Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen verslaat ook Union en kan volgende week al kampioen worden

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag opnieuw een zege geboekt in de Bundesliga. Op bezoek bij FC Union Berlin won de ploeg van Xabi Alonso met 0-1, door een doelpunt van Florian Wirtz. Doordat concurrent Bayern München verloor, is Leverkusen volgende week zondag bij winst op Werder Bremen zeker van de landstitel.

Bij de thuisploeg was er een basisplek voor Danilho Doekhi en voormalig Eredivisionisten Robin Gosens en Yorbe Vertessen. Aan de kant van de bezoekers geen Jeremie Frimpong in de basis: hij begon op de bank.

Leverkusen kreeg de beste kansen in de eerste helft. Zo werd een vrije trap van Alejandro Grimaldo gekeerd door Frederik Rønnow, bracht diezelfde doelman ook knap redding op een kopbal van Borja Iglesias en schoot Grimaldo even later net naast. Union was tien minuten voor rust ook even dicht bij een goal, toen Gosens de bal uit een corner in het zijnet kopte.

In de blessuretijd van de eerste helft gebeurde er plotseling een heleboel. Eerst kreeg Gosens zijn tweede gele kaart, toen hij te laat was met een tackle. Union moest dus verder met tien man, en het ging meteen mis.

Een vrije trap belandde via Piero Hincapié op de paal, waarna Odilon Kossounou alsnog leek te scoren. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Meteen daarna werd de scheidsrechter door de VAR echter naar het scherm geroepen, omdat Christopher Trimmel hands zou hebben gemaakt. Dat bleek het geval: penalty voor Leverkusen, en Wirtz zette de bezoekers zodoende op 0-1.

Ook na rust was het Leverkusen dat domineerde en kansen kreeg, maar steeds stond of lag Rønnow in de weg. De Deense goalie wist onder meer invaller Amine Adli en Nathan Tella het scoren te beletten. Aan de andere kant van het veld wist ook Union echter niet meer te scoren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wauw bizar zeg dat Leverkusen gewoon begin april al kampioen kan worden. Maar goed helemaal verdient natuurlijk want zij zijn met afstand de beste ploeg van Duitsland. Bizarre prestatie van Alonso. Want toen hij werd aangesteld vorig seizoen stonden ze 17e! En een klein 1,5 jaar breekt die met Leverkusen de 11 jaar lange streek van Bayern.

6 april 2024 om 21:33

Denk ook dat de scouting en beleidsbepalers dikke pluim verdienen daar. Staat echt een goede mix van ervaring, talent en kwaliteit.

Geweldig, dit gaat Leverkusen hoe dan ook nooit meer weggeven. Dat overigens sowieso al ongeacht het resultaat van Leverkusen en Bayern vandaag. Waanzinnig om te zien wat Alonso daar in 1,5-jaar heeft neergezet. In 119-jaar heeft Leverkusen 2 prijzen gewonnen, nu in 1-seizoen hebben ze kans op 3 prijzen en denk dat ze de beker ook wel zullen winnen ten koste van FC Kaiserslautern. De Europa League wordt wat pittiger doordat ze eerst West Ham United over twee wedstrijden moeten verslaan en daarna in de halve finale AC Milan of AS Roma tegenkomen mochten ze doorgaan, en dan kunnen ze in de finale Benfica, Olympique Marseille, Atalanta Bergamo of Liverpool tegenkomen. Dus dat zal nog een mooie strijd worden.

Ook mooi dat Alonso in ieder geval volgend seizoen nog coach zal blijven bij Leverkusen. Velen roepen dan dat hij na dit seizoen de stap moet maken naar een andere club omdat hij prestaties van dit seizoen waarschijnlijk niet zal evenaren en er verschillende spelers zullen of kunnen vertrekken zoals Frimpong en Wirtz. Maar juist daar lijkt mij de uitdaging in te zitten als trainer en club, dat je na zo'n succesvol seizoen te maken zal krijgen met hoge verwachtingen en ook belangrijke spelers ziet vertrekken. Dan moet je weer opnieuw bouwen, en dat is uiteraard een risico maar persoonlijk zou ik juist daar een grote uitdaging in zien en zou voor mij een reden zijn om te blijven (voor Alonso gelukkig ook).

Dan bewijs je naar mijn idee pas echt dat je een goede trainer bent. Je laat het dan ook langer dan dat ene seizoen zien.

Leverkusen kan voor het eerst ooit kampioen worden. Echt geweldig

Echt ongekend dat ze ongeslagen zijn in alle competities in april.... Begint nu wel allemaal wat moeizaam te gaan, maar alsnog steeds winnen, zo knap.

Niet alleen Alonso verricht daar geweldig werk. Ook Simon Rolfes levert de goede aanpak vanuit het sportieve bestuur. Daar kunnen zelfs Watzke, Zorc en Kehl nog veel van leren. Die drijven liever de spot met Bayern in plaats van met zichzelf bezig te houden.

Ik vind dit het mooiste kampioenschap dit seizoen in alle competities. (Mits Arsenal kampioen zou worden dan niet)
Een beginnende trainer die in zijn 1ste seizoen meteen kampioen wordt in een competitie waar een alleen heerser speelt die 9 van de 10 keer kampioen wordt.klasse

Maar denk dat ik Xhaka dit kampioenschap nog het meeste gun.
Vorig seizoen de titel met Arsenal misgelopen , vaak verguist in het verleden maar juiste stap gezet en heeft die eindelijk een grote prijs welverdiend chapeau!! GRANIT Xhaka

6 april 2024 om 20:08

Daarbij mag je aan toevoegen dat Leverkusen überhaupt nog nooit kampioen is geworden! En dan kan nu nog ongeslagen ook met een bekerfinale

Eindelijk een andere kampioen. Werd te eenzijdig. Mooi voor leverkusen. Zeer verdiend

Yeaah! En ik ben er bij die wedstrijd! Wat blij dst Bayern verloren heeft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren