Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ verbant flink aantal relschoppers na West Ham en behoedt zich voor PSV

Laatste update:

AZ heeft inmiddels 43 stadionverboden uitgedeeld vanwege de ongeregeldheden na de tweede halve finale van de Conference League. Dat melden de Alkmaarders op de officiële website. Vorige week donderdag liep het na het laatste fluitsignaal uit de hand toen hooligans van AZ de hoofdtribune bestormden, waar zich op dat moment familieleden van de West Ham United-spelers begaven. De kans bestaat dat er in de toekomst nog meer stadionverboden worden opgelegd.

Na de 0-1 nederlaag in het AFAS Stadion moest AZ definitief zijn meerdere erkennen in West Ham, dat over twee wedstrijden een finaleplek bemachtigde. Vlak na het laatste fluitsignaal brak de hel los in Alkmaar. Hooligans van AZ bestormden de aanhang van West Ham en zorgden er zelfs voor dat enkele mensen gewond raakten. AZ maakte daarop bekend keihard te zullen straffen en heeft daad bij woord gevoegd.

De nummer vier van de Eredivisie heeft 43 van de relschoppers een stadionverbod uitgedeeld en sluit niet uit dat er in de toekomst meer zullen volgen. Er loopt bovendien nog een strafrechtelijk onderzoek tegen een deel van hen. Woensdag werd bekend dat er inmiddels elf mensen zijn opgepakt op verdenking van zware mishandeling. De politie werd daarbij geholpen door het tonen van beelden in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarna tientallen tips binnenkwamen.

Uit vrees voor een 'West Ham-scenario' meldt AZ ook met de lokale autoriteiten te hebben gesproken over de wedstrijdorganisatie van komende zondag. De Alkmaarders nemen het in de laatste speelronde van de Eredivisie op tegen PSV, dat vecht voor behoud van de tweede plek. "Uitgangspunt is hierbij dat de vele duizenden goedwillende AZ-supporters een plezierig wedstrijdbezoek moeten kunnen ervaren", aldus de communicatie-afdeling van AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is er een specifieke reden dat AZ bang is voor de wedstrijd tegen PSV? Voor zover ik meekrijg zijn de supporters/harde kern van AZ normaal relatief netjes en zorgen ze, in ieder geval in het stadion, nauwelijks voor problemen. Dat was tegen West ham thuis natuurlijk anders maar ik had het idee dat dat gewoon een geplande wraak actie was voor vrijwel exact hetzelfde een week eerder in Londen.

25 mei 2023 om 19:40

Het kan natuurlijk vervelend uitpakken voor een van de partijen met Ajax Twente nog als wedstrijd. Als er weer een goed stel mensen een tikkie teveel nemen dan kan het vervelend worden.

25 mei 2023 om 19:47

Nou dit waren gewoon doorgedraaide criminelen met een Middeleeuwse gedachten goed. Waarachijnlijk een waardeloze opvoeding thuis meegekregen!

25 mei 2023 om 19:48

De reacties op de berichtgeving van AZ zeggen eigenlijk al genoeg. Staat vol met haat richting de organisatie en medewerkers want ze worden allemaal zo onterecht gestraft vinden ze zelf. Dat de club rekening houd met eventuele escalatie kan ik volkomen begrijpen.

25 mei 2023 om 19:58

Is dat op de clubsite? Bizar, maar eigenlijk ook weer niet want dat soort types zijn alleen maar hun eigen waarheid: me, myself and I.

25 mei 2023 om 20:19

Op de sociale media van AZ, al zijn de reacties daar altijd een geval apart. Helaas heeft die groep zich nu bij ons ook in de echte wereld laten zien.

25 mei 2023 om 19:51

Ik denk dat je met je gedachten aardig goed zit. Ik denk namelijk ook dat die eencellige zich hebben laten gaan om de reden die jij noemt. Een wedstrijd tegen Ajax zou nog iets van een risico kunnen vormen, maar denk dat de wedstrijd tegen PSV geen reden is om te rellen.

25 mei 2023 om 20:16

AZ heeft nog kans op EL, PSV kans op CL (afhankelijk van de andere pot natuurlijk). Dit is echt wel een wedstrijd onder hoogspanning. Waar normaal niks aan de hand is, kan hier een hoop vreugde of frustratie uitkomen en dan snap ik dat je sinds West Ham echt voorzichtiger bent.

25 mei 2023 om 20:32

Klopt, maar 2 punten verschil. Al heeft Ajax een veel betere doelsaldo als Ajax gelijkspeelt.

25 mei 2023 om 19:51

Nee precies wat je zegt. Zou niet uitgemaakt hebben tegen wie we zondag zouden spelen.

Wel is het wel bekend dat er de laatste tijd steeds meer jonge doorgesnoven gastjes op de vakken voor onrust zorgen. Helaas ook richting medesupporters.

25 mei 2023 om 19:52

Eens. Ben eigenlijk wel benieuwd, en vind het jammer dat het niet in het bericht wordt vermeld, naar de duur van die stadionverboden. Dat zou toch minimaal een jaartje of 10 moeten zijn.

25 mei 2023 om 19:59

Ik las ergens dat het ging om alle thuiswedstrijden tegen West Ham de komende 4 jaar; dat zal ze leren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren