Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona ligt uit de Copa na goals in verlenging van gebroeders Williams

Laatste update:

FC Barcelona is na een thriller tegen Athletic Club uitgeschakeld in de Copa del Rey. De Catalanen poetsten een 1-0 achterstand in eerste instantie weg, maar na de 2-2 van Oihan Sancet moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin bleken treffers van Iñaki en Nico Williams doorslaggevend: 4-2. Athletic mag zich zodoende melden in de halve finale van het bekertoernooi.

Het kwam dit seizoen weinig voor, maar trainer Xavi voerde ten opzichte van het voorgaande duel (met Real Betis, 2-4 winst) slechts één wijziging door. Centraal achterin werd Pau Cubarsí vervangen door Andreas Christensen. Op het middenveld kreeg Frenkie de Jong wederom een basisplek.

De wedstrijd begon erbarmelijk voor Barcelona, dat al na veertig seconden tegen een 1-0 achterstand aankeek. De Catalanen konden de bal niet wegwerken uit de eigen zestien en Gorka Guruzeta kreeg de bal vervolgens plotseling voor de voeten. Vanaf de vijfmeterlijn schoot hij hard raak.

Halverwege de eerste helft stelde Barcelona orde op zaken. In een poging de bal uit het strafschopgebied te werken schoot Yuri Berchiche hard tegen de uitgestoken voet van Robert Lewandowski aan. Het was een belangrijke beweging, want de bal viel binnen: 1-1.

Zes minuten later kon de Pool opnieuw juichen, zij het voor een teamgenoot. Jules Koundé onderschepte een lange bal van de thuisploeg en bereikte daarmee direct Lamine Yamal, die wat ruimte genoot aan de rechterkant. Het toptalent trok naar binnen en schoot met links met een lage streep in de verre hoek onhoudbaar raak: 1-2.

Vijf minuten na de onderbreking trok Athletic de stand alweer gelijk. Nico Williams gaf voor vanaf links en bereikte met een puntgave voorzet Sancet, die Iñaki Peña kansloos liet met een bekeken kopbal.

Beide ploegen kregen in het restant prima kansen om op voorsprong te komen. Zo kopte Gorka Guruzeta over en schoot Nico Williams eerst tegen een tegenstander aan, om enkele ogenblikken later naast te schieten. Tussendoor produceerde Yamal een teleurstellend schot.

Athletic zette Barcelona onder druk in de verlenging en dacht even aan scoren toen Nico Williams doorbrak aan de linkerkant van de zestien. De Spaans international schoot via die benen van Ronald Araújo in het zijnet.

Toch zou het nog voor het einde van de eerste helft van de verlenging 3-2 worden. Sergio Roberto werd van de bal gezet, waarna Asier Villalibre de bal met buitenkant rechts bij Iñaki Williams bracht. De Ghanees schoot op de paal, maar had het geluk dat de rebound precies voor zijn voeten viel.

Nico Williams velde in blessuretijd van de tweede helft het vonnis over Barcelona. Koundé leed balverlies, waarna Sancet er met de bal vandoor kon. Hij gaf af op Nico Williams, die met buitenkant rechts op schitterende wijze de kruising vond: 4-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit Athletic doet mij echt denken aan dat van onder Valverde in zijn vorige periode. Niet alleen veel strijd en passie, maar ook echt goed voetbal. Want je bent vandaag ook op vrijwel ieder vlak de betere. Destijds met spelers als Aduriz, Susaeta, Itturaspe, Laporte, een jongere Muniain. Nu met de broertjes Williams, Sancet Unai Simon. Mijn enige verwijt blijft dat je niet echt een topspits hebt zoals destijds met Aduriz, al doet die Guruzeta het dit seizoen helemaal niet slecht - die ontwikkelt zich stiekem best sterk. Maakt vandaag toch ook al onderhand zijn negende goal van het seizoen.

Vandaag was ook geweldige wedstrijd van Athletic. Vaak de betere, soms 50/50 maar eigenlijk geen moment de mindere geweest. Je maakt het je via verlenging eigenlijk ook nog lastiger dan nodig was geweest. Het gaat hier vaak terecht over Girona op deze site, die natuurlijk geweldig effectief spelen in de competitie. Maar vergeet dit Athletic Club zeker niet, zijn echt bezig aan een geweldig seizoen en hebben echt weer een ongekend sterke groep Basken.

Het heerlijke blijft toch ook de cultuur daar. De trots voor de club, dat voel je in alles. De sfeer is er ook altijd geweldig. Daarbij is Athletic daardoor ook veel beter in staat selecties bij elkaar te houden. Waar veel jongens voor Real of Barca willen spelen. Is voor veel Basken voor Athletic spelen de hoogste eer die er is.

25 januari 2024 om 00:15

In mijn ogen de mooiste club van Spanje.
Ik ben er nog nooit geweest maar als het speelschema voor weekend 17/18 februari bekend is ben ik van plan om naar Athletic v Girona te gaan. Wil al zo lang eens deze club bezoeken.

25 januari 2024 om 07:52

Dat is het nadeel van het Cantera-beleid. Gelukkig ontwikkelt Guru zich op latere leeftijd tot een prima Laliga spits. Ze hebben deze week de 15-jarige Oyono van Villareal overgenomen, dat moet de spits van de toekomst worden. Maar het is veelzeggend dat de eerstvolgende potentiele Baskische topspits (buiten Karrikaburu van La Real) pas 15 jaar is.

25 januari 2024 om 08:19

Ik wist niet dat ze Oyono hebben binnengehaald. Dat is een van de grootste talenten uit de Spaanse jeugdteams. Hij deed ook mee aan de wc u17 en was daarin de jongste speler! Hopelijk weet hij zich goed te ontwikkelen want dan heeft Atletic weer een topper in de toekomst.

25 januari 2024 om 16:08

Officieel is het ook nog niet bevestigd. Maar wordt door meerdere betrouwbare watchers gemeld. Enorm talent inderdaad, blij mee. Daarnaast zijn Elijah Gift (Liverpool) en Adama Boiro (Osasuna) net getekend voor de toekomst en schijnen Unax Del Cura (Villareal) en Dani Rodriguez (Barca) de volgenden te moeten zijn. Ze zijn volop met de toekomst bezig dus!

25 januari 2024 om 10:52

Nooit geweten dat Inaki en Nico Williams broers zijn!

Floretino Perez en Real Madrid hebben Roberto omgekocht. Hij veloor expres de bal. Zodat Williams de winnede kon maken.

25 januari 2024 om 00:19

Ik heb de loting live gekeken van copa. Heel toevallig dat bij de eerste loting Bilbao barca was. Allemaal heel toevallig

25 januari 2024 om 03:06

Ja. Dat Madrid Atleti uit loot vorige ronde en Barca een 3e klasser in de 1/8e finale vergeten we voor het gemak dan?

25 januari 2024 om 10:40

Haha real8 ga je hier nu echt serieus op in? Zo ken ik je eigenlijk niet ;-)

25 januari 2024 om 09:56

Florentino's centjes zijn allang opgegaan aan die scheids afgelopen zondag tegen Almeria, joh

Denk dat Xavi z’n dagen wel geteld zijn. Hoe kun je blijven vasthouden aan Roberto terwijl Fermin op de bank zit?

25 januari 2024 om 00:14

Fermin kon er niet in, omdat er schijnbaar max 3 jeugdspelers in mogen staan. Enige optie was een andere jeugdspeler (Lamine, Cubarsi, Font) te vervangen

25 januari 2024 om 00:15

Zijn Fermin en Yamal niet als senioren ingeschreven dan? Zo breed is de selectie toch niet dat je 25 plekken gevuld zijn, of wel?

25 januari 2024 om 00:20

Nope. Staan volgens mij 22 senioren ingeschreven. Zoiets wilde Guardiola destijds ook en meen dat Xavi dat ook wel eens uitgesproken heeft. Dat laatste weet ik niet 100% zeker.

25 januari 2024 om 00:26

Is het dan niet dom dat 2-3 jongens van Barca B niet als senioren ingeschreven staan? Die Yamal en Fermin verdienen toch meer dan het minimum salaris om ingeschreven te zijn in La Liga (350k geloof ik) lijkt me? Dan is er toch geen reden om het niet te doen of mis ik wat? Dan kunnen ze niet meer met Barca B spelen maar hebben ze dat nog gedaan dit seizoen dan?

25 januari 2024 om 00:32

Ik zie dat wel verderop in het seizoen gebeuren, eigenlijk. Met een verlenging. Hadden ze dat eerder al gedaan, dan had de kans groot geweest dat eerder Vitor Roque niet ingeschreven kon worden en nu ook dat er geen speler gehaald kan worden.

Nu is het al eind januari en zie ik dat niet meer gebeuren, maar het was begin januari nog niet uitgesloten.

25 januari 2024 om 00:19

Omdat Sergi Roberto gewoon een sterk seizoen speelt. Maar goed, daarvoor moet je naar wedstrijden kijken.

25 januari 2024 om 09:37



Liet zich gisteren helaas voor iemand met zijn ervaring wel als een klein kind weg zetten in dat duel waardoor de 3-2 werd ingeleid. Maar speelt inderdaad gewoon een sterk seizoen.

Hoop echt dat Athletic Club de beker gaat pakken. Mooiste club van spanje en wat een sfeer weer in San Mamés.
Geweldig team hebben ze ook met de broers Williams en de motor van het team Sancet.
Spelers als Herrera, de Marcos, Muniain, Raul Garcia die al jarenlang voor de club spelen.
Geweldige overwinning en een halve finale tegen rivaal Sociedad zou mooi zijn

25 januari 2024 om 00:17

Sociedad is ook een prachtclub hoor. Als Sevilla Atletico er nog uitwipt heb je echt wel eens een ander en ook leuk roster voor de halve finales met Sevilla, Athletic, Sociedad en Mallorca. Ook leuk voor de supercup volgend jaar indien Girona top 2 eindigt.

25 januari 2024 om 00:23

Zijn een hoop clubs in Spanje die ik top vind. Met Barcelona, Real Madrid en Atletico heb ik juist helemaal niks. Ik vind Bilbao en Valencia de leukste clubs van Spanje. Daarna komen Sociedad, Sevilla en Villarreal. Helaas tot nu alleen maar Valencia bezocht.

25 januari 2024 om 14:21

De sfeer in het stadion van Valencia valt dan weer tegen, op de harde kern na. De rest van de stadion was muisstil. Heb het dan over de laatste wedstrijd tegen bilboa (1-0 winst) waar ik bij was.

Xavi krijgt het maar niet voor elkaar.... Wat betreft Bilbao, echte cupfighters!

25 januari 2024 om 09:09

En maandag speelde Williams nog Africa cup met Ghana. Echt mooi!

Xavi zal zeggen dat real hier invloed op die scheidrechter had😄

25 januari 2024 om 00:18

Nee real heeft alleen invloed op de scheidsrechters als ze achterstaan en in bernabeo spelen!

25 januari 2024 om 00:47

Ja ze hebben tot nu tot zon 10 wedstrijden thuis gespeeld en allemaal invloed op die scheidrechters? Of die refs zijn allemaal toevallig real fans? Ooh wat zal het vervolg zijn van de deze komedieserie? 🤣

25 januari 2024 om 08:27

Heb ik iets gemist van een recente uitspraak van hem? 😄

On topic: Knap van Bilbao dat ze zich terug hebben gevochten na een achterstand en er een verlenging uit hebben gesleept. Je zag ook bij Barcelona dat de kopjes meer waren gezakt na de reguliere speeltijd en zo kon Bilbao ervan profiteren.

Die laatste goal van de jongste Williams. Buitenkant voet. Pff zo mooi en knap. Daaraan zie je wie echt talent heeft en wie niet. Want om de bal zo te krullen met buitenkant voet moet je wel echt gevoel hebben in je voeten.Ben benieuwd of de gebroeders ooit uit elkaar gaan. Hoop het niet. Alleen met een package deal. Alleen die ik dat alleen SA clubs doen. Kost je toch 175-200 miljoen om beide los te weken. Het liefs zie ik ze allebei bij Atletic of maar stel je voor. Beide in de basis Manu of Barca(al ligt dat wat gevoeliger) schitterend zou dat zijn

25 januari 2024 om 03:57

@maurootje

Buitenkant voet is oprecht echt niet zo speciaal hoor. Misschien spreek ik teveel vanuit eigen perspectief, maar dat heb ik ook bij veel andere dingen zoals aannames van spelers die als prachtig worden omschreven en ik bij de meesten die ik zie niet zie wat er wonderbaarlijk aan is.

25 januari 2024 om 06:42

Heb je zelf eens gevoetbald? Lol. Het was nog knapper als het een steekpass ofzo was aangezien je dan het ook nog eens met de juiste snelheid moet meegeven. Anyways, geweldige goal, geweldig speler.

Uitgerekend Inaki Williams, die gisteren nog in Ivoorkust zat voor de Afcon cup doet Barcelona de das om. Dat moment ook met nog 20 seconden te spelen en zo ongelooflijk dom balverlies waar de goal uit viel.

Heb niet alles kunnen zien, maar wat ik zag stemt me wel tevreden. Heel veel jeugd, weer. Het krijgt gewoon het vertrouwen van Xavi. Heel blij met hem. Een coach van thuis dat eigen jeugd gewoon de kans durft te geven als ze daar goed genoeg voor zijn.

Als je ziet hoe Cubarsi zo'n bal durft aan te nemen en, mooier nog, naar het middenveld te schuiven, dan is dat likkebaarden. Hopelijk zet ie dat door. Fort, ook weer goed. Jammer dat die jongen helemaal op was, maar wel begrijpelijk.

Dan heb je nog een Alarcon, Guiu, Fermin die allemaal minuten krijgen. Balde die vorig jaar zijn doorbraak had (en nu een terugval, maar dat is logisch op zijn leeftijd). Gavi die helaas geblesseerd is, maar er doorgaans ook bij is.

En dan groeibriljant Yamal. Och, wat is hij goed.

Het was een mooie bekerpot. Jammer dat we niet gewonnen hebben. Maar de ploeg heeft gestreden, zocht de aanval op, was op een gegeven moment duidelijk vermoeid en dat kan. Bilbao heeft goed weten te counteren en speelde heel intens. Complimenten daarvoor.

25 januari 2024 om 00:19

Barcelona krijgt goal na goal tegen maar jij bent heel blij met Xavi?

25 januari 2024 om 00:23

Absoluut. Moet je iets verder kunnen kijken dan een maand of twee.

Gozer heeft ons uit de slop geholpen. Deed het uitmuntend in zijn eerste half jaar. Kreeg daarna volledig nieuwe kern en wist daarmee kampioen te worden en de halve finale van de beker.

Daar doen een paar mindere maanden dit seizoen echt niets aan af. Je bent volslagen idioot als je hem eruit wil trappen. Je haalt er sowieso niets beters voor terug en je knalt er iemand uit die de cultuur kent.

Daarbij, welke fatsoenlijke trainer zou Xavi op willen volgen? Als je een icoon, nadat ie vorig jaar nog twee prijzen wist te winnen, eruit trapt nog voor het seizoen is afgelopen, dan denken alle toppers wel twee keer na. En dan hebben we het nog niet eens over salaris e.d.

25 januari 2024 om 00:32

Amen Almo.

25 januari 2024 om 06:23

Zoals el bosque zei enigste wat barca heeft gevierd toen ik trainer was van Real Madrid 🟣⚪is hun club geschiedenis

25 januari 2024 om 12:38

Del Bosque is naast Raul de enige echte heer die ik ooit bij jullie club heb gezien. Jammer dat heel die senorio nooit doorgesijpeld is door de club. Maar goed, dat zit 'm dan ook niet in de cultuur daar. Getuige ook jouw nutteloze reactie.

Gelukkig hebben wij een geschiedenis waar je met fatsoen trots op kunt zijn.

25 januari 2024 om 09:42

Alarcon?
Die zat tegen Antwerp uit op de bank. Heeft verder geen enkele minuut in Barca 1 gespeeld dit seizoen..

25 januari 2024 om 12:46

Vorig jaar vijf wedstijden mogen spelen. Het zullen niet allemaal wereldtoppers worden, maar dat hoeft ook helemaal niet. Zolang ze nuttig zijn is het al mooi. Daarbij was hij slechts een voorbeeld en moet ik ergens ophouden met talenten benoemen, anders kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan.

Enige wat Barça echt moet leren, zodra het weer wat comfortabeler zit op economisch vlak, is beter verkopen.

Blijft Xavi aan jongens? Supercup en Copa uitgeschakeld, La Liga wordt heel lastig en geef ik ze weinig kans en in Europa acht ik Barca ook kansloos. Seizoen is praktisch afgelopen en het moet nog februari worden. Probleem is natuurlijk een gebrek aan capabele vervangers op de markt. Als ze met Marquez komen aanzetten ga je er niet op vooruit natuurlijk.

25 januari 2024 om 00:36

Lijkt mij wel. Er is maar 1 iemand die ik graag zou zien komen en dat is Roberto de Zerbi van Brighton. Verder kan je net zo goed Xavi houden, die heeft echt dat krediet afgelopen jaar verdiend

25 januari 2024 om 09:48

Xavi heeft met vorig seizoen genoeg krediet opgebouwd. Dat die defensie vergeleken met vorig seizoen zo lek als een mandje is heeft denk ik meer met de vormcrisis te maken. Araujo, Balde en Kounde zijn dramatisch dit seizoen. Christensen vind ik de enige die enigszins stabiel is.

Busquets mis je overduidelijk als cement tussen de stenen. Romeu is duidelijk niet iemand voor die positie en Gundogan brengt tot nu toe niets wat men ervan verwacht had. Frenkie was voor zijn langdurige blessure een beest en sinds hij terug is geen schim meer daarvan. Gavi was onze beste middenvelder en die ligt eruit.

Denk dat het meer daarmee te maken heeft dan met Xavi, eerlijk gezegd. Maar dat zal de toekomst dan moeten uitwijzen. 1 sterk seizoen, 1 (vooralsnog kut seizoen). Na volgend seizoen zou ik als Laporta zijnde de balans opmaken.

25 januari 2024 om 10:47

En toch ligt de schuld echt deels ook bij Xavi.

Mijns inziens was vorig seizoen het uitstekende drukzetten de belangrijkste reden voor de goede defensie. Natuurlijk waren Ter Stegen en Araujo fenomenaal, en dat heeft ook heel veel doelpunten gescheeld. Maar vooral, werd er direct na balverlies vol druk gezet, waardoor de tegenstander ofwel de bal weer heel snel teruggaf, of de bal naar de verdediging moest spelen en er tijd was voor iedereen om in positie te gaan staan.
Nu worden we bij elk balverlies direct overlopen, onder andere omdat spelers als Gundogan veel te laat zijn met drukzetten.
Dat is echt iets wat Xavi vorig seizoen heel goed had staan, maar waar nu nog niks van klopt. Dat mogen we hem zeker aanrekenen.

25 januari 2024 om 10:54

Hij wil ook per sé 4-3-3 met de punt naar achteren spelen maar met deze middenvelders kan dat gewoon niet. Teveel van dezelfde types. Ze willen allemaal in de bal komen. De aanval helpt het middenveld ook niet trouwens. De aanval is wellicht het grootste probleem. Een spits die geen diepgang en snelheid heeft. Maar die ook niet meer als aanspeelpunt kan fungeren. Verliest ook al zijn persoonlijke duels. En het is helaas geen voetballende spits die kan uitzakken. Daarnaast heb je lamlendige vleugels zonder diepgang (op Yamal na). Dan wordt het als middenvelder ook wel moeilijk om mensen in stelling te brengen.

25 januari 2024 om 12:50

De aanval is het enige echte probleem. Al beginnen de veldgoals van Lewa weer te komen, hij en de rest laten het teveel afweten. Joao is een mooiweer voetballer. Ook niet echt een aanvaller. Had ie twintig jaar eerder geboren, dan was het een briljant op 10 geweest waar heel het team omheen werd gebouwd.

Raphinha brengt te weinig, Ferran...

Het zijn geen jongens die tactisch heel sterk zijn én daarnaast de bal goed vast kunnen houden of iets kunnen creëren.

Dat is precies het grootste probleem bij Barça. De kansen worden wel gemaakt, maar ze worden niet afgemaakt. Schiet je er een a twee meer in per wedstrijd (wat in principe moet kunnen), dan boeit de hele verdediging meteen een stuk minder en speel je met meer vertrouwen.

26 januari 2024 om 10:02

Man wat verlang ik terug naar iemand als Pedro in zijn hoogtijdagen: uitstekende looplijnen, diepgang, snelheid, functionele techniek, werklust met de longen van een paard en halve kansen werden goals. Het tegenovergestelde van een sierpaard als Felix, maar volledige rendement.

25 januari 2024 om 10:19

@real8madrid

Vind ik een moeilijke. Zoals je zegt, Copa eruit, Supercopa verloren, La Liga wordt moeilijk, CL is uitgesloten wat mij betreft. Prijsloos seizoen wordt stilaan een grote mogelijkheid.

Ik wil het Xavi nog één seizoen geven, alleen verwacht ik dat Laporta daar niet mee in gaat. Marquez is wat mij betreft geen opvolger, dan mogen ze van mij aankloppen bij Garcia Pimienta (Las Palmas) alleen heeft Laporta hem net coach af gedaan van Barça B dus dat lijkt me ook weer niet mogelijk.

Dan blijven er nog namen over zoals De Zerbi,unai Emery, Arne Slot over.

25 januari 2024 om 10:51

Emery aub niet. Uitstekende trainer voor alle clubs behalve topclubs. Arne Slot zou mij echt bekoren oprecht. Nog meer dan de Zerbi wellicht. Die weet gewoon chocolade te maken met welke selectie je hem ook geeft. Bij AZ en ook bij Feyenoord.

25 januari 2024 om 12:52

Spreekt de taal niet, kent de cultuur en ik moet nog maar zien of Slot bij een echte topclub kan werken. Dan zou ik eerder vertrouwen hebben in Bosz, als het om Nederlandse trainers gaat.

Emery zou nooit meer zijn dan een tussenpaus. En hij verdient eigenlijk ook wel meer dan dat.

25 januari 2024 om 13:53

@almogaver

Frank Rijkaard kende de cultuur en de taal ook niet, hij deed het anders ook niet slecht ook al had hij een wereldse Ronaldinho in zijn team.

Bosz vind ik een risico, het kan echter ook wel pakken hoor. Bij PSV uiteraard uitstekend dit seizoen en heeft in het verleden ook wel met Ajax het top gedaan, echter ook wel veel gefaal bij de buitenlandse clubs (leverkusen, Lyon).

De Zerbi laat zijn teams voetbal spelen waar Cruyff in zijn graf nog om glimlacht , Emery doet het inderdaad top bij de subtopclubs. Bij Arsenal & PSG ging het niet super, maar dat was dan ook wel bij een Arsenal dat sowiso het lastig had die jaren en PSG was gewoon mislukt.

In zijn thuisland bij Barcelona kan het misschien wel goed gaan?

25 januari 2024 om 18:57

Met het verschil dat Frank binnenkwam op een plek waar 1. Cruijff achter hem stond (dat geeft nogal wat gewicht) 2. wel op topniveau heeft gepresteerd als speler en al scoach het nationale team heeft gehad, waarbij Oranje een wervelend toernooi speelde.

Daarnaast was Frank dankzij zijn tijd in Zaragoza al bekend met de taal en hielpen de jaren in Italië ook mee (toch een Romaanse taal).

Tot slot en verre van belangrijk: er werd daar schoon schip gemaakt destijds. Er waren nog geen zwaargewichten die zeer bepalend waren.

Dat allemaal gezegd hebbende, scheelde het weinig of hij had ook ontslagen geworden tijdens zijn eerste jaar.

Pfff baal hier echt van, de enige kans op een prijs dit seizoen lijkt nu te zijn vervlogen. Niet onterecht overigens, Bilbao was na de eerste helft echt (ruim) de betere ploeg. Zonde dat Yamal in minuut 86 die kans mist.. dan was je hier nog vies weggekomen met een resultaat.

Xavi valt niet veel te verwijten denk ik, behalve dat hij Lewandowksi (weeral) te lang liet staan. Ik wil Hector Fort in het bijzonder benoemen. Wat speelde hij uitstekend voor iemand die dit niveau niet gewend is! Hele mooie trap heeft hij, ook defensief vrij stabiel, zelfs tegen een fitte Iñaki Williams. Helaas was de tank compleet leeg na 110 minuten en kon hij niet meer lopen, helaas, maar zeer verdienstelijk gespeeld.

25 januari 2024 om 09:51

Een moderne back inderdaad. Is een rechtspoot maar speelt net als Cancelo op linksback: zijn erg comfortabel aan de bal. Goede techniek en balcontrole. De nodige snelheid en rust heeft hij ook. Benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen.

25 januari 2024 om 10:43

Het verschil met Cancelo is wel dat die ook weet wat verdedigen is natuurlijk ;-)
Maar inderdaad, erg sterke pot van hem dit.

25 januari 2024 om 13:00

Dan mag hij dat wel eens laten zien, want op dat deel stelt ie vooralsnog behoorlijk teleur.

Goeie cupfighters, Bilbao. Het zou mooi zijn als ze de CdR winnen. De capaciteiten hebben ze beslist.

Athletic verdiend gewonnen. Spannende wedstrijd jammer voor mijn club maar dit jaar is het bouwen volgend jaar knalle!

En ik maar denken dat Trivela+ niet reallistisch is.

Ik moet je zeggen ondanks dat Yamal meer had moeten scoren… Het is echt niet normaal hoe goed deze jongen is. Wat een kwaliteit in alles wat hij doet op 16 jarige leeftijd nog wel… Heb dat echt nog nooit gezien op deze leeftijd.

25 januari 2024 om 09:54

Moet zeggen dat Messi pas op zijn 17e inderdaad zijn debuut maakte in het 1e. Maar zo goed zie ik Yamal niet zijn over 1/2 jaar als dat Messi was. Yamal is overigens wel een goudhaantje zo lijkt. Maar dat dachten we van Fati ook. Ik temper liever de verwachtingen. Xavi brengt hem rustig en dat is prima. Noodgevallen daargelaten zoals nu met de blessure van Raphinha.

Uiteindelijk verdiend verloren. Lamine had natuurlijk 2 niet te missen kansen alsnog gemist. Al hoort de druk voor een club als Barcelona niet op de schouders van een kind te leunen. Daarmee is Athletic wel in de wedstrijd gebleven. Xavi mag zich gereed gaan maken voor een ontslag. Nul lijn in het spel van Barcelona te vinden.

Het is wel echt bizar hoe weinig Frenkie de Jong brengt. Die zet een paar stapjes, haalt het tempo eruit en geeft vervolgens een breedtepassje. Rodri van City vind ik nou echt een Barcelona voetballer, die zou niet misstaan op dat middenveld.

Om de Spaanse competitie enigszins bij te laten benen met de PL moet er echt snel iets veranderen bij Barcelona. Aan de ene kant vind ik dit heerlijk als Real fan, aan de andere kant mis ik de tijd dat Real en Barca de absolute top van Europa waren.

25 januari 2024 om 10:58



Rodri is de beste CVM ter wereld (minimaal 2 jaar imo). Maar waarom zou hij City verlaten voor Barca? Dat is sportief zoveel stappen terug. En ja, dat kan Barcelona nooit betalen.

Real is samen met City de absolute top van Europa. Daar kan je enigszins nog Liverpool en Bayern aan toevoegen. En op basis van spel en de afgelopen 2 jaar ook Arsenal (al wil ik dit graag bevestigd zien in de Cl).

Barcelona heeft door vooral een gouden generatie een tijdperk gedefinieerd waarin ze uitzonderlijk goed waren. Maar dat moet je eerder als uitzondering dan regel zien. Voor 2006 hadden we maar 1 CL gewonnen.

25 januari 2024 om 12:56

Denk ook niet dat hij City snel zou verlaten, maar vind het echt een barcelona speler qua profiel.

Toch mis ik de tijden 2010-2018, piekdagen van het voetbal.

25 januari 2024 om 12:59

De jaren '90 waren voor Barcelona(6x kampioen), de jaren '00 gingen gelijkop(4x kampioen) en het decennium daarna was wederom voor Barcelona(7x kampioen).

Dream Team was ook legendarisch. Niet alleen de laatste gouden generatie.

25 januari 2024 om 14:00



De jaren 2014-2022 zijn natuurlijk gewoon voor Real geweest Almogaver. 5x de CL gewonnen lijkt me toch wat waardevoller dan kampioen worden.

25 januari 2024 om 21:50

Ik zou inderdaad periodes pakken op andere plekken om een punt te maken. Ik had het over een heel decennium waar maar drie keer het kampioenschap is gepakt. En dan tel ik 2020 mee.

Een kampioenschap is trouwens waar je echte kwaliteit terug ziet komen. De beste zijn obv 38 wedstrijden.

Prima (Y)

26 januari 2024 om 08:33

En de CL speel je veelal tegen toppers en word algemeen beschouwd als het grootste clubtoernooi. In dat decennium is overigens ook gewoon 4x de CL gepakt, waarvan 2016-2018 3x achter elkaar. Als je dat decennium echt voor Barcelona vind heb je een bord voor je kop.

Als Barca de cl vaker had gepakt was dat zeker het toernooi geweest waar je echte kwaliteit ziet terugkomen?

26 januari 2024 om 11:13

Almogaver,

Ik doelde eigenlijk meer op Europa dan alleen Spanje. In Spanje doet Barcelona niets onder voor Real Madrid. Real is vaker kampioen geworden, maar de Copa en Supercopa vaker gewonnen door Barca. Al zullen menigen dit 2 competities downgraden.

Europese top is Barca minder geweest t.o.v. een Real Madrid. Dream Team 1 was legendarisch inderdaad. Maar zo dominant en goed als die van Pep? In la Liga zeker, maar Europa veel minder. Denk dat die pak slaag in 94' vooral debet daaraan is.

Het dreamteam van Pep was een klasse apart t.o.v. van elk andere team in clubverband tot nu toe. Wellicht kijk ik verder dan puur de stats, maar als ik puur kijk naar dominantie was dat het beste voetbal in clubverband dat ik ooit heb zien spelen.

Zelfs gerenommeerde namen zeggen jaren na dato dat het vrijwel zinloos/kansloos was.

Vond het best geen slechte wedstrijd, alleen doen de Williams broertjes ons echt elke keer pijn als we tegen Athletic spelen. Ik vind Bilbao zowat een beetje het Klopp-ball spelen, verticaal en heel snel naar de Williams broertjes om te counteren en toch veel pressie & fysiek spel. Daarnaast voetballend ook gewoon goed hoor, kuddos aan Valverde die wel bewijst dat het best een goede coach is.

Hector Fort & Cubarsi vind ik echt wel goed spelen alleen zie je wel dat ze nog wat groen zijn en dat ze tegen sterke ervaren spelers het wel moeilijk krijgen. Hector Fort blijft wat mij betreft ook gewoon bij de A-kern. Hij is van oorsprong een rechtsback maar speelt op links als doublure van Baldé. Doet het daar uitstekend!

Lamine Yamal is in bloedvorm, dribbelt er tegenstanders uit alsof ze niets zijn en is gevaarlijk rond de 16 meter. Raphinha mag banken wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren