Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bart Vriends schrok van ontmoeting met Baudet: ‘Hij zegt waanzinnige dingen’

Laatste update:

Bart Vriends is niet alleen verdediger van Sparta Rotterdam, maar is ook actief in het medialandschap. Hij heeft een wekelijkse rubriek in praatprogramma De Vooravond en maakt sinds vorig jaar wekelijks de Cor Potcast met collega-voetballers Maarten de Fockert en Thomas Verhaar. In de podcast 'waar randzaken, bijzaken en een beetje voetbal dwars door elkaar heen lopen', waren in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart diverse politici te gast. Aan het gesprek met Thierry Baudet bewaart Vriends geen goede herinneringen, vertelt hij in een interview met de Volkskrant.

Vriends noemt de uitzending met de Forum voor Democratie-voorman 'erg taai en ongemakkelijk'. "Ik vond hem vanaf het begin onaangenaam, ongeïnteresseerd en provocerend. Hij wilde onze hand schudden. Toen we weigerden, zei hij: ‘Geloven jullie in die onzin?’", blikt Vriends terug. "Hij zegt waanzinnige dingen, en dan is het niet heel raar als je daar wat tegen inbrengt. Direct kwam die reflex dat we hem aan het framen waren. Alsof we doorgewinterde journalisten of politici zijn die het al jaren op hem voorzien hadden, in plaats van drie nieuwsgierige profvoetballers."

Vriends, die een bachelordiploma Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam behaalde en daarna de master Journalistiek deed aan de Erasmus Universiteit, staat in de voetballerij onder meer bekend om zijn algemene kennis en maatschappelijke betrokkenheid. "Sinds ik heb meegedaan aan De Slimste Mens en er een filmpje rondging op internet waarin ik allerlei hoofdsteden over de hele wereld opnoem, word ik weleens neergezet als de slimste speler in de Eredivisie. Maar dat is niet zo, hoor", knipoogt hij.

In het interview wordt de 29-jarige Spartaan een dilemma voorgelegd: 'diepe denker of druistige doener'? "Ik kies voor diepe denker, hoewel je als voetballer het best alleen maar kunt denken: ik ben gewoon de beste. Ik vind die zelfverzekerde types, zoals Memphis Depay, mateloos fascinerend. Zo’n mindset helpt heel erg. Twijfelen is een slecht idee in topsport", beseft Vriends. "Het is overigens niet zo dat je, als je hoogopgeleid bent of makkelijk kunt leren, ook op het veld de slimste dingen doet. Dat kun je aan mijn spel wel zien, haha."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren