Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern maakt 29 miljoen euro over en presenteert concurrent Mazraoui

Laatste update:

Bayern München heeft zich versterkt met Sacha Boey, zo is zondag officieel wereldkundig gemaakt. De Fransman komt voor 29 miljoen euro van Galatasaray en tekent tot medio 2028 in Zuid-Duitsland. Het was al even bekend dat Boey naar Bayern zou vertrekken.

Afgelopen dinsdag werd al bekend dat Bayern interesse had in de 23-jarige rechtsachter. Van een deal was toen nog geen sprake. Vrijdag zijn de beide ploegen rond de onderhandelingstafel wel tot een akkoord gekomen en zondag is de transfer dus definitief afgerond.

Boey onderging zaterdag de medische keuring, die geen problemen aan het licht bracht. De Fransman speelde dit seizoen al twee keer tegen zijn nieuwe werkgever. In de Champions League troffen beide Europese grootmachten elkaar. In München was Bayern met 2-1 te sterk en in Istanbul won de ploeg van Thomas Tuchel met 1-3.

Bayern had in eerste instantie andere rechtsbacks op het oog, al stond Boey altijd wel op de radar. De Duitse recordkampioen had deze winter nadrukkelijke interesse in Kieran Trippier, maar de Duitsers zagen een bod van vijftien miljoen euro naar de prullenbak verwezen worden door Newcastle United.

Bayerns technisch directeur Christoph Freund heeft bij de Duitse tak van Sky Sport inmiddels laten weten dat de Engelsman definitief niet komt. "We doen alleen dingen waar we honderd procent van overtuigd zijn."

Ook Nordi Mukiele stond hoog op het lijstje van der Rekordmeister. Paris Saint-Germain is echter niet van plan om de Fransman te laten gaan. Dat zou te maken hebben met de krapte op zijn positie in de selectie van de Franse grootmacht.

De 23-jarige Boey moet bij Bayern de concurrentiestrijd aangaan met Noussair Mazraoui, Konrad Laimer en Bouna Sarr. Ook Joshua Kimmich, die wordt gelinkt aan een vertrek naar de Premier League, kan op die positie uit de voeten.

Boey is de tweede aankoop van deze transferperiode. Eerder wist de club Eric Dier los te weken bij Tottenham Hotspur. Voor zijn diensten betaalden de Duitsers vijf miljoen euro.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bayern heeft precies veel moeite om te onderhandelen. Het is weer all-in.
Alleszins is Boey een veel betere optie dan Trippier en Mukiele.
Een klein nadeel is dat de ramadan straks weer begint in de maand maart

26 januari 2024 om 18:00

Voordeel dan weer is, is dat het 4 maanden later zomervakantie is….

😵‍💫

26 januari 2024 om 19:10

Jammer voor Mazraoui, als er 30 miljoen voor je concurrent wordt betaald dan ga je niet veel meer spelen.

28 januari 2024 om 11:56

Dat zeggen ze altijd over Mazraoui en hij weet altijd van zijn concurrenten te winnen. Die jongen wordt onderschat

26 januari 2024 om 19:32

@Bbayern1990 niet getreurd, Sacha Boey geeft altijd 100 procent in elke situatie. Aan hem gaan jullie veel plezier beleven!

Geweldige deal van Gala dit zeg. Maar voor 1 mil gekocht en voor bijna 30x zoveel verkopen. Als ze dit slim investeren in een links- en rechtsback + een fatsoenlijke 8 gaat Fener het heel moeilijk krijgen.
Hopelijk ook hun Europese tegenstander(s).

26 januari 2024 om 19:34

De opbrengsten gaan naar Rennes, zijn zaakwaarnemer en de salarissen van Icardi+Zaha

26 januari 2024 om 20:17

Haha zit het zo diep mijn jong?

26 januari 2024 om 21:48

Rennes krijgt 4mln, zijn zaakwaarnemer een paar %, en de salarissen zijn allemaal betaald.

Ga lekker naar de topic over jullie nieuwe verdediger joh, waar de eerste reactie van een fenerfan is die zelf kritisch is over de nieuwe transfers hasudfhsaudhsaudhsajkhasd

Turkse bronnen melden dat het om 30 miljoen + bonussen gaat, Yagiz Sabuncuoglu heeft het echt nooit mis als het over Turkse transfers gaat dus ik ben benieuwd wat de echte transfersom is. Boey is trouwens dit bedrag dubbel en dwars waard, de beste rechtsback van Gala ooit en verdedigend de beste rechtsback van de CL dit seizoen. Moet alleen nog aan zijn voorzetten werken maar voor de rest is hij in alles een complete rechtsback. Voor 1 mil van Rennes gekocht en voor (hopelijk) 30 mil verkocht, top staaltje onderhandelen van Erden Timur en co. Ik ga in ieder geval zijn Bayern-shirtje kopen.

26 januari 2024 om 18:52

Verdedigend de beste rechtsback van de CL?????!!!!😂🤣Maat kom op hey we hebben allemaal een tv…….

26 januari 2024 om 18:58

Je kan ogen hebben, maar zolang je je hersens niet gebruikt heb je je ogen voor niets. Kijk maar naar de stats. Boey heeft van alle rechtsbacks in de groepsfase van de CL de meeste duels gewonnen. Van alle groepen dus. Wat zegt dat?

26 januari 2024 om 19:04

Gewonnen duels maakt hem nog niet meteen de BESTE rechtsback van de CL.Denk om de BESTE rechtsback te zijn je over meer kwaliteiten moet beschikken.Maar ja jij ziet alles door een rood-gele bril dus deze discussie is zinloos……

26 januari 2024 om 19:07

Ben je dom of doe je alsof? Op basis van de gedeelde stats is hij de beste RB van de groepsfase. De beste zijn betekend niet gelijk voor de totale eeuwigheid slappe oliebol…

26 januari 2024 om 19:10

Ik zeg niet dat hij de beste rechtsback was, ik zeg verdedigend de beste rechtsback. Dat zijn twee totaal verschillende dingen.

26 januari 2024 om 19:20

Jullie weten allebei niet wat jullie aan het roepen zijn.Maak je niet druk over hooguit een jaar kunnen jullie hem weer terug huren want hij gaat gewoon keihard banken in Duitsland.Mazraoui was minimaal 5x beter als hem en zelfs die speelt niet

26 januari 2024 om 19:25

En jij spreekt jezelf tegen; was inderdaad 5x beter. Sacha is hem dubbel en dwars voorbij in de ontwikkeling.

26 januari 2024 om 20:37

Is Carvajal tegenwoordig een ballenjongen dan ofzo? Die speelt dit seizoen zo ongeveer zijn beste seizoen bij Real.

26 januari 2024 om 21:50

"verdedigend de beste"

Statement is 100% waar. Sacha Boey was ongetwijfeld de beste verdedigende RB in de groepsfase CL.

Jij geeft in tegendeel geen enkele argument om die stelling te ontkrachten. Het enige dat ik lees is dat je op je grote teen bent getrapt. Probeer het nu inhoudelijk?

28 januari 2024 om 12:44

Gebruik je hersens... en dan zelf beweren dat Boey de beste RB van dit CL is 🤨

Toen hij de tweeluik tegen Bayern speelde, dacht ik al waarschijnlijk gaan ze hem kopen net als bij kim min jae van fener. Vooral omdat Mazraoui niet optimaal presteert. Hoe hij speelde tegen Bayern had ik nooit over kunnen dromen toen hij pas naar Gala kwam.

Van een nobody naar iemand die de meeste duels heeft gewonnen in de competitie en zijn stempel heeft achter gelaten in de miljardenbal. Het ga je goed Sacha, dankjewel voor alle mooie jaren. Ik had gehoopt dat je een 2e kampioenschap zou pakken met ons maar ik snap het. Je gaat als een legend weg qua prestaties en transfersom. Ik weet dat hij ooit terug zal komen naar ons dus wees niet getreurd broeders ❤️🧡

Goede transfer voor bayern, jammer voor galatasaray. Dubois terughalen van basaksehir kan je wel mee door in de turkse super lig. En linksback ridvan van rangers huren met optie tot koop als hij het goed doet. En nog een goede nummer 8 en we zijn weer kampioen.

This guy is Such-a-Boey

Zo veel plezier gehad aan het spel van deze gozer. Eindelijk ook bevestiging dat het bestuur dus degelijk jong talent weet op te sporen. Echter in het geval van Sacha zou dit ook weer bijna anders verlopen…

Bayern heeft een uitstekende prof binnengehaald die duidelijk werkt aan zijn individuele doelen en dit ook uit kan stralen naar het team/publiek.

Strijder levert GS ff 30 mil op in de winter, niet gek! (Mijn hart huilt tho)

Pffff. We wisten allemaal dat deze dag zou komen, niemand had het zo vroeg verwacht. Toen we met alle moeite van de wereld tegen Istanbulspor wonnen gisteravond, bleek in feite dat we Sacha Boey moesten verliezen, op zijn Turkse gezegde. Ik had gehoopt dat we Sacha nog tot het einde van het seizoen kunnen bewonderen. Helaas…

Wellicht op basis van performance/salaris een van de allerbeste aankopen in de geschiedenis van de Turkse voetbal. Het is absoluut ongekend hoe deze jongen als 3e keus van het afgelopen seizoen zich wist te keren naar de beste speler, als een RB nota bene.

De laatste keer dat ik zo’n affectie voor een speler had was in het seizoen 13/14 met de enige echte Didier Drogba. Ik geloof dat het ook tijd is om mijn foto aan te passen.

Is mij heel goed opgevallen in de duels in de CL, aanvallend en verdedigend vrij sterk, vrij snel en atletisch. Goede back om erbij te hebben, alhoewel Mukiele ook goed had gepasst

26 januari 2024 om 18:55

Mukiele is een te groot risico qua vorm en blessuregevoeligheid. PSG bedong op een verplichte optie tot koop.

Gast heeft een paar goede seizoenen gedraaid in de Turkse competitie maar als je de reacties hier moet geloven was het prime Cafu😂

26 januari 2024 om 19:04

Nee hoor in de CL hele mooie dingen laten zien en notabene tegen Bayern zelf erg goed gespeeld en opgevallen.

26 januari 2024 om 19:15

Je kletst veel maar noem een soortgelijke RB met dezelfde potentie in dezelfde prijscategorie. En Ferdi is geen geldig antwoord!

26 januari 2024 om 19:22

Welke potentie heb je het over gast?Als die zo geweldig is waarom word hij niet opgeroepen voor het nationale elftal??

26 januari 2024 om 21:51

Als 1982 je geboortejaar is ben je veels te oud om dit soort fratsen uit te halen op een online forum, maat.

Niemand heeft het over prime Cafu. Boey is echter wel een van de beste backs in Europees voetbal op dit moment.

Case in point: CL performance tegen Man Utd x2 en Bayern x2.

Probeer nu eens inhoudelijk te beargumenteren waarom Boey niet zo goed zou zijn?

Bedankt voor alles Sasha. Je kwam binnen als onderdeel van een "jeugdproject" destijds en vertrekt als een recordverkoop uit de Turkse competitie.

In de zomer van 2022 werd hij niet meegenomen op trainingskamp en stond hij op het punt te vertrekken. Anderhalf jaar later breekt hij het record van Cenk als duurste uitgaande transfer. Ben benieuwd wat Galatasaray met deze miljoenen gaat doen, hopen dat ze het weer investeren in een speler met restwaarde. Al blijft er volgens mij niet heel veel over nadat de andere partijen hun percentage krijgen. Blijkbaar gaat de helft van de transfersom daarnaast naar de banken vanwege de overeenkomst met de overheid.

26 januari 2024 om 19:46

15% gaat naar Rennes en 5% naar zijn oud-zaakwaarnemer. 20% van 30 miljoen + enkele miljoenen aan bonussen is veel geld, maar er blijft gelukkig meer dan genoeg geld over voor herinvestering.

27 januari 2024 om 09:15

De banken ontvangen de helft van de transfersom alleen weet ik niet of dat na aftrek van de percentages voor 3e partijen is. Indien dat wel zo is, houdt GS 12 miljoen over. Genoeg geld als je er verstandig mee omgaat maar dat is altijd een heel groot vraagteken met Turkse clubs.

28 januari 2024 om 10:05

Tja, zo kan je bij elke uitgaande transfer het bedrag omlaag praten. Ik neem aan dat er bij elke club/transfer geld gaat naar zaakwaarnemers, club dat de speler heeft opgeleid etc.

Daarnaast gaan we twee keer tegen Bayern oefenen en worden de winsten eerlijk verdeeld.

28 januari 2024 om 10:34

Gangstarr, misschien moeten onze clubs juist bij elke transfer het bedrag omlaag praten zodat er geen onrealistische verwachtingen worden gecreëerd. Ik wist bijvoorbeeld niet dat de helft naar de banken gaat en ik denk niet dat ik de enige ben.

28 januari 2024 om 11:53

Hoe kom je er in godsnaam bij dat de helft naar banken gaat omdat er een overeenkomst is getekend met overheid? De overheid gaat daar niet eens over verzin geen onzin. De overheid kan alleen overeenkomsten maken in verband met belastingtechnische betalingen. Galatasaray werkt met een landelijk bekende bank waar onze club 10 jaar lang renteloos geld kan lenen. Er komt alleen een boete als het geld niet binnen 10 jaar terugbetaald wordt. De CEO van deze bank is Congreslid van Galatasaray. Ik ga de naam van de bank niet noemen, omdat Ali Koc al eerder had aangekondigd dat er in Turkije geen gelijke strijd is en dat Gala door banken financieel gesteund wordt. Dit zorgde voor veel ophef destijds op Twitter. Laten we focussen op deze transfer hier heeft Gala heel goed gehandeld. We verwachten 2 nieuwe transfers, weer talenten, en misschien nog een aanvallende speler, mits Tete ook verkocht wordt.

We kunnen Boey veel succes wensen bij zijn nieuwe werkgever. Hij heeft veel voor ons betekend veel Gala supporters zijn verdrietig vanwege zijn vertrek. Ik kan niet eens denken hoe wij ons gaan voelen als Muslera stopt met voetballen

Volgens mij levert de titel niet eens zoveel geld op, puike werk van Gala dus! Wellicht kunnen ze zelf voor 10 Mazraoui ophalen?Die Akman uit de jeugd was dat ook niet een aardig talentje? Minuten die je Ndombele gunt kan je beter aan hem geven

26 januari 2024 om 19:24

Gala heeft naar Mazraoui geïnformeerd maar Bayern heeft hem zelf nodig.

Wow dit is een sterk staaltje onderhandelen van Galatasaray! We hebben nu genoeg budget om een linksback en een middenvelder te halen, misschien zelfs een spits. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat Boey vertrekt omdat we nog Europees spelen maar hij wilde zelf graag deze stap maken en natuurlijk steunen we dat! Boey for President!

Goede transfer van Bayern. Gs moet wel een nieuwe back kopen nu want een echte back hebben ze niet meer.

Dit is wat nu net live is uitgezonden op tv

30 miljoen euro transfersom
- 5 miljoen euro aan bonussen
- Alle inkomsten van twee oefenwedstrijden gespeeld tussen Bayern München en Galatasaray.

Voorwaarden voor de 5 miljoen euro aan bonussen:

- Selectie van Boey voor het Franse nationale team
- Deelname van Frankrijk aan het Europees Kampioenschap met Boey
- Spelen in de Champions League met Bayern München
- Bayern München wordt kampioen van de Bundesliga.

26 januari 2024 om 21:53

Bonussen klinken echt prima haalbaar als ik het zo lees. Denk dat Boey wel wordt opgeroepen als hij een goed seizoen draait met Bayern, en die kans schat ik hoog in gezien de blessures en nood bij Bayern op de RB positie.

Sterk onderhandeld dus.

26 januari 2024 om 22:00

Dit zijn inderdaad bonussen die makkelijk haalbaar zijn. Bayern heeft ruim 10 uur lang onderhandeld met Erden Timur, en PSG was ook geïnteresseerd. Gisteravond kwam Arsenal informeren over Boey, dit maakte Bayern erg gedreven om de deal zo snel mogelijk af te ronden. Besef dat Bayern al een vliegtuig had gestuurd, terwijl de onderhandelingen nog niet afgerond waren

Galatasaray zal hem heel erg gaan missen. Wat een geweldige speler hij. In mijn ogen misschien wel de beste (actieve) rechts achter met Franse nationaliteit.

26 januari 2024 om 23:21

Dat is zeker waar. Boey is momenteel toch wel een van de beste rechtsback in Europa. Dat hij niet wordt opgeroepen voor frankrijk is mij echt een raadsel. Maar dat zal nu wel veranderen nu dat hij voor Bayern gaat spelen.

30 miljoen plus bonussen is een goede deal. Maar ik blijf het gewoon erg jammer vinden dat hij gaat. Had liever gewild dat hij het seizoen zou afmaken bij ons. Achja ik gun het hem.

Goede deal van GS, Boey was gekocht in tijden toen GS de intentie had om veel belovende spelers te halen, dat is hun aardig gelukt. Kerem, Baris zijn de laatste van dat rijtje. Jammer dat ze bij GS daarmee zijn gestopt. Dat de transfersom ook zo hoog ligt, heeft ook zeker te maken met de oud Fenerbahce verdediger min Jae. Bayern heeft na zijn aanstelling, vertrouwen gekregen om spelers uit de Turkse superlig aan te stellen. Strikje eromheen en niet meer over praten.

Van wat ik heb begrepen is het een 30+5 deal en 2 oefenwedstrijden tussen Bayern en Gala waarvan de opbrengsten volledig van Galatasaray zijn. Iemand die dit kan bevestigen?

Edit: er is ook nog een doorverkoop percentage en de oefenwedstrijden in Bayern zijn 50% van Gala.

28 januari 2024 om 10:11

De inkomsten worden 50/50 verdeeld.

De eerste keer dat ik hem zag voetballen, vond ik hem matig. Het zag er allemaal heel onwennig uit. Maar wat heeft hij zichzelf mooi ontwikkeld zeg. Verdedigend betrouwbaar, enorm veel energie en duelkracht.

Ik lees hier en daar 'we geven de titel weg'. Met alle respect, maar we verslaan tegenstanders met Baris op linksback. We kunnen nu ons team versterken, met hopelijk een paar spelers met een Boey profiel.

28 januari 2024 om 11:04

Je hebt met deze transfer de titel al gewonnen wat mij betreft.

De titel levert geen 30mil op.

Galatasaray heeft officieel bekend gemaakt dat het om 30 miljoen euro + 5 miljoen gaat. Mocht Sacha worden verkocht voordat de bonus van 5 miljoen in werking is gegaan dan betaald bayern alsnog die 5 miljoen. Ook zullen er 2 oefenwedstrijden tegen bayern gespeeld worden waar galatasaray 50% van de winst krijgt.

Prima deal voor Cimbom. Hopelijk halen ze nu een linksback, rechtsback, nummer 8 en een nummer 10. Deze 4 spelers hebben we echt zsm nodig.

28 januari 2024 om 11:52

Er staat ook ergens dat Gala een doorverkooppercentage heeft toegepast? Weet jij hier meer van of is dit niet waar?

28 januari 2024 om 14:37

Gala heeft niks bekend gemaakt over een doorverkoop percentage dus ik denk dat het niet waar is

28 januari 2024 om 15:35

Het zit zo Gala krijgt een bonus van €5.000.000 van Bayern onder bepaalde voorwaarden. Maar op het moment dat Bayern hem doorverkoopt, moeten ze verplicht die €5 miljoen betalen

30 miljoen euro is volgens mij op dit moment 1 miljard Turkse lira, dat is 10-15% van de totale schuld van Galatasaray. Er is niets winstgevenders dan jonge spelers goedkoop halen, ontwikkelen en dan doorverkopen maar onze clubs blijven koppig.

Sacha Boey... Wat ga ik je missen. Onze zoon die elke wedstrijd alles gaf. En we keken er pas raar naar op als hij een "off day" had. Omdat presteren normaal was voor deze jongen. Men zegt goed gehandeld, maar hier zat meer in. Op de transfermarkt waarde van 22 miljoen, aangezien zijn groei, potentie en zijn leeftijd was 30 miljoen het minimale wat we konden verwachten. En natuurlijk begrijp me niet verkeerd van een miljoen jaar 30 is heel goed. Maar het kon ook 40 zijn.

Des al niet te min, wilde ik dat Sacha Boey nog effe zou blijven. Tenminste, dat hij 5 jaar bij Galatasaray zou zijn. Zodat hij voor het Turks elftal kon spelen, want Frankrijk verdiend deze jongen niet. Die had allang geselecteerd moeten worden.

Oh oh Sacha Boey, ik wens je alle geluk, plezier en dromen. En hopelijk kom je weer ooit bij Galatasaray terug. Want je gaat shinen daar in Munchen!

28 januari 2024 om 13:09

Ik snap je volledig, maar dat (top)clubs in Europa eindelijk eens 20M+ voor spelers uit de Turkse competitie betalen is ook pas net begonnen he. In Nederland gaan er al jaren spelers voor 30-40-50M+ de deur uit, omdat ze simpelweg presteren.

Ik moet ook zeggen dat Bayern tevreden is met Kim die ook van Fener vandaan komt en hierdoor dus deze keuze hebben gemaakt. Ik hoop dat ze presteren, want dit is ook alleen maar betervoor de Turkse competitie.

28 januari 2024 om 15:40

Ik ben het niet met je eens. Kim moest eerst een tussenstap maken naar Napoli en zich daar bewijzen voordat hij naar de absolute top ging. Hij leverde minder dan 20 miljoen op voor Fener, ik dacht een bedrag rond de 18 of zo. Hier wordt een speler van Gala meteen doorverkocht naar Bayern. Het is tevens de grootste transfersom die ooit is betaald aan een Turkse club

28 januari 2024 om 13:42

Ja, dat moet ik ook inderdaad toegeven. Het blijft de Turkse competitie. Maar ik geloof dat Sacha Boey echt wel een aanwinst zal zijn voor Bayern, is het niet op het korte termijn, zal het wel voor de lange termijn zijn. Sacha Boey heeft ook niet echt in een sterren elftal gespeeld, met mede dankzij Franse Bondscoach.

Maar Kim en Sacha waren echt van een ander kaliber in de Turkse leauge

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren