Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona weet met scorende Frenkie de Jong eindelijk weer eens te overtuigen

Laatste update:

FC Barcelona heeft zaterdag een eenvoudige overwinning in LaLiga geboekt. De ploeg van Xavi was met 4-0 te sterk voor Getafe dankzij treffers van Raphinha, João Félix, Frenkie de Jong en Fermín López. Door de zege nemen de Catalanen de tweede plaats over van Girona, dat maandag nog wel in actie komt tegen Rayo Vallecano.

De Jong vormde net als in de afgelopen weken een middenveld met Andreas Christensen en Ilkay Gündogan. De zeventienjarige Pau Cubarsi kreeg het vertrouwen als centrale verdediger.

Ook in de voorhoede voerde Xavi wijzigingen door. Pedri en Lamine Yamal begonnen midweeks in het Champions League-duel met Napoli (1-1) nog in de basis, maar moesten tegen Getafe genoegen nemen met een plek op de bank. Raphina en João Félix mochten zich als vervangers vanaf het eerste fluitsignaal laten zien.

In een matte openingsfase viel er voor het publiek in Barcelona weinig te genieten. Het enige echte gevaar kwam via Gündogan, die zijn inzet met de hak uit een hoekschop rakelings over de lat zag gaan.

In de twintigste minuut kwam Barça eigenlijk uit het niets op voorsprong. Jules Koundé stuurde Raphinha de diepte in, waarna de aanvaller een vrije doortocht had richting doelman David Soria. De Braziliaan profiteerde van een dekkingsfout bij Getafe van linksback Djené en schoof koel binnen: 1-0.

Op slag van rust kon Raphina na een pass van Christensen opnieuw alleen door richting de sluitpost van Getafe. Waar hij bij de openingstreffer zelfzuchtig was, besloot hij ditmaal wél breed te leggen op João Félix. Zijn pass was echter veel te hard, waardoor Barcelona vergat de marge te verdubbelen.

Het leek de thuisploeg vroeg in de tweede helft bijna fataal te worden, toen een afstandsschot van Luis Milla door Marc-André Ter Stegen met moeite tegen de paal werd gewerkt. Hierna liep Barça uit naar een simpele zege.

Christensen zocht met een slimme loopactie de ruimte achter de laatste lijn van Getafe en gaf in één keer hard voor op João Félix, die van dichtbij mocht binnenschieten: 2-0. Robert Lewandowski zag hierna nog een doelpunt afgekeurd worden, maar De Jong voerde de score alsnog verder op. Raphinha legde terug op de Oranje-international, waarna de middenvelder de hoek voor het uitkiezen had: 3-0. Het slotakkoord was in blessuretijd voor López, die uit de rebound doel trof.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4-0 winnen en geen doelpunten tegen nou was Getafe ook wel bizar slecht maar zo'n uitslag is toch een tijdje geleden en daarom extra lekker, Raphinha had een hattrick kunnen hebben en Lewy hebben we weer veel te weinig gezien het is nog verre van goed wat we laten zien maar vanmiddag heb ik toch wel een paar lichtpuntjes gezien en laten we daar op doorgaan Visca Barca🔵🔴

24 februari 2024 om 18:19

Getafe was misschien matig, maar Barcelona combineerde een paar keer ook wel sterk. Iets wat ze echt zelden doen dit jaar. Was echt verrast met wat ik zag.

Raphinha speelde goed, maar er mist toch iets aan hem. Als hij richting goal gaat ben je nooit zeker of hij scoort. die bal die hij breed wilt leggen op Joao Felix voor leeg doel bijvoorbeeld, of die bal waar hij diep gestuurd werd en hem met rechts keihard over en naast schoot.. dat moet echt beter, tegen Getafe boeit dat niet zoveel, maar tegen goede tegenstanders moet er meer rust in.

24 februari 2024 om 18:30

Zeker, zoals ik al zeg waren er een aantal lichtpunten die we al een tijdje niet meer gezien hebben ook wel eens lekker om dan gewoon relaxed naar Barca te kijken Verder heeft wat jij over Raphinha zegt wel een beetje heel onze aanval doelpunt te maken is dit seizoen echt een probleem gelukkig was dat vanmiddag niet het geval

25 februari 2024 om 00:42

Haha Pedri16 volgens mij hebben we de Raphina discussie al eens gevoerd. Ik blijf groot fan van hem en durf zelfs te zeggen dat hij een groot aandeel heeft gehad in het kampioenschap vorig seizoen. Hij brengt verdedigend echt wat extra’s en heeft ook als enige buitenspeler een goede voorzet, daar heeft Lewa vorig seizoen veel aan gehad. Daarnaast vind ik dat hij het spel goed kan lezen en daarom juist in die posities komt, al ben ik helemaal met je eens dat het afwerken veel beter kan.

Die eindpass op Felix vond ik heel menselijk. Komt voor de 3e keer in die positie en zal denk ik ergens hebben gevoeld dat hij een keer moest afleggen, laat het nu net de meest onlogische keer zijn.

Waar kwam dit spel ineens vandaan joh? Ik ging met niet hele hoge verwachtingen zitten, maar wat speelde Barcelona goed zeg! Combinatie na combinatie, soms voerden ze het tikken zelfs te lang door in de 16 van Getafe. Echt blij verrast met wat ik hier gezien heb. Hopelijk houden we dit vast.

Ohja, Pau Cubarsi is echt niet normaal. Net een maandje 17, en die doet gewoon niks fout. Defensief ongelofelijk rustig, aan de bal misschien wel de beste verdediger van Barcelona. Hij blijft maar ballen het middenveld in spelen, strak keihard laag perfect in de voeten. Wat een talent is dat zeg. Hopelijk groeit hij door en stagneert hij niet.

24 februari 2024 om 18:27

Beetje nuance op zn plek. Eerste helft was weer super frustrerend en frenkie was heel slecht. Wel goed dat we de lange pass achter laatste linie wilde maken gebruikmakend van raphinhas snelheid. Dat heeft xavi goed gezien.

Tweede helft kon getafe het minder opbrengen. Die waren ook gewoon erg slecht.

24 februari 2024 om 18:39

Mwah, ligt er aan hoe je er naar kijkt. Als City zo speelt als Barcelona vandaag ben je teleurgesteld.

De lat ligt wat mij betreft nou eenmaal heel laag bij Barcelona, dit vond ik echt hartstikke prima. Ja Getafe was slecht, maar dat kwam ook deels door Barcelona. Frenkie eerste helft paar keer dom balverlies inderdaad, defensief wel prima. Tweede helft herpakt hij zich en was hij goed.

Felix blijft een mooi weer voetballer.

24 februari 2024 om 18:46

Waar ik blij mee ben is dat kounde eindelijk eens bereid lijkt te zijn om RB te staan in 4 mans verdediging. Het scheen dat hij hier moeilijk over zou doen. Maar heeft het aardig gedaan net als vorige wedstrijd. Cubarsi doet het ook aardig en kan dan 1 van de CB plekken invullen.

25 februari 2024 om 00:45

Ik vond Kounde (ook) op RB best een zwakke wedstrijd spelen. Als we nu eens een goede RB hadden dan zou ik hem meteen van de hand doen. Araujo en ook Christensen kunnen nog velen jaren mee als RCV en zijn veel stabieler.

25 februari 2024 om 06:33

Christensen is niet vaak fit en we zien hem nu soms ook in het middenveld waar hij het ook redelijk doet. Ik vind hem veel minder stabiel door zijn blessure verleden.

Hoewel Kounde niet geweldig was kan hij een hoog niveau halen en is vrij flexibel in waar de coach hem kan opstellen.

Een heel sterk Barca gezien vandaag, wel veel kansen gemist.
Een Barca dat met wat meer vertrouwen voetbalt, is toch een heel ander team dan een paar weken geleden.
Volgende week Bilbao uit, heel zware wedstrijd, maar heb nu wel meer vertrouwen als Barca fan

24 februari 2024 om 18:20

Eerlijk, je grote vriend Christensen was hartstikke prima op het middenveld vandaag toch? Aan de bal natuurlijk geen Frenkie/Gündogan maar defensief voegt hij wel wat stabiliteit toe. Hopelijk houdt hij dit vol.

24 februari 2024 om 18:25

Ben daar echt geen voorstander van, maar Xavi is een heel koppige trainer.
Vandaag kwam hij ook niet echt onder druk te staan.
Vond het ook raar dat hij na de 3-0 Araujo niet wou wisselen, als hij geel zou pakken dan zou hij Bilbao missen

24 februari 2024 om 18:33

Ik vind getafe uit niet echt een graadmeter.

24 februari 2024 om 18:41

Dat kan dat je daar geen voorstander van bent dat is ook niet erg, ik weet ook niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Voetballend lever je vrij veel in voor defensief wat meer zekerheid.

Vond hem wel prima vandaag. Eerst liep hij nogal in de weg in de opbouw, nu was het wel degelijk vond ik.

Voor het eerst in lange tijd dat ik barcelona een wedstrijd makkelijk zie winnen!?


Elke keer was het dan 1-0 of 2-1 winst. Vaak dankzij een penalty in de laatste minuut uiteraard.

24 februari 2024 om 18:34

Haha wat een tekstboek voorbeeld van recency bias. Maar goed, tenminste toch dit keer 1 terechte opmerking in jouw bericht. Barcelona wint inderdaad zelden overtuigend dit seizoen wat voornamelijk te maken heeft met de verdediging. Qua aantal doelpunten gemaakt nog steeds gelijke tred met Real, wat toch bijzonder is met een stevige achterstand op Real en de kritiek op de aanval van Barcelona.

24 februari 2024 om 18:43

Hoezo is dat bijzonder dan met die stevige achterstand? Als je kijkt naar het aantal tegendoelpunten dan zie je waarom die achterstand zo stevig is. Jullie verdediging won vorig jaar ook La Liga. Daar win je nou eenmaal titels mee.

24 februari 2024 om 19:08

Waar is de recency bias? Is toch al van Betis geleden dat Barca zo comfortabel won? En de laatste maanden volgens mij maar liefst 6x bij een gelijke stand in de laatste 10-15 een strafschop gekregen. Daarmee impliceer ik niets, ik vraag me af wat Dries verkeerd zegt.

24 februari 2024 om 21:15

Gaat dus over "vaak dankzij een penalty in de laatste minuut uiteraard", wat letterlijk 1 keer gebeurd is dit seizoen....namelijk de laatste wedstrijd tegen Celta. Goedkoop provoceren dus.

Verder duidelijk dat een goede defensie je titels kan bezorgen. Dat is net het punt dat ik indirect maakte aangezien dus qua gemaakte doelpunten Barcelona niet onderdoet voor Real. Vind ik toch een bijzondere statistiek als je het vormpeil van beide teams bekijkt.

24 februari 2024 om 21:24

Zoals ik zei: veel meer de laatste maanden...

Wat dacht je van de wedstrijd tegen Las Palmas? 1-1 tussenstand, strafschop in minuut 93.

Of die bekerwedstrijd? 2-2 tussenstand, strafschop in minuut 88.

Dat zijn al 3 voorbeelden dit jaar alleen en februari is nog niet eens voorbij.

Ik kan me ook late strafschoppen herinneren tegen Alaves en Osasuna volgens mij, beide met een 1-1 tussenstand en uiteindelijke 2-1 winst voor Barca.

'letterlijk 1 keer gebeurd dit seizoen' ja hallo. Dat jij je eigen team schijnbaar niet zo nauwlettend volgt maakt niet dat iemand anders goedkoop provoceert?

24 februari 2024 om 21:25

Oke, oordelen dat je je eigen team niet volgt is goedkoop, lastig te onthouden soms. Maar neem even 2 minuten de tijd om ergens over na te denken en google te openen voor je iets wegzet als goedkoop provoceren.

24 februari 2024 om 21:38

Welke bekerwedstrijd real8Madrid? Bedoel je barbastro? Want daar kreeg Barcelona er een bij een 2-1 voorsprong. Die scoorde Lewandowski waarna Barbastro in 90+6 ook een penalty kreeg, eindstand was 3-2.

24 februari 2024 om 21:50

Die ja, Lewa kreeg in minuut 88 een strafschop. Niet bij een gelijke stand dan inderdaad, mijn fout.

24 februari 2024 om 21:55

Veel meer de laatste maanden en dan kom je met 1 extra voorbeeld af dat ik inderdaad over het hoofd had gezien. Wat een hoofdzonde. Dat je me op basis daarvan probeert te veroordelen zegt meer over jou dan mij. Ik volg ze btw zo goed dat ik me nog heel goed herinner dat Barcelona uitgerekend tegen Real een 100% penalty (op Araujo) niet kreeg bij een 1-0 tussenstand waarna de wedstrijd uiteindelijk 1-2 verloren ging.

Denk je oprecht dat die trollaccount zo'n analyse doet om die claim te maken? Recency bias amigo. Begrijp niet goed waarom je zo in het defensief gaat om zo'n duidelijk geval te verdedigen.

24 februari 2024 om 22:09

Dat zijn 5 voorbeelden in totaal sinds september...? Geen recency bias te bespeuren.

Eindelijk eens relaxt Barca kunnen kijken. Dat is echt heel lang geleden, want normaliter is het spannend till the end. Hopelijk belooft dit wat goeds!

Een goede overwinning voor het moraal. Het blijft fantastisch om te zien dat er zoveel talenten zich zo sterk ontwikkelen. Het bestuur moet er snel werk van maken om (nog eens) de contracten te verlengen van Araujo, Balde, Cubarsi, Fort, Pedri, Gavi, Fermin en Lamine. Ook zie ik graag Chadi Riad en Julian Araujo terugkeren in de zomer. Het doet iig deugd om deze jonkies onbevangen in het Barca-shirt te zien spelen. Credits aan Xavi hiervoor. Hopelijk is deze comfortabele overwinning de start van een zo goed mogelijke afsluiter van dit seizoen, met vooral focus op de terugmatch tegen Napoli.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren