Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona en Sevilla sluiten driehoeksdeal over transfer van Luuk de Jong

Laatste update:

Luuk de Jong speelt in de tweede seizoenshelft mogelijk voor Cádiz. Mundo Deportivo en Catalunya Ràdio melden dat Barcelona, Sevilla en Cádiz een akkoord hebben bereikt over een nieuwe huurtransfer van de 31-jarige centrumspits. De Jong moet nu alleen zelf nog instemmen voor een tijdelijke overgang naar de huidige nummer negentien van LaLiga een feit is. Het Eindhovens Dagblad meldt echter dat De Jong 'niet per se zit te wachten' op een overstap naar Cádiz, omdat hij de ambitie heeft om op topniveau te blijven voetballen.

De Jong komt bij Barcelona niet voor in de plannen voor de tweede seizoenshelft. Voorlopig speelde de spits twaalf officiële wedstrijden voor de Catalanen, waarvan zes als basisspeler. Xavi ruimde tot dusver één keer een basisplaats in voor De Jong, maar het lijkt geen geheim dat de trainer van Barcelona het niet ziet zitten in de spits. Ondanks de blessure van Memphis Depay posteerde hij tijdens de laatste twee wedstrijden Ferran Jutglà uit het tweede elftal in de spits van zijn basiself.

Barcelona is om die reden in gesprek gegaan met Sevilla over het beëindigen van de huurovereenkomst, mede om financiële ruimte te maken om aankopen te kunnen doen in de winterse transferwindow. Sevilla heeft daarmee ingestemd, temeer omdat zich met Cádiz een gegadigde gemeld heeft om De Jong in de tweede seizoenshelft te huren. In een eerder stadium werd al gemeld dat Sevilla De Jong niet terug zou willen voor het restant van dit seizoen en bereid was om mee te werken aan een huurtransfer mits het bedrag dat Barcelona in het restant van het seizoen nog moet betalen door zijn nieuwe club kan worden voldaan, wat zou neerkomen op twee miljoen euro.

La Razón schreef vorige maand dat Sevilla bij belangstelling van meerdere clubs zou willen aansturen op winterse huurtransfer met een optie tot koop ter waarde van acht miljoen euro. De krant noemde destijds ook Ajax en PSV als mogelijke gegadigden voor De Jong, maar op dit moment lijkt een overstap binnen LaLiga dus het meest voor de hand te liggen. Cádiz heeft de door Sevilla gestelde voorwaarden voor een huurtransfer geaccepteerd, wat betekent dat alleen het jawoord van De Jong zelf nog ontbreekt. Het contract van De Jong bij Sevilla - dat in de zomer van 2019 12,5 miljoen euro naar PSV voor de spits overmaakte - loopt voorlopig nog door tot medio 2023.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 december 2021 om 15:04

Maar daar zat hij ook aardig vaak op de bank. Zelfs die Marokkaanse spits die vorig seizoen erop los scoorde zit dit seizoen vaak op de bank, laat staan Luukinho.

24 december 2021 om 15:08

Die Marokkaanse spits heeft er 2 maanden uitgelegen en is pas een week weer fit en zat er na zijn zware blessure tegen Barcelona weer bij dus is allemaal onzin wat je zegt..

24 december 2021 om 15:09

Ja, dat is juist mijn punt. Als zelfs hij al vaak bankt dan maakt Luuk al helemaal geen kans aangezien Luuk vorig seizoen juist weer voor hem moest banken. Ipv 1 iemand voor hem zoals vorig seizoen, heeft Luuk nu twee spelers voor hem.

24 december 2021 om 15:10

Maar hij bankt nooit als hij fit is ?! Dus ik snap je punt helaas niet als je geblesseerd bent en aan het revalideren bent kan je toch niet spelen en voor zijn blessure speelde hij alle wedstrijden dus is gewoon onzin wat je zegt..

24 december 2021 om 15:17

En nesiry is net terug van een blessure en had er gewoon 3 inliggen in 6 potjes en bovendien is hij de speler met de meeste marktwaarde voor Sevilla zo'n 50 miljoen euro lekker verhuren aan Sevilla zou ik zeggen terwijl hij er vorig seizoen 20 in heeft geschoten zonder penalty's in La Liga puur omdat hij geblesseerd was dit seizoen 🤣

24 december 2021 om 15:19

'Maar hij bankt nooit als hij fit is ?! '. Je zegt net zelf dat hij er 2 maanden uit heeft gelegen, maar je weet dat we al bijna 5 maanden spelen dit seizoen, oftewel, kijkend naar je eigen claim: waarom speelde hij die andere 3 maanden dan niet? Ps: niet gelijk weer uit je plaat schieten wanneer iemand iets zegt over een Marokkaanse speler wat je niet aanstaat, ook bij Ziyech reageer je zo obsessief. Beetje jammer dit.

24 december 2021 om 15:25

Heeft die andere 3 maanden gewoon in de basis gestaan maar ik sluit deze discussie af want het is moeilijk discussiëren met iemand die zijn huiswerk niet heeft gedaan en maar wat loopt los te lullen wens je veel succes !

24 december 2021 om 15:33

Los loopt te lullen? Seizoen is 5 maanden onderweg, 2 maanden eruit gelegen zeg je, maar voor de rest basis, is wat je nu beweert....hoe in godsnaam kan dit allemaal als hij maar 555 minuten heeft gespeeld? Dus 3 maanden basis kan volgens jou met 555 minuten? Dat is omgerekend 6 wedstrijden. In 3 maanden. Maar gewoon basis hoor. Hahaha, en dan komen praten over huiswerk niet gedaan...

24 december 2021 om 15:42

Je hebt je huiswerk gewoon niet gedaan 🤣😁

24 december 2021 om 16:00

Nee, Gofast heeft gewoon gelijk en het is tijd om dat toe te geven. En-Nesyri is geen basisspeler bij Sevilla.

24 december 2021 om 16:46

Bij deze dan ik geef GoFast bij deze geen gelijk 😁

24 december 2021 om 17:15

@montevideo7 Hij heeft laatste 5 weken voor blessure geen basisplaats meer gehad.. 3 goals 1 assist 12 wedstrijden +- 700 minuten.

24 december 2021 om 15:04

Het lijkt me voor een voetballer leuker om speeltijd te krijgen. En dat zit er bij Sevilla niet in dus kan die beter voor zijn kans gaan bij Cadiz.

24 december 2021 om 15:06

Bij Sevilla komt hij ook op de tribune terecht. Het lijkt mij toch ook wel fijn als je gewaardeerd wordt als je ergens werkt. Dat zal bij Sevilla en Barca niet zo zijn, maar ik denk dat hij best bij Cadiz kan passen. Verder is het daar altijd lekker weer en zijn salaris zal wel gelijk blijven dus.

24 december 2021 om 15:06

Ik maak me echt zorgen dat hij het bij Cadiz ook niet red want als dat gebeurt is zijn carrière officieel afgelopen dan kan je gaan afbouwen in Cyprus of Turkse 2e divisie dan wil geen club je meer hebben.

24 december 2021 om 15:09

Ik denk dat hij altijd nog wel weer naar Nederland kan. Als het geen PSV is dan een stapje lager in de subtop.

24 december 2021 om 15:10

Jawel hoor, dan staat komende zomer Psv weer op de stoep

24 december 2021 om 18:30

Of jullie dus..

24 december 2021 om 15:09

Cadiz is een ideale plek om te rentenieren. Lekker weer en aan de Atlantische kust.

24 december 2021 om 15:12

Als die het bij Cadiz niet red kan hij meteen op de boot naar Marokko daar een club gaan zoeken 😛

24 december 2021 om 15:36

artikel gelezen? Terugkeer naar Sevilla is geen optie

24 december 2021 om 15:42

Ik denk dat er inderdaad wel meer aantrekkelijke deals te bedenken zijn voor leuk de Jong.
Psv zou voor hem en psv ideaal zijn denk ik, al zijn velen op dit forum het daar niet mee eens.
Ik denk zelfs dat ook ajax hem goed zou kunnen gebruiken en ook feyenoord zou natuurlijk sterker worden met hem.

Voor alles is een oplossing. Hopelijk pikt ie daar wat goaltjes mee. Naar PSV mag ie terug komen als pinchitter achter Romero of Fofana.

24 december 2021 om 15:10

Hahah dat lijkt me wel wat overdreven om hem nu al pinchhitter te maken achter twee talenten die bij elkaar misschien 5 wedstrijden in het eerste gespeeld hebben, maar hij hoeft van mij eigenlijk niet eens terug te komen. Ik heb het gevoel dat het beste er sowieso wel vanaf is en zijn status is wel dusdanig groot bij PSV dat hij in de basis zal willen spelen wat behalve het in de weg staan van de ontwikkeling van Romero en Fofana ook een andere speelstijl zal vereisen; namelijk de hele wedstrijd alle ballen op Luuk, en het liefst van de zijkant. Hij is 31, dus zal sowieso nog een meerjarig willen terwijl hij misschien nog 1 of hooguit 2 jaar van toegevoegde waarde is gezien de ontwikkeling van Romero, Fofana en Vertessen. Vinicìus is een houthakker, maar fungeert echt niet zo belabberd als kapstok; doe maar liever nog een halfjaartje aankloten met hem in de spits wat mij betreft en dan ben je er ook vanaf.

24 december 2021 om 15:32

Ik bedoel meer over anderhalf jaar ofzo 😁

24 december 2021 om 16:45

Dat is dan begrijpelijker idd, maar over anderhalf jaar is hij waarschijnlijk nog minder dan nu. Liever helemaal niet en gewoon met een goede jonge spits werken met snelheid en een fatsoenlijke balbehandeling. Het tijdperk van statische spitsen die blijven hangen en alle ballen van de zijkant moeten krijgen is wel voorbij

Voor Barcelona en Sevilla een topdeal, maar voor Luuk en Cadiz wat minder vrees ik.. Ik zou als Luuk zijnde misschien nog een seizoen in Italië proberen. Spitsen kunnen daar langer mee op niveau en het is er uiteraard ook lekkerder weer dan hier..

24 december 2021 om 15:43

Voor Cadiz toch een prima deal juist? We moeten nu niet doen alsof Luuk de Jong helemaal niks kan. Bij de degradatiekandidaat in La Liga heeft hij zeker wel waarde hoor, vooral als ze hem goed gebruiken.

Niet treuren Luuk. Je hebt het geprobeerd. Veel spelers komen niet eens zover.. Pak nog wat jaartjes in Spanje

Hij wordt nu toch wel een beetje als een lulletje neergezet. Natuurlijk is hij niet goed genoeg, maar dit verdient hij imo niet. Ik zou als ik hem was gewoon terugkeren naar Nederland waar je wel gewaardeerd wordt.

Cadiz speelt de meeste potten met de kont op eigen zestien, lijkt me juist dat je dan niets hebt aan een type Luuk de Jong, maar beter voor spelers kunt gaan met een hoop snelheid.

Als hij het bij mijn Spaanse cluppie net zo goed doet als bij mijn Nederlandse cluppie dan sta ik te juichen, heb zelf altijd een zwak voor Luuk, nee hij is geen gepolijste speler en het is een spits die niet in de top 50 staat, maar toch.

Het zal wel niks worden met Luuk de Jong bij Cádiz, maar ik zou er wel heen gaan als ik hem was. In Nederland hebben veel mensen nog steeds het idee dat het best een aardige spits is en zijn afbreukrisico is behoorlijk groot geworden. Als het alternatief dan wonen in Cádiz is waar je je voetbalcarrière echt nog wel prima een paar jaar uithoudt wist ik het wel.

Luuk de Jong is geen Barcelona-materiaal, maar toch echt wel veel te goed voor Cadiz. Ik denk dat hij een goede keuze voor Ajax, AZ of Feyenoord zou zijn.

Ik zou het niet doen. Kom je jn een counterploeg, dat is niks voor Luuk. Hebben we gezien in de CL.

Als Cadiz in een wedstrijd 25% balbezit heeft is het veel... Het enige wat die doen is ballen blind naar voren schieten in de hoop dat ze eens een gevaarlijk dood spelmoment kunnen creëren waaruit ze uiterst gevaarlijk zijn. Misschien dat ze daarvoor de lengte van Luuk kunnen gebruiken. Maar verder qua countervoetbal heb je niks aan hem. Dat zagen we al met Koeman tegen Bayern... Mijn roomba gaat nog sneller dan Luuk...

Ik wist het wel. Ik zou gewoon lekker naar Cadiz gaan. Ligt in het zuiden, dus mooi weer, elke week spelen ipv op de bank/tribune zitten en dan in de zomer weer aansluiten bij Sevilla en hopen op een nieuwe kans.

Nou, Luuk. Lekker naar Amerika of ergens in Azië gaan ballen. Als je wordt afgevoerd naar de nummer 19 is het wel klaar.

Gewogen en te licht gevonden voor de top en subtop van de La Liga. Prima voor een Micky Mouse league (topclub in Nederland, Portugal, België, Rusland, Turkije, Oostenrijk e.d.), daar ligt dan ook zijn plafond. Niet goed genoeg voor een Champions League club in een grote competitie (engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk). Beetje het niveau van Haller die bij Ajax sportief gezien prima op zijn plek zit maar geen stap hoger kan maken. Cadiz is gewoon een prima club voor Luuk als opstapje voor een subtopper als Real Sociedad of Betis Sevilla.

Lol Cadiz. Dan zou ik Luuk de Jong wel ff heel snel gaan adviseren om naar de wedstrijd Real Madrid - Cadiz te kijken van een week terug. Daar wil je als spits niet spelen. Zonde allemaal hoe het met Luuk gaat. We wisten allemaal wel dat zijn komst bij Barca niet succesvol zou zijn. Maar kerel wordt nu echt als een pispaaltje neergezet daar. Zegt al genoeg dat Xavi tegenwoordig met een jeugdspeler speelt in de spits. Als PSV geen 3 spitsen had, dan was Luuk erg welkom geweest in januari.

Cadiz is een prima club en het niveau van Luuk de Jong. Hij zal daar aan spelen toekomen.

Hij kan wel zeggen dat hij bij Barcelona heeft gevoetbald. Mooi voor zijn kleinkinderen.

Misschien wel goed voor Luukinho, ken die weer spelen en proberen te scoren want hij zit toch al een tijdje op de bank. Wie weet scoort ie er wel 10 en gaat ie nog meer naar t WK?

Eindelijk een club van zijn niveau. Had nooit het shirt van Blaugrana mogen dragen. Regelrechte schande en dat neem ik Koeman kwalijk.

Mooi dan speelt die eindelijk op niveau al zou ik ten alle tijden liever naar de Eredivisie teruggaan dan bij Cadiz de nieuwe pinchhitter worden. Misschien naar Utrecht ofzo die kunnen wel een spits gebruiken.

Cadiz, Sierd kan het heerlijk uitspreken.

Zal tijd worden dat die plaats maakt op de bank. Sympathieke kerel maar komt gewoon tekort. Niks om voor te schamen. Voor de Ned competitie goed genoeg, verder onder de maat.

Dan snap je het beleid van Cadiz ook niet. Een van de minst scorende ploegen dus je hebt een doelpuntenmaker nodig en dan kom je uit bij Luuk de Jong? Niet slim wat ze daar doen.

Droevig van barca je haalt hem en dan ga je hem dumpen. Triest heel triest, ze hebben geluk dat city meewerkend is ivm ferran. Moest ik het voor het zeggen hebben had direct gezegd 70mil is de prijs en direct betalen. Wij moeten vervanger halen. Anders hit the road xavi.

24 december 2021 om 20:15

Koeman heeft m gehaald en waar is Koeman???

Snap niet waarom Cadiz hem wil, ze hebben Choco Lozano en Negredo al

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren