Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona-icoon wees Real Madrid twee keer af: ‘Ze wilden Ronaldinho en mij’

Laatste update:

Carles Puyol bleef gedurende zijn hele carrière als voetballer Barcelona trouw, maar dat had ook anders kunnen lopen. De clubicoon, die in 2014 een punt achter zijn loopbaan zette, onthult dat hij op twee momenten gepolst is door aartsrivaal Real Madrid. "Maar ik zat bij de beste club ter wereld en wilde daar titels winnen, dus ik bleef", aldus de voormalig verdediger op de Spaanse zender TV3.

"De eerste keer dat Real me belde was het seizoen nadat ze Luís Figo hadden gekocht", zegt Puyol, die daarmee doelt op de zomer van 2001. "En het tweede moment was toen was toen José Antonio Camacho trainer werd van Real Madrid in 2004. Hij wilde toen Ronaldinho en mij binnenhalen." Ronaldinho had op dat moment net zijn debuutseizoen bij Barcelona achter de rug en zou nog tot 2008 in Catalonië spelen.

Puyol blikt op de Spaanse televisie terug op zijn mooiste moment in het shirt van Barcelona. De gestopte mandekker kiest voor zijn treffer in de memorabele 2-6 overwinning van Barça tegen Real Madrid op 2 mei 2009, waarbij hij het logo van de Senyera, de vlag van Catalonië, kuste. "Ik maakte weinig doelpunten, maar ik voelde dat ik het op deze manier moest vieren", zegt de voormalig Spaans international.

De Spanjaard gaat ook in op zijn goedgevulde prijzenkast. "De titel die me het meest heeft gegeven, meer dan het WK in 2010, is de Champions League in 2006 in Parijs, omdat ik die met Barcelona won", zegt Puyol, die het grootste Europese clubtoernooi ook nog in 2009 en 2011 won met Barça. Daarnaast werd hij zes keer kampioen van Spanje en won hij met zijn land het EK in 2008.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht. Wat een aanvoerder en verdediger. Kan me nog dat moment herinneren waarbij hij de aansteker die tegen Pique gegooit was, afpakte en weggooide. Zo van niet janken maar doorspelen

31 juli 2019 om 19:48

@ Bellapartita,

Inderdaad, zo kan ik mij Puyol ook herinneren. Altijd heel 'fair' tegenover tegenstanders om het zo maar even te noemen en hij probeerde zijn teamgenoten ook altijd weg te houden van opstootjes of wat dan ook.

En voor de rest Ronaldinho: dat is voor mij persoonlijk de Absolute nummer 1. Wat een fan-tas-tische voetballer vond ik dat zeg. Zelfs nu kijk ik echt gewoon letterlijk iedere week naar filmpjes van Ronaldinho op Youtube, gewoon omdat ik er geen genoeg van kan krijgen en hij mij de beste voetballer is die ik heb zien spelen.

Ik kan en kon echt zwaar genieten van Ronaldinho. Hij is echt gewoon pure techniek en ik heb ook spelers als Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Kakã¡, Henry, Zidane, Messi, Bergkamp, etc. etc. allemaal zien spelen en dat zijn stuk voor stuk ook allemaal fantastische spelers, maar Ronaldinho had het echt gewoon voor mij en maakt niet uit wat er gebeurde, hij liep vrijwel altijd met een brede glimlach over het veld.

Soms zie ik via Facebook of Instagram nog filmpjes van Ronaldinho voorbijkomen waar hij meedoet aan een potje zaalvoetbal of strandvoetbal en daar geniet ik net zo erg van als wat hij op een voetbalveld deed.

1 augustus 2019 om 01:22

Word, van al die jaren is dat hetgene wat je als eerste naar boven haalt haha. Zijn verdedigende kwaliteiten, een bal stoppen met zijn borstkas toen de keeper uit zijn doel liep. Dat is Puyol.

Wat mis ik deze tarzan toch bij Barca. Echte kapitein, altijd voorop in de strijd en 0,0 nare maniertjes. Blij dat hij barca altijd trouw is gebleven.

Voor mij was dat het echte Barcelona. Geen scheidsrechters en schwalbes nodig om te winnen. Heerlijk elftal met Eto'o, Ronaldinho, Deco, Puyol etc. Ook niet dat eindeloze getik, maar wel heerlijk aanvallend voetbal. Als je nu kijkt naar Busquets, Neymar, Alba, Suarez etc de laatste jaren die zijn minder bezig met plezier maken, maar alleen maar de tegenstander proberen te naaien.

31 juli 2019 om 21:55

Ben het totaaaaaal niet met je eens.
Busquets heeft een keer een hele vieze streek uitgehaald tegen inter. Daarop wordt ie nog steeds afgerekend.

Suarez neymar en alba zijn niet even fair en eerlijk als puyol.

Maar wijs maar aan wie dat wel is? Zelfs messi vind ik niet zo sportief als puyol.
Puyol is een echte uitzondering, spelers zo sportief als hem komen heel weinig voor.

Daarnaast heeft MSN mij toch ren plezier bezorgd jonge je hebt geen idee.

On-Topic: een geweldige verdediger en zoals al gezegd, een fair-player en denk ook geweldige collega.

Off-Topic: De gerelasioneerde foto, is dat een foto van een rouwdienst of iets dergelijks, iemand enig idee?
--> Foto is inmiddels verandert, beter zo

Legende, perfecte aanvoerder en belichaming van hoe een sportman moet zijn. Zijn doelpunt tegen Real Madrid was geweldig en na zijn viering ook direct legendarisch. Het was het moment dat Barcelona op voorsprong kwam en uitliep tot 2-6. Het startpunt van dominantie tot het huidige moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren