Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Been wijst op voordeel voor Vitesse: ‘Het is ook een outsider voor de titel’

Laatste update:

Mario Been acht het niet uitgesloten dat Vitesse tot het einde van het seizoen meedoet om de landstitel in de Eredivisie. De analist vindt dat de mede-koploper, net als Ajax met 21 punten uit 8 wedstrijden, een zeer uitgebalanceerde selectie heeft. Been verwacht desondanks dat Ajax de jaargang 2020/21 afsluit als kampioen van Nederland.

Dat Vitesse momenteel de koppositie deelt met Ajax is volgens Been helemaal niet zo vreemd. "Zij hebben de zaken alleraardigst voor elkaar, met Riechedly Bazoer als extra voetballer in de verdediging, Loïs Openda, Armando Broja en Oussama Tannane als gevaarlijke aanvallers en Maximilian Wittek, die ik een heerlijke back vind", zo analyseert hij op verzoek van het Algemeen Dagblad. "En Vitesse heeft het voordeel dat het van wedstrijd tot wedstrijd kan leven en daardoor minder snel met blessures te maken zal krijgen."

Been voorziet in dat kader problemen voor AZ, dat in tegenstelling tot Vitesse wél actief is op het Europese podium. De formatie van trainer Arne Slot speelt sowieso zes duels in de groepsfase van de Europa League. "AZ is al het hele seizoen Europees actief en levert daarnaast veel internationals aan het grote en kleine Oranje af. Dat gaat tijdens dit propvolle seizoen toch ten koste van de fit- en frisheid", aldus de voormalig coach van onder meer Feyenoord, waar al de nodige blessuregevallen zijn geconstateerd. "Spelers van topclubs hebben überhaupt geen rust. Ik las dat in Engeland al vijftig procent meer spierblessures zijn geconstateerd. Bij Feyenoord valt Haps nu weer weg. Wat dat betreft heeft Vitesse een dik voordeel. Ik zie ze ook als outsider voor de landstitel."

Remko Pasveer weet dat Vitesse een flitsende seizoensstart kent, maar over een eventuele titelstrijd praten vindt hij desondanks niet nodig. "Ajax is natuurlijk met die enorme selectie en al die kwaliteit normaal gesproken de beste. Alleen al qua budget zo ver weg", concludeert de doelman in een interview met Voetbal International. "Maar op het veld waren we niet minder. Daar gaat het uiteindelijk om." Pasveer verwijst naar de 2-1 nederlaag tegen Ajax in september, de enige verliesbeurt tot dusver. "En vergis je niet, Feyenoord staat er ook goed voor. Het is minder sprankelend, maar heel degelijk en het levert punten op. Ze staan er maar drie achter. Dat doen ze goed. Ik vind ook AZ geweldig spelen, maar die hebben al veel ingeleverd tegen de kleintjes. Dat zullen ze ergens terug moeten halen. Voorlopig is Europees voetbal halen ons doel", benadrukt de sluitpost.

Zie jij Vitesse als kandidaat voor de landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vitesse heeft een prima team, maar komen qua kwaliteit en breedte wel wat te kort voor de absolute top. Dat zag je in de wedstrijd tegen Ajax (waar Ajax ook nog eens grotendeels met 10 man speelde als ik het mij goed herriner). Vitesse speelt niet Europees, dus misschien is het risico op overbelasting iets kleiner, maar als er in 1 keer 3 of 4 basisspelers wegvallen (corona) wordt het toch wel een stuk slechter team. Ajax, PSV en in iets mindere mate AZ en Feyenoord kunnen dat beter opvangen. Vitesse zal denk ik met AZ, Feyenoord en Utrecht strijden voor plek 3, wat prima is voor Vitesse.

20 november 2020 om 17:17

Vitesse speelde tegen PSV (2:1 winst) met een compleet nieuw middenveld en zonder Tannane dus er vallen wel degelijk spelers weg.

Natuurlijk zijn wij geen titelkandidaat of outsider. Maar het is gewoon gewéldig dat men eens eindelijk positief over Vitesse praat. We spelen leuk voetbal met een frisse selectie en technische staf. Complimenten hiervoor !

20 november 2020 om 09:19

Heerlijk seizoen inderdaad. Maar bijvoorbeeld een 3e plek zou al een ontzettende stunt zijn! We gaan het over een seizoen zeer waarschijnlijk snel afleggen tegen ajax en psv (feyenoord?). Dusja gewoon genieten, en elke winst op de reeks geeft ons weer eens mooiere uitgangspositie.

Na het lezen van de titel dacht ik dat het grote voordeel was dat vitesse het gewend was om in een leeg stadion te voetballen 😉 Nee zonder gekkigheid, Vitesse heeft een prima team maar ik denk wel dat ze minder zijn dan AZ, Ajax en Psv. Nu heeft az al best wel wat punten verspeeld. Maar als ze 3de/4de worden hebben ze gewoon een fantastisch seizoen gedraaid.

Het ligt er maar net aan hoe goed Ajax en PSV het doen. Het kan zomaar zijn dan die nog maar een keer of 4 a 5 tegen puntverlies aanlopen, dan is Vitesse natuurlijk vrij kansloos. Mochten ze dat niveau niet halen dan kan Vitesse wellicht in de buurt komen. Ze hebben een team zonder zwakke schakels en zijn heel stabiel. Alles moet natuurlijk wel meezitten om Vitesse kampioen te laten worden maar er zijn weleens gekkere dingen gebeurt. Je ziet wel aan Vitesse hoe goed het uit kan pakken als je een andere speelstijl probeert en daar echt voor gaat. Ik weet nog dat de heren van VI dat belachelijk maakte omdat het anders dan normaal was maar Vitesse heeft daar dus echt wel gelijk in gehad.

Nou nou nou, ze hebben een leuke selectie en ze doen het goed. Maar vergelijk ze met PSV en Ajax en ze zijn toch echt een heel stuk minder. Ook in AZ en Feyenoord zit meer dan er nu uit komt. Vitesse zal niet hoger eindigen dan 4e voorspel ik.

Het erg mooie Vitesse gaat hopelijk dit seizoen als tweede achter Ajax eindigen. Ik vind dat dit Vitesse minstens zoveel kwaliteiten heeft als Psv, Feyenoord en AZ en ik verwacht dat Vitesse dit seizoen boven deze clubs gaat eindigen.

Als je de Eredivisie geïsoleerd bekijkt dan zou het fantastisch zijn als een club als Vitesse kampioen wordt omdat de immense CL gelden dan eens niet bij de toch al verreweg de rijkste clubs terecht komen. Eigenlijk juich ik alles behalve Ajax of PSV als kampioen toe.

Al kan je enigszins betwijfelen of Vitesse van de andere clubs dan de beste optie is, aangezien het geld dan waarschijnlijk voor een flink deel gaat verdampen aan het opvullen van de gaten en derhalve dus minder bij de ontwikkeling van de club zelf terecht komt.

Ik ben benieuwd waar we staan als al die toppers tegen elkaar spelen in januari. Vitesse zou evt lachende derde kunnen worden. Moeten we wel onze wedstrijdjes zoals nu ook 'gewoon' blijven winnen

Ik had altijd een seizoenskaart, dus wel jammer dat het uitgerekend dit seizoen niet kan/mag vanwege covid. Laatste jaren was het altijd al wel op en neer betreft voetbal. Relatief weinig daadkracht financieel gezien, maar de selectie was toch altijd redelijk op orde. En nee, geen chelsea 2. De mensen die dat riepen snappen er nog minder van. Dit seizoen is het ook weer leuk om naar te kijken, maar het seizoen is nog lang en verwacht ook zeker nog wel tegenslagen. Wel benieuwd waar ze eind van het seizoen staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren