Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona kan het niet opbrengen en verliest van veel scherper Real Sociedad

Laatste update:

Barcelona heeft in het eigen Spotify Camp Nou een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Xavi, die vorige week officieel kampioen werd, bleek zaterdagavond de mindere van Real Sociedad: 1-2. Voor rust leidde een fout van Jules Koundé de openingstreffer van Mikel Merino in, waarna Alexander Sørloth een kwartier voor tijd voor de 0-2 zorgde. De aansluitingstreffer van Robert Lewandowski kwam te laat. Dankzij de zege staat nummer vier Sociedad nu vijf punten los van Villarreal, dat na zijn late zege eerder op de dag hoopte op een zege van Barça. Het vierde Champions League-ticket lijkt echter naar Baskenland te gaan.

Ondanks dat de landstitel al binnen is, koos trainer Xavi ervoor om veel van zijn beste spelers te laten starten tegen Sociedad. Toch vonden er wel drie wijzigingen plaats ten opzichte van het kampioensduel met Espanyol (2-4 winst). Jordi Alba, Franck Kessié en Ousmane Dembélé vervingen Ronald Araújo, Pedri (beiden geblesseerd) en de geschorste Gavi. Frenkie de Jong stond wel weer in de basis. Bij Sociedad begon voormalig FC Groningen-spits Sørloth in de spits.

Sociedad kende een droomstart in het Spotify Camp Nou, want al na vijf minuten stond het 0-1. Koundé leed balverlies rond de middenlijn, Sørloth legde de bal breed en Merino schoot via Marc-André ter Stegen raak. In de fase daarna was Barcelona meermaals dicht bij de gelijkmaker. Zo bracht doelman Álex Remiro redding op een kopbal van Dembélé, kon Martín Zubimendi met een tackle ternauwernood voorkomen dat Kessié scoorde en kopte Lewandowski van dichtbij over.

Aan de andere kant van het veld was Sociedad na een half uur tot drie keer toe ook dicht bij het tweede doelpunt van de wedstrijd en daarmee een verdubbeling van de score. Scoren deden de bezoekers echter niet meer voor rust, want Ander Barrenetxea (schot recht op Ter Stegen af), Mohamed-Ali Cho (redding Ter Stegen met voet) en opnieuw Barrenetxea (lepelde de bal over) wisten hun kansen niet af te maken.

Ook na rust was speelde Barcelona weinig inspirerend. De ploeg van Xavi speelde in een laag tempo en het was duidelijk dat Sociedad veel had om voor te spelen. Na 65 minuten had Sørloth voor de 0-2 moeten zorgen. De Noor kreeg een uitstekende voorzet, maar kopte op een meter of twee van het doel naast. Sørloth kreeg niet veel later een nieuwe grote kans en dit keer was het wel raak. Zubimendi bediende de volledig ongedekte Sørloth, die de bal met links koeltjes achter Ter Stegen schoot: 0-2. De doelman voorkwam in de slotfase nog dat Diego Rico ook een treffer kon vieren. Lewandowski kopte vlak voor tijd nog wel de 1-2 binnen, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3124614778
2FC Barcelona3121732870
3Girona3120562465
4Atlético Madrid3119482361
5Athletic Club3116962258
6Real Sociedad31131171250
7Valencia3113810247
8Real Betis3111128145
9Villarreal3110912-539
10Getafe3191210-639
11Osasuna3111614-839
12Las Palmas3110714-637
13Sevilla3181013-534
14Alavés318815-1232
15Real Mallorca3161312-1131
16Rayo Vallecano3161312-1331
17Celta de Vigo3161015-1328
18Cadiz3141314-2025
19Granada 313820-2818
20Almería3111119-3214

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

No Araujo, no party..

Niet zo vreemd als je al kampioen bent. In principe speel je voor de katzekut

Real Sociedad heeft in de afgelopen jaren met hun speelstijl en verstandige beleid het respect en de sympathie van de voetbalwereld gewonnen, waarmee ze een voorbeeld zijn voor nagenoeg iedere club. De kern van hun selectie bestaat uit spelers uit de eigen jeugdopleiding, de oefenmeester implementeert een herkenbare speelstijl en de clubleiding tilt de selectie naar een hoger niveau door verstandig transferbeleid. Kortom, had graag gezien dat Xavi Hernández afgelopen week niet had gesproken over een enkele voetballer die hij naar de club wil halen. De complimenteuze woorden hadden over Imanol Alguacil en Roberto Olabe moeten gaan, niet over een individuele voetballer die zijn trouw aan Real Sociedad al meermaals heeft uitgesproken. Martín Zubimendi is een uitzonderlijke en onderschatte voetballer die geweldig bij Barcelona zou passen (dat hebben vandaag weer eens kunnen zien), maar had graag wat meer respect richting Real Sociedad willen zien.

Over een club die structuur en vertrouwen aan (jeugd)spelers geeft, hoe treffend is het dat Ansu Fati niet mag starten bij Barcelona (in een voor hen betekenisloze wedstrijd) en Ander Barrenetxea vertrouwen krijgt bij Real Sociedad (ondanks dat definitieve plaatsing voor de Champions League nog niet binnen is)? Begrijp dat het spelen van deze ‘kampioenswedstrijd’ (aangezien de beker pas na deze wedstrijd wordt uitgereikt) als een beloning kan worden gezien, maar dit zijn momenten waarop spelers vertrouwen kunnen terugwinnen. Kortom, Real Sociedad is in mijn ogen een voorbeeld voor Barcelona. Zowel binnen als buiten de lijnen.

Ach ja dit zag je al een beetje aankomen, we zijn kampioen en spelen verder nergens meer voor en als het niet meer nodig is is het ook wel iets voor Barcelona om dan geen stap te veel te zetten maar goed als het dan gebeurt dan maar nu

Eerste helft gekeken en barca werd helemaal overklast. Als RS wat scherper was had het makkelijk 0-3 of 0-4 kunnen staan.

Off: binnen recordtijd een artikel over barca…

Champagne nog in de benen bij Barcelona. Waren niet echt gefocust en gemotiveerd om er een echte wedstrijd van te maken, terwijl Sociedad volop strijdt voor CL plaatsing.

De scheidsrechter was ook weer typisch Spaans slecht. Of je nu Gil Manzano, Lahoz of deze worstelaar aanstelt, het wordt er niet beter op.

Geen Araujo en een Alba in de verdediging, is een garantie voor een veel te trage verdediging. Het enige wat rest is het wegdoen van een aantal nutteloze Spanjaarden, iets wat onmogelijk lijkt met Xavi. Torre speelde echt goed met de minuten die hij kreeg. Met de nutteloze Spanjaarden bedoel ik natuurlijk een Alonslow en een Ferran. Daarnaast moet alleen nog het clean-sheet record van Ter Stegen gezet worden. Nog 2 van de komende 3 wedstrijden moeten dus de nul gehouden worden. Minst aantal tegendoelpunten in een competitie zal niet meer lukken. Echt bizar dat dat record op de naam van Chelsea staat met 15! tegendoelpunten in 2004/2005. Verder was het een mooi seizoen met de supercopa en de titel. Eindelijk na 3 jaar. Volgend jaar vertrouwen in eindelijk het halen van de KO fase van de CL (als er geen gekke blessuregolf komt).

Vandaag hebben we kunnen zien dat kessie in dit Barça gewoon te kort komt. Met gundugan erbij en hopelijk zubi erbij dan heb je een heerlijke middeveld. Achterin staat het goed en voorin moet zeker nog wat gaan gebeuren willen we ver komen in de cl. Hopelijk krijgt Paublo Torre wat meer speeltijd want met hem erin ging het al stukken beter op het middenveld. en Dembele tja die speelde z'n eigen wedstrijd jammer genoeg..Maar goed kampioennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn we are vamos Barça !!

20 mei 2023 om 23:50

Kounde ook

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren