Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern rondt eindelijk papierwerk af en presenteert concurrent voor De Ligt

Laatste update:

Kim-min Jae mag zich officieel speler van Bayern München noemen. Der Rekordmeister heeft de komst van de Zuid-Koreaan (26) eindelijk bevestigd, bijna twee weken nadat zijn medische keuring plaatsvond. Kim komt over van Napoli, waar hij in zijn eerste en enige seizoen direct kampioen werd. Bayern betaalt in totaal vijftig miljoen euro voor de mandekker.

De presentatie van Kim zat er al even aan te komen. Al in juni bereikte de verdediger een akkoord met Bayern, dat enkele dagen later de ontsnappingsclausule van vijftig miljoen activeerde. Toen Kim ook de keuring doorstond, resteerde alleen nog een stukje papierwerk. Dat is nu ondertekend, waardoor Matthijs de Ligt er officieel een concurrent bij heeft tot medio 2028. In München gaat de Zuid-Koreaan met rugnummer 3 spelen.

De Nederlander lijkt zich echter geen zorgen te hoeven maken. Kim speelde bij Napoli als rechter centrale verdediger, de positie waar normaal gesproken Dayot Upamecano staat. De Fransman maakte afgelopen seizoen geen bijster betrouwbare indruk en lijkt dus wél iets te vrezen te hebben. Trainer Thomas Tuchel heeft daarnaast ook nog de beschikking over Benjamin Pavard, die wel op de nominatie staat om te vertrekken.

Kim, 49-voudig international van Zuid-Korea, kent tot dusver een voorspoedige carrière in Europa. In zijn eerste jaar, het seizoen 2021/22, werd hij namens Fenerbahçe direct verkozen in het Team van het Jaar van de Süper Lig. Een jaar later verkaste Kim naar Napoli. Daar was de Koreaan vanaf moment één sterkhouder en droeg hij flink bij aan de eerste landstitel sinds het seizoen 1989/90. Kim kwam eerder uit voor Gyeongju KHNP en Jeonbuk Hyundai in zijn geboorteland en voor het Chinese Bejing Guoan.

Is Kim Min-jae een aanwinst voor Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goed aankoop van Bayern! Concurrent van de Ligt? Denk eerder dat het ten koste gaat van Upamecano. Vorig jaar op teveel belangrijke momenten door de mand gevallen terwijl de Ligt een stabiel seizoen draaide.

18 juli 2023 om 18:09

Upa draaide een prima seizoen los van die wedstrijden tegen City. Heb je alle wedstrijden gekeken of is het lekker makkelijk om De Ligt op te hemelen en Upa af te branden op basis van 2 wedstrijden? Want zo werkt voetbal niet.

18 juli 2023 om 20:00

Upamecano was na de winterstop best kwetsbaar. Dat waren echt niet enkel de wedstrijden tegen City, al is Upamecano wel getalenteerd natuurlijk. Iedere speler heeft weleens een mindere periode. Echter had Bayern sowieso nog wel een centrale verdediger nodig, want als De Ligt of Upamecano geblesseerd is, zou Bayern wel een probleem hebben. Nu hebben ze drie uitstekende centrale verdedigers die ook nog eens jong zijn. Zelfs Kim-Min Jae is nog maar 26 jaar.

19 juli 2023 om 12:28

Ja sowieso slim om een verdediger te halen, maar dat is natuurlijk de vervanger van Lucas Hernandez die is vertrokken. Om dan te doen alsof de Ligt 110% zeker is van een basisplaats en Upa naar de reserves gestuurd gaat worden zoals een paar leden doen vermoeden, is een beetje overdreven.

18 juli 2023 om 18:14

De Ligt speelt vaak als linker centrale verdediger bij Bayern. Het gaat gewoon tussen Upamecano en Kim voor die andere positie. De Ligt was de beste verdediger bij Bayern het afgelopen seizoen en heeft zeker krediet.

Geen concurrent voor De Ligt maar voor Upamecano. Ik verwacht echt mega veel van het duo De Ligt - Kim. Zin in het volgende BL seizoen!!

19 juli 2023 om 00:36

Gaan ze dit x toch de titel pakken???? Zonder dollen dit is wel een van de sterkste centrale duos in europa straks, verwacht veel!

KMJ wordt op een gegeven moment de beste CB van de wereld, kan haast niet anders. Sinds zijn 1e dag bij Fener wist ik al dat het van korte duur zou zijn, mooi om te zien dat hij is geslaagd bij Napoli en nu weer een stapje hogerop doet. Het is hem gegund.

18 juli 2023 om 18:24

Dan hebben ze straks het beste centrale duo van de wereld, want De Ligt is van het zelfde niveau.

18 juli 2023 om 18:54

Maar niet de beste linkerkant van de wereld

18 juli 2023 om 19:06

Hoezo dat kan haast niet anders? Hij is al 26 jaar en moet eerst nog aarden in bayern.

18 juli 2023 om 19:22

Er zijn wel dingen die hij moet verbeteren en die waarschijnlijk niet verbeterd gaan worden. Zoals zijn passes vooruit, zijn diepe ballen vooruit en het te enthousiaste indribbelen.

Nu nog een top spits erbij en eventueel een winger en Bayern kan zich focussen op de CL.

18 juli 2023 om 19:57

Met name een spits die er minimaal 25 in legt is wel belangrijk. Ook het zwakke punt van Bayern op dit moment. Centraal achterin zit het in ieder geval wel goed met De Ligt, Upamecano en nu dus ook Kim-Min Jae.

Kan iemand een verdediger opnoemen die momenteel beter is dan dit monster?

18 juli 2023 om 18:33

De ligt.

18 juli 2023 om 22:48

Vals... De Ligt "handsbal" is mislukt bij Serie A, Kim Min Jae niet.

19 juli 2023 om 01:35

De Ligt heeft Juventus weliswaar geen transferwinst opgeleverd, maar laten we wel zijn, als je vanuit Juventus naar Bayern een transfer maakt als de duurste aankoop in de clubhistorie, dan ben je toch niet echt mislukt lijkt me?

18 juli 2023 om 18:35

Persoonlijk vind ik zijn snelheid erg belangrijk. Alle andere top verdedigers komen niet in de buurt qua snelheid. Verdedigend is hij onverwoestbaar. Voor mij is hij daarom de beste verdediger van de wereld momenteel. Opbouwend zullen en er vast wel betere zijn. Het is ook niet dat hij niet kan opbouwen ofzo.

18 juli 2023 om 22:13

Araujo is nagenoeg even snel als Vinicius. Die is ook echt razendsnel. Wordt vaak vergeten bij de beste verdedigers.

18 juli 2023 om 18:36

Rúben Dias

18 juli 2023 om 18:43

Hancko

18 juli 2023 om 18:50

Ruben Dias

18 juli 2023 om 19:12

Gvardiol, Ruben Dias, De Ligt en Saliba. Samen met Kim vormen die de top-5 vind ik persoonlijk.

18 juli 2023 om 19:16

Araujo en een fitte Militao mag je daar ook wel bij zetten, het ontloopt elkaar allemaal nauwelijks.

18 juli 2023 om 19:28

Marquinhos, Romero en ibanez dan?

18 juli 2023 om 20:03

Marquinhos ja, Romero en ibanez nee

18 juli 2023 om 20:11

Marquinhos, Militao en Aurajo erbij en je hebt een mooie top-8. Maar goed ieder heeft zijn eigen voorkeur.

18 juli 2023 om 22:59

Persoonlijk vind ik geen van de genoemde namen in de buurt van Kim komen. Als hij bijvoorbeeld een Frans of Braziliaans paspoort had gehad dan was het een no-brainer.

Eerst even zien hoe dit zal gaan. Stap naar de top gaat lukken maar is hij misschien ook menselijk en moet zich even aanpassen?!

Concurrent voor Upamecano bedoelen jullie. Leuke clickbait

Toch knap dat Bayern altijd wereldtoppers weet binnen te halen voor redelijke prijzen in verhouding met de rest van de markt.

Voetbalzone blijft ook lachwekkend door mensen hier die denken dat De Ligt en Frenkie beter zijn dan iedereen

18 juli 2023 om 19:56

Het gaat hier helemaal niet over De Jong en je hoeft maar wedstrijden van Bayern gezien te hebben om te weten dat De Ligt daar gewoon prima speelt. Goed onderbouwd ook...

18 juli 2023 om 21:09

Ergste is nog de drie likes die hij krijgt haha

18 juli 2023 om 21:11

Het gaat hier niet over Frenkie maar iedereen weet wel wat ik bedoel

18 juli 2023 om 21:21

Iedereen ziet vooral iemand die uit een onderbuikgevoel maar wat roeptoetert zonder het te onderbouwen en ook nog eens een misplaatste overdrijving nodig heeft om te denken dat 'ie een valide punt maakt. Nou ja, iedereen? Drie mensen heb je mee, maar je kunt je afvragen of dat nou zo'n compliment is. Als je een statement wilt maken, onderbouw het dan ook met feiten en cijfers.

18 juli 2023 om 22:50

@Sirius Jij bent echt 1 van de weinige waarbij ik het prettig vind teksten te lezen. Dat heb ik ook bij Lierse en Myvision. Blijf dus zo vaak en zo lang mogelijk actief : )

Een club als Bayern heeft, mede gezien hun programma, minimaal 3 cv’s nodig. Dus niemand hoeft bang te zijn voor zijn plekkie

Bij dit soort artikelen staat de naam van de ligt altijd in de titel maar de speler in kwestie, ho maar. Kim is niet eens een concurrent, gewoon een mede verdediger.

Kim echt een beest. Zo sterk als een beer . Goede aankoop van Bayern
Kim , walker en misschien dat Kane nog lukt. Pffff dat word het beste team van Europa .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren