Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça presenteert kerstcadeau: blessure Gavi maakt komst toptalent al mogelijk

Laatste update:

Vitor Roque mag zich officieel speler van Barcelona noemen. De achttienjarige aanvaller zou eigenlijk komende zomer pas de overstap van Athletico Paranaense naar de Catalanen maken, maar is op eerste kerstdag door Barça als nieuwe aanwinst gepresenteerd.

Barcelona en Paranaense bereikten afgelopen zomer al een akkoord over de transfer van Roque. Naar verluidt heeft Barça een vaste transfersom van dertig miljoen euro voor het toptalent betaald.

Roque zou eigenlijk medio 2024 pas aansluiten bij Barcelona, echter voegt hij zich in januari al bij het elftal van trainer Xavi. Vanwege de restricties op het gebied van salaris slaagde de Spaanse topclub er niet in om hem een half jaar geleden al naar Spanje te halen.

Roque werd door de blessure van Gavi eerder ingevlogen. Door de lange afwezigheid van de Spaans international - hij liep een zware blessure op tijdens het EK-kwalificatieduel van Spanje met Georgië en moet maandenlang revalideren - werd Barcelona genoodzaakt om snel te schakelen.

Volgens de regels van LaLiga mag Barcelona tot tachtig procent van Gavi's salarisruimte gebruiken om te handelen. Daardoor ontstond er opeens ruimte om Roque een half jaar eerder naar Spanje te halen, zonder dat Barça in de problemen kwam met Financial Fair Play.

Hoewel de technische staf van Barcelona de komst van een middenvelder noodzakelijk acht, zagen de technische leiding en het clubbestuur Roque liever komen. Met Pedri en Frenkie de Jong en het doorschuiven van jeugdspelers verwacht men de afwezigheid van Gavi voldoende op te vangen op het middenveld.

Roque tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2031 en zal in eerste instantie fungeren als back-up voor centrumspits Robert Lewandowski. De Braziliaan is veelzijdig en kan daarnaast ook op de flanken uit de voeten. Hij staat te boek als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika en debuteerde in maart al voor het Braziliaanse elftal.

De kersverse aanwinst van Barcelona speelde 2,5 jaar voor Paranaense. In 81 officiële duels kwam hij tot 28 doelpunten en 11 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede dingen over gehoord, ben heel benieuwd.
Hoop dat er een mooie, sportieve strijd ontstaat in de toekomst tussen Vitor Roque en Endrick.

Welkom Vitor Roque!!

Ben enorm benieuwd hoe die het gaat doen, ik verwacht niet dat hij er direct klaar voor is maar laat hem maar rustig inbrengen met invalbeurten kan niet wachten tot zijn debuut💙❤️

26 december 2023 om 11:05

Zal dit betekenen dat ze Lewa gaan uitkopen eind van het seizoen of kan Roque ook op een andere plek spelen? Neem aan dat ze Lewa met zijn monstersalaris niet wissel gaan zetten.

26 december 2023 om 11:13

Als Lewa blijft spelen zoals hij de afgelopen maanden doet dan maakt dat monstersalaris niet veel uit denk ik. Dan zit hij gewoon op de bank als Roque het beter doet. En dat zal niet heel moeilijk zijn denk ik haha.

26 december 2023 om 11:21

Roque kan in geval van nood op de flank spelen, maar het is verre van zijn beste plek. Hij mist daar het dribbelvermogen eigenlijk voor, maar met zijn werklust en loopacties kan hij daar nog wel een gevaar vormen.

Erg benieuwd naar deze Roque! Zijn volwassenheid in het afwerken vind ik vrij opmerkelijk voor zo’n jonge kerel. Hopelijk schiet hij er snel 2/3 in dan boost dat zijn zelfvertrouwen enorm en wie weet dat hij dan Lewa uit de basis verdrijft.. maar dat zal wel niet onder Xavi.

26 december 2023 om 11:53

@sergioramoshm

Nee ik verwacht ook niet dat Lewa verkocht gaat worden, zijn zaakwaarnemer zei al dat Lewandowski ook na dit seizoen bij Barca blijft.

Roque ook op de flanken spelen. maar dat is verreweg zijn beste positie zoals @pedri16 aangeeft.

26 december 2023 om 14:04

Haha volgensmij mist praktisch iedere barca speler dribbelvermogen om op de flank te spelen. De meeste komen nog geen pion voorbij.

Ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen, Lewy heeft echt een concurrent nodig al vraag ik mij wel af of Xavi hem op de bank durft te zetten, welkom bij Barca Victor Roque

26 december 2023 om 14:16

Die zou met zijn ervaring geen concurrent nodig moeten hebben. Denk gewoon dat het lijf en de scherpte op zijn, wat niet gek is op die leeftijd en na die carrière. Vraag is dan weer of ze lewa, zoals barca wel vaker doet, gaan korten en wegpesten of niet.

Goede aanwinst voor barca. Tegen de tijd dat hij met pensioen gaat zien wij Arda Guler spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren