Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Basisspeler FC Groningen trekt na 150 wedstrijden naar Verenigde Staten

Laatste update:

Johan Kappelhof zet zijn carrière voort bij Chicago Fire uit de Major League Soccer. FC Groningen laat via de officiële kanalen weten dat er overeenstemming is bereikt met de Amerikaanse club; Kappelhof kan een meerjarige verbintenis tekenen en hij reist de komende dagen naar Chicago.

/

FC Groningen kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle al geen beroep meer doen op Kappelhof. De verdediger, basisspeler bij de Trots van het Noorden, had nog een verbintenis tot medio 2017. FC Groningen ontvangt dus een transfervergoeding voor de verdediger.

Kappelhof speelde precies 150 officiële duels in het shirt van FC Groningen. In 2011 werd hij transfervrij overgenomen van Ajax. Hij behaalde twee keer Europees voetbal met de club; in 2015 won hij de KNVB Beker.

Een goede transfer van Johan Kappelhof?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws in mijn ogen! Wens Johan daar heel veel succes en hopelijk komt er een degelijke vervanger.

Mooie transfer voor deze speler. Alleen al in Amerika wonen lijkt me al top. Hoop voor hem dat hij ook veel kan spelen.

29 januari 2016 om 15:12

Nou Chicago wordt je niet blij van, althans ik niet, veel regen, sneeuw en wind, dan nog liever Groningen

Mooie transfer !!! Ik wens Johan Kappelhof het allerbeste toe in de Mls.

Nu hopen dat er een goeie vervanger voor terug komt.

Beste voor beide partijen. Ik was geen fan van hem. Met maduro kunnen we hem prima opvangen. Hoe zit het eigenlijk met veendorp en baas?

29 januari 2016 om 12:11

Veendorp zat afgelopen week bij de wedstrijdselectie volgens mij, maar denk dat beide nog te licht zijn. Daarnaast hebben we Larsen nog op die positie. Voor het vertrek van Kappelhof zal een middenvelder gehaald worden. Holla zou wel een goeie optie zijn. Serero die bij Heerenveen genoemd wordt zou ik ook wel in Groningen willen zien.

29 januari 2016 om 12:29

Ik zag inderdaad dat Veendorp bij de selectie zat. Maakte afgelopen jaren samen met Baas toch een redelijke ontwikkeling door maar opeens hoorde ik niks meer over ze. Een verdedigende middenvelder is wel een must. Holla zou zeker een aanwinst zijn maar ik zie hem niet meer terugkeren omdat hij standaard in de basis staat bij zijn club (Ipwich Town).

29 januari 2016 om 12:38

Holla kwam tekort voor het niveau van Groningen, dus dan voegt hij nu ook niets toe.

29 januari 2016 om 12:41

Danny Holla speelt sinds 2014 voor Brighton & Hove Albion. Komt de laatste tijd maar weinig meer voor in de plannen van de trainer. Speelde ook maar 24 wedstrijden sinds dat hij aangetrokken werd. Dus weet niet hoe jij aan je info komt? Hij zou denk ik wel haalbaar zijn. Las gisteren of eergisteren dat er ook geruchten de ronde gingen dat hij open zou staan voor een terugkeer naar Nederland. Hopen dat die optelsom uitkomt op een transfer naar Groningen.

29 januari 2016 om 13:15

Leuke woordspeling Veendorp nog te licht , heeft de bouw van een snackbar eigenaar. Was in de jeugd op fysiek redelijk , maar ook niet meer dan dat.

29 januari 2016 om 13:18

Eerlijk gezegd alles liever dan Danny Holla.. was in zijn eerste periode ook niet goed genoeg, en heeft nu bijna een jaar op de bank gezeten bij Brighton, een club die nauwelijks beter is dan Groningen. Nee, we kunnen toch wel beter krijgen, en geef anders maar de jeugd wat meer kansen..

29 januari 2016 om 13:34

Ik snap je reactie Texeira. Weinig ritme, en heeft bij Groningen ook maar zelden een basisplaats weten te veroveren. Toch heeft hij wel veel voetbal in zich, en is hij volgens mij ook wel een fel type speler. Juist precies wat we nodig hebben. Nu heb ik niet echt het idee dat er in de jeugd iets aan zit te komen op die positie. Enige wat ik me nog zou kunnen voorstellen is dat je Van Nieff terughaalt van Excelsior, komt daar immers ook niet aan spelen toe. Maar wie weet toveren ze nog wat uit de hoge hoed. Heb ook geen idee hoeveel geld ze voor hem gaan krijgen. Nu nog hopen dat Hoesen ook nog vertrekt, en dan kun je met het beschikbare geld nog wel een degelijke speler halen denk ik. Al wordt de selectie in de breedte dan wel weer een stuk minder heb ik het idee..

29 januari 2016 om 13:39

In de jeugd hebben we Hrustic en de Vos die heb bij Jong Groningen heel aardig doen. Hrustic heeft ookal een contract, dus zou misschien wel doorgeschoven kunnen worden. Rusnak kan ook naar het middenveld, dat Idrissi meer kansen krijgt, ben behoorlijk onder de indruk van hem.

Hoesen mag van mij ook vertrekken, we hebben in principe genoeg spelers die in de spits kunnen. Sorloth, de Leeuw, islamovic en eventueel ook nog Mahi.

29 januari 2016 om 13:47

Islamovic vind ik dus echt helemaal niks, die is altijd meer met de tegenstander bezig dan met de bal. Heeft ook nog eens een zeer matige techniek. Rusnak zou ideaal op 10 zijn, maar goed, dan missen we eigenlijk nog steeds een controlerende speler. Op dit moment heb je er dan eigenlijk twee, en eventueel zou je Reijnen ook nog door kunnen schuiven, al lijkt me dat ook niet echt wenselijk. Een vervanger zal in ieder geval aangetrokken worden, ben wel benieuwd wie het gaat worden. Idrissi is een leuke speler inderdaad, maar moet net als Mahi in zijn begin nog wat meer zijn momenten kiezen. Hij is in ieder geval wel gretig en wil heel graag, zulke jongens kun je er altijd wel bij hebben. Technisch lijkt het me ook een heel vaardige speler.

29 januari 2016 om 13:58

Over Islamovic ben ik het met je eens, maar hij staat nog bij ons onder contract en ik geloof niet dat hij tot nu toe heeft laten zien wat hij kan.
Ik hoop dat Groningen nog een controleur ergens uit het buitenland weet te halen die echt wat toe kan voegen. Ik ga er vanuit dat Jeltema wel zijn lijstjes heeft klaarliggen, dus in principe is er tijd genoeg.

Hopelijk komen ze nog met een vervanger. Veel succes in Amerika Kappelhof en bedankt voor je inzet bij de FC!

Jammer, Nooit zeuren veel tegenslagen gehad en toch altijd 100% inzet! van zulken moeten er meer zijn.. Alleen al de mentaliteit heeft FC Groningen veel geholpen. En toch de meest ondergewaarderde speler van FC Groningen

29 januari 2016 om 12:14

Nou, lag dit seizoen wel een paar keer in een clinch met de supporters.. Dit seizoen maar matig in vorm als controleur, al heb ik hem ook wel goeie dingen zien doen. Als verdediger was hij best degelijk, maar als middenvelder werd wel duidelijk dat dat eigenlijk niet zijn positie was.

29 januari 2016 om 12:19

Hij kon op den duur ook weinig meer goed doen in de ogen van veel supporters. Op het middenveld komt hij niet tot zijn recht maar het is de schuld van de coach dat hij daar opgesteld werd. Zie toch een stuk liever Lindgren-Kappelhof centraal dan Lindgren-Reijnen. Maarja hij is totaal niet onvervangbaar natuurlijk.

29 januari 2016 om 12:22

Absoluut. De Groningen fans zien ook alleen maar de dingen aan balbezit. Niet de dingen die hij doet zonder balbezit. Verschrikkelijk is dat. Kappelhof is netzoals Kieftenbeldt bijvoorbeeld ook heel sterk in het coachen en dat ga je ook missen

29 januari 2016 om 12:23

Ben ik ook met je eens hoor, maar het is natuurlijk nooit verstandig als speler er op in te gaan tijdens de wedstrijd. Gun hem overigens het allerbeste. Zal nooit dat moment in het Stadspark vergeten tijdens de huldiging.

29 januari 2016 om 12:29

Kippenvelmomentje inderdaad, zit een goede kop op die jongen hij redt het wel daar in de VS.

29 januari 2016 om 12:33

@johnstones. Ik vomd kieftenbelt nog wel even wat beter. Zo'n speler missen we nu wel...

29 januari 2016 om 14:50

Oqaiaoaiuqo

29 januari 2016 om 12:16

Helemaal mee eens en wens hem ook veel succes in de VS

Leuke transfer!

Vraag me alleen af of het nou zo slim was om ook Hiariej te verhuren aan Cambuur.

29 januari 2016 om 12:24

Zelf vind ik hiarej veel te licht voor groningen. Dat zag je overduidelijk in de wedstrijd in de Johan Cruijf schaal en de afgelopen wedstrijden tegen SC Cambuur. Dan zie ik liever maduro op die positie.

Mooie stap voor hem, werd overal maar neergezet, nooit gezeurd. Het grote nadeel hiervan is dat Reijnen vrees ik de rest van het jaar een basisplaats behoud dit seizoen. Ik hoopte op Lindgren-Kappelhof achterin, dat stond een stuk sterker dan nu. Desalniettemin is Kappelhof een prima te vervangen speler.

29 januari 2016 om 12:27

Ik hoopte eerlijk gezegd op Lindgren Larsen, maar Larsen heeft ook een beetje een terugslag volgens mij. Ben ook totaal niet gecharmeerd van Reijnen trouwens. Slechte passing, matig in de duels.. Tsja.

29 januari 2016 om 12:29

Nou met Lindgren-Kappelhof achterin kan zelfs een kabouter kopduels winnen.

Jammer! Nu Serero maar ophalen bij Ajax dan maar, wat meer voetbal in de ploeg!

29 januari 2016 om 12:42

Serero zou ik ook graag zien komen. Een bijtertje, maar ook een goede voetballer. Hopen dat we hem voor de neus van onze buren weg kunnen kapen.

Toch had ik veel meer van FC. Groningen verwacht dit seizoen maar het is op het moment drama, huilen met de pet op, niet om aan te zien.
Dat er dan kritiek komt op de vertrekkende speler is meer dan logisch.
Er is momenteel 1 speler die constant presteert en dat is de keeper, de rest is gewoon ver beneden hun kunnen.
Dat überhaupt FC. Groningen nog redelijk te hoog staat is een wonder.
Volgend jaar maar schoon schip maken lijkt me.

Johan Kappelhof succes in America. (top keuze natuurlijk)

Kwam deze jongen niet uit de jeugd van Twente? Krijgen ze, als het zo is, toch nog weer een klein bedragje. Altijd welkom.

29 januari 2016 om 13:15

Nee, Ajax..

Succes daar Kappelhof. Kan vast wel wat toevoegen, want Chicago was vorig jaar hopeloos slecht. Het is daar prima leven, leuke stap. Voegde eigenlijk niks toe aan Groningen, is een zeer degelijke verdediger, maar komt absoluut tekort voor het middenveld, dus ben wel blij dat hij weg gaat.

Mokotjo van Twente is ook een optie zit ik me net te bedenken mocht Serero naar Heerenveen gaan.

29 januari 2016 om 13:27

Maar Twente wil daar weer geld aan overhouden, heeft daar wel een basisplaats he. Ik hoop eigelijk dat ze nog een speler uit Scandinavië op de rader hebben, die doen het altijd goed bij Groningen.

Het schijnt dat ze 3 miljoen voor hem overmaken. Lijkt mij nogal veel voor Johan maar mocht het waar zijn is Groningen natuurlijk spekkoper! Vervangbare speler en wij als fans zijn direct verlost van het probeersel Kappelhof als verdedigende middenvelder.

29 januari 2016 om 13:26

Kun je nagaan dat we evenveel vingen voor Van Dijk

29 januari 2016 om 13:28

3 miljoen lijkt me wel wat teveel. Hij heeft een contract voor anderhalf jaar en was nooit uitblinker. Ik denk eerder dat het rond of net iets onder de miljoen zit.

29 januari 2016 om 13:30

Was trouwens een 'geintje' van fcgradio. Zie de update.

29 januari 2016 om 14:03

Het was ook te mooi om waar te zijn.. Nahja een paar ton dan maar en wat salarisbesparing.

29 januari 2016 om 16:51

Maar Grunn zal ook niet elk bod accepteren lijkt me. Want het is nu vrij laat in januari, en Kappelhof speelt altijd..

29 januari 2016 om 13:37

Ik denk dat we met een paar ton al heel blij mogen zijn. Destijds voor een Bacuna kreeg Groningen maar één miljoen, en die was een stuk jonger en had dus ook meer potentie. Nu hebben clubs in de MLS natuurlijk wel geld, maar vraag me af of ze zoveel geld zouden besteden aan een verdediger/middenvelder, met name als je kijkt waar Chicago Fire op dit moment staat.

Helaas nog nooit zo vaak een speler van achteruit over de middellijn zien verplaatsen en zich dan weer omdraaien en de bal weer naar achteren zien spelen als Kappelhof. Daarom werd de relatie Kappelhof met z'n publiek met de week slechter. Nooit de oplossing vooruit zoekend helaas.
Hij is echter een speler geweest, die nooit heeft gezeurd, op welke positie hij ook werd neergezet. Eigenlijk te lief voor die harde profwereld. Ik gun hem desondanks nog een hele mooie carriere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren