontwikkeling van United. Hij moet goeie breedte aankopen doen want de basis is gewoon sterk met al het talent dat er rondloopt.

26 mei 2024 om 10:18

Het is inderdaad een zekere progressie want voordien waren zijn resultaten tegen de top echt abominabel. Nu zijn die gewoon matig te noemen maar dat is beter.

Echter is het echt dramatisch tegen de kleinere teams dit jaar. Voetballend is dit zowat het slechtste Man U in jaren vind ik. Er is 1 ding dat echt 10000% beter moet en dat is het voetbal. Dit jaar waren er echt minstens 15 PL teams die beter voetbalden dan Man U.

26 mei 2024 om 11:50

Ik heb 1 competitie wedstrijd gezien van United en dat was dat ze van 2-0 achterstand tegen Aston Villa met 3-2 wonnen wonderbaarlijk genoeg maar inderdaad het was echt slecht. De wedstrijden in de beker waren wel echt sterk. Tegen Liverpool (FA)was weer echt een hele mooie wedstrijd daar zag je weer de volle potentie van Maino en Garnacho en ik zeg je heel eerlijk. Ze zijn allebei echt wereldtoppers.

Ach ja, het gevolg van een seizoen Pochettino: hardop uitspreken dat je een top 4 notering verwacht en eindigen met een 6e plaats en Conference League. Volledig terecht.

Gezien de nieuwe opzet is er geen enkel excuus voor Chelsea om niet ongeslagen en met maximaal 4 tegengoals dit toernooi te winnen. Iets anders dan absolute dominantie zou een schande zijn.

26 mei 2024 om 11:26

Voor Chelsea is het noodzaak dat ze CL spelen. Ze gaan die Conference league niet serieus nemen tegenover de Premier League.

26 mei 2024 om 12:28

Dat is prima te combineren met Conference League. Het een sluit het ander niet uit, zeker in de competitie fase kun je af en toe best met wat Cobham jeugd spelen

26 mei 2024 om 18:25

De arrogantie…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren