Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Balend NEC meldt transfervrij vertrek van zelfopgeleide sleutelspeler

Laatste update:

Souffian El Karouani verlaat NEC Nijmegen na dit seizoen transfervrij, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 22-jarige linksback is er niet uitgekomen over een nieuw contract met de nummer tien van de Eredivisie. NEC baalt flink van het vertrek van El Karouani, zo blijkt uit het persbericht op de website van de Nijmeegse club. Vorige week werd al bekend dat ook sterkhouder Iván Márquez na dit seizoen transfervrij vertrekt bij NEC.

Via de clubwebsite reageert technisch directeur Carlos Aalbers teleurgesteld op het vertrek van El Karouani. “Vorige week hebben we aangegeven nogmaals in overleg te gaan met Souffian en zijn management. Dat gesprek is inmiddels gevoerd, maar heeft voor ons niet tot de gewenste uitkomst geleid. Voor de club is het uiteraard wel teleurstellend dat Souffian transfervrij de deur uit loopt, maar we moeten ook stappen maken om financieel op eigen benen te kunnen staan. Souffian en ik hebben allebei begrip voor elkaars standpunten en respecteren ieders besluit.”

Over 28-jarige Márquez werd vorige week al duidelijkheid verkondigd. “In het geval van Iván is het helder dat hij niet zal bijtekenen. In deze fase van zijn carrière kijkt hij naar meer financiële zekerheid. We hebben hem een uiterst goed aanbod gedaan, welke hij heeft afgeslagen. Uiteraard balen we daarvan, maar dat is zijn goed recht. De komende maanden is Iván nog een belangrijke schakel in de selectie van NEC”, aldus Aalbers.

El Karouani debuteerde in 2019 voor NEC en speelde sindsdien maar liefst 108 officiële wedstrijden voor de club. Daarin was de linksback goed voor zes doelpunten en twaalf assists. In Nijmegen groeide El Karouani zelfs uit tot international van Marokko. Tot dusver speelde hij drie interlands voor de Leeuwen van de Atlas. FC Twente en FC Utrecht zouden El Karouani op de radar hebben staan. Op Transfermarkt wordt zijn waarde geschat op zo’n 1,4 miljoen euro, maar de Eredivisie-clubs kunnen de vleugelverdediger nu dus gratis oppikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Twente, ophalen deze jongen als smal vertrekt!

10 april 2023 om 18:41

Dan doe je wel een aardig jasje uit als Twente zijnde. Defensief kan hij zeker meekomen maar aan de bal gaat hij bij lange na niet brengen wat Smal brengt. Niet relevant t.o.v. jouw opmerking, maar ik vind de rechtsback van NEC een interessantere speler; van Rooij.

10 april 2023 om 22:06

Alleen heeft van Rooij vorige week zijn aflopende contract bij NEC verlengt. Goed nieuws voor NEC want dat is een prima back inderdaad.

Tja kan niet zeggen dat ik er ontzettend rouwig om ben. Vind het een ‘oké’ back die heel blij mag zijn als NEC hem een mooie aanbieding doet want hij wil nog best wel eens de zwakke schakel zijn achterin. Op basis waarvan hij denkt klaar te zijn voor een nieuwe stap is mij dan ook een raadsel, die was bij NEC nog lang niet uitgeleerd. Sterker nog, als je als club vooruit wil heb je misschien zelfs een betere speler op die plek nodig. Lijkt me ook zo’n speler die nu naar het buitenland gaat en die we dan binnen een jaar op huurbasis terugzien bij een Fortuna Sittard of Heracles Almelo. Alhoewel me dit ergens ook wel een transfer voor FC Utrecht lijkt.

10 april 2023 om 18:14

Vind hem vooral heel ijverig, alleen zijn voorzet beland vaker in de tweede ring dan op de stropdas bij Dimata.

Je Utrecht comment is trouwens een waarheid als een koe. 😂

10 april 2023 om 18:19

Haha je hebt een international van een halve wk finalist in je selectie die de defensie redt, en dan durf je te schrijven dat hij de zwakke schakel is. De zwakke schakel achterin is de keeper. El karouani meer dan "oké back", zijn tackles en intercepties halen gevaarlijke counters eruit. Ook is hij in staat het spel naar voren te versnellen. Gewoon een zwaargewicht in de nijmeegse selectie.
Denk dat ie naar het buitenland gaat en daar blijft

10 april 2023 om 18:28

Deze man kan gewoon niet verdedigen dus ja hij is een zwakkere schakel. Onze keeper is nu far

10 april 2023 om 18:30

Hahaha bochherief toch , weer een sneer naar Jasper. Een international die niet bij het wk aanwezig was. Voor nec een leuke back en jammer dat hij weggaat maar het is geen super back. Jammer dat ze hem niet weten te behouden maar het is hem gegund om nu een mooie stap te maken al Hoop ik wel Voor hem dat hij blijft spelen

10 april 2023 om 18:30

@bocherrief Gaat hier over El Karouani en jij weet je boezemvriend er toch nog bij te betrekken. El Karouani is een leuke linksback, maar absoluut geen zwaargewicht en wisselt goede wedstrijden met zeer slechte wedstrijden af. Ik heb hem dit seizoen vaak genoeg matige voorzetten zien geven en tegenstanders kinderlijk eenvoudig binnendoor zien komen bij hem. Voor de afgelopen drie seizoenen prima, maar voor beide partijen misschien beter om verder te kijken

10 april 2023 om 18:32

Ik heb zomaar het idee dat je zelf van Marokkaanse afkomst bent en daardoor niet zo objectief bent. Verder vind ik El Karrouani echt wel een prima back voor NEC. Hij kan een leuke transfer maken en NEC zit niet vast aan een mogelijk te hoog salaris. Prima voor beide partijen zo.

10 april 2023 om 18:32

Hij zat niet bij de WK selectie? 🤔 Of gaan we nu al Marokko’s succes claimen voor iedereen met de Marokkaanse nationaliteit?

In dat geval was Pothuizen ook een verdediger van een WK finalist in 2010.

10 april 2023 om 18:35

Het mooie is dat de keeper ook een international is van een halve wk-finalist.

10 april 2023 om 18:36

Ik dacht oprecht dat er naar Cillessen werd gerefereerd met halve finalist WK-selectie, maar El Karouani wordt bedoeld. Hij heeft weliswaar 3 interlands gespeeld, maar daarna nooit meer in beeld geweest helaas. Gun ‘t ‘m wel van harte

10 april 2023 om 18:40

Klinkt eerder dat jullie lijden aan het verlaten liefde syndroom. Zodra hij bij jullie blijft is hij top, zodra hij weggaat kan hij er ineens niks meer van, zwakke schakel bla bla.
El karouani is nec ontgroeid, en wilde zelfs best blijven als nec het geld betaalde dat hij inmiddels hoort te verdienen.

10 april 2023 om 18:40

Tja het ergste van alles is dat hij waarschijnlijk totaal niet doorheeft dat hij zichzelf ontzettend voor lul zet. Iedereen die meer dan 2 samenvattingen van NEC ziet en een greintje (voetbal)verstand heeft weet wie bij NEC de ruggengraat van het elftal vormen en El Karouani is dat gewoon niet. Werd vorige week nog helemaal gesloopt door Bakayoko.

10 april 2023 om 18:43

@bochherief Ik ben als NEC-fan vrij kritisch, ook op El Karouani en hij had van mij prima mogen blijven, maar ik ben er niet rouwig om dat hij vertrekt. Baal vooral dat NEC vorig seizoen niet heeft geprobeerd deze jongen te verkopen. Als hij dan ook nog een echt halve finalist was geweest op het WK met Marokko hadden we echt kunnen cashen ;-)

10 april 2023 om 18:48

Denk dat jij NEC toch net wat te weinig gezien hebt als je durft te zeggen dat El Karouani een zwaargewicht is in deze selectie. Hij komt eigenlijk te kort maar trekt heel veel recht door zijn inzet. Verdedigend is hij matig en zijn voorzet is vaak ook niet best.
Had van mij best mogen blijven maar hoeft echt niet een van de grootverdieners te worden. Prima beslissing dit dus.

10 april 2023 om 18:54

“ Baal vooral dat NEC vorig seizoen niet heeft geprobeerd deze jongen te verkopen”Tja om te verkopen moet er natuurlijk wel een club zijn die er een fatsoenlijk bedrag voor wil betalen. Ik denk dat NEC hem vorig jaar zomer echt wel had willen verkopen gezien zijn contract dat nog maar een seizoen doorliep. Kennelijk is er dus gewoon geen club geweest die voor hem in de buidel wou tasten. Dan moet je je als speler afvragen of het wel verstandig is om een volgende stap te zetten, de club die hem nu neemt zal dat (groten)deels ook gewoon doen omdat hij transfervrij is en daardoor een te nemen gokje is.De stelling hierboven dat El Karouani voor NEC een verdedigend zwaargewicht is doet overigens pijn aan de ogen en is echt een belediging voor de ware defensieve sterkhouders van de club, namelijk Cillessen, Marquez en Sandler. Maar goed, we weten wie het zegt. De personeelstekorten bij de GGZ hakken er ook in zo te zien.

10 april 2023 om 18:55

bocherief. En over 3 jaar eerste divisie???

10 april 2023 om 18:59

Keizerstad, grapjas, de defensieve sterkhouders zijn van rooij, marquez, Sandler en el karouani. Je hebt voetbal kijken en zien. Ik kan zo 9 wedstrijden opnoemen waar Jasper nec punten heeft gekost.El karou ga je nog missen, ik moet maar eens zien of je een gelijkwaardige vervanger gaat vinden, laat staan betere. Voor de keeper heb je al een betere in de selectie. Marquez zijn vertrek wordt ook een aderlating.

10 april 2023 om 19:01

Voetballer 2, el karou speelt over 3 jaar geen 1e divisie, teveel kwaliteit. Beetje gekke opmerking over een international van een halve finalist op het wk.

10 april 2023 om 19:02

@bochherief Ik ben benieuwd welke 9 wedstrijden dit zijn?

10 april 2023 om 19:02

Bochherief is hier alleen maar om te haten op Cillessen haha, vrij triest maar goed.

10 april 2023 om 19:08

@bochherief En doe even wat onderzoekswerk, want El Karouani zat niet bij de WK-selectie van Marokko en speelde 3 interlands een jaar voor het WK onder een andere bondscoach en is daarna niet meer in beeld geweest. El Karouani heeft precies 0 effect gehad op de prestatie van Marokko op het WK 2022. Of is het ook logisch om Romano Denneboom een international van een EK-winnaar te noemen?

10 april 2023 om 19:10

Willem: sparta, Utrecht, Groningen, go ahead, feyenoord, ajax, psv (2x)

En dennenboom is speler af, el karouani heeft vrij recent 3 interlands gespeeld, dus die mag je scharen rond dat niveau. Beetje oneerlijke vergelijking van je

10 april 2023 om 19:16

Je kan wel wedstrijden opnoemen maar in de helft van de wedstrijden heeft ie niet eens een fout gemaakt. Noem dan ook maar de daadwerkelijke fouten die Cillessen tijdens die wedstrijden maakte, dan kan iedereen hier zien hoe jij jezelf weer eens belachelijk maakt.Ik zal je er alvast twee cadeau doen, uit bij Sparta en thuis tegen PSV waren fouten. Nu de andere 7 wedstrijden nog. Dat je die tegen Groningen noemt is sowieso al vreemd want dat is een vrije trap die vanaf rand 16 snoeihard de winkelhaak in vliegt. Tegen Feyenoord heeft het geen punten gekost (en kom aub niet aan met ‘als’). Maar ik wacht rustig af.

10 april 2023 om 19:28

@bochherief Je zegt punten gekost he. Een keeper kost je punten bij overduidelijke blunders. Sparta-uit en PSV-thuis zag hij er slecht uit bij de tegentreffers. Overige duels die jij noemt, keepte ‘ie niet fantastisch, maar bijvoorbeeld Ajax-uit (1-0, verlies) hield hij een aantal ballen er prima uit en was de goal absoluut niet zijn fout. Groningen-thuis kon ‘ie weinig aan dat wereldschot van Duarte doen. Maar goed, een tegendoelpunt van NEC staat bij jou volgens mij gelijk aan een fout van Cillessen. Verder is El Karouani al anderhalf jaar uit beeld en speelde ‘ie zijn laatste interland onder een andere bondscoach. Ik schrijf ‘m zeker niet af, maar vind het zeer overdreven om El Karouani een international van een halve finalist WK te noemen, omdat Marokko rond zijn laatste wedstrijd niet de laatste 4 van de Afrika Cup wist te bereiken. Het succes van Marokko kwam met de komst van Regragui en toen was El Karouani (helaas voor hem) al lang en breed uit beeld.

10 april 2023 om 22:12

Hahaha. Jij kijkt duidelijk nooit NEC

10 april 2023 om 19:35

Souffian El Karouani is meer dan welkom bij Fc Utrecht. Warmerdam zal transfervrij de club verlaten heb ik het idee en verder heeft de club geen linksback. Vind Viergever namelijk niet meer passen op de linksbackpositie en Hendriks is ook van nature meer een centrale verdediger. Ik zeg Zuidam pakt dit buitenkansje wel weer aan

10 april 2023 om 20:16

Laat hem maar naar Utrecht komen we hebben met Warnerdam maar 1 echte linksback dus gratis kunnen we het wel proberen. Is nog jong dus kan nog stappen maken en als die echt zo slecht was had hij niet jaren lang de 1e keus op de linksback geweest bij Nec.

Het blijft natuurlijk afwachten wat er voor terugkomt, maar El Karouani blijft voor mij een speler die je ene wedstrijd de hemel in prijst en de andere wedstrijd vervloekt. Voor mijn gevoel meer een linkshalf (is van origine volgens mij ook een linksbuiten) en moet in verdedigend opzicht nog wat stappen zetten. Voor een aanvallende back ook een matige voorzet in huis, maar stopt wel veel energie in een wedstrijd en zorgt voor een mannetje extra voorin in de aanval.

10 april 2023 om 22:09

Heb je niet Calvin Verdonk nog in de selectie zitten? Dat was altijd een prima back.

11 april 2023 om 11:42

Inderdaad, Verdonk is een meer dan prima vervanger.

Komende zomer wordt het een drukte van belang bij NEC. Er lopen best wel wat jongens uit hun contract. Dat zal opgevangen moeten worden. Maar of het gemis El Kaourani er zal zijn waag ik te betwijfelen. Niet bepaald een sterkhouder, daar moet beter voor te vinden zijn.

Nee Utrecht, niet doen. Als je stappen wil maken niet weer een middenmoot speler halen.

NEC is wel koning in spelers transfervrij de deur uit laten lopen... Man man man...

11 april 2023 om 11:41

NEC heeft groot gelijk. Zowel Marquez als El Karouani hebben een prima aanbieding gehad maar eisten nog meer. Jammer dan, prima dat NEC hierin niet meegaat. En met Kramer en Verdonk hebben ze al prima vervangers in huis. Ik moet nog maar zien waar beide heren uiteindelijk terecht komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren