Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona casht drie miljoen euro bij emotioneel afscheid van Andrés Iniesta

Laatste update:

Barcelona heeft dinsdagmiddag in een oefenduel in Japan vrij eenvoudig afgerekend met Vissel Kobe: 0-2. De wedstrijd in Tokio stond in het teken van het afscheid van Andrés Iniesta bij de club, daar hij deze zomer transfervrij vertrekt. Pablo Torre was met twee assists een van de uitblinkers aan de kant van de Catalanen. Franck Kessié en Eric García namen de doelpunten voor hun rekening.

Het vriendschappelijke duel tussen Vissel Kobe en Barcelona stond logischerwijs volledig in het teken van Iniesta. De 39-jarige spelmaker liet twee weken geleden weten dat hij wegens een gebrek aan speeltijd nog voor een laatste keer op zoek gaat naar een nieuwe club. Het contract van Iniesta bij Vissel Kobe loopt eigenlijk nog tot 31 januari 2024 door, maar de club uit Japan heeft wegens de enorme staat van dienst van de 131-voudig Spaans international besloten dat hij transfervrij mag vertrekken. Iniesta nam voorafgaand aan de wedstrijd tegen ‘zijn’ Barcelona afscheid van de supporters van de Japanners. De Catalanen zouden volgens Mundo Deportivo drie miljoen euro verdienen door de deelname aan het vriendschappelijke duel.

De ploeg van Xavi trad met een mix van basis- en wisselspelers aan. Zo stonden Frenkie de Jong – die de aanvoerdersband droeg – en Robert Lewandowski aan de aftrap en konden ook Marcos Alonso, García, Kessié en Ansu Fati op een basisplaats rekenen. Het was Kessié die na een kwartier spelen de score opende namens de uitploeg. De middenvelder kwam na een uitstekende pass van Torre oog in oog met Vissel Kobe-doelman Daiya Maekawa en rondde vervolgens koeltjes af: 0-1. Diezelfde Torre stond ook aan de basis van de volgende treffer van Barcelona, slechts drie minuten later. Na een prima aanval van Alonso, Fati en Kessié stuitte laatstgenoemde op de doelman. De hoekschop die daarop volgde werd door Torre precies op het hoofd van García gelegd, die binnenkopte: 0-2.

Xavi haalde in de rust onder anderen De Jong, Alonso, Kessié, Fati en Torre naar de kant. Daar kwamen met onder meer Jules Koundé, Gavi, Ferran Torres en Raphinha niet de minste namen voor terug. Torres, Marc Guiu, Raphinha en Unai Hernández namen het doel van Maekawa in de slotfase nog onder vuur, maar er zou niet meer gescoord worden in Tokio. Iniesta werd onder luid applaus naar de kant gehaald in de tachtigste minuut, waardoor er een einde kwam aan zijn vijfjarige periode bij Vissel Kobe. De Spaanse legende, die zo’n beetje elke prijs in zijn prijzenkast heeft staan, maakte 133 keer zijn opwachting voor de Japanners en was daarin goed voor 26 doelpunten en 25 assists. Het is nog niet bekend waar de toekomst van Iniesta ligt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste middenvelder die ik heb zien spelen. Helaas ook degene die ons in 2010 liet huilen. Prachtige carriere voor een geweldige speler.

6 juni 2023 om 15:05

Persoonlijk meer fan Zidane maar over dat huilen geef ik je gelijk

6 juni 2023 om 16:59

Ik ben 24 jaar, dus Zidane heb ik niet helemaal bewust meegemaakt. Het enige wat ik van hem kan herinneren was de wk-finale in 2006 met zijn wereldberoemde kopstoot. Ik was toen net 8.

Ik heb middenvelders als iniesta, kroos xavi, busquets, modric, kaka en kevin de bruyne gezien die ik allemaal echt enorm goed vond. Ik schaar deze middenvelders tot de beste middenvelders die ik heb zien voetballen. Van deze spelers vond ik Iniesta en Busquets het meest indrukwekkend (busquets vooral op zijn eigen manier). Legend of the game

6 juni 2023 om 15:07

Heb toevallig laatst nog een compilatie gekeken van Iniesta op Youtube. Pfoe wat een geweldige acties kwamen daarin voorbij. In de uitwedstrijd bij CSKA (?) in de CL bijvoorbeeld, geweldig gewoon... Hij en Modric hebben deze generatie middenvelders echt keihard gebossed.

6 juni 2023 om 16:03

Iniesta had de pech in dezelfde tijdperk met de 2 grootste ooit te spelen anders zeker een gouden bal verdiend.

6 juni 2023 om 16:22

Nou ja, je hebt ook nog een De Bruyne.

Dit soort rijtjes van beste ooit zijn altijd lastig.

Waar gaat hij naar toe 39 jaar en wilt nog spelen misschien een laagvlieger in de Serie A of La Liga? Anders een RKC of Excelsior die ook verzorgd voetbal spelen

6 juni 2023 om 14:36

RKC of Excelsior?

6 juni 2023 om 14:37

Kan me voorstellen dat hij ooit nog met een legende als Mike van Duinen wilt voetballen.

6 juni 2023 om 14:37

ja geen idee, is bij vissel kobe al geen basis speler meer.. en dat niveau is al bedenkelijk

6 juni 2023 om 15:41

@oreely

J-league is niet zo slecht hoor, als je ziet wat Japan de laatste jaren internationaal weet te bereiken met veel spelers uit de J-league.

Wel eens dat Iniesta echt wel voorbij is, misschien FC Andorra bij Piqué? Die zou daar nog heus mee kunnen denk ik.




Zoals mijn profielfoto misschien al verraad, mijn favoriete speler die het Barã£â§a shirt ooit heeft gedragen samen met Ronaldinho. Net zoals Dinho had hij de gave om magische dingen te verwezenlijken door enkel en alleen lichaamsbewegingen en technisch vernuft.

Voor mij is hij dan ook samen met Zidane de beste middenvelder die ik ooit heb zien voetballen. De elegantie, klasse, kwaliteit druipte er gewoon van af. Modric mag je van mij ook in dat lijstje zetten, al vind ik hem persoonlijk een klein beetje minder dan prime Iniesta.



Edit : Ook weer typisch VZ om die titel te veranderen. Er stond eerst - Publiekwissel Andrã©s Iniesta mooiste moment tijdens afscheidswedstrijd.... Die 3 miljoen euro geeft natuurlijk meer clicks.

6 juni 2023 om 15:04

Dat wijzigen van de titel wordt gedaan voor types zoals hieronder, die daar altijd op inhaken met een lollige opmerking. Het werkt dus vz blijft het doen.

6 juni 2023 om 15:23

@samcro

Nu lijkt het meer te gaan om die 3 miljoen dan om het afscheid van Don Andres.

Lekker 3 miljoen extra om klein deel van salaris van Messi te betalen

Mooie speler die Iniesta. Stiekem vaak van hem genoten.

Beste Barcelona middenvelder ooit naar mijn mening en misschien wel de beste middenvelder aller tijden. Ben benieuwd waar hij heen gaat😭

Frenkie die de aanvoerdersband draagt, dat is toch een leuke bijkomstigheid.

Had misschien leuker geweest als hij (een deel van) de eerste helft in het shirt van FC Barcelona had gevoetbald, en dan is de tweede helft voor die Japanners voor het afscheid. Zoals Ruiz laatst deed met FC Twente. Denk dat heel veel voetbalsupporters hem graag nog eenmaal in het shirt van Barcelona hadden zien spelen. Maar wat zeik ik ook, alsnog een prachtig afscheid voor deze grootheid, hopelijk vindt hij een mooie club op een aardig niveau (mls?)

6 juni 2023 om 14:57

@superscoorder

Daar was in eerste instantie wel sprake van, echter stak Vissel Kobe daar een stokje voor. Ik denk contractuele verplichtingen met hun sponsors.

6 juni 2023 om 16:06

Ah daar was ik niet van op de hoogte, bedankt! Ik snap het ook heel goed van die Japanners, en Barcelona heeft alsnog drie miljoen opgehaald. Mijn voetbalhart vindt het toch wel enigszins jammer...

6 juni 2023 om 19:01

Als hij bij vissel kobe niet genoeg speeltijd krijgt zal dat in de MLS ook niet gebeuren

Iniesta is echt de beste aller tijden op zijn positie. Hoe ongelooflijk goed die was. Een van de weinige spelers met nog meer spelinzicht dat Messi. Hoe hij keer op keer hele verdedigingen open kon spelen, met een pass waarvan enkel hij de mogelijkheid zag.. Dan nog zijn techniek op de kleine ruimte, en een vlammend afstandschot wat hij bewaard hield voor de grote wedstrijden. Echt een exceptionele voetballer, en bijna een misdaad tegen het voetbal dat hij die gouden bal nooit heeft gekregen - want verdiend heeft hij hem zeker.

6 juni 2023 om 15:17

Pech gehad of juist geluk gehad dat hij met misschien wel de beste ooit heeft samen gespeeld.Iniesta was exceptioneel maar Messi was in die gouden periode gewoon buitenaards.Modric zou die bal van 2018 ook nooit gewonnen hebben in die periode.Zelfs Ronaldo kwam in 2009-2012 niet in de buurt en die heeft er uiteindelijk ook nog 4 gewonnen daarna.

6 juni 2023 om 16:10

Best wel opvallend, want Iniesta heeft ook met zijn hangende linksbuiten rol (2e deel carrière) het voetbal geïnnoveerd. Hij begon ooit als 10, maar het is een van de hypermoderne linksbuitens geworden die zonder snelheid (en misschien zelfs zonder doelgerichtheid) een aanvallende positie kreeg. Later is dat op de flanken nog over gedaan met o.a. Ziyech, Bernardo Silva, Asensio, en Gavi als meest recentelijke voorbeeld. Daarvoor speelden buitenspelers vooral op snelheid, in eerste instantie buitenom en later naar binnen komen en schieten (a la Robben en Cr7).

6 juni 2023 om 18:57

Wat Messi in dezelfde wedstrijden als Iniesta liet zien was buitenaards. Ik heb meer een zwak voor Xavi dan Iniesta.
Terwijl wij allen dachten dat er nooit een betere voetballer dan Ronaldinho nog ooit zou komen heeft Messi volgens mij tegen elke grote topclub van de wereld een hatrick gescoord. Ramos, Nesta, Ferdinand, de allerbeste verdedigers en beste backs van de wereld helemaal scheel gedold volgens mij besef je niet hoe goed Messi is. By the way heel Barca was buitencatogerie op elke positie van 2005 tot 2010. Voor Dani Alves had je Zambrotta en voor Iniesta en Busquets hadden ze Deco en Yaya Toure. Mooiste voetbal die ik zag was Barca van 2005/2006, het was ook tiki/taka netals die van Guardiola maar met zoveel meer entertainment en trucjes.

6 juni 2023 om 19:03

Raar hoe dat Barca uit 2006 niet de Europese Super Cup en niet de Wereldbeker voor clubs wist te winnen. Dat team uit 2009 bijvoorbeeld wel.

6 juni 2023 om 21:50

Barca van 2009 was foutloos en voetbal in perfectie maar Barca van 2006 was echt een Circus en vuurwerk de entertainment niveau lag veel hoger. De entertainment niveau van de galacticos Beckham/Ronaldo/Figo/Zidane lag ook hoog maar die kwamen ook nooit verder dan de kwartfinale CL. Daarom dat Nederlandse teams ook altijd verliezen als je de entertainment boven prestatie neerlegt.

Misschien wel mijn favoriete speler ooit. En wat heeft hij ons ontzettend pijn gedaan in die 114e minuut. Wat een elegante speler, op het veld, maar ook daarbuiten. En wat kon hij voetballen he? Wat een klasse, techniek, overzicht, dribbel, werkelijk alles had deze legende. Zidane, Bergkamp, Modric en nog wel een paar, maar hij is voor mij de allerbeste op het middenveld.
Op handen gedragen, ook buiten Camp Nou en volledig terecht.

Heeft iemand gezien hoe Sergi Samper het deed? Was ooit een groot talent maar heeft volgens mij meerdere malen zijn kruisband gescheurd. Het lijkt mij prachtig als hij nog eens terugkomt als breedte versterking.

6 juni 2023 om 15:24

@fc barcalona u

Er is een reden dat Samper in Japan speelt en niet bij een middenmotor/subtopper in Spanje :-). Dus nee als breedteversterking lijkt hij mij ook geen geschikte keuze en daar zal hoogstwaarschijnlijk zijn knieblessures debet aan zijn.

6 juni 2023 om 15:38

Klopt maar ik denk dat hij destijds gezien zijn blessures uberhaupt een stapje terug wilde doen qua intensiteit. Ik heb hem niet gevolgd, maar als hij nu al een paar jaar blessure vrij speelt kan hij zeker een toevoeging zijn a la Sergi Roberto. De meeste fans zien hem liever vandaag nog gaan maar ik vind het persoonlijk alleen maar mooi dat we zulke culbjongens er voor de breedte bij hebben.

6 juni 2023 om 22:50

Ja, blessures. Sergi Samper was een bizar talent. Helaas meerdere keren zijn knie naar de klote zien gaan.

Zal nooit meer op hoog Europees niveau kunnen spelen.

Voor mij de beste middelvelder ooit.wat een een artiest.

Hij komt uit de regio bij Albacete en heeft daar ook in de jeugd gespeeld voordat Barcelona hem ophaalde. Misschien leuk om nog een jaartje bij Albacete te gaan voetballen op 2de niveau en ze te helpen met promoveren!

Wat een prachtige speler.
Offtopic: Ik begrijp niet dat die stinkendrijke voetballers niet vaker zoals hij in japan gaan afbpuwen. Ja, je krijgt er niet hetzelfde geld als in het midden oosten, maar wat tijd tijd doorbrengen in zo'n fantastisch land en cultuur en met prachtige mensen is toch veel meer waard als je toch al rijk bent.

Best bijzonder dat Iniesta nog zoveel goals gescoord heeft daar. Was nou nooit echt een veel scorende middenvelder al heeft hij wel paar hele belangrijke gemaakt zoals die in de WK finale en die tegen Chelsea.

Als we Messi even niet meetellen want daar kun je sowieso niemand mee vergelijken, dan is Iniesta voor mij ook zeker een van de aller beste spelers van de afgelopen x jaar.

Zijn inzicht en dribbels in de kleine ruimte waren ongekend. Dankbaar dat ik hem meerdere keren live heb zien spelen.

Daarnaast net als Xavi en Modric etc van onbesproken gedrag. Altijd correct, sportief, geen schwalbes. Bij die jongen draaide het toch vooral om het plezier aan de bal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren