Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona maakt lange afwezigheid van Coutinho na operatie bekend

Laatste update:

Barcelona moet het de komende drie maanden stellen zonder Philippe Coutinho, zo maakt de Spaanse topclub via de officiële kanalen bekend. De 28-jarige aanvallende middenvelder liep in de competitiewedstrijd tegen Eibar (1-1) een blessure aan de meniscus op en is daar zaterdag succesvol aan geopereerd. Trainer Ronald Koeman zal het echter wel een behoorlijke tijd zonder de Braziliaan moeten stellen.

Coutinho kwam tegen Eibar na 66 minuten spelen binnen de lijnen voor Miralem Pjanic en moest voortijdig het veld verlaten, waardoor Barcelona het duel besloot met tien man. Hij zou reeds gevoeld hebben dat er iets mis was met zijn knie. De Catalanen maakten daags na het duel al wereldkundig dat Coutinho moest worden geopereerd, nadat er tijdens een MRI-scan schade aan de meniscus aan het licht was gekomen.

De precieze schade en daarmee de duur van zijn afwezigheid kon echter pas tijdens de operatie worden vastgesteld. De schade aan de meniscus in zijn linkerknie houdt Coutinho de komende drie maanden aan de kant. Dat is iets korter dan het scenario dat AS voorspelde als de meniscus volledig afgescheurd bleek. In dat geval had Coutinho vier maanden moeten toekijken.

Coutinho kende nog een hoopvolle start van het seizoen, met een doelpunt en twee assists in de eerste drie competitiewedstrijden. Daarna was hij even uit de roulatie en voorlopig speelde hij veertien officiële duels, waarvan tien als basisspeler. De afgelopen tijd werd Coutinho overigens gelinkt aan een winters vertrek bij Barcelona, maar dat lijkt van de baan bij schade aan de meniscus. De Braziliaan voegt zich in de ziekenboeg bij Gerard Piqué, Sergi Roberto en Ansu Fati, die voorlopig nog uit de roulatie zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde voor hem, leek echt zijn droom om bij Barcelona te slagen. Deed het vorig seizoen ook gewoon best goed bij Bayern. Denk dat een overstap naar PSG hem goed zou doen, ergens weer een ster zijn in een iets makkelijkere competitie.

2 januari 2021 om 12:41

Best goed? Juist niet toch. Begon goed, zoals ook bij barca maar daarna zakte het terug. Hij scoorde nog 2 in de halve finale maar als je zijn hele periode bij Bayeren kijkt dan kan je niet spreken van een best goed seizoen.

2 januari 2021 om 12:45

Hahaha, Coutinho had 20 goals/assists in 23,8 wedstrijden (2145 minuten), als aanvallende middenvelder, dan kun je inderdaad niet spreken van een best goed seizoen maar simpelweg een wereldklasse seizoen. Dat toen Flick kwam hij op de bank belande voor een andere Duitse speler zegt niks over Coutinho.

2 januari 2021 om 12:48

6 goals betrokken in 11 wedstrijden CL, 14 goals betrokken in 23 wedstrijden Bundesliga en allen inclusief invalbeurten. Het was niet groots maar dat is vrij aardig vind ik. Bayern heeft een superbrede selectie en hij was gehuurd, zou daar wel rekening mee houden.

2 januari 2021 om 12:51

Zie nu totaal betrokken bij 20 doelpunten in 38 wedstrijden bij Bayeren. Niets matig maar ook niet geweldig. Net niet genoeg om hem over te nemen van Barca. Maar goed hij was bij Barca in ieder geval goed begonnen eerste 3 a 4 wedstrijden maar daarna zakte et weer terug. Ik gun hem echt meer en had er ook meer van verwacht maar mijm vertrouwen is weg.

2 januari 2021 om 12:55

Gast, 38 wedstrijden waarvan vele invalbeurten, waarom denk je dat ik de minuten erbij heb gezet???????? Man man man, Coutinho heeft 20 goals/assists in 23,8 wedstrijden, oftewel 2145 minuten, dat zijn dus geen 38 wedstrijden totaal als 90 minuten speler, nee, je snapt het verschil tussen basisplaats en invaller in de 70e minuut wat ook als 1 gespeelde wedstrijd wordt genoteerd? Nogmaals, 23,8 wedstrijden, geen 38. Oftewel wereldklasse cijfers voor een CAM en letterlijk top 5 in zijn positie. Barcelona waardig dus.

2 januari 2021 om 12:56

Appels met peren vergelijken. Bayern was en is een ploeg in vorm. Daar gaat alles makkelijker vooral in die competitie. Maar nu zou hij 1 van de spelers moeten zijn die de kar trekt en dat deed hij precies 4 wedstrijden en toen zakte hij ver terug. Het is gewoon geen goed huwelijk zonde want het is een leuke speler maar denk inderdaad meer voor psg of Arsenal ofzo ergens wij hij een ster mag zijn

2 januari 2021 om 12:58

Tuurlijk is het anders bij Bayern, maar dat is dus best goed zoals wij van mening zijn.

2 januari 2021 om 12:59

Jayds zijn gewoon 38 wedstrijden waarin hij mocht spelen? Dat jij lekker op jou manier doet mag prima. Maar hij heeft toch echt bij elkaar im 38 verschillende wedstrijden gespeeld (bron: transfermarkt)

2 januari 2021 om 13:08

Ah, dus iemand die bijvoorbeeld steeds 5 minuten als invaller speelt en dat 38 wedstrijden dat is volgens jou dus doodleuk hetzelfde als 38 gespeelde wedstrijden? Dus 5 goals in 38 wedstrijden is niks maar eigenlijk heeft hij maar 190 volledige minuten gespeeld oftewel 2 wedstrijden totaal, maar 5 goals in 38 wedstrijd klinkt minder indrukwekkend als 5 goals in 190 minuten, dat snap je zelf wel mag ik hopen. Nogmaals, Coutinho heeft geen 38 volledige wedstrijden gespeeld, maar simpelweg 23,8. Dat is toch een groot verschil aangezien 20 G/A in 23 wedstrijden een grotere prestatie is als 20 G/A 38 wedstrijden. Wat jij doet is cherrypicking at it's finest. Die invalbeurten als extra wedstrijden meetellen zodat zijn prestaties minder lijken. I see what you did there.

2 januari 2021 om 13:13

'' Ah, dus iemand die bijvoorbeeld steeds 5 minuten als invaller speelt en dat 38 wedstrijden dat is volgens jou dus doodleuk hetzelfde als 38 gespeelde wedstrijden?'' of je bent te dom om te poepen of je bent nog dronken van oud en nieuw. hoop de 2e voor jou. Als je goed leest zeg ik ''jayds zijn gewoon 38 wedstrijden waarin hij mocht spelen? Dat jij lekker op jou manier doet mag prima. Maar hij heeft toch echt bij elkaar im 38 verschillende wedstrijden gespeeld'' Hij heeft in 38 wedstrijden gespeeld, of het nou elke keer 30 seconden was of 85 minuten, het zijn nog steeds 38 verschillende wedstrijden jongen. Als iemand 30 minuten speelt en dat 50 wedstrijden doet dan speelt hij toch in totaal 50 verschillende wedstrijden? Prima als je zegt hij heeft in 38 wedstrijden 2145 minuten gemaakt maar kom niet aanzetten met 23,8 wedstrijden.

2 januari 2021 om 13:17

@Barcalover, Nee het is weer die ene kerel die teruggekeerd is van een ban. Vierde keer goede keer misschien?

2 januari 2021 om 13:19

Zal vast weer zo zijn idd.. negeren dan maar.

2 januari 2021 om 13:46

De stats van Coutinho geven een erg vertekend beeld overigens, omdat hij zijn productie voornamelijk heeft gedaan in 3 wedstrijden. Daardoor lijkt het nog best wat, maar valt het in de praktijk dus best tegen. Hij had in 1 monsterzege van Bayern volgens mij 3 goals en 2 assists en als ik het mij goed herinner in een andere wedstrijd ook 2 goals en 1 assist. Dan vind ik zijn productie wel weer een stuk minder indrukwekkend.

2 januari 2021 om 13:58

Op basis van die redenering is Mariano de beste voetballer van de wereld, 1000 keer beter dan Messi, Ronaldo, Neymar, Mbappe en Lewandovski bij elkaar...

Jammer, nu kan hij in januari niet verkocht worden. Wordt op het veld niet gemist maar blijft wel op de begroting drukken.

Het enige vervelende hieraan is dat we hem niet kunnen verkopen. Gun niemand zo iets maar Couthino gaan we niet missen, voegt werkelijk niks toe. Fati en Pedri spelen met meer schijt, deze gast is zelfs in een leeg stadion bang om fouten te maken. Kom niet met dat het Messi zijn schuld is omdat hij alles opeist want de jochies van 18 hebben schijt aan messi en spelen hun eigen spel.

2 januari 2021 om 12:50

"want de jochies van 18 hebben schijt aan messi" Kom op zeg, die passen braaf de bal af er was een wedstrijd dat Messi openlijk kritiek had op Fati en dat kind sloeg letterlijk dicht en durfde niks meer te ondernemen behalve braaf de bal naar Messi passen. Ik ben de eerste die voor legende Messi opkomt als dat groepje napapegaaiende debielen die op basis van 1 wandel filmpje Messi wegzetten als HÉT probleem bij Barca, maar om letterlijk te beweren dat 18 jarige jochies schijt hebben aan Messi op het veld is echt complete onzin en vooral lachwekkend. Het hele spel draait om Messi, volledig terecht overigens vindt ik.

2 januari 2021 om 12:53

Messi openlijk kritiek op Fati? Ohja wat zei die dan? Houd op hoor Pedri en Fati spelen allebei met meer durf en durven allebei hun acties maken. Niet voor niks dat Fati de beste doelpunten gemiddelde heeft van de selectie. Fati maakt ene actie na de ander ondanks dat ze soms niet goed gaan. Messi zoekt ze ook allebei op omdat hij ziet dat ze vrij durven te spelen. Als je die 2 weg zet als "ze spelen braaf de bal bij messi" dan heb je echt met zand in je ogen zitten kijken.

2 januari 2021 om 12:58

Dat zegt hij toch niet die jongens van 18 hebben schijt aan de tegenstander dus spelen met veel meer bravoure dan een coutinho of griezman die al jaren mee lopen

2 januari 2021 om 12:58

Toen Fati een gigantische kans miste had foeterde Messi hem openlijk uit. Oftewel openlijk kritiek, waarna Fati zichtbaar aangeslagen was en letterlijk niks meer durfde te ondernemen en alle ballen op Messi. Dat zou je moeten weten als je een echte Barca fan bent. Je bewering dat '18 jarige jochies schijt hebben aan Lionel Messi' is op zijn zachtst gezegd bizar. Zullen heus wel hun eigen spel proberen te spelen naar dat lijkt me niet meer dan logisch.

2 januari 2021 om 13:01

Dat is omdat Messi er veel beter voor stond en de bal eigenlijk op Messi had moeten spelen. Dat zie je op elk veld gebeuren en niet alleen bij Messi. Ja ik zeg idd dat Fati en Pedri schijt hebben aan messi en niet in hun broek pissen als ze op het veld staan net zoals Couthino en Griezman. Als je niet kan zien dat die 2 meer hun eigen ding doen dan couthino en Griezman dan heb je nogmaals met zand in je ogen zitten kijken.

2 januari 2021 om 13:04

Gelukkig is jouw mening geen feit en is niet alles wat je zegt automatisch waar. 18 jarigen die 'schijt hebben aan Messi' , want spelen ook hun eigen spel. hahaha. Hilarisch.

2 januari 2021 om 13:08

Ja gelukkig kom jij met goede argumenten, dat is pas hilarisch.

2 januari 2021 om 13:13

Ik kom met feiten terwijl jij je mening als feiten blijft verkondigen. Net zoals je hilarische opmerking dat je vond dat Coutinho een niet al te best seizoen in Bayern draaide. 20 goals/assists in 2145 minuten omgerekend dus 23,8 wedstrijden: "niet al te best" haha, dat is inderdaad hilarisch.

2 januari 2021 om 13:18

Jij komt idd met allemaal feiten zie ik. Bedankt voor jouw feiten en ben blij dat je ons hier komt vergezelen met jouw wijsheid.

2 januari 2021 om 14:04

Heeft hij nu pas de IP ban gekregen of is dat van eerder en heeft hij het kunnen omzeilen?

2 januari 2021 om 14:10

Denk dat het een lid is die eerder is gebant. Of je moet het zo bond hebben gemaakt dat je na 1 dag gebant bent🤣

Kijk, dit verklaart dat nieuwsbericht van eerder vandaag waarin stond dat Koeman Puig niet wil verhuren een stuk beter.

Jammer van de blessure want bij een aardig bod had die van zijn club wel mogen vertrekken. Hij is geen onaardige speler maar brengt veel te weinig. Hopelijk kan hij nog van waarde zijn in de tweede seizoenshelft en kan hij in de zomer een nieuwe uitdaging aangaan bij een andere club.

Jammer voor hem, maar ik zit er echt niet mee. Je hebt niet veel aan hem dus echt missen ga je hem niet doen. Ik kan niet wachten tot hij weg is. Best ook jammer want nu kan je hem in januari niet eens verkopen, dus je zit wel met een dikbetaalde speler opgescheept die maandenlang out is.

2 januari 2021 om 13:03

Ik neem aan dat Barcelona wel een verzekering heeft afgesloten. Zijn salaris zal worden vergoed hoop ik.

2 januari 2021 om 13:19

Daar heb ik letterlijk nog nooit van gehoord in de voetballerij. Heb je een voorbeeld van een situatie waar een dergelijke constructie gehanteerd werd?

2 januari 2021 om 13:20

Volgens mij betaald elke club gewoon salaris door toch als iemand maanden niet kan spelen. Ben helemaal niet op de hoogte van zo'n verzekering.

2 januari 2021 om 13:21

Als je 160 miljoen investeert en geld leent dan is het niet nemen van een verzekering onwaarschijnlijk. De speler fungeert als onderpand.

2 januari 2021 om 13:54

@baralover wel afhankelijk van de blessure abidal kreeg niet doorbetaald toen hij k*** had.@viscacatlunya hoe werkt dat dan als de speler als onderpand fungeert? Wordt hij in de slavernij verkocht als barca niet kan betalen?? Zo komt het over

2 januari 2021 om 14:28

Oh dat wist ik niet. In dat geval met zo'n ziekte had ik hem gewoon juist wel door betaald of misschien 50%.

Hij stond volgens de Spaanse kranten bovenaan om verkocht te gaan worden. Nog 10 gespeelde wedstrijden en dan mag Barcelona nog eens 20 miljoen aan Liverpool overmaken. Als er een voorzitter was dan had hij Koeman kunnen instrueren om Coutinho veilig op de bank te houden. Het is erg vervelend voor hem deze blessure. Het maakt zijn toekomst ook weer onzekerder. Voor de club is het ook vervelend. Hij heeft kapitalen gekocht maar brengt helaas weinig als hij het Barcelona shirt aantrekt. Abidal had weer eens het briljante idee om een speler te kopen die in een rol speelt die niet bestaat bij Barcelona.

Wel safe to say dat hij ondanks de blessure zijn plek aan het verliezen was aan pedri.

2 januari 2021 om 14:40

Volgen mij was hij hem zelfs al kwijt.

Ik vind het wel kolderiek, en het is ook een soort karma voor hun wanbeleid. Natuurlijk gaan ze niet failliet, er wordt wel gesjoemeld met banken en ze gaan met een nieuwe president gewoon weer topspelers aankondigen. Misschien hebben ze nog een trainingscomplex te koop voor de gemeente. Maar die aankopen als Coutinho en Dembele, die verdampen volledig. Ik denk echt dat Barca rekening moet gaan houden met bedragen van tussen de 20-30 miljoen. Coutinho wordt per wedstrijd minder waard en clubs weten dat Barcelona noodgedwongen van spelers af moet. Suarez ging al gratis, naar notabene een concurrent. Kolderiek.

Coutinho is niet nodig aangezien er Messi, Pedri, Fati, Griezmann, Trincao en Dembele rondlopen die allemaal als valse spits, op 10 of als linksbuiten kunnen spelen. Neemt niet weg dat Coutinho echt wel wat kan en geen koekenbakker is.

Hopelijk zal Coutinho goed herstellen om vervolgens naar een andere club te gaan, zodat hij Brazilie aan nog een Copa America kan helpen. Heerlijke speler blijft hij.

Tja, of dit nou een gemis is durf ik nog niet hard op te zeggen. Hij leek begin het seizoen nog herboren onder Koeman toen Fati nog wel speelde. We deden het destijds gewoon prima met Coutinho op 't veld, maar laatste maanden speelt hij weer ouderwets als een natte krant. Ik was echt enorm gecharmeerd van spelers als Coutinho en Hazard toen ze in BPL speelden en hoopte dat beide richting Spanje zouden keren en nu ze hier een tijdje zijn heb ik nog zelden mooie wedstrijden van ze gezien. Volgens mij waren de verwachtingen voor Coutinho gewoon te hoog. Next Iniesta werd er snel geroepen, maar uiteindelijk is het een pannenkoek gebleken in Barcelona's shirt.

Gek genoeg speelde hij in zijn korte periode bij Bayern zijn beste spel en ergens is dat wel ironisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren