Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona? Komende zomer spelers aantrekken kan de club vergeten’

Laatste update:

Als het aan Javier Tebas, de president van LaLiga ligt krijgt Barcelona komende zomer opnieuw een transferverbod. Afgelopen winter mocht de Catalaanse club ook geen spelers aantrekken en dat verbod wordt mogelijk doorgetrokken tot na de komende transferperiode, zei de LaLiga-president op de jaarlijkse Business of Football-bijeenkomst, georganiseerd door de The Financial Times.

“Barcelona is heel belangrijk voor LaLiga. Als we de financiële problemen van de club negeren en de andere kant op kijken kan dat fataal zijn voor de competitie", zei Tebas op de bijeenkomst. "Barcelona zal komende zomer geen nieuwe spelers kunnen aantrekken”, ging de president zijn betoog in Londen verder. Op de bijeenkomst was Tebas ook kritisch op het gedrag van Engelse clubs op de transfermarkt. Zo zei hij dat het ‘veel te lang duurt’ voor Manchester City wordt bestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Ook is de president van mening dat de manier waarop de Premier League de Manchester City-zaak gaat behandelen van grote invloed gaat zijn op het imago en de geloofwaardigheid van de competitie.

Tebas liet zich eveneens uit over de prestaties van Spaanse club in Europese competities. "Ja, ik ben er trots op Real Madrid keer op keer Engelse ploegen weet te verslaan, maar ik ben ook trots op kleinere clubs als Villarreal en Sevilla. Het blijkt dat het niet alleen geld is dat telt”, betoogt de Spanjaard op de bijeenkomst. "We zullen minder geld hebben dan de clubs in Engeland, maar we werken harder, trainen beter en scouten beter. Er zijn veel factoren die meespelen", voegde de voorzitter van de LaLiga eraan toe.

Ondanks ernstige financiële problemen gaven los Azulgrana afgelopen zomer toch 150 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, naast meerdere transfervrije aanwinsten. Barça-voorzitter Joan Laporta liet zich enkele maanden al negatief uit over het beleid van Tebas. “De regels van de competitie beperken ons steeds meer. De competitie stopt niet met het steeds strenger te maken van de regels. Als ze enige tijd geleden deze obsessie met Fair Play hadden gehad, zouden we nu niet in deze situatie zijn beland.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik twijfel er niet aan dat Barca spelers aan gaat trekken. Omdat ze het ook kunnen.

Deze fascist (niet hierdoor, maar hij is het wel) heeft vaker fout gezeten. Heeft verloren nadat Barca richting CAS stapte, wedde 10.000 euro omdat ie wist dat er drie of vier seizoenen terug een Liga-wedstrijd in de VS gespeeld zou worden en is simpelweg een gigakneus. Hij is de laatste die moet praten over het imago en de geloofwaardigheid van een competitie. Clown.

3 maart 2023 om 00:16

Och dat durf ik ook wel te wedden. Maar dat maakt het nog niet juist. Barça zou haar laatste stukje ziel wel verkopen om nog een over the hill 'ster' aan te trekken. Misschien kunnen ze Pedri verkopen om Neymar terug te halen. Ik zou er in ieder geval niet meer van opkijken.

3 maart 2023 om 00:25

Nou ja, of het waar is of niet, hem hier fascist noemen voegt niets toe met betrekking tot het onderwerp. Verder zit hij ook fout aangezien Barcelona op meerdere manieren wel degelijk de transfermarkt op zou kunnen. Echter zegt hij niets verkeerd. Die regels zorgen er alleen maar voor dat Barcelona niet een nog grotere schuldenlast maakt.

En ja, Barcelona kan(!) spelers aantrekken. Ze kunnen spelers in de etalage zetten of nogmaals rendementsbezittingen verkopen. Dat zou natuurlijk oliedom zijn, maar het kan wel. Misschien moet je als fan maar blij zijn met de houding van Tebas, want als het aan Laporta had gelegen, was Barcelona waarschijnlijk een half miljard dieper in de stront geweest. Ook hij geeft veel meer uit dan mogelijk en verbloemt dat onder het mum van noodzaak.

Het resultaat: Na de zomer is de totale winst nauwelijks nog een relevant bedrag, de injecties zijn op, de omzet is kunstmatig hoog gehouden en de kosten blijven gelijk. Hoe gaan ze het volgend seizoen doen dan als je geen injecties meer hebt om de omzet in de buurt van de kosten te houden? Precies, een operationeel verlies waarbij je genoodzaakt bent spelers te verkopen. Hele simpele rekensommetjes, maar alleen buiten de Barca-bubbel ziet men dat.

3 maart 2023 om 00:49

Jij praat in waarschijnlijkheden, die je uit je onderbuik haalt. Ik heb al in mijn eerste post aangegeven dat zijn ongelijk is aangetoond door CAS.

Daarnaast heeft Laporta gelijk in de zin dat Tebas zelf veel te laat is geweest. Neemt niet weg dat Barca als club fouten heeft gemaakt, maar die probeer jij te verhalen op Laporta, wat nergens op slaat. De injecties zijn op? Wat voor grap is dat?

3 maart 2023 om 01:51

Natuurlijk praat ik in waarschijnlijkheden. Niemand kan de toekomst voorspellen. Overigens probeer ik gemaakte fouten niet te verhalen op Laporta. Ik beoordeel hem vanaf het moment dat hij er zit, evenals ik dat bij Bartomeu doe/deed.

Verder stel ik niet dat de injecties op zijn, maar dat ze deze zomer weleens op kunnen raken. Zo vreemd is dat toch niet? Ik heb de opsomming zo vaak gemaakt in verscheidene Barca-artikelen, dus ik ga het niet nog een keer doen, maar als je het wilt zien, had je de cijfers allang kunnen interpreteren.

Alleen al het niet overwinteren in de CL en de vroege uitschakeling in de EL zorgt voor flinke gaten in de begroting. Enfin; alleen de toon van het antwoord zegt eigenlijk wel hoe je er zelf in staat. Niets mis mee hoor. We zien wel wat er gaat gebeuren. Ik ben zelf eigenlijk ook nieuwsgierig...

3 maart 2023 om 10:09

Jij haalt aan dat Laporta anders een half miljard had uitgegeven. Waar je dat vandaan haalt?

Wat betreft de injecties, dat vind ik dan onduidelijk geformuleerd. Jij geeft aan dat injecties op zijn (kwam op mij over alsof je doelde, na afgelopen zomer), met name omdat je daarna de vraag stelt voor het aankomend seizoen.

Het niet overwinteren in de CL heeft niet voor flinke gaten bezorgd in de begroting. Natuurlijk wel wat, maar niet zoveel als men wil doen vermoeden. Het is voor clubs als Barca en die in de PL zitten niet zo'n(!) belangrijk bedrag als voor clubs uit de Eredivisie. Een gemis? Absoluut. Maar dat is niet de melkkoe voor de club. Dat zit 'm echt in sponsoring e.d.
Door dit jaar kampioen te spelen, houd je meer geld over dan wanneer je overwintert in de CL, maar weer 3e of 4e wordt. Niet direct, maar het bevestigt veel meer je merk.
Daaraan wil ik graag toevoegen dat het helaas zo werkt, tegenwoordig.

3 maart 2023 om 10:40

@Almogaver volgens mij had Barca in hun begroting opgenomen dat ze dit seizoen minstens kwart finale van de CL zouden halen na al die aankopen. Nou, als je vervolgens de groepsfase niet uit komt en in de 16e ronde van de EL eruit vliegt, ga je dat echt duidelijk merken in de boeken. Denk daarbij aan niet verkochte tickets, CL geld, marketpool met televisierechten etc. Ik gok zelf op een bedrag tussen 40 en 50 mil dat ze hebben misgelopen. Dat is niet alleen voor huidige Barca, maar voor elke club enorm veel geld wat je misloopt.

3 maart 2023 om 00:37

Ik zou als ik jou was ff oppassen met je woorden. Iemand fascist noemen is niet zo maar iets. En je zegt zelf dat hij om het onderwerp van het bericht geen fascist is, wat voegt het dan toe?

3 maart 2023 om 00:47

Als een neo-nazi aan het hoofd staat van de Duitse bond, dan geeft dat wat aan over de bond, het niveau daarvan en het land. Het geeft ook wat(maar niet uitsluitend) weer over de geloofwaardigheid ervan.

In die zin vind ik dat het altijd noemenswaardig is. Wat ik in mijn tekst heb aangegeven dat ik hem niet zo noem obv dit bericht.

Overigens is hij dat gewoon. Hij steunt fascistische partijen en is ook lid geweest daarvan.

3 maart 2023 om 00:56

Wat heeft de Duitse bond er opeens mee te maken? Neem aan dat je de Duitse voetbalbond bedoelt dan? En als daar een nazi aan het het hoofd staat zegt dat iets over het land? Is dan iedere Duitser volgens jou een nazi?

Jij hebt misschien als kind wel eens iets gestolen, kapot gemaakt of als volwassenen ooit te hard gereden, maar moet dat dan elke keer benoemd worden? Het heeft niets met dit bericht te maken, dus is het niet relevant.

3 maart 2023 om 08:08

Doe ff normaal man… trek een pilsje open en bekijk het allemaal door een leukere bril

3 maart 2023 om 09:45

Jij begrijpt duidelijk niet goed wat vergelijkingen zijn. En daarom ook niet hoe je ze maakt. Treurig.

3 maart 2023 om 10:04

Het enige wat ik treurig vind, zijn jouw reacties, en het feit dat je gerapporteerde reactie hier nog staat. Dat is pas treurig.

3 maart 2023 om 10:56

Almogaver iemand als treurig bestempelen, terwijl je door zowat iedereen hier op deze topic op je plek gezet wordt. Open je ogen en blijf niet verblind door je clubliefde man want dat is pas treurig.

3 maart 2023 om 15:34

@almogaver

Dat hij een fascist zou zijn, is dus niet best, maar dat sluit totaal niet uit dat hij over dit onderwerp, wat niks met politieke voorkeur te maken heeft, het gewoon bij het juiste eind heeft.

Zeggen dat hij niks mag zeggen omdat hij geen goed persoon is, is ook een dooddoener. Een moordenaar mag nog steeds gewoon moord fout vinden bijvoorbeeld en zelfs ook al is hij hypocriet over zijn eigen daden betekent het niet dat zijn statement fout is.

3 maart 2023 om 15:39

Ik bestempel de persoon niet als treurig, maar het gegeven dat hij niet weet hoe vergelijkingen werken. Dat is fascisme pal naast dingen kapot maken als kind, plaatst.

3 maart 2023 om 16:54

@hero: Nouja.. Ik ben het in een bepaalde maten met je eens. Ik vind ook niet zo zeer dat politieke voorkeuren iets over competenties zeggen, maar wel tot zekere mate. Extremisten (links, rechts, maakt me niets uit) en populisten vind ik dat ze een beetje de weg kwijt zijn. Van zulke mensen verwacht niet dat ze objectief en rationeel beslissingen kunnen maken in bestuurlijke functies.

@almo: Ik snap wat je probeert te zeggen, maar de vergelijking met een neo nazi bij de Duitse bond vond ik ook wel een beetje moeilijk om te volgen.

3 maart 2023 om 00:38

En wie ben jij, dat je denkt zo hoog van de toren af te kunnen blazen? Ga je mand in, 9u klinkt de schoolbel weer.

3 maart 2023 om 01:38

Dat Barca überhaupt spelers kon aantrekken is mede dankzij Tebas.
En Barca moet haar mond eens gaan houden. Die verplaatsen hun probleem alleen maar. Vragen / eisen van spelers salaris offer, om vervolgens giga contracten aan nieuwelingen uit te geven. De huidige voorzitter heeft aan het roer gestaan tijdens de gouden periode. Maar liet de club financieel zwaar teleurstellend achter.

3 maart 2023 om 10:12

Leg eens uit hoe Barca dat kan "dankzij" Tebas. Ik hoor het graag, gezien de regels in de spaanse competitie strenger zijn dan van de meeste competities. Ook hoor ik graag wat de nieuwe "giga contracten" zijn.

Tot slot hoor ik ook graag hoe hij het financieel zwaar teleurstellend achterliet

3 maart 2023 om 11:14

Het financiële gedeelte. Meer dan 500mil schuld, meer uitgaves dan inkomsten. Dat terwijl de club sportief meest succesvol presteerde.
Bekijk eens de contracten van spelers die Laporta heeft gehaald. En neem ook de tekenvergoeding mee.
Tebas heeft de regel verruimt/verduidelijkt dat 50% van weg gevallen salaris kosten gebruikt mag worden.

3 maart 2023 om 15:38

Kijk, dan blijkt wel dat je niets weet van de situatie of de club. Hij heeft destijds de bestaande schuld met 10% in weten te lossen, terwijl er op sportief vlak (voetbal, zaalvoetbal, basketbal en handbal) kampioenen werden gemaakt.

De contracten die nu zijn opgesteld, zijn ook geen "giga contracten".
Tebas heeft geen donder verruimd. Helaas pindakaas.

3 maart 2023 om 21:12

Laatste jaar Laporta eerste termijn (2010) verlies van ruim 77miljoen. Omzet was 408miljoen en uitgave 478miljoen
En hadden ze een netto schuld van kleine 500miljoen. Het was structureel dat Barca meer uitgaf dan er binnen kwam

3 maart 2023 om 08:58

Als je wat zou kennen van economische realiteit dan zou je begrijpen dat een club met een negatieve boekhouding zoals Barça reeds drie jaar failliet was verklaard in een land zoals Duitsland of Engeland. Die landen hebben geen maffiosi banden in justitie en de politiek waardoor er geen inmenging mogelijk is en er dus een serene economische realiteit bestaat! Daar bovenop op komt nog het jarenlang durende omkoopschandaal en de houding van de huidige president die niet terugdeinst om spelers af te dreigen.....moet er nog meer zijn om het werkelijke gelaat van Barça te zien ?

3 maart 2023 om 09:44

Ik ben heel benieuwd op welke Engelse/Duitse regels je doelt die een club in deze staat failliet zouden kunnen verklaren. Een negatieve boekhouding is namelijk lang niet genoeg hiervoor.
Voor zover ik weet zijn die er namelijk totaal niet. De regels in La Liga zijn juist veel strenger dan in Engeland en Duitsland.
Als Barça een Engelse club was hadden ze altijd nog opgekocht kunnen worden door een rijke sjeik of een ander omstreden rijk figuur, die vervolgens gerust een miljard in de club had gepompt en dan was er niks meer aan de hand geweest.

Als Barcelona wederom bezittingen (deels) verkoopt, heeft Tebas weinig te zeggen over de acties van Barcelona op de transfermarkt. Dat zou overigens wel betekenen dat Barcelona dringend op zoek moet naar een koper voor de club, maar dit zo stellig naar buiten brengen is nogal voorbarig.

Overigens denk ik eerder dat ze spelers in de etalage zetten en van daaruit kijken naar goedkope 'versterkingen'. Maar goed, met Laporta weet je het nooit. Die man weet de huidige situatie zelfs deels bij Laliga te leggen, terwijl hij zelf een groot risico genomen heeft. Vergeleken met clubs uit kleinere competities komt Barcelona nog goed weg met die regelgeving. Best schrijnend om dan het slachtoffer uit te hangen.

3 maart 2023 om 00:27

Dat heeft ook zogenaamd aangepakt ofso. Regels ervan veranderd zodat het niet meer kan oid. Apart gebeuren allemaal. Maar deze Tebas is sowieso een rare snuiter. En heeft ook gewoon z'n eigen belangen. Wil de CVC deal er compleet doorheen duwen maar barca en ook Real heeft dat niet geaccepteerd. En ook is hij tegen deze clubs vanwege de ESL.

3 maart 2023 om 01:43

Het kan zomaar een rare snuiter zijn hoor. Dat weet ik niet. Echter, wat ik tot nog toe aan regelgeving heb opgezocht en gelezen, is niet in het nadeel van clubs op de lange termijn en het is tevens een goede reden om goed beleid te voeren. De man zal ook vast niet alles goed doen, maar vergeet niet dat hij de belangen behartigt van veel meer clubs dan slechts 2.

3 maart 2023 om 01:44

Bondsvoorzitters willen geen ESL. Dat zou nl betekenen dat doe clubs niet meer in de nationale hoogste divisie mogen uitkomen.
Ook gaat dat een deuk opleveren in tv gelden.

3 maart 2023 om 19:30

Dat klopt totaal niet. ESL is meer een vervanger voor de CL van de Uefa. De nationale competities blijven eraan verbonden. Waarom denkt men dat toch steeds! 🤦

Kijk, daar hebben we meneer Tebas weer met zijn obsessie voor Barca.
Barca zal wellicht spelers verkopen (frenkie Man United?), anderen worden een jaartje ouder (busquets) en dan komt er geld binnen via transfers en je bespaart op salariskosten. Eventueel kan Barca weer een deel van de tv-rechten verkopen.

Of misschien is er de koning van de Sjeiks en gaat Barca kopen (nee, ik heb niks met sjeiks).

3 maart 2023 om 01:42

Verkoop van je tv rechten is verplaatsen van het probleem. Evenals de salaris offers.
Frenkie gaat niet en kan niet weg. Dan zou hij afstand moeten nemen op de tegoeden waar hij recht op heeft, vanwege zijn salaris offer.

3 maart 2023 om 01:45

Je hebt het over 200 miljoen euro. Dat terwijl er spelers vertrekken door uiteenlopende redenen. Die zullen ze ook moeten vervangen.

3 maart 2023 om 18:39

Tebas zegt toch niet zoveel geks? Is zelfs positief over Barcelona. Is alleen kritisch over de financiële situatie en dat niet alleen over die van Barcelona maar ook die van andere.

Tebas heeft weeral is niks anderte doen, dan maar over Barca zeveren.
Trouwens Barca heeft ook niet echt spelers nodig, ploeg is goed genoeg.

Zul je zien dat Barcelona gewoon weer Messi terug haalt voor een monster salaris en niemand voor een groot bedrag verkocht krijgt (alleen verhuur).

M.a.w. Barça gaat weer de meeste en waarschijnlijk duurste spelers aantrekken.

Hou u vast voor Frenkie saga 2.0
Ik hoop echt dat Ten Hag deze keer geen 3 maanden gaat verspillen.
Barça kan overigens geld ophalen met verkoop van Keissie, Ferran en Ansu.

Barcelona dient gewoon Keissie, Ferran en Ansu fati te verkopen. Voor de rest de salariskosten zwaar verlagen door het contract van Busquets, Sergio Roberto en Alba niet meer te verlengen. Voor de rest alleen maar jeugd laten doorstromen. Twijfel of bovenstaande voldoende is voor €200 miljoen, maar je bent wel hard op weg...

3 maart 2023 om 12:57

Voeg daar Eric Garcia aan toe, en laat Chadi Riad lekker doorschuiven

Elke keer als barca iets positief doet komt deze tebas het weer negatief maken .
Waar was jij toen real in chaos was ? tebas waarom zijn de regels pas verandert toen real uit de crisis kwam.
Dankzij Perez heeft deze gast zijn baan .

Weten we nog dat we (voor de belastingbetalers onder ons) met Noord Europees belastinggeld de Zuid Europese banken hebben gered? Diezelfde banken leenden (en lenen) belachelijk veel geld uit aan bijvoorbeeld Spaanse clubs. Competitievervalsing. Tuba’s doet het juist goed en verstandig om de riem aan te halen. Maar hier zal ik vrijwel alleen in staan. En dit is geen Barca bashen, dit geldt voor elke club, ik ben geen puberale fanboy.

3 maart 2023 om 11:27

Dat verhaal van die Spaanse banken is ook echt vreselijk achterhaald hoor.

Misschien is het juist goed als Barcelona (en bijvoorbeeld Juventus) zichzelf financieel opblaast. Dat zal ze leren. Kunnen ze weer vanaf een nulpunt gaan opbouwen. Dan maar een competitie terug en alle belangrijke spelers eruit. Rangers is het voorbeeld dat het uiteindelijk weer goed kan komen.

Iedereen weet dat deze man supporter is van Real Madrid. Het is dus niet verassend dat hij Barca het leven zuur probeert te maken. Maar wat gaat hij doen als Messi na dit seizoen transfervrij terugkeert bij Barcelona? En er zijn genoeg andere interessante transfervrije spelers

Ik heb nog nooit meegemaakt dat een president zo specifiek en vaak over een club praat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren