Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona zet transferclausule op 500 miljoen: ‘Ik blijf niet voor het geld’

Laatste update:

Samuel Umtiti werd de afgelopen maanden in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona, waarbij vooral de grote clubs uit de Premier League geïnteresseerd zouden zijn in de 24-jarige Fransman. Zondag maakte hij echter een einde aan alle speculatie door aan te kondigen een nieuw contract te ondertekenen en maandag zette hij zijn krabbel onder een tot 2023 doorlopende verbintenis, waardoor zijn transferclausule wordt verhoogd van zestig miljoen euro tot vijfhonderd miljoen.

“Ik ben erg blij en trots dat ik mag verlengen bij Barça, ik was een beetje nerveus aangezien dit een droom is die nog steeds voortduurt. Vanaf de eerste dag voel ik me hier op mijn plek en ik kon Barça niet verlaten, aangezien dit mijn thuis is geworden. Er is over veel dingen gesproken, maar het belangrijkste is dat ik hier blijf, samen met de beste spelers bij de beste club ter wereld”, vertelde hij op een persconferentie.

Umtiti gaf aan nerveuzer te zijn dan toen hij in eerste instantie de overstap maakte naar het Camp Nou: “Omdat ik nu weet dat ik erg veel geluk heb dat ik voor Barcelona mag spelen. Toen ik hier kwam zat ik mijn eigen kleine Olympique Lyon-wereldje en had ik nog niet door dat ik met de beste spelers ter wereld zou gaan spelen. Nu ik deze bijzondere momenten heb meegemaakt met mijn ploeggenoten en de fans, ben ik erg blij.”

“Ik blijf hier niet voor het geld, het is niet dat ik er niets om geef, maar de cijfers vormen geen probleem. Ik ben hier om prijzen te winnen, net als Andrés Iniesta heeft gedaan. Hij heeft alles gewonnen, hij is een voorbeeld en ik wil hetzelfde bereiken. Ik weet zeker dat we een spectaculair team zullen houden, we hebben goede spelers aangetrokken en zullen volgend seizoen meestrijden om alle prijzen. De Champions League is wat mij betreft de beste competitie en die moeten we winnen, ik denk dat we daar volgend seizoen veel harder aan zullen werken.”

Denk jij dat Samuel Umtiti de komende vijf jaar bij Barcelona blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Heel blij hiermee. Heeft zich echt geweldig ontwikkeld en vind hem een van de betere Cv's van Europa. Vult Pique ook perfect aan, blij dat hij nog vele jaren bij Barca blijft.

Van 60 naar 500 miljoen, hoeveel gekker gaat het nog worden..

4 juni 2018 om 13:04

Logisch toch? 60 miljoen leg je zonder twijfelen op tafel voor zo'n topper. 500 miljoen betaald niemand en dan hoeft Barca zich dus geen zorgen te maken.

Ik denk dat je het punt van die hoge afkoopsom niet snapt. Barca verwacht heus niet dat iemand dat ooit betaald. Het tegenovergestelde net.

4 juni 2018 om 16:32

"Ik denk dat je het punt van die hoge afkoopsom niet snapt. Barca verwacht heus niet dat iemand dat ooit betaald. Het tegenovergestelde net."

Dat zeiden ze en dachten ze ook van Neymar

4 juni 2018 om 17:57

Zit een verschil tussen 222 miljoen voor een Braziliaanse superster die een megabedrag aan commercie waard is of een Franse centrale verdediger, die weliswaar wereldtop is, maar commercieel veel minder interessant dan Neymar.

4 juni 2018 om 13:04

Die van Benzema en Ronaldo zijn het dubbele. Overigens zijn clausules verplicht in Spanje, verandert voor de rest vrij weinig, alleen dat Barca nu geen poot heeft om op te staan bij 500 miljoen in plaats van 60.

4 juni 2018 om 13:08

Das puur om er voor te zorgen dat er geen enkele club heb zomaar kan weghalen. Barca verwacht ook niet zoveel voor hem te vangen.

Maar dreigde wel met een vertrek omdat ze niet genoeg wilden betalen...

Dat is overigens geen kritiek, ik gaf Umtiti groot gelijk. Een van de sterkhouders, jong, perfect voor Barca en op deze leeftijd al een van de beste op zijn positie wereldwijd. Ik vond zijn salaris belachelijk relatief gezien en ik begreep volledig dat hij ontevreden was. Maar dan daarna zo'n reactie is ook niet serieus te nemen helaas.

4 juni 2018 om 13:08

Haha precies, net alsof Messi voor een appeltje eitje bij barca blijft of Ronaldo. Voor de heren draait het om geld en terecht ook, dit is allang geen hobby of spelletje meer.

4 juni 2018 om 13:15

We moeten ook niet alles geloven dat in de media wordt geschreven he. Anders kunnen we de wandelgangen ook wel als feiten gaan interpreteren. En zaakwaarnemers willen ook een zo groot mogelijke slag slaan bij elke transfer of contract bijtekenen dus die gaan sowieso een beetje moeilijk doen om de centen. Spelers willen graag blijven, maar als dat kan met een beter salaris, waarom dan niet?

4 juni 2018 om 13:57

Geld hoeft niet altijd als materialistisch gezien te worden.

Ik denk dat hij een teken van waardering wou zien voor zijn prestaties van de afgelopen jaren. Dit heeft hij echt verdiend.

4 juni 2018 om 14:22

Het is inmiddels standaard geworden, zeg een keer tegen een journalist dat je naar United gaat en je loon gaat omhoog. Kroos, Pique, Ronaldo, iedereen doet het.

Ze zijn deels wakker geworden in bestuurd bij Barcelona, die hebben de afgelopen jaren genoeg siesta's gehouden. Eindelijk tonen ze eens wat Real Madrid ook al jaren doet, zo moeilijk is het toch niet?

Al die mooipraterij van die spelers... eerst dreigen, dan nooit weg hebben willen gaan. Net als al die gasten die hun medespelers de beste van de wereld vinden.... hypocriet wereldje.

Tijd voor de bond in Spanje om hiertegen op te treden, gaat werkelijk het doel voorbij van de transferclausule. Dit is niet een grens bepalen waar een speler tegen goed bod weg mag, maar gewoon zekerheid inbouwen dat niemand het kan betalen.

Op deze manier kan je beter de verplichting om een clausule op te nemen weghalen, gaat alleen maar om te zorgen dat niemand meer weg kan. Ze hebben goed geleerd van de soap Neymar.

4 juni 2018 om 14:55

Wat is het doel dan precies van het opnemen van een clausule?

4 juni 2018 om 15:11

Dat is precies het doel! De verplichte transferclausule geeft de speler meer macht aan de onderhandelingstafel. Want waarschijnlijk heeft Umtiti een forse salarisverhoging gekregen in ruil voor deze hoge afkoopsom. Als een speler in de toekomst wil vertrekken en dus een 'relatief' lage fkoopsom wil, zal die genoegen moeten nemen met een lager salaris.

Zeer tevreden dat deze geweldige tank bijgetekend heeft, was namelijk een van de redenen dat we afgelopen seizoen zo weinig doelpunten incasseerden en wedstrijden naar ons konden trekken.

Ik denk dat volgende seizoen Barcelona een grotere stap zal proberen te zetten richting de CL en de competitie en Copa wellicht beide zal gaan verliezen. De risico is dat je dan zonder bekers komt te staan als je niet beetje geluk en hoop goede wedstrijden speelt in de CL, want laten we eerlijk zijn daar speel je tegen de beste ploegen in Europa en zonder een beetje geluk wordt het verdomd lastig die te winnen.

Real heeft denk ik Barcelona redelijk wakker geschud met driemaal op rij de CL te winnen. Ik zou het ontzettend leuk vinden als we volgende jaar in halve finale of zelfs de finale Real treffen en ze eindelijk van de troon te stoten, maar dromen kan altijd haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren